Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
Marius Șumudică a spus totul! Greșeală comisă de Ianis Hagi înainte de EURO: ”Hai să fim corecți!”
Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024
Martin O’Neill, răspuns misterios în momentul în care a fost întrebat dacă negociază cu Dan Șucu
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Obiectiv național: să nu primim gol! Estonia este foarte greu de învins după ce deschide scorul

05.09.2012, 10:48

Doar două zile ne mai despart de primul meci din campania de calificare la CM 2014! Adversar ne va fi Estonia, surpriza preliminariilor CE 2012, care în urmă cu câțiva ani nici nu exista pe harta fotbalului de top, iar acum se luptă pentru participarea la turnee finale.

gol estonia
  • Media: Fotbal Club, vineri, 19:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - Rapid, vineri, 20:30, DGS 1

Poate cel mai îngrijorător aspect pentru "tricolorii" lui Pițurcă este acela că adversarul de vineri este mult mai combativ decât pare la prima vedere. Balticii sunt aproape imposibil de întors atunci când preiau ostilitățile jocului, dovadă stând cele 6 victorii obținute în ultimele 6 meciuri în care au deschis scorul! Doi ani au trecut de la ultimul meci în care Estonia a deschis scorul, dar nu a câștigat în cele din urmă: 3-3 cu Uzbekistan, într-un amical disputat pe 7 septembrie 2010

Alternanța rezultatelor naționalei Estoniei ne dă însă speranțe că, în urma unui joc fluent ofensiv, România se poate întoarce cu toate cele trei puncte de la Tallinn.

Au învins Slovenia și Uruguay!

Estonia - Polonia 1-0
Pe 15 august, estonii au învins gazda Campionatului European, grație unui gol marcat în prelungiri, din lovitură liberă, de vedeta Vassilijev. Deși i-au avut în teren pe Piszczek, Blaszczykowski și Lewandowski, "leșii" n-au putut evita înfrângerea pe Le Coq Arena.

Estonia - Lituania 1-0
Pe 3 iunie, Estonia s-a impus în Cupa Baltică în fața vecinilor lituanieni, pe care i-au învins prin golul lui Voskobinikov, marcat în prima repriză. Lituania a jucat cu un om în minus din minutul 83, după eliminarea lui Kijankas, iar arbitrul partidei a fost eston.


El Salvador - Estonia 0-2
Pe 1 martie, Estonia a învins la Los Angeles reprezentativa Hondurasului (prezentă la CM 2010), după golurile lui Klavan (71) și Kams (85), ambele venite în urma unor faze fixe.

Estonia - Irlanda de Nord 4-1
Pe 6 septembrie 2011, în calificările pentru CM, Estonia a reușit un rezultat impresionant, golurile învingătorilor fiind marcate de Vunk (28), Kink (32), Zenjov (59) și Saag (90+2).

Slovenia - Estonia 1-2
În aceeași campanie, pe 2 septembrie 2011, slovenii au cedat pe teren propriu după reușitele lui Vassilijev (28 - pen) și Purje (81), pentru gazde marcând Tim Matavz (78). Pe noi, Slovenia ne-a învins cu 4-3 într-un amical disputat recent.

Estonia - Uruguay 2-0
Un alt rezultat impresionant al balticilor a fost consemnat pe 25 martie 2011, grație golurilor marcate de Vassilijev (61) și Zahovaiko (65). Din trupa sudamericană nu au lipsit Lugano, Maxi Pereira, Forlan, Ramirez și Alvaro Pereira. Cu uruguayenii, România a reușit doar un 1-1 la București, într-un meci de pregătire.

Alte rezultate foarte bune ale Estoniei în ultimul an: 1-1 în Irlanda, 1-1 cu Serbia și 2-1 în Irlanda de Nord, după o "dublă" a lui Vassilijev.

Același selecționer de 4 ani

Unul dintre secretele ascensiunii surprinzătoare a Estoniei este continuitatea de pe banca tehnică. Tarmo Rüütli (57 de ani) este în funcție de patru ani de zile, în acest timp el fiind principal și la Flora Tallinn și Nomme United. Rüütli nu a antrenat niciodată în afara granițelor țării.

Lovituri libere, doar Vassilijev

Poate cel mai important jucător din angrenajul "albaștrilor" este mijlocașul Konstantin Vassilijev (28 de ani, foto sus), de la Amkar Perm. Deși nu are decât un singur meci jucat în acest sezon, Vassilijev este pilonul naționalei, unde joacă din 2006. A strâns 53 de selecții și 15 goluri până acum. 8 dintre ele au fost reușite în ultimul an calendaristic. A fost campion al țării sale de trei ori și are trei caracteristici periculoase, care-l recomandă drept "pericolul nr. 1" din tabăra adversă:

- execută excelent loviturile libere de la 18-25 de metri
- șutează puternic și precis de la distanță, acesta fiind procedeul său favorit
- obține cu ușurință faulturi pentru echipa sa, grație unei tehnici peste media lotului estonian

Oper e marcatorul de serviciu

La 34 de ani, atacantul de 1,86 metri nu mai este acel vârf percutant din tinerețe, dar experiența sa îl poate ajuta foarte mult în duelurile cu necopții Chiricheș, Luchin sau Găman. După ce a trecut pe la Aalborg, Torpedo Moscova, Roda Kerkrade, ADO Den Haag și AEK Larnaca, Oper a semnat în 2012 cu Nea Salamis, unde a marcat 4 goluri în 14 apariții. Are 37 de goluri în 125 de meciuri la reprezentativă, fiind golgheterul all-time al țării sale și pe locul 3 în clasamentul selecțiilor. Vineri, el va fi ajutat în ofensivă de tânărul Ojamaa, de la Motherwell.

Comparație - noi jucăm, ei nu prea

Spre deosebire de jucătorii României, care, în afară de portarii Pantilimon, Tătărușanu și Lobonț, sunt titulari de bază la echipele lor de club, estonii nu au nici pe departe la fel de multe meciuri în picioare. Cu excepția a doar 4 jucători, restul titularilor Estoniei prind rar echipa la echipele lor de club. Portarul Pareiko (Wisla), atacantul Ojamaa (Motherwell) și fundașii laterali Jaager (Aalesund) și Teniste (Sogndal) sunt oameni de bază în campionatele lor, dar restul au apariții meteorice pe teren. Klavan (Augsburg), Dmitrijev (Gomel), Vassilijev (Perm), Kink (Varese), Mosnikov (Pogon) sau Oper (NEA Salamis) au doar câteva partide bifate în noul sezon, fără reușite impresionante. Unii sunt însă cauționați de faptul că întrecerile interne în care activează abia au început, iar situația lor fizică nu este chiar ideală.

Sunt peste România în clasamentul FIFA

Un motiv pentru care trebuie să fim foarte atenți în timpul meciului: naționala Estoniei este cotată în clasamentul Coca-Cola mai bine decât reprezentativa "tricoloră". Noi suntem pe locul 57 mondial, în vreme ce Estonia e pe 55, peste Polonia, naționala care ne desparte de baltici.

Preliminariile din 2012, primul golaveraj pozitiv!

Rusescu e surpriza lui Pițurcă

Impresionat de evoluțiile stelistului în acest sezon (11 meciuri / 7 goluri), selecționerul Victor Pițurcă pare tentat să-l titularizeze pe Raul Rusescu în sistemul de 3 mijlocași din spatele vârfului Marica. Un argument este coeziunea bună pe care Rusescu o are cu Cristi Tănase, colegul său de compartiment, dar și randamentul excelent la finalizare al fostului fotbalist de la Unirea Urziceni. În rest, primul "11" al României rezervă puține surprize, cu revenirea lui Goian ca punct de reper în defensivă.

Estonia - România

Vineri, ora 21:00, liveTEXT pe www.digisport.ro

ECHIPELE PROBABILE
România (4-2-3-1): Lobonţ - Luchin, Chiricheş, D.Goian, Raţ - Bourceanu, Lazăr - Torje, Rusescu, C. Tănase - Marica. Antrenor: Victor Pițurcă

Estonia (4-4-2): Pareiko - Jaager, Kruglov, Klavan, Teniste - Lindpere, Dmitrijev, Vassiljev, Kink - Oper, Ojamaa. Antrenor: Tarmo Rüütli

Arbitru: Milorad Mazic (Serbia)

Stadion: "A. Le Coq" (9.600 de locuri)


"Ştim că sunt o echipă masivă, că se apără bine, aplică un joc bun pe contraatac"
Costel Pantilimon, portar România

"Ştim că Vassilijev e un jucător foarte bun la mijlocul terenului, dar noi trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru pentru a reuşi"
Raul Rusescu, atacant România

Etichete: piturca , estonia romania , prezentare estonia , estonia vassilijev , estonia kink , estonia preliminarii


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au fost rase de pe hartă pentru proiectul NEOM
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au fost rase de pe hartă pentru proiectul NEOM

Autoritățile saudite au permis utilizarea forței letale pentru a face loc unui oraș al viitorului...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Real Madrid v FC Bayern München: Semi-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Scandal uriaș după Real Madrid - Bayern: nemții au egalat în minutul 90+13, dar degeaba! Eroare gravă de arbitraj

Alegerea făcută de UEFA, după ce Real Madrid - Bayern s-a lăsat cu o controversă uriașă de arbitraj
UEFA Euro 2028 and Euro 2032 Announcement - UEFA Headquarters
A fost sau n-a fost ofsaid? Tehnologia a intervenit, în cazul fazei decisive care a declanșat scandalul din Real - Bayern
var9
Specialistul a explicat tot, după faza decisivă care a declanșat un scandal uriaș la Real - Bayern + Momentul, cadru cu cadru
real
Reacția lui Marius Șumudică, după ce Dan Șucu l-a sunat să-i comunice decizia luată
FOTBAL:ASTRA GIURGIU-STEAUA BUCURESTI, PLAY OFF LIGA 1 ORANGE (16.04.2016)
Recomandările redacției
Martin O’Neill, răspuns misterios în momentul în care a fost întrebat dacă negociază cu Dan Șucu

Surpriza pregătită de Carlo Ancelotti pentru Borussia Dortmund în finala Champions League
Leipzig, Sachsen, Deutschland, 13.02.2024: Red-Bull-Arena: Champions League: RB Leipzig - Real Madrid: Real-Trainer Carl
A reapărut! Cum a fost surprins și ce a făcut Gino Iorgulescu, la prima apariție publică după condamnarea lui Mario
FOTBAL:LANSAREA FILMULUI IN INIMA NATIONALEI (9.05.2024)
Foto Vedeta care spunea acum trei ani ”Da, sunt grasă!” s-a transformat total! Imaginile care spun totul
Paris, France. 28th May, 2022. PARIS - Camila Cabello during the UEFA Champions League final match between Liverpool FC and Real Madrid at Stade de Franc on May 28, 2022 in Paris, France. ANP | DUTCH HEIGHT | MAURICE VAN STONE Credit: ANP/Alamy Live News
Citește și
Prioritatea lui Edi Iordănescu, după ce a ajuns în ultimele două luni de contract cu România
George Pușcaș, convocat pentru meciul lui Bari. Atacantul lui Iordănescu și-a revenit mai rapid decât estimau medicii
Alina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană
Alina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană
UEFA umple visteria FRF. Suma uriașă pe care o primește Federația după EURO 2024
UEFA umple visteria FRF. Suma uriașă pe care o primește Federația după EURO 2024
Bogdan Lobonț, ofertat de echipa care e la un singur pas de cupele europene! Clubul a confirmat: „Vă spun în premieră”
Bogdan Lobonț, ofertat de echipa care e la un singur pas de cupele europene! Clubul a confirmat: „Vă spun în premieră”
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Când au apărut primele tramvaie în Țările Române? La început erau trase de cai
Când au apărut primele tramvaie în Țările Române? La început erau trase de cai
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
CTP, impresionat de efortul jucătoarelor noastre: "A fost ziua României la Roma"
CTP, impresionat de efortul jucătoarelor noastre: "A fost ziua României la Roma"
Șumudică știe fotbalistul care nu trebuie să lipsească din primul 11 la EURO: ”N-am văzut în viața mea”
Horațiu Moldovan, Ianis Hagi, Olimpiu Morutan, Florin Niță,Radu Drăgușin, Ionuț Radu, Denis Alibec, Andrei Burcă, Nicolae Stanciu și Vasile Mogoș, după România - Elveția 1-0, 21 noiembrie 2023 / Foto: Sport Pictures

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Digi Animal World
Viața unui cuplu care a decis să trăiască pe o barcă cu doi câini. Unde își fac patrupezii nevoile: „S-au adaptat mai repede decât noi”
Viața unui cuplu care a decis să trăiască pe o barcă cu doi câini. Unde își fac patrupezii nevoile: „S-au adaptat mai repede decât noi”