timi2
Foto 167.000.000€ costă noua ”bijuterie” din România, care urmează să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern: noile detalii
OUT înainte de EURO 2024: ”Leziune a ligamentului încrucișat anterior”
gigi becali
Exclusiv ”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video România - Armenia 1-0, în preliminariile CM 2022. “Tricolorii” au urcat pe locul doi în grupă, după un succes neconvingător

articol scris de Digi Sport
12.10.2021, 01:01

Naționala României a învins-o pe Armenia, scor 1-0, pe stadionul Steaua, în runda a opta din grupa J a preliminariilor pentru Cupa Mondială Qatar 2022.

Alex Mitriță, după golul marcat în Armenia - România / Foto: FRF.ro
Alex Mitriță, după golul marcat în Armenia - România / Foto: FRF.ro
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

În urma acestui rezultat, coroborat cu victoria Germaniei în Macedonia de Nord, scor 4-0, România a urcat pe locul doi în grupă. Echipa pregătită de către Mirel Rădoi are 13 puncte, iar Macedonia de Nord și Armenia au câte 12 puncte.

Mitriță, decisiv pentru România

Pentru România urmează meciurile cu Islanda (11 noiembrie, acasă) și Liechtenstein (14 noiembrie, în deplasare).

România a controlat prima repriză și a avut o posesie a mingii de peste 70%. Alex Mitriță a înscris în minutul 26, cu o lovitură de cap, în urma unui corner executat bine de către Răzvan Marin.

A fost al treilea gol al lui Alex Mitriță (26 de ani) în tricoul naționalei și prima reușită a naționalei României pe noul stadion Steaua.


În minutul 33, Mitriță putea să marcheze din nou, dar a șutat slab după ce a scăpat singur cu portarul.

Mkhitaryan a ratat două ocazii mari

În repriza a doua, Joaquin Caparros a făcut trei schimbări, iar Armenia a preluat inițiativa jocului.

Căpitanul Armeniei, Henrikh Mkhitaryan, a irosit două ocazii imense, în minutele 58 și 65.

În minutul 70, Ianis Hagi a fost aproape de un nou gol de generic. Din lovitură liberă de la 18 metri, mijlocașul ofensiv a șutat către vinclu, la colțul scurt, dar portarul Yurchenko a intervenit excelent.

Pe final de meci, ‘tricolorii’ au evut emoții la câteva centrări în careul lui Niță. Victorie la limită pentru România, care face un pas important către calificarea în play-off-ul pentru Cupa Mondială Qatar 2022.

VIDEO cu rezumatul meciului România - Armenia 1-0

Galerie Foto

Preliminarii CM 2022. Meciuri rămase de disputat din Grupa J

11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (19:00), ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein (21:45)

14 noiembrie 2021: Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda (19:00)

Clasamentul grupei J din preliminariile CM 2022

România - Armenia, 1-0 (Mitriță 26')

Min. 90+5: S-a încheiat partida!

Min. 86: Cartonaș galben pentru Mihăilă, care va fi suspendat pentru meciul cu Islanda.

Min. 82: Schimbare în echipa Armeniei! A ieșit Udo, un mijlocaș, și a intrat Karapetyan, un atacant. Caparros riscă pentru un egal.

Min. 81: Dublă schimbare în echipa României! Au ieșit Ianis Hagi și Nicolae Stanciu, au intrat Valentin Mihăilă și Dragoș Nedelcu.

Min. 77: Schimbare în echipa Armeniei: a ieșit Spertsyan, a intrat Vardanyan.

Min. 75: Cartonaș galben pentru Voskanyan.

*Veste bună pentru România! Germania conduce cu 2-0 în Macedonia de Nord. Timo Werner a înscris în minutul 70.

Min. 70: Ocazie mare pentru România! Ianis Hagi a executat excelent o lovitură liberă de la 18 metri, dar portarul Yurchenko a respins mingea din apropierea vinclului de la colțul scurt.

Min. 68: Un membru al staff-ului Armeniei a fost eliminat de către arbitrul italian Daniele Orsato.

Min. 66: Schimbare în echipa României! A ieșit Andrei Rațiu, a intrat Cristi Manea.

Min. 66: Cartonaș galben pentru Spertsyan, care va fi suspendat pentru meciul următor!

Min. 65: Ocazie mare pentru Armenia! Zelarayan a centrat excelent pentru Mkhitaryan, care a luftat incredibil din careu.

Min. 62: Dublă schimbare în echipa României! Au ieșit Alex Mitriță și Claudiu Keșeru, au intrat Andrei Ivan și Olimpiu Moruțan.

Moruțan (22 de ani, Galatasaray) debutează pentru "tricolori".

Min. 58: Ocazie importantă pentru Armenia! Zelarayan a centrat perfect din banda dreapta, iar Mkhitaryan a lovit mingea cu capul, dar n-a nimerit poarta. Armenia deține inițiativa în repriza a doua.

*Germania a deschis scorul în Macedonia de Nord, prin Kai Havertz (50'). România a urcat pe locul doi în grupa J, cu 13 puncte. Macedonia de Nord și Armenia au câte 12 puncte.

Min. 55: Ocazie pentru Armenia! În urma unui corner, Haroyan a trimis o lovitură de cap pe centrul porții, iar Niță a fost atent.

*Sunt 13.576 de spectatori pe stadionul Steaua, potrivit organizatorilor.

Min. 46: A început repriza a doua! Trei schimbări în echipa Armeniei! Au ieșit Grigoryan, Barseghyan și Bayramyan, au intrat Geloyan, Zelarayan și Adamyan.

Min. 45: S-a încheiat prima repriză! Evoluție entuziasmantă pentru România, care a controlat jocul și a creat mai multe ocazii clare.

România a avut o posesie a mingii de 73%. Raportul ocaziilor de gol a fost 9-1, iar cel al șuturilor pe poartă a fost 3-0 pentru "tricolori".

Min. 39: Ocazie pentru România! Răzvan Marin a șutat de la 20 de metri, dar portarul Yurchenko a respins mingea în corner.

Min. 38: Cartonaș galben pentru Barseghyan, pentru un fault asupra lui Stanciu.

Min. 34: Ocazie pentru România! Cicâldău a șutat în forță din afara careului, iar portarul Yurchenko a respins mingea în corner.

Min. 33: Ocazie mare pentru România! Keșeru i-a pasat excelent lui Mitriță, care a scăpat singur cu portarul, dar a șutat slab, iar mingea a fost deviată în corner. 

Min. 29: Ocazie pentru România! În urma unui corner, mingea a ajuns la Cicâldău la marginea careului, iar mijlocașul a șutat din voleu, mult peste poartă.

Min. 26: GOL pentru România! 1-0! A înscris Alex Mitriță, cu o lovitură de cap, în urma unui corner executat de către Răzvan Marin.

Este al treilea gol al lui Alex Mitriță în tricoul naționalei și prima reușită a naționalei României pe noul stadion Steaua.

Min. 25: Ocazie pentru România! Keșeru a șutat de la marginea careului, dar mingea a fost deviată în corner.

*Armenia are doar două victorii în deplasare din iulie 2019 încoace, cu Georgia (2-1) și Liechtenstein (1-0).

Min. 18: România controlează jocul și încearcă să găsească spații în apărarea Armeniei. Raportul posesiei este 77-23% pentru “tricolori”.

Min. 11: Ocazie pentru România! Stanciu a executat o lovitură liberă din partea stângă și a centrat în careu pentru Chiricheș, care a ratat preluarea. Căpitanul “tricolorilor” era într-o poziție foarte bună.

Min. 4: Ocazie pentru România. Stanciu a recuperat mingea în apropierea careului advers, a depășit doi jucători, a intrat în careu, dar a șutat imprecis, mult pe lângă poartă.

Update 21:45 A început meciul de pe stadionul Steaua! Plouă de câteva ore, dar gazonul se prezintă în condiții bune.

*Înaintea partidei, a fost păstrat un moment de reculegere în memoria fostului selecționer Cornel Drăgușin, care a decedat ieri.

Echipele de start:

  • România: Niță – Rațiu, Chiricheș (cpt), Nedelcearu, Bancu – Cicâldău, R. Marin, Stanciu – I. Hagi, Keșeru, Mitriță.
  • Armenia: Yurchenko – Terteryan, Voskanyan, Haroyan, Hovhannisyan – Udo, Grigoryan, Spertsyan – Barseghyan, Mkhitaryan (cpt), Bayramyan.

Rezervele:

România: Vlad, Moldovan – Toșca, Manea, Mihăilă, Ivan, Maxim, Nedelcu, Rus, Cordea, Moruțan, Albu. Selecționer: Mirel Rădoi.

