Încăpăţânare naţională

02.09.2013, 18:10
Ionut Angheluta

Ne pregătim de dubla decisivă cu Ungaria şi Turcia, în urma căreia sperăm să ajungem la baraj şi avem multe motive să ne temem. Aceste meciuri nu găsesc naţionala în cel mai bun moment al ei. Jucători fără echipă, alţii într-o formă sportivă slabă, fără prea multe meciuri în picioare, unii cu gândul la ce vor face la viitoarele lor cluburi. 

În acest context nefavorabil, selecţionerul va trebui să găsească soluţia potrivită. Comunicarea a devenit elementul de bază în fotbalul modern, felul în care un antrenor reuşeşte să pătrundă în mintea şi în sufletul jucătorilor este esenţial, iar la acest capitol, se pare, Victor Piţurcă stă destul de rău. Are câţiva „copii”, de care are grijă, însă cei mai mulţi simt că există un zid între ei şi selecţioner.

Nu am înţeles amânarea etapei din campionat, motivată de o pregătire mai bună a acestei duble cu Ungaria şi Turcia. Dacă rezultatele obţinute ne-ar fi calificat la mondiale, aş fi fost de acord, însă tot ce putem obţine este un meci de baraj. Mergând pe aceeaşi linie, înseamnă că vom mai avea o etapă amânată, dacă ajungem la acel baraj. Aceste amânări îşi au sursa în alte vremuri, vremuri din care selecţionerul nu se poate sustrage. Să bulversezi întrecerea internă, aşa cum este ea, bună – rea, ca să faci un meci de 80 de minute cu o echipă de liga a doua, în care Latovlevici a jucat fundaş central. Fără Maxim, fără Goian, Chiricheş sau Bogdan Stancu, toţi, posibili titulari. Nicăieri în Europa nu a mai fost amânată o etapă de campionat pentru o astfel de şuşă.

Ca de obicei, selecţia constituie prilej de dispută, deoarece criteriile după care sunt aduşi jucătorii la lot par să fie extrem de diluate. Întrebat la conferinţa de presă, de ce nu a fost convocat Bănel Nicoliţă, selecţionerul a răspuns că acesta nu prea a jucat la echipa sa de club. Probabil că au făcut-o Marica şi Torje. Bănel a marcat un gol în preliminariile pentru Europa League, iar în weekend a jucat foarte bine şi a dat pasa la primul gol. Mă întreb, ce rost a avut convocarea lui pentru amicalul cu Slovacia, unde a şi intrat în locul lui Torje? Să-l ai ca rezervă pentru Torje pe Adi Popa, care joacă foarte slab în ultimul timp pentru Steaua, mi se pare o mare eroare.

Analizând un unsprezece probabil, observăm că avem mari probleme în defensivă, unde Chiricheş este incert, Goian şi Raţ au prestaţii modeste, iar Măţel nu convinge. Perechea din faţa apărării, Bourceanu – Pintilii, constituie o certitudine. În ofensivă, Torje şi Marica nu au echipă şi sunt cu gândul la ce vor face în viitor, Maxim este pe val, iar de la Tănase avem, ca de obicei, multe aşteptări. Tot ce ne rămâne este să sperăm că vom avea mult noroc, pentru că de strategie, organizare sau alte lucruri care ne pot conduce spre succes, nu poate fi vorba.

De același autor
Citeşte alte articole de Ionut Angheluta
Digi24
Rusia acuză Statele Unite că „sunt direct implicate” în războiul din Ucraina. Ce a stârnit furia Kremlinului
Rusia acuză Statele Unite că „sunt direct implicate” în războiul din Ucraina. Ce a stârnit furia Kremlinului

Kremlinul susţine că livrarea de rachete americane ATACMS Ucrainei nu va schimba nimic în...

Descarcă aplicația Digi24

  • 18:45 LIVE Stirile Digi Sport
  • 19:00 Etapa 6 Superliga: Hermannstadt-Petrolul
  • 19:45 LIVE Stirile Digi Sport
  • 20:00 Etapa 6 Superliga: Hermannstadt-Petrolul
  • 21:00 LIVE Fotbal Club
  • 21:45 Etapa 6 Superliga: Universitatea Craiova-CFR Cluj
  • 22:30 LIVE Fotbal Club
  • 22:45 Etapa 6 Superliga: Universitatea Craiova-CFR Cluj
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 14:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL:OTELUL GALATI-DINAMO BUCURESTI, PLAY OUT SUPERLIGA SUPERBET (8.04.2024)

    FOTBAL: UTA - Oțelul, 16:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Alexandru Marian Musi reactioneaza in meciul de fotbal dintre Petrolul Ploiesti si FC Botosani, din cadrul Superligii Su

    FOTBAL: Hermannstadt - Petrolul, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE - UNIVERSITATEA CRAIOVA, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OFF (21.04.2024)

    FOTBAL: Universitatea Craiova - CFR Cluj, 21:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: Brighton - Manchester City, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, 23:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

48

”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar

vlad-chiriches

Cum l-a numit Anamaria Prodan pe Ronald Gavril: impresara nu s-a ferit să spună cum îl strigă pe boxer

Screenshot (478)

Înlocuitorul lui Kylian Mbappe vine de la Barcelona! PSG a pregătit oferta: 200.000.000€

profimedia-0865397989

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media