anamaria prodan
Exclusiv ”Am făcut istorie în fotbal, voi face și în box”. Anamaria Prodan devine promotor și s-a asociat cu Ronald Gavril
”Râdeau de mine că sunt mic”. Leonard Doroftei s-a răzbunat: ”I-am rupt”
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (31.03.2024)
”60 de milioane de căutări. E un brand în toată lumea”. Clubul din SuperLiga care a dat lovitura
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

Lucian Bute este noul campion NBAF la "semi-grea"! L-a învins pe rusul Denis Grachev după 12 reprize

03.11.2012, 12:23

Ştiind că are nevoie de un knockout pentru a reveni după dezamăgirea cauzată de înfrângerea de la Nottingham, Bute a arătat că se simte confortabil în sala Bell Center din Montreal, unde a intrat în uralele publicului călduros. Ulterior, bătălia ne-a arătat că adversarul său, Dennis Grachev, a fost clar subestimat în zilele premergătoare partidei, rusul opunând o rezistenţă impresionantă, în faţa unui Lucian vizibil mai masiv şi mai solid. Grachev s-a prezentat bine, tare, încăpăţânat şi a ripostat mereu atunci când a fost dominat. Dar nu a fost suficient. 

bute bun
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Runda 1 - început greu

Longilin şi mai uşor decât Bute, Grachev i-a tăiat tâmpla în prima rundă, dar o stângă bună în debut i-a adus avantajul românului în cea de-a doua. Fără iniţiativă la lovituri, aspect ce nu i-a convenit lui Lucian, rusul a anunţat încă din start o luptă echilibrată. Puţini pumni s-au împărţit în primele patru minute, dar o dreaptă inspirată trimisă la cap l-a făcut pe Bute să înceapă încrezător runda a treia. 

A fost primul moment în care Lucian a început lupta adverărată, a dat drumul la box, după ce o perioadă bună de timp a stat prea mult la distanţă şi a făcut rar pasul înainte. O stângă dură a atins faţa adversarului, căruia Bute i-a nimerit bine şi capul într-un moment inspirat. Oscilarea faţă-spate clasică a lui Lucian a arătat în acele clipe cine este şeful ringului canadian.

Rusul a revenit de la colţ decis, dar degeaba. Bute a executat un croşeu de dreapta superb în bărbia lui Grachev - asta chiar dacă Lucian a mai primit un uppercut în fruntea lovita sever mai devreme, după primul gong. 

Echilibru permanent

Bute a încheiat repriza cu câteva secunde în corzi şi o lovitură de stânga ce a atins obrazul adversarului. 39-39 anunţă televiziunea canadiană. Câteva impresii: Lucian luase pulsul adversarului, dar atenţia era absolut necesară în cazul unor lovituri-surpriză ivite de nicăieri.


Grachev a venit mult în faţă, iar Lucian a prins un croşeu deplin, zguduindu-l pe slav. Vizibil panicat de lovitura încasată, rusul a început să atace larg şi s-a descoperit, fiind penalizat prompt de omul aflat în deplin control. Cu trupul alb şi faţa roşie, Grachev a mai încasat două drepte în bărbia sa (atât de) rezistentă şi a confirmat emoţiile noastre din start: Bute n-avea meci uşor! 

Rusul, nerafinat, dar de cursă lungă

Runda a 6-a ne-a prezentat un joc speculativ al lui Bute, care a fost rareori atins, ba mai mult, a plusat cu un uppercut în ultimul sfert de rundă. Aşezat pe corzi, Bute a avut 3 atacuri decisive care nu şi-au atins ţinta, iar la finalul reprizei, tot românul a părut în avantaj, graţie stilului dominant de deplasare. 

Bute a apreciat excelent distanţele, dar Grachev, prin stilul său presant de luptător, s-a menţinut în atac şi a rămas în permanenţă în joc. Fără să fie excesiv de tehnic, rusul a punctat la impresia artistică doar prin cantitatea pumnilor aruncaţi, nu prin eficacitatea lor. Un croşeu de stânga ratat al lui Bute a lăsat în continuare şansele egale, cu 4 runde rămase de disputat. 

Moment în care Bute ar fi putut pierde meciul din mână. Neaşteptat, el a încasat două lovituri rapide, după care şi-a luat în braţe adversarul, surprins de riposta lui. Grăbindu-se să ajungă la KO, boxeurul român a părut precipitat pe alocuri şi, aparent, uneori fixat pe încercarea croşeului devastator, în locul căutării unor combinaţii mai complexe.

Bute, calm în momentul critic

O lovitură foarte decisă l-a ameţit însă serios pe Grachev, care în acel moment a pierdut o foarte importantă repriză, din final, a noua. Cu ceva mai mult de şase minute rămase, Bute se afla în deplin control al ringului, iar KO-ul mult aşteptat părea acum posibil cu un forcing de final. Antrenorul Stephan Larouche i-a strigat să treacă la uppercut, pentru a destabiliza de tot mandibula rivalului. Docil, Bute nu a încercat combinaţii sclipitoare, mulţumindu-se cu statul la pândă, dar şi cu pumnul bine pregătit. 