Armenia: Aivazov, Buchnev – Arakelyan, Zelarayan, Vardanyan, Monroy, Mkoyan, Geloyan, Karapetyan, Muradyan, Adamyan, Margaryan. Selecționer: Joaquin Caparros.

Fanii tricolori au revenit pe stadionul Steaua. Au fost vândute aproximativ 15.000 de bilete

Galerie Foto

VIDEO cu imagini din vestiarul echipei naționale a României, la revenirea pe stadionul din Ghencea, după 12 ani

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Meciul de pe Stadionul Steaua, vital pentru calculele calificării

Înainte de antepenultima confruntare a tricolorilor din grupa J, aceștia se clasează pe locul 4, cu 10 puncte, la două lungimi distanță de armeni, care au același punctaj ca Macedonia de Nord. Lider este Germania, cu 18 puncte.

Un aspect important de luat în considerare este golaverajul, primul criteriu de departajare în cazul în care echipele termină cu același număr de puncte. România are +2, în timp ce Armenia înregistrează un record negativ de -2, iar Macedonia de Nord stă de departe cel mai bine, cu +9. 

Mirel Rădoi se confruntă și cu câteva probleme de lot înainte de duelul de pe Stadionul Steaua. George Pușcaș este suspendat după cartonașul galben primit cu Germania, iar în compartimentul defensiv Andrei Burcă și Ionuț Nedelcearu au șanse mici să joace, întrucât sunt accidentați. 

Cu toate acestea, veștile bune vin din partea lui Alexandru Maxim și Alexandru Cicâldău, fotbaliști care nu au putut fi titularizați cu Germania din cauza unor accidentări ușoare, dar care s-au antrenat normal și pot fi introduși pe teren cu Armenia din primul minut. 

De partea cealaltă, armenii reprezintă un adversar imprevizibil, întrucât folosesc mai multe sisteme de joc. În ultimele patru meciuri au jucat atât cu 4-2-3-1, cât și cu 4-1-4-1, iar în confruntarea din martie, pierdută de România cu 2-3, echipa pregătită de Joaquin Caparros a folosit 4-4-2.

Totuși, un lucru cert este că cel mai bun jucător al lor este Henrikh Mkhitaryan, fotbalist aflat sub comanda lui Jose Mourinho la AS Roma, cotat la 15 milioane de euro. 

România - Armenia, 21:45, LIVE TEXT pe www.digisport.ro. Echipele probabile: 

România: Niță - Rațiu, Chiricheș, Rus, Bancu - Nedelcu, Cicâldău, Stanciu - Hagi, Keșeru, Maxim

Armania: Yurchenko - Hovhannisyan, Voskanyan, Haroyan, Terteryan - Udo - Barsegyan, Spertsyan, Mkhitaryan, Adamyan - Zelarayan

Lotul României pentru meciurile cu Germania și Armenia din preliminariile CM 2022

Portari: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);

Fundași: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0) - accidentat, Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1);

Mijlocași: Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11);

Atacanți: Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8) - suspendat.

Preliminarii CM 2022. Partide rămase de disputat din Grupa J:

  • 11 octombrie 2021: ROMÂNIA – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania (21:45)
  • 11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (19:00), ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein (21:45)
  • 14 noiembrie 2021: Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda (19:00)

Clasamentul grupei J din preliminariile CM 2022

Etichete: romania , cupa mondiala , tricolori , preliminarii cm , campionatul mondial , cm 2022 , romania armenia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul ei de atunci, Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu
Screenshot 2024-04-24 231756
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Înlocuitorul lui Kylian Mbappe vine de la Barcelona! PSG a pregătit oferta: 200.000.000€
profimedia-0865397989
Recomandările redacției
gigi becali
Exclusiv ”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”

Anunțul făcut de conducerea Barcelonei, după ce Xavi a fost convins să rămână
Sport News - February 21, 2024
Adrian Mutu îi îndeamnă pe rapidiști să nu-l piardă pe cel mai bun “număr 9”. ”Briliantul”, încântat de Albion Rrahmani
Adrian Mutu
Laszlo Dioszegi, mesaj pentru contestatari după Sepsi - FCSB: ”Am demontat mitul. Toată lumea vede”
dyoszegy1
Citește și
Motivul pentru care Ianis Hagi va fi convocat la EURO, chiar dacă nu joacă la Alaves: ”E ceva ciudat”
Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
Românul căpitan de la Real Madrid a ales naționala Spaniei, iar acum a venit explicația
raul andrei pertea
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Foto Românul căpitan de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei și a luat decizia

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool