rapid
La o zi după ce a semnat cu Rapid, Benjamin Siegrist a spus cum a fost convins de Neil Lennon
Screenshot 2024-03-22 213313
News Alert Noul favorit să devină selecționerul României, după ce Gică Hagi a spus "NU"
ID219965_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Exclusiv Gigi Becali și-a anunțat decizia, imediat după FCSB - Oțelul 0-2: ”M-am enervat”
Digi Sport 1 Live
Acum

Adrian Mutu intervine în scandalul Rapid - Cristina Neagu. Sfat pentru handbalistă

articol scris de Digi Sport
27.02.2023, 21:09

Scandal de amploare în handbalul românesc, după ce Cristina Neagu (34 de ani) a fost ținta injuriilor suporterilor Rapidului în timpul meciului pe care CSM București l-a câștigat, scor 31-24, în Cupa României.

mutu-neagu-colaj
Adrian Mutu și Cristina Neagu / Foto: Colaj Digi Sport / Sport Pictures
  • SuperLiga: Poli Iași - Gloria Buzău, sâmbătă, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - Dinamo, sâmbătă, 22:00, DGS 1

Adrian Mutu: "Facem prea mare caz. Scandările fac parte din sport"

Cristina Neagu, care a primit de patru ori titlul de cea mai bună handbalistă a lumii, a fost ținta suporterilor giuleșteni, care i-au adresat injurii după fiecare gol marcat.

Federația Română de Handbal și CSM București au condamnat vehement gesturile fanilor Rapidului.

În replică, CS Rapid susține că scandalul a fost amplificat în mod artificial, în condițiile în care Cristina Neagu i-a jignit în mod constant pe "alb-vișinii".

În acest conflict s-a implicat și FC Rapid, ocupanta locului patru în Liga 1, care și-a manifestat susținerea pentru echipa de handbal. 


În viziunea FC Rapid, Cristina Neagu a avut o atitudine provocatoare și a acuzat handbalistele Rapidului de "blaturi și titluri mincinoase".

Adrian Mutu, antrenorul Rapidului, a sfătuit-o pe Cristina Neagu să ignore scandările din tribune și să nu le dea apă la moară fanilor.

"Noi rămânem uniți. Mi s-au întâmplat și mie pe alte stadioane. Deci cred că facem prea mare caz. Se întâmplă astfel de lucruri. Nu poți să le oprești. Dacă nu le accepți, oricum nu ai ce să faci.

Mie chiar mi s-a întâmplat și mai aproape de casă astfel de lucruri. Normal că nu le-am acceptat, sau nu mi-au plăcut. Dar sunt lucruri care se întâmplă pe stadioane. Și asta face parte din sport. Sunt lucruri psihologice, pe undeva. Sau câteodată. Fac și lucrurile acestea pentru a te scoate din zona aceea de campion, de câștigător.

Sunt lucruri care se fac. Ca să reușești să-l destabilizezi, în cazul meu, sau al tuturor sportivilor care pot să fie decisivi într-un meci, trebuie să intri puțin în capul lui, și să te joci cu mintea lui, ca să-l scoți din mână.

Mie mi s-a întâmplat câteodată să gestionez bine, în sensul să mă ambiționez și mai tare și să nu bag în seamă. Câteodată le-am dat apă la moară și eram cu gândul mai mult la ei decât la treaba pe care trebuia să o fac.

Te poate scoate din ritm. Pentru că te enervezi și în loc să te concentrezi pe meciul tău începi să ai alt meci cu suporterii. Ceea ce ei vor. Cred că pe sportivi ar trebui să-i intereseze mai puțin ceea ce se întâmplă în tribună. Pentru că nu se poate controla. Atâta timp cât există pasiune, rivalitate, nu ai cum să controlezi lucrurile", a spus Mutu pentru Fanatik.

CSM București iese la atac! Comunicat-fluviu după jignirile aduse Cristinei Neagu de galeria Rapidului

Cei de la CSM București s-au folosit și de câteva exemple din trecut și nu s-au ferit să-i "înțepe" pe fanii Rapidului.

Nici președintele FRH, Constantin Din, nu a scăpat de critici, poziția sa față de întreaga situație fiind considerată prea tolerantă și permisivă.

"CSM București nu și-a propus nici să creeze polemici în spațiul public, nici să genereze stări conflictuale, iar istoria celor 15 ani de existență este mărturie de comportament fair-play și conduită ireproșabilă, atât pe plan intern, cât și internațional. (...)

Nu putem însă asista pasiv la o serie de neadevăruri rostite în spațiul public de unii reprezentanți ai clubului Rapid, dar și la comunicatul oficial al FRH, precum și declarația publică a președintelui Constantin Din. CSM București nu a șicanat pe nimeni, nu a incitat pe nimeni și toate aceste remarci aduc atingere suporterilor noștri, care susțin echipa și creează meci de meci, o atmosferă senzațională în Polivalentă.

Dacă injuriile rostite de galeria rapidistă ar fi fost în premieră, poate că o astfel de abordare din partea președintelui FRH ar fi putut avea un substrat, dar când se încearcă o anumită cauționare a unor 'recidiviști', considerăm că este prea mult.

Numai în sezonul 2022/23 au existat 4 episoade în care fanii giuleșteni s-au manifestat nesportiv și nu este de uitat faptul că, la partida din Supercupa României (organizator FRH), dincolo de trivialitățile proferate, această 'galerie cunoscută și foarte apreciată la nivel european', a aruncat cu obiecte și lichide în teren, Comisia de Disciplină a FRH amendând comportamentul acesteia.

Doar o săptămână mai târziu, în partida inaugurală a Ligii Florilor, în sala Rapid (organizator CS Rapid București), am asistat la aceleași trivialități, adresate nu doar celei mai valoroase handbaliste a României din toate timpurile - Cristina Neagu - ci și antrenorului Adrian Vasile, dar și la etalarea unui banner imens în care se titra 'Echipa Primăriei - Rușinea României' - moment în care FRH nu a mai considerat oportun să intervină, deși imaginea pe care o construiește CSM de aproape 10 ani în Europa este despre performanță și calitate. (....)

Iar pentru suporterul onest și civilizat al CSM București este o jignire și mai mare că forul național, prin vocea președintelui său, încercă să găsească circumstanțe atenuante pentru injurii și trivialități, când principala grijă ar trebui să fie sănătatea și curățenia mediului sportiv.

Și toate acestea în condițiile în care instituții ale statului român s-au autosesizat cu privire la cele petrecute la ultima confruntare din Polivalentă și au declanșat investigații, iar o serie de sponsori importanți ai handbalului românesc au ridicat semne de întrebare vis a vis de tolerarea unor asemenea comportamente.

Așteptăm decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRH și ne exprimăm de pe acum speranța că viitorul nu ne va mai genera astfel de episoade care nu au legătura cu handbalul și că sportul va prima, iar derapajele unor suporteri să cadă în plan secund și să fie aspru pedepsite", este o parte a comunicatului clubului CSM București, postat pe Facebook.

Etichete: rapid , adrian mutu , handbal feminin , csm bucuresti , cristina neagu , cs rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Fiica transgender a lui Elon Musk face dezvăluiri despre copilăria ei și spune că amintirile miliardarului sunt „complet false” 
Fiica transgender a lui Elon Musk face dezvăluiri despre copilăria ei și spune că amintirile miliardarului sunt „complet false” 

Vivian Jenna Wilson, fiica transgender înstrăinată a lui Elon Musk, a respins vehement, public prin...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Răsturnare de situație în cazul lui Gică Hagi. Ce s-a întâmplat la întâlnirea cu Răzvan Burleanu

Naționala României a rămas fără selecționer, după ce Edi Iordănescu (46 de ani) a decis să plece.

Laurențiu Reghecampf, victorie în fața Anamariei Prodan: suma pe care trebuie să o plătească impresara
regheprodanca
Ilie Dumitrescu l-a văzut 54 de minute și i-a fost de ajuns: "Copilul ăsta e de primele 3 echipe din România!"
ilie dumitrescu
A semnat! Pariul de 150.000.000€ al lui MM Stoica la FCSB, prezentat la noua echipă
Lovitură! Decizia luată de Brighton, după ce noul antrenor l-a cerut expres pe Andrei Rațiu
Romania v Netherlands - UEFA Euro 2024 - Round of 16 - Munich Football Arena
Recomandările redacției
ID219965_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Exclusiv Gigi Becali și-a anunțat decizia, imediat după FCSB - Oțelul 0-2: ”M-am enervat”

Exclusiv Gigi Becali, ofertă uriașă pentru Louis Munteanu: a dezvăluit suma la miezul nopții, în direct la TV
FOTBAL:PREZENTARE SERGIU BUS LA FCSB (14.07.2020)
Vlad Chiricheș a aflat în direct că Gigi Becali tocmai îl făcuse praf la TV! Reacția căpitanului de la FCSB
chiri
Video Ce s-a scandat în Ghencea, după golul de 2-0 al Oțelului în fața FCSB-ului
FOTBAL:FCSB-OTELUL GALATI, SUPERLIGA SUPERBET (26.07.2024)
Citește și
Peste 70 de mii de cititori Digi Sport au ales! Pe el îl vor selecționerul României
selectioner-romania
”Totul e aproape rezolvat!”. Rapid e gata să-l transfere pe Alex Pașcanu
alexandru-pascanu
Zendaya, cea mai bine îmbrăcată vedetă de la petrecerea LV ținută înainte de Jocurile Olimpice. În top se află și Charlize Theron
Zendaya, cea mai bine îmbrăcată vedetă de la petrecerea LV ținută înainte de Jocurile Olimpice. În top se află și Charlize Theron
Marius Șumudică e noua soluție a lui Răzvan Burleanu pentru postul de selecționer! Care sunt condițiile
Marius Șumudică e noua soluție a lui Răzvan Burleanu pentru postul de selecționer! Care sunt condițiile
Gigi Becali contraatacă după anunțul că UEFA o va „deposeda” pe FCSB de Cupa Campionilor Europeni
Gigi Becali contraatacă după anunțul că UEFA o va „deposeda” pe FCSB de Cupa Campionilor Europeni
Un zâmbet care fură inimi și picioare interminabile care cuceresc privirile. Charlize Theron, fermecătoare într-o rochie mini, la Paris
Un zâmbet care fură inimi și picioare interminabile care cuceresc privirile. Charlize Theron, fermecătoare într-o rochie mini, la Paris
Roxana Nemeș, răsfăț în Mykonos. S-a pozat într-un costum de baie alb, în piscina cu vedere la mare
Roxana Nemeș, răsfăț în Mykonos. S-a pozat într-un costum de baie alb, în piscina cu vedere la mare
FCSB, cu gândul la Maccabi: campioana recurge la o strategie menită să mărească șansele de calificare
FCSB, cu gândul la Maccabi: campioana recurge la o strategie menită să mărească șansele de calificare
Amendă de 30.000 de lei pentru o lucrare în gospodărie. Mulți nu știu că e ilegal
Amendă de 30.000 de lei pentru o lucrare în gospodărie. Mulți nu știu că e ilegal
Umilința unei românce în Italia: De 2 ani nimeni nu vrea să îi închirieze o locuință, explicația
Umilința unei românce în Italia: De 2 ani nimeni nu vrea să îi închirieze o locuință, explicația
Fantastic! Nadia Comăneci, în careul de ași la deschiderea Jocurilor Olimpice. Românca a purtat flacăra pe Sena. Cine a aprins-o VIDEO
Fantastic! Nadia Comăneci, în careul de ași la deschiderea Jocurilor Olimpice. Românca a purtat flacăra pe Sena. Cine a aprins-o VIDEO
Exclusiv Liță Dumitru, revoltat de ce se întâmplă la Rapid: ”I-am scris lui Dan Șucu, dar nu mi-a răspuns”
sucu 4

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Roxana Nemeș, răsfăț în Mykonos. S-a pozat într-un costum de baie alb, în piscina cu vedere la mare
Roxana Nemeș, răsfăț în Mykonos. S-a pozat într-un costum de baie alb, în piscina cu vedere la mare
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită
Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită
Digi Animal World
Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii
Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii