Ukraine v Iceland: UEFA EURO 2024 Play-Offs Final, Wroclaw, Poland - 26 Mar 2024
Starul adversarei României de la EURO, categoric privind războiul din Ucraina. ”M-aş duce să lupt”
Bahrain Grand Prix - Race day - Bahrain International Circuit BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 02: Neymar,
Neymar vrea să plece de la Al Hilal și și-a ales viitoarea destinație
Live Video&Score Oțelul - ”U” Cluj 1-1, ACUM, DGS 1. Dan Nistor a egalat din penalty
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Cupa Romaniei
Semifinale

Programul complet al sferturilor de la CM 2018. Tot ce trebuie să ştii despre cele patru meciuri

04.07.2018, 00:36

CM 2018 | Odată cu meciurile disputate marţi, se cunoaşte tabloul complet al sferturilor de finală de la Cupa Mondială. Fără îndoială, capetele de afiş ale acestei faze sunt cele două dueluri Europa-America de Sud, adică Franţa-Uruguay şi Brazilia-Belgia. Opt titluri supreme la un loc şi o generaţie de excepţie a unei ţări care aşteaptă din 1986 şansa unei semifinale. De cealaltă parte, profitând de traseul accesibil, Anglia speră să ducă trofeul acasă după mai mult de jumătate de secol, în timp ce Croaţia, Rusia şi Suedia vor să profite de contextul favorabil pentru a obţine un rezultat istoric.

sferturi
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

VEZI AICI REZUMATELE TUTUROR MECIURILOR DE LA CUPA MONDIALĂ 

Sferturile de finală se vor disputa pe 6 şi 7 iulie, niciunul dintre cele patru meciuri nefiind programat la Moscova sau St. Petersburg. Cele două oraşe vor găzdui, în schimb, semifinalele şi finalele.  

Uruguay - Franţa (6 iulie, Nizhny Novgorod)

Două naţionale care au împreună trei titluri mondiale, însă duelul dintre ele cu greu poate fi considerat un clasic. Va fi al patrulea meci direct la un turneu final, iar sud-americanii nu au pierdut vreodată în faţa francezilor. Uruguay a câştigat o dată, chiar prima partidă, disputată în 1966, scor 2-1, iar în două rânduri, în 2002 şi 2010, s-a terminat 0-0. Toate confruntările precedente au avut loc în faza grupelor, niciuna nu a fost eliminatorie, aşa cum va fi cazul acum.

Uruguay v Portugal: Round of 16 - 2018 FIFA World Cup Russia
Getty Images

Ambele formaţii sunt neînvinse la turneul din Rusia şi vin după prestaţii convingătoare, în faţa unor adversari cu nume. Uruguay a eliminat Portugalia, pe care a învins-o cu 2-1, datorită dublei lui Edinson Cavani, astfel că naţionala lui Oscar Tabarez are un parcurs perfect la actuala ediţie, cu patru victorii din tot atâtea meciuri.

De cealaltă parte, Franţa a câştigat cu 4-3 în faţa Argentinei, în, probabil, cea mai spectaculoasă partidă a turneului de până acum. O adevărată demonstraţie de forţă a lui Kylian Mbappe, care a marcat de două ori şi efectiv a terorizat apărarea "pumelor" în multe momente.


Dacă "Les Bleus" vor încerca să obţină prima victorie contra celestilor la turneul final, pentru cinci dintre uruguayeni va fi ocazia unei revanşe pe care o aşteaptă de 5 ani. În 2013, sud-americanii au pierdut finala Mondialului U20 contra Franţei, la care evoluau Areola, Umtiti, Pogba şi Thauvin. Din lotul lui Tabarez, atunci se aflau pe teren Varela, Silva, Laxalt, Gimenez şi De Arrascaeta

Brazilia - Belgia (6 iulie, Kazan)

Calificaţi, pentru a şaptea oară la rând în sferturile Cupei Mondiale, brazilienii vor întâlni cea mai talentată generaţie a Belgiei din ultimii 30 de ani, dar care aşteaptă încă să confirme la o competiţie majoră.

După ce au revenit spectaculos în faţa japonezilor, pe care i-au învins cu 3-2, după ce au fost conduşi cu 2-0, elevii lui Roberto Martinez au şansa de a arăta că pot face pasul decisiv spre consacrare chiar împotriva principalei favorite, Brazilia, care s-a impus cu 2-0 în faţa Mexicului, în optimi.

La fel ca Uruguay, Belgia a câştigat toate cele patru meciuri disputate până acum. Sunt singurele echipe prezente în Rusia care au reuşit această performanţă.

