Cristina Neagu la un meci CSM Rapid
CSM București - Rapid 27-23. Campioana va juca finala Cupei cu învingătoarea meciului Dunărea Brăila - Gloria Bistrița
romania handbal
Video România și-a aflat adversarele de la EHF EURO 2024
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare
Digi Sport 1 Live
Acum

Norvegia - România 23-31. Victorie entuziasmantă a fetelor noastre, după o prestaţie senzaţională

05.12.2018, 23:25

Naţionala României a învins clar Norvegia, deţinătoarea titlului, scor 31-23, miercuri, la Brest, în ultimul meci din Grupa D a Campionatului European de handbal feminin, care se dispută în Franţa.

romania norvegia
România s-a calificat la Campionatul Mondial de handbal
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

"Tricolorele" au făcut un meci remarcabil, obţinând prima victorie în faţa Norvegiei la un turneu final după o pauză de 18 ani.

România a câştigat grupa şi merge în grupele principale cu maximum de puncte - 4.

Primul sfert de oră al partidei a fost unul echilibrat, cele două echipe alternând la conducere pe tabela de marcaj.

România a reuşit să se desprindă, de la 8-8 la 12-8. Jucătoarele antrenate de Ambros Martin au continuat să facă un joc excelent şi diferenţa a crescut la un neverosimil 17-10, pentru ca la pauză scorul să fie 18-12.


Scandinavele au arătat un mic reviriment în debutul părţii secunde, cu două goluri consecutive (18-14), dar jucătoarele noastre şi-au revenit şi au înscris de trei ori la rând.

Diferenţa maximă de pe tabelă a fost de nouă goluri în favoarea României, 28-19, astfel că selecţionerul României a utilizat în finalul partidei şi jucătoarele care au evoluat mai puţin, dar care au trecut cu brio testul.

Yuliya Dumanska a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului, având 14 mingi apărate şi un procentaj excelent de 44%.

În celălalt meci al grupei, Germania a învins Cehia cu 30-28.

România a ocupat primul loc în grupă, cu 6 puncte, urmată de Germania (4 puncte), Norvegia (2 puncte) şi Cehia (0 puncte). Primele trei s-au calificat în grupele principale.

România şi Olanda vor începe Grupa principală II cu câte 4 puncte, Ungaria şi Germania vor avea câte 2, iar Spania şi Norvegia, 0.

România va juca următorul meci contra Olandei, pe 9 decembrie, la Nancy.

Au evoluat echipele:

România: Iulia Dumanska (14 mingi apărate), Denisa Dedu (o minge apărată) - Aneta Udriştioiu (1 gol), Laura Chiper (5), Ana-Maria Dragut (1), Gabriela Perianu, Melinda Geiger (4), Eliza Buceschi (4), Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo (1), Raluca Băcăoanu, Crina Pintea (3), Anca Polocoşer, Cristina Neagu (11), Valentina Ardean Elisei (1), Cristina Florică.

Selecţioner: Ambros Martin.

Norvegia: Silje Solberg (o minge apărată), Katrine Lunde (8 mingi apărate) - Henny Ela Reistad (1), Emilie Hegh Arntzen (1), Camilla Herrem (1), Sanna Charlotte Solberg (1), Marta Tomac, Vilde Mortensen Ingstad, Marit Rosberg Jacobsen, Linn Jorum Sulland (4), Kari Brattset (3), Heidi Loke (1), Silje Waade, Stine Bredal Oftedal (1), Malin Aune (5), Veronica Egebakken Kristiansen (5).

Selecţioner: Thorir Hergeirsson.


Min. 60, Norvegia - România 23-31: VICTORIEEE! Succes splendid al fetelor noastre, care au încheiat o seară incredibilă cu golurile lui Chiper, Laszlo şi Drăguţ. Calificare cu punctaj maxim în faza următoare pentru "tricolore".

Min. 55, Norvegia - România 20-28: Ne îndreptăm spre o victorie istorică. Avem 8 goluri avantaj, după ce Neagu a marcat din nou şi a ajuns la 11 reuşite în această seară.

Min. 50, Norvegia - România 19-27: Dumanska face spectacol în poartă, iar în atac ne merge excelent. Udristioiu, Buceschi şi Pintea au marcat, iar acum conducem la 8 goluri. Nordicele nu au replică.

Min. 45, Norvegia - România 18-24: Se menţine constant diferenţă de 6 goluri în favoarea noastră. Pintea, Geiger, de două ori, şi Neagu au marcat în acest parţial pentru noi.

Min. 38, Norvegia - România 14-20: S-a refăcut diferenţa, după două goluri ale Cristinei Neagu. Asta deşi jucăm în inferioritate. Dedu a contribuit la rândul său, cu o aruncare de la 7 metri apărată.

Min. 33, Norvegia - România 14-18: Început nesigur de repriză pentru fetele noastre. Nordicele au recuperat deja două goluri şi doar o intervenţie de excepţie a lui Dumanska a făcut că diferenţa să nu se reducă şi mai mult.

Min. 31 - A început repriza a doua. 

#Cu 7 goluri marcate, Cristina Neagu e principala marcatoare a meciului. De la nordice s-a remarcat Linn Jorum Sulland, cu 4 goluri.

Min. 30, Norvegia - România 12-18: Un singur gol marcat de echipa noastră în ultimele 5 minute, prin Cristina Neagu, de la 7 metri. Însă la pauză conducem cu 18-12, la capătul a 30 de minute absolut superbe.

Min. 25, Norvegia - România 10-17: Sunt de neoprit fetele noastre. S-au desprins la şapte goluri, după ce Neagu a mai trimis două torpile imposibil de apărat, iar Ardean-Elisei a punctat la rândul ei.

Min. 20, Norvegia - România 10-14: Excelent joacă fetele noastre, care au condus şi la 5 goluri diferenţă, la un moment dat. Geiger, Pintea şi Buceschi au reuşit să