Cu o tăietură adâncă pe pleoapa stângă şi cu nasul un pic însângerat, Bute mai avea puţin până la finalul misiunii - victoria, indiferent de procedeu, dar şi limitarea daunelor personale la un nivel cât mai scăzut. 

Finalul a fost dulce pentru român. Cei trei arbitri cu siguranţă l-au văzut pe Bute mai eficient, per total, iar Grachev nu avea decât varianta unui KO pentru victorie. Categoric, loviturile rusului nu au fost suficient de valoroase pentru a realiza surpriza. Din ce în ce mai elegant în mişcări, Lucian nu a arătat deloc obosit în final, reuşind un nou uppercut ca la carte, sub falcă. Riposta a venit însă de la rus! Dreaptă, directă şi Grachev îl "pălmuia" pe Lucian, căruia parcă i-a transmis în acel moment "Trezeşte-te, nu mă subestima!".

Apropierea de victorie

Şi a început repriza a 11-a, penultima. "Împinge-l în blestematele de corzi!", i-a strigat Larouche lui Bute. Acesta nu şi-a ascultat antrenorul şi, chiar din colţ, i-a năucit urechea lui Grachev, intrând astfel în ultima rundă ca un leu stăpân pe locul său. Un cucui uriaş a răsărit pe tâmpla lui Grachev, care a atacat în van ultimele zeci de secunde. Bute a stat pe corzi, aşteptând cronometrul să sune. 

Cu un minut rămas, Lucian Bute a început să facă spectacol, arătând abia atunci care este diferenţa reală de valoare dintre cei doi. Fără să poată fi comparat cu britanicul Froch, Grachev a reprezentat prada ideală pentru un colos ca Lucian, înfometat de "sângele pradei".

Recital marca "Bute", dar 50 de secunde

Demonstraţia de luptă a lui Bute, din ultimele momente, aproape că l-a pus la podea pe Grachev, iar cele 12 runde încheiate magistral de campionul nostru au avut un deznodământ fericit. 

Încă dinaintea anunţului firesc al victoriei, Bute a salutat publicul din sala Bell Center, pe care l-a încântat timp de o oră şi căruia totodată i-a demonstrat că este în continuare acel pugilist spectaculos şi greu de atins, greu de doborât.

Bute a recâştigat totodată încrederea şi respectul celor din jur, dar poate cel mai important, a recăpătat încrederea în sine. Scorul de la final, 115-113, 118-110, 116-112 în favoarea lui Bute a fost anunţat cu mare fast, la ora noastră 5:34...

"THE NEW NABF CHAMPION...Luciaaaaan Bute"

Impresia generală este că Bute rămâne la un nivel de top şi poate obţine noi rezultate impresionante. Cine ştie, poate uneori chiar este necesar să mai şi pierzi, pentru a-ţi da seama cu adevărat cât de important este să rămâi acolo sus. O asemenea revenire cu siguranţă nu va avea decât efecte pozitive, de vreme ce progresul nu poate fi reuşit decât printr-un singur mod: ridicarea din situaţiile-limită, cum a fost această vară a lui Lucian. 

O înfrângere cu Grachev l-ar fi scos definitiv de pe lista pugiliştilor de TOP, iar Bute a gestionat perfect situaţia neplăcută, revenind totodată acolo unde îi este locul de atâţia ani încoace. Pe panoul celor mai de temut adversari din circuit. (Alexandru Ghiurcău)

CIFRE
200
de runde disputase Bute în carieră, înainte de Grachev. Rusul avea 59, de aproape patru ori mai puţine

1,83
metri este anvergura braţelor lui Bute

13
este clasarea lui Grachev într-un top mondial neoficial, alcătuit de o publicaţie de profil

Etichete: bute , froch , montreal , bute grachev , gracev , bute castiga , bute nbaf , bute semimijlocie , bute il bate pe grachev


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns o melodie care a terminat pe ultimul loc la Eurovision să răstoarne cea mai veche dictatură fascistă din Europa
Cum a ajuns o melodie care a terminat pe ultimul loc la Eurovision să răstoarne cea mai veche dictatură fascistă din Europa

Acum 50 de ani, o serie uimitoare de evenimente declanșate de o melodie care fusese cântată la...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (31.03.2024)
”60 de milioane de căutări. E un brand în toată lumea”. Clubul din SuperLiga care a dat lovitura

Sorana Cîrstea a povestit secretul calificării în turul 3 de la Madrid Open: ”Adversara a simțit asta!”
profimedia-0802709366
Liverpool îl înlocuiește pe Jurgen Klopp cu ”Guardiola”
Manchester City v Liverpool Premier League 25/11/2023. Jurgen Klopp of Liverpool (Manager) greets Pep Guardiola of Manch
Florin Prunea a cerut la națională un jucător după Craiova - CFR Cluj 0-1, iar acesta a venit cu replica
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (25.04,2024)
Citește și
Lăcrămioara Perijoc, pe punctul de a cuceri medalia de aur la Campionatele Europene de la Belgrad
”Dacă pariezi, mizează pe tine!” A făcut-o și a câștigat nu mai puțin de 10.000.000 $. Sportivul are o viață ”de film”
ryan-garcia
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Video Mike Tyson stârnește îngrijorare. Ultimele imagini cu el sunt ”trist de privit”
Mike Tyson

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”