Belgium v Tunisia: Group G - 2018 FIFA World Cup Russia
Getty Images

Doar o dată s-au mai întâlnit belgienii şi brazilienii la Cupa Mondială, în 2002. Ronaldo şi Rivaldo, cu o execuţie splendidă, au marcat golurile victoriei cu 2-0, obţinută în optimi. La finalul acelei ediţii, Selecao a cucerit titlul pentru a cincea şi ultima oară.

Suedia - Anglia (7 iulie, Samara)

Ultimele echipe calificate în această fază a competiţiei îşi vor disputa un loc în semifinale la Samara, în încercarea de a egala o performanţă pe care au reuşit-o ultima oară cu peste 20 de de ani în urmă. Anglia nu a mai jucat în penultimul act la Cupa Mondială din 1990, când a fost eliminată de Germania, în urma loviturilor de departajare, în timp ce suedezii încearcă să repete rezultatul din 1994, când echipa lui Thomas Ravelli şi Tomas Brolin s-a clasat pe locul 3, după ce, în sferturi, a trecut dramatic de România.

Totodată, cele două adversare sunt singurele de pe partea de jos a tabloului care au jucat o finală de CM. Ambele acasă. Suedezii au făcut-o acum 60 de ani, când au pierdut clar în faţa Braziliei unui foarte tânăr Pele (5-2), în timp ce Anglia a luat trofeul în 1966, după un succes controversat în prelungiri, cu Germania de Vest (4-2).

Kane
Getty Images

Aşa cum este cazul şi în întâlnirea Franţa - Uruguay, va fi primul duel direct în fazele eliminatorii la Mondiale. Precedentele două au avut loc în 2002 şi 2006 şi s-au încheiat de fiecare dată la egalitate, 1-1, respectiv 2-2. 

Miza acestei confruntări este şi una personală pentru Harry Kane. Atacantul lui Tottenham este actualul golgheter al Cupei Mondiale, cu 6 goluri, iar principalul său rival în acest moment este Romelu Lukaku, autorul a 4 goluri. Englezul poate face un nou pas spre titlul de cel mai bun marcator al turneului final şi să-i calce pe urme lui Gary Lineker, care a reuşit această performanţă în 1986. 

Rusia - Croaţia (7 iulie, Sochi)

Gazda turneului, aflată la cel mai bun rezultat la Cupa Mondială după dispariţia Uniunii Sovietice, contra unei echipe pe care nu puţini o văd printre favorite şi care e la un pas să calce pe urme generaţiei de excepţie de acum 20 de ani. Rusia - Croaţia e meciul care încheie sferturile de finală şi, indiferent care va fi deznodământul, pentru ambele naţionale va fi un moment istoric.

Ruşii au început entuziasmant competiţia pe care o organizează, cu opt goluri în primele două meciuri, cu Arabia Saudită şi Egipt, dar eşecul categoric suferit în faţa Uruguayului (0-3) i-a readus cu picioarele pe pământ. Probabil corecţia care le-a fost aplicată de sud-americani i-a ajutat să pregătească mai bine partida din optimi cu Spania, care le-a adus succesul surprinzător obţinut la loviturile de departajare.

Spain v Russia: Round of 16 - 2018 FIFA World Cup Russia
Getty Images

Tot de lovituri de la 11 metri au avut nevoie şi croaţii pentru a trece de Danemarca. Asta după ce Luka Modric şi colegii săi au impresionat în grupe, unde au avut punctaj maxim şi au umilit Argentina, în faţa căreia au câştigat cu 3-0.

Va fi prima confruntare între cele două echipe la Cupa Mondială. Nicio surpriză, dacă ţinem cont de faptul că ambele sunt doar prezenţe recente în istoria competiţiei.

CITEŞTE ŞI: 

Etichete: franta , rusia , sferturi de finala , brazilia , cm 2018


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recomandările redacției
Live Video&Score Oțelul - ”U” Cluj 1-1, ACUM, DGS 1. Dan Nistor a egalat din penalty

Foto Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Real Madrid face totul pentru a ajunge în finala Champions League: La Liga și-a dat deja acordul
”A spus DA!” Napoli s-a înțeles cu înlocuitorul lui Victor Osimhen
Ssc Napoli - Frosinone Calcio Victor Osimhen of Ssc Napoli during warm up before the Serie A match beetween Ssc Napoli a
Citește și
"Femeia din umbră" în timpul ocupaţiei Franţei de către Germania nazistă are 102 ani. Ce urmează să facă
profimedia-0864186572
Galerie Foto Neymar vrea să plătească 130.000.000€ pentru a deveni patron-jucător
PAULISTA 2024, SANTOS
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
"Absolut inacceptabil!" Rusia a reacționat imediat după afirmațiile făcute de Emmanuel Macron
Kremlin spokesman Dmitry Peskov with Vladimir Putin

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro