Fotbalistul de la FCSB care e ”net peste Rrahmani”
CFR Cluj v Universitatea Craiova - Romania Liga 1, Cluj-Napoca - 20 Sep 2021
Ioan Varga vrea la CFR Cluj un fotbalist de la FCSB. Dan Petrescu și-ar fi dat acordul
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

Exclusiv "Pe Coman l-aţi pus cu botul pe labe, la colţ!" Ilie Dumitrescu, atac devastator la "cei care fac schimbări" la FCSB

05.03.2020, 23:55

FCSB s-a calificat cu emoții uriașe în semifinalele Cupei României, după 2-1 cu Hermannstadt, însă jocul echipei lui Bogdan Vintilă a fost destul de slab și inconstant. Iar totul se întâmplă din cauza schimbărilor dese ale jucătorilor care pot face diferența.

ilie-dumitrescu
Ilie Dumitrescu / Foto: Digi Sport
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

O spune Ilie Dumitrescu, după ce a analizat de la un capăt la altul echipa roș-albaștrilor.

"Eu cred în relaţii de joc, în automatisme, când fiecare are deja un plan, şi-a cristalizat o idee despre cum ar dori să joace. Adică cu un Adi Petre sau Bizonul, cu un Dennis Man, cu un Coman. Şi atunci mai rămân nişte semne de întrebare, nu?

Cine joacă, Moruţan sau Tănase? Hai să spunem că Tănase e punct fix. În spatele lui Tănase cum vrei să joci, cu Olaru sau cu Vînă? Că Vînă a intrat ok acum, iar Olaru şi-a câştigat poziţia în momentul de faţă. Ovidiu Popescu, Nedelcu mai în spate. OK", a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport Special.

Ilie Dumitrescu: "Sunt probleme la fundașii centrali"

Ilie Dumitrescu a criticat și formula defensivă aleasă de Bogdan Vintilă. În meciul cu Hermannstadt, Filip a făcut pereche cu Miron, cel mai nou transfer al roș-albaștrilor. Cei doi nu au avut niciun meci împreună.


"Probleme sunt însă la fundaşii centrali, pentru că echipa nu arăta foarte bine acolo, au fost probleme mari de tot în axul central în seara aceasta. Dacă joci un meci decisiv, sunt probleme.

Dar, ca antrenor, trebuie să ai o idee despre cum să arate echipa 60-70 de minute. Şi cu Man, şi cu Coman, şi cu Dennis Man... Sau cu acest Adi Petre.

El a avut câteva atingeri foarte bune astăzi. Să nu ne aşteptăm ca el să intre şi să facă jocul, să câştige el meciul. Trebuie să pui în valoare acest jucător. Şi nu poţi în 45 de minute", a explicat Dumitrescu.

Ilie Dumitrescu: "Pe Coman l-ați pus cu botul pe labe"

Florinel Coman este golgheterul celor de la FCSB, însă în meciul cu Hermannstadt a fost rezervă. Mijlocașul ofensiv a intrat la pauză și chiar el a fost cel care a adus golul calificării tocmai în minutul 90. Ilie Dumitrescu a criticat strategia roș-albaștrilor în cea ce privește utilizarea lui Coman.

"Şi nici pe Coman nu-l poți folosi 45 de minute. Vintilă a spus că avea nevoie Coman de golul acesta. De ce avea nevoie? Că l-aţi pus cu botul pe labe, la colţ, sau de ce? Că îl scoateţi mereu în minutul 45? Ăsta e Coman, da?

Se încheia 1-0 pentru Hermannstadt, da? Nicio problemă. Dar într-un minut, atât Coman, cât şi Dennis Man pot aduce plusul ăla...în orice minut. De aia spun că un lider are nevoie de stabilitate şi de un statut special. Păi dacă mi-l scoţi în minutul 45?!...

Până la urmă, nici Messi nu poate să-i scoată pe cei de la Barcelona, cu Real. Nici Coman sau Dennis Man nu pot să-i scoată în fiecare zi. Deci ai nevoie de un nucleu important de jucători care să se ridice la un anumit nivel ca echipa să aibă o exprimare consistentă. Nu poţi să faci aşa ceva. Dar, mă rog...", a precizat Ilie Dumitrescu la Digi Sport Special.

Ilie Dumitrescu a făcut praf deciziile luate de antrenorul Bogdan Vintilă în alcătuirea primului 11 de la FCSB. Fostul mare internațional a făcut aluzie și la patronul Gigi Becali, care a și recunoscut de câteva ori că el e cel care dictează totul la echipă, inclusiv schimbările.

Întrebat cui îi este adresat acest reproș, Dumitrescu a răspuns: "Celui care face schimbarea, celui care ia decizii. Păi cine ia decizii? Să-l scot acum pe Adi Petre, să-l scot acum pe Coman?... Nu poţi să spui că ai reacţie. Să spui că, domn'le, îi bag pe Messi şi pe Griezmann sau îi bag pe Messi şi pe Neymar la pauză... Asta nu e inspiraţie. Deci nu".

VIDEO cu declarația lui Ilie Dumitrescu:

Strategia FCSB, făcută praf

Nu este prima dată când Ilie Dumitrescu a analizat critic, dar cu argumente, strategia celor de la FCSB. Pe 22 februarie, după FCSB - Chindia 1-1, fostul mijlocaș ofensiv al Generației de Aur a dat de pământ cu alegerile roș-albaștrilor, după ce golgheterul Florinel Coman a fost schimbat la pauză.

"Trebuie să se înţeleagă că un lider incontestabil al echipei nu se simte confortabil cu schimbările astea la pauză. Vă aduceţi aminte de Mbappe cu Tuchel? Sunt nişte lideri şi trebuie respectat statutul ăsta de lider. Îl schimbi la meciul cu Voluntari, îl schimbi la meciul cu Dinamo, îl schimbi acum la pauză...Vă aduceţi aminte şi de perioada cu Tănase?

Nu ai cum să dezvolţi personalitatea unui jucător, nu ai cum! Faci lucrul ăsta când ai competiţie pe post, când ai dubluri de aceeaşi valoare. Dar când nu ai dubluri cu aceeaşi valoare, un jucător cu personalitate poate schimba soarta unui meci. Domnule, dar nu în minutul 45. Schimbările le faci în minutul 60, 65, schimbările nu se fac în minutul 45", a spus Ilie Dumitrescu la acea vreme.

Gigi Becali a amenințat că Florinel Coman o să fie rezervă

Gigi Becali s-a supărat rău după FCSB – Chindia 1-1. Patronul de la FCSB a spus că echipa n-are cum să câștige dacă evoluează mereu "cu câțiva oameni în minus". Florinel Coman, Olimpiu Moruțan și Adrian Petre, aflat la debutul la FCSB, au fost fotbaliștii luați la rost public de Becali.

"Florinel, de exemplu, vrea să joace toată echipa pentru el. Nu înțelege să paseze, că e joc de echipă”, a spus Gigi Becali după FCSB - Chindia 1-1.

În cele 7 meciuri oficiale din 2020 jucate de FCSB, Coman a fost titular în 6 dintre ele și a fost schimbat mereu pe parcursul meciului. Singura partidă în care a fost rezervă a fost cea cu Hermannstadt, din sferturile de finală ale Cupei României, când a intrat la pauză, în locul lui Adrian Petre și a marcat golul calificării.

  • 5,5 milioane de euro este cota de piață a lui Florinel Coman, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt, la egalitate cu Dennis Man. Cei doi sunt jucătorii cu cele mai mari cote din lotul FCSB.
  • 30 iunie 2020 este data scadentă a contractului lui Florinel Coman cu FCSB.
  • 13 goluri și 9 pase decisive a dat Florinel Coman în 33 de meciuri oficiale jucate în acest sezon pentru FCSB.

Etichete: gigi becali , ilie dumitrescu , bogdan vintila , fcsb , florinel coman , dennis man , hermannstadt


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
A fost ”Calul Troian”? Un ex-FCSB-ist, cel mai slab jucător al Rapidului din play-off
Fotbalistii rapidisti Razvan Constantin Oaida, Sebastian Andrei Borza, Paul Alexandru Iacob,Phillipe Razvan Onea, Alexan
Marius Măldărășanu a răbufnit: ”Nu trebuie să batem mereu cu 2 sau 3-0, nu suntem Manchester City”
marius maldarasanu
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Video Hermannstadt - Petrolul 2-0. Sibienii câștigă categoric și urcă pe primul loc în play-out
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - FC PETROLUL PLOIESTI, SUPERLIGA SUPERBET (28.01.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”