De ce nu e Steaua favorita

08.02.2013, 09:48
Ionut Angheluta

De ce nu e Steaua favorită

Mai este o săptămână până la partida de la Amsterdam, cu Ajax. Dacă la tragerea la sorţi, Steaua era văzută de mulţi drept favorită (oare pe ce bază?), acum tonul a devenit unul pesimist. Patronul roş-albaştrilor, care se gândea deja ce va face cu Chelsea, consideră că orice performanţă europeană în această primăvară va fi doar un bonus.

Cea mai mare problemă pentru Steaua înaintea meciului de la Amsterdam o reprezintă lipsa partidelor oficiale, lipsa mizei, a punctelor şi a banilor. Este adevărat, rezultatele din amicale nu se pun nicăieri, dar maniera în care joci contează. În această pauză competiţională, Steaua nu numai că nu şi-a ameliorat punctele slabe, dar şi le-a acutizat. Defensiva a devenit vulnerabilă şi la atacurile poziţionale ale adversarilor, nu doar la fazele fixe, iar toţi fundaşii folosiţi, de la dreapta la stânga (sau invers), au arătat ezitări la transmiterea balonului. Mijlocaşii centrali au părut fără vlagă.

Altădată recuperau un vagon de mingi, acum nici măcar un portbagaj. Atacul rămâne pe umerii lui Rusescu şi se aşteaptă confirmarea lui Tatu (două goluri până acum), restul fiind de umplutură, la număr. Singurul jucător în formă este Tănase, dar el va fi absent la meciul tur de pe Amsterdam Arena. Deşi nu vrea să lase să se vadă, cred că pe Reghecampf îl apasă destul de tare scandalul în care a fost implicat. Gândurile sale nu sunt sută la sută la ceea ce are de făcut şi acest lucru se reflectă în jocul echipei. Deciziile pe care le ia nu mai au aceeaşi luciditate ca în toamnă.

În tot acest timp, Ajax joacă în campionat şi în Cupa Olandei şi trimite 13 jucători la diverse echipe naţionale. Faptul că „lăncierii” au jucători foarte tineri în lot, nu mai are nici o relevanţă în faţa acestei realităţi. Sunt tineri, dar au valoare. S-au călit în Liga Campionilor, iar finala Europa League se va juca pe stadionul lor.

Toate cele enumerate mai sus fac din Ajax favorita acestei duble manşe. Doar că în fotbal s-au văzut multe răsturnări de situaţie. Steaua are nevoie doar să-şi recapete echilibrul şi încrederea în forţele proprii.

PS: În ceea ce priveşte titlul, suporterii Stelei nu au de ce să-şi facă griji. În condiţiile în care urmăritoarele şi-au vândut cei mai valoroşi jucători, şi-au schimbat antrenorul sau au probleme financiare, doar un cataclism mai poate duce la pierderea campionatului.

De același autor
Citeşte alte articole de Ionut Angheluta
Digi24
O femeie a găsit un bilet la loto vechi. Când s-a dus să-l verifice a aflat că este milionară
O femeie a găsit un bilet la loto vechi. Când s-a dus să-l verifice a aflat că este milionară

O femeie din Portland, SUA, a devenit milionară după ce a găsit un bilet de loterie vechi, rătăcit...

Descarcă aplicația Digi24

  • 13:00 Stirile Digi Sport
  • 13:15 Liga Digi Sport
  • 14:00 Stirile Digi Sport
  • 14:15 Fotbal Club
  • 15:15 LIVE Stirile Digi Sport
  • 15:45 Etapa 6 Superliga: Rezumatele Etapei
  • 16:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • 17:00 LIVE Liga Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • Mutua Madrid Open 2024 - Day 1

    TENIS: Jaqueline Cristian - Barbora Krejcikova, 16:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal club logo

    MEDIA: Fotbal Club, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)

    FOTBAL: Dinamo - Voluntari, 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: Real Sociedad - Real Madrid, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

48

Foto Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

wanda5

Exclusiv A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua

csa-steaua-fcsb

Exclusiv ”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”

gigi becali

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media