Deportivo Alaves v FC Barcelona - LaLiga EA Sports, Vitoria-Gasteiz, Spain - 03 Feb 2024
Decizia luată de Vitor Roque, după ce Xavi l-a uitat pe banca de rezerve
Bernardo Silva #20 of Manchester City is a substitute for the game
Condiția pe care Barcelona trebuie să o îndeplinească ca să-l aducă pe Bernardo Silva
FOTBAL:CFR CLUJ-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (15.04.2023)
Live Video&Text CFR - Sepsi 1-1, ACUM, pe Digi Sport 1. Covăsnenii, în inferioritate numerică, după ce au egalat
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 7 Superliga: CFR Cluj-Sepsi Sfantu Gheorghe
Play-off

Bayern - Barcelona, duelul titanilor! Analiză post pe post: cine merge în finală?

22.04.2013, 19:58

Bayern-Barcelona. Deja campioana Bundesligii şi probabila campioană din La Liga. Două echipe care domină autoritar competiţiile naţionale din Germania şi Spania se bat între ele pentru un loc în finala UEFA Champions League. Cine va reuşi să obţină biletele pentru Wembley?

messi ribery
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Meciul tur din semifinalele Ligii Campionilor dintre Bayern Munchen şi FC Barcelona se va disputa marţi, 23 aprilie, de la ora 21:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 şi LIVE TEXT&VIDEO pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

Din cele două semifinale din acest an, cea dintre liderii din Bundesliga şi La Liga este cea mai echilibrată. Dar, pentru că doar una dintre cele două echipe poate juca finala, diferenţa dintre ele se va disputa în cele două manşe din semifinale. Există o favorită?

La nivel subiectiv, în funcţie de propriile noastre simpatii şi antipatii, am da răspuns fără ezitare. Dar poate fi analizată confruntarea dintre cei doi "giganţi" şi din punct de vedere obiectiv? Care dintre cele două grupări are şanse mai mari? Şi de ce?


Digisport.ro încearcă să afle aceste răspunsuri comparând Bayern şi Barcelona la nivel de "prim unsprezece", luând cele două formaţii la "puricat" post pe post.

În funcţie de concluziile finale, după compararea celor 22 de jucători care se presupune că vor începe meciul de la Munchen, de marţi seară, vom stabili care este "favorita". La realizarea acestei analize, ne vom "folosi" şi de experienţa şi cunoştinţele lui Ionuţ Angheluţă, actual comentator la Digi Sport şi fost fotbalist de performanţă în Liga 1.

Pentru început, acestea sunt echipele probabile pe care le-am luat în calcul pentru analiza noastră:

Bayern Munchen: Neuer - Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba - Javi Martinez, Schweinsteiger - Robben, Muller, Ribery - Mario Gomez

Barcelona: Valdes - Dani Alves, Pique, Abidal (Bartra), Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Alexis, Messi, Pedro

1. Neuer-Valdes

Portarul german este mai bun pe centrări decât omologul său spaniol, dar Valdes este peste Neuer la duelurile unu la unu cu atacanţii adverşi. Per total, însă, ţinând cont şi de sezonul făcut de fiecare (Neuer a primit aproape de două ori mai puţine goluri decât Valdes în acest sezon), ne-am decis să acordăm un mic plus goalkeeperului neamţ.

Verdictul lui Angheluţă: Neuer
Avantaj: Bayern
Scor: Bayern-Barcelona 1-0

2. Philipp Lahm-Dani Alves

Fundaşul lateral german este mai bun pe faza defensivă, în timp ce Dani Alves suferă atunci când este nevoit să se apere. Pe partea ofensivă, amândoi fundaşii laterali sunt la fel de eficienţi, poate cu un mic plus pentru brazilian în ceea ce priveşte pasele decisive. Fundaşul german are, însă, avantajul unei puteri de concentrare mai mari, în timp ce Alves reuşeşte să se concentreze mai greu.

Verdictul lui Angheluţă: Lahm
Avantaj: Bayern
Scor: Bayern-Barcelona 2-0

3. Van Buyten-Pique

De departe, jucătorul catalan este favorit în acest "duel". Plus de tehnică, plus de viziune, un joc mai bun şi mai sigur de pase pentru Gerard Pique, în timp ce la jucătorul belgian "atârnă" greu şi cei 35 de ani, care i-au "atrofiat" puţin reflexele şi viteza de reacţie.

Verdictul lui Angheluţă: Pique
Avantaj: Barcelona
Scor: Bayern-Barcelona 2-1

4. Dante-Abidal (Bartra)

Una din puţinele necunoscute din primul unsprezece al Barcelonei: cine-l va însoţi pe Pique în centrul apărării? Accidentările lui Puyol şi Mascherano nu-i lasă lui Tito Vilanova decât una din variantele Abidal-Bartra. Cum francezul abia a revenit într-un meci al Barcelonei ca titular, cu Levante (1-0 pentru Barca), weekendul trecut, iar Bartra a jucat doar 7 meciuri în tot acest sezon, postul este unul "sensibil". Oricare dintre cei doi ar juca, aşadar, nu are nicio şansă în "duelul" cu brazilianul Dante, titular şi în ultimele trei partide ale naţionalei Braziliei şi mai sigur în defensivă decât cei doi "candidaţi" ai lui Bayern.

Verdictul lui Angheluţă: Dante
Avantaj: Bayern
Scor: Bayern-Barcelona 3-1

5. Alaba-Jordi Alba

Din punct de vedere al vitezei, ambii fundaşi stânga stau foarte bine. La tehnică, jucătorul catalan are un plus în faţa austriacului, în timp ce la forţă, Alaba este peste "fragilul" fundaş stânga al Barcelonei. Unul din cele mai echilibrate "dueluri" din această confruntare.

Verdictul lui Angheluţă: Egalitate
Avantaj: -
Scor: Bayern-Barcelona 3-1

6. Javi Martinez-Busquets

Doi jucători "la fel de buni" şi la fel de utili în cadrul celor două echipe. Cei doi spanioli, ambii internaţionali cu naţionala lui Del Bosque, s-au elogiat reciproc luni, 22 aprilie, în presa iberică. Martinez este un jucător mai agresiv, în timp ce "elegantul" Busquets are un mic plus la viziunea asupra jocului şi la faza de construcţie. Dacă ţinem cont că Busquets, campion mondial şi european cu Spania, are şi un mai bun procentaj al paselor reuşite, suntem nevoiţi să-l alegem pe catalan învingător în acest "duel".

Verdictul lui Angheluţă: Busquets
Avantaj: Barcelona
Scor: Bayern-Barcelona 3-2

7. Schweinsteiger-Xavi

Doi "veterani" ai celor două formaţii. Deşi nu sunt chiar acelaşi profil, faptul că cele două formaţii joacă în module diferite, ne obligă să-i punem faţă în faţă. Cei doi internaţionali sunt la fel de utili echipelor lor, dar neamţul plusează la jocul defensiv, unde Xavi are probleme, în timp ce catalanul compensează la numărul de pase utile.

Verdictul lui Angheluţă: Egalitate
Avantaj: -
Scor: Bayern-Barcelona 3-2

8. Robben-Pedro

Doi jucători diferiţi, cu calităţi distincte, dar care, când tragem linie, pot fi hotărâtori în angrenajul celor două echipe şi - de ce nu? - asupra rezultatului final. Robben este mai tehnic şi mai bun în duelurile unu la unu, în timp ce Pedro face foarte bine şi faza defensivă. În plus, spaniolul este mai oportunist şi apare mai des la finalizare, ceea ce "compensează" în faţa olandezului.

Verdictul lui Angheluţă: Egalitate
Avantaj: -
Scor: Bayern-Barcelona 3-2

9. Ribery-Iniesta

Doi jucători extrem de valoroşi şi foarte importanţi atât pentru echipele lor de club, cât şi pentru naţionalele Franţei şi Spaniei. Ribery "păcătuieşte" adesea prin egosim, spre deosebire de Andres Iniesta, un jucător mai dedicat echipei şi muncii colective. Ribery este mai rapid, dar spaniolul compensează prin tehnică şi eleganţă.

Verdictul lui Angheluţă: Iniesta
Avantaj: Barcelona
Scor: Bayern-Barcelona 3-3

10. Mario Gomez-Alexis (Villa)

Dat fiind că Mandzukic va lipsi la acest meci, fiind suspendat, îl lasă pe Heynckes cu variantele Gomez-Pizzaro. Cele mai mari şanse să fie titular le are, însă, Mario Gomez, neamţul fiind în mare formă în acest moment, cu şase goluri marcate în această lună (din care o "dublă" şi o "triplă"). De cealaltă parte, cele mai mari şanse la titularizare le are Alexis Sanchez, dar chilianul este, în acest moment, "sub" Gomez. Jocul de cap, forma mai bună şi eficienţa mai mare a neamţului îl fac favorit în faţa lui Alexis, ba chiar şi a lui Villa, în acest moment.

Verdictul lui Angheluţă: Mario Gomez
Avantaj: Bayern
Scor: Bayern-Barcelona 4-3

11. Muller-Messi

Cei doi "falşi" nouari din cele două echipe, Muller şi Messi, sunt determinanţi pentru Bayern şi Barcelona. Oricât de bun şi de în formă ar fi, însă, neamţul, comparat cu cel mai bun fotbalist al lumii nu poate ieşi decât pe locul 2. Deşi Muller este unul din cei mai buni fotbalişti ai momentului, argentinianul Barcelonei este de pe altă planetă.

Verdictul lui Angheluţă: Messi
Avantaj: Barcelona
Scor: Bayern-Barcelona 4-4

Concluzia? Este imposibil ca cele două echipe să fie diferenţiate prin comparaţia celor două echipe de start. Egalitatea persistă chiar şi după analizele post pe post. Aşadar, cea mai echilibrată semifinală din UEFA Champions League va fi decisă ori de inspiraţia antrenorilor, ori de geniul unuia din mulţii fotbalişti uriaşi din cele două loturi, ori de un grăunte de noroc. Rămâne de văzut...

Marţi, 23 aprilie, Bayern şi Barcelona vor disputa prima manşă a semifinalelor UCL, ÎN DIRECT la Digi Sport 1 şi în format LIVE TEXT&VIDEO pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

Etichete: barcelona , liga campionilor , bayern munchen , uefa champions league , analiza , post pe post , ionut angheluta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ilie3
Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului
promovare
Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!
mm-stoica2
Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”
Screenshot 2024-04-27 at 23.03.18
Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul
Screenshot 2024-04-28 at 00.03.15
Recomandările redacției
FOTBAL:CFR CLUJ-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (15.04.2023)
Live Video&Text CFR - Sepsi 1-1, ACUM, pe Digi Sport 1. Covăsnenii, în inferioritate numerică, după ce au egalat

Gigi Becali a spus că îl vrea la FCSB, iar agentul jucătorului a făcut anunțul
FOTBAL:SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (29.04.2023)
”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”
andreea-prisacariu2
Exclusiv Helmut Duckadam n-are dubii: prima retrogradată din SuperLigă
Citește și
Xavi, exasperat de jurnaliștii spanioli la conferință
profimedia-0841854105
Video CSM București - Metz 24-27. ”Tigroaicele” nu le-au făcut față franțuzoaicelor! Vor încerca ”remontada” în retur
HANDBAL FEMININ:CSM BUCURESTI-TEAM ESBJERG, LIGA CAMPIONILOR (7.05.2023)
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Omul care a vorbit cu Gigi Becali la 12 noaptea după titlul luat de FCSB: "Coman pleacă 99 la sută!"
Omul care a vorbit cu Gigi Becali la 12 noaptea după titlul luat de FCSB: "Coman pleacă 99 la sută!"
Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul!
Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul!
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
De la Smart la Simple: ”Telefonul plictisitor" un nou trend printre tineri. Video
De la Smart la Simple: ”Telefonul plictisitor" un nou trend printre tineri. Video
Cum sunt păcăliți șoferii să plătească amenzi care nu le-au fost date de poliție? Cine sunt escrocii
Cum sunt păcăliți șoferii să plătească amenzi care nu le-au fost date de poliție? Cine sunt escrocii
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Scandal la Bayern Munchen înainte de confruntarea de ”foc” cu Real Madrid

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”