Mutu, Keșeru, Alibec

12.01.2014, 17:20
Ionut Angheluta

Liga 1 se pregăteşte să primească trei atacanţi de la care aşteptările sunt foarte mari. Cele trei echipe care se luptă pentru titlu speră ca aceştia să facă diferenţa, mai ales atunci când jocul nu merge, iar victoria este incertă.

Mutu este un fotbalist ajuns la apusul carierei. Principalul obstacol pentru fotbalistul Mutu a fost şi este caracterul său. Deşi s-a căsătorit, este tatăl a trei copii, a trecut prin experienţe dificile, apropiaţii săi spun că nu s-a schimbat. Nu a reuşit să se maturizeze, cariera sa a intrat în impas, iar despre diverse escapade de-ale sale se scrie în continuare. Petrolul, clubul ales pentru a lăsa o ultimă impresie pozitivă, are nevoie de fotbalistul Mutu, de instinctul lui de golgheter.

Dacă va reuşi să se pregătească şi să fie apt sută la sută, fostul jucător al lui Inter, Juventus sau Chelsea va rezolva multe meciuri. Petrolul a suferit în tur din cauza absenţei lui Hamza, autorul a nouă goluri în doar 11 partide. Contra nu a avut un al doilea om de gol şi ploieştenii au pierdut puncte importante. Mutu i-ar putea oferi lui Contra un al doilea atu şi, cu o apărare solidă, un joc bine pus la punct, cel mai bun din Liga 1 în opinia mea, Petrolul poate pune mâna pe titlu.

Steaua a făcut, poate, cea mai bună mutare de la aducerea lui Thereau încoace. Am crezut mereu în talentul lui Keseru, chiar dacă până acum nu a confirmat în totalitate. Nu e târziu. La 27 de ani, orădeanul este un fotbalist aflat la maturitate, un adevărat om de gol. Consider că este genul de fotbalist care, dacă simte că este important la o echipă, randanentul său creşte exponenţial. Venirea la Steaua este cu siguranţă un pas înainte. Keseru va lupta pentru prima oară în carieră pentru a cuceri trofee, ceea ce constituie tot timpul o motivaţie în plus.

După petardele Nikolic şi Tatu, Steaua a adus un fotbalist care se va impune repede. Cine crede că este uşor să marchezi aproape 20 de goluri în Liga a doua franceză, se înşală. Iar acest lucru s-a petrecut doar cu puţin timp în urmă. Cu o apărare solidă, Steaua a făcut o mutare inspirată, care o poate duce spre titlul cu numărul 25.

După o perioadă de peregrinare prin străinătate, Denis Alibec revine definitiv în Liga 1. Îl consider cel mai talentat fotbalist care a apărut în ultimii ani. Problema lui o reprezintă faptul că a căzut victimă intereselor impresarilor. Plimbat pe la mai multe cluburi, Alibec nu a adunat prea multe meciuri la seniori. Este ceea ce îi lipseşte şi ceea ce l-a împiedicat să explodeze cu adevărat. Deocamdată, faţă de Keseru şi Mutu, Alibec este doar o promisiune. Sper, pentru fotbalul românesc, ca el să îşi găsească mediul potrivit la Astra. Avem nevoie şi de altă soluţie la naţională, în afara lui Marica. A venit momentul ca Alibec să se liniştească şi să-şi vadă de fotbal. Este un atacant cu multe calităţi, capabil să marcheze prin diverse procedeee tehnice, unele dintre ele surprinzătoare, aşa cum a arătat la Viitorul.

Se anunţă o luptă pentru titlu pasionantă, iar cei trei vor aduce un plus calitativ Ligii 1. Sunt genul de fotbalişti pentru care merită să te duci la meci şi, dacă vor fi feriţi de accidentări, vor face un spectacol. Mutu, Keseru, Alibec, Trecut, prezent şi viitor.

De același autor
Citeşte alte articole de Ionut Angheluta
Digi24
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate

Câştigătorul premiului de categoria I la tragerea Joker din 14 martie s-a prezentat, luni, la...

Descarcă aplicația Digi24

  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • 09:40 Stirile Digi Sport
  • 10:00 Stirile Digi Sport
  • 10:15 Liga Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (12.02.2024)

    MEDIA: Rezumatele Etapei 1 Play-Off/ Play-Out, 14:15, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 15:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal european

    MEDIA: Fotbal European, 17:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: CSM Târgu Mureș - Dinamo, 17:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, 19:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, 21:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

”500 de euro ca să bem o cafea”. La 30 de ani, s-a lăsat de fotbal și câștigă o ”avere”: ”Nicio lună fără 5 cifre în cont”

miguel-guerrero8

Are peste 300 de meciuri în Premier League și a descris prestația lui Radu Drăgușin într-un singur cuvânt

Football - 2023 / 2024 Premier League - Everton vs Spurs - Goodison Park - Saturday 3rd February 2024 Radu Dragusin of T

Corneliu Vadim Tudor l-a văzut pe Bogdan Stelea și a spus un cuvânt care a rămas în istoria fotbalului românesc

vadim-stelea-digisport

Gică Popescu a spus cine este cel mai mare fotbalist român din toate timpurile

popescu mutu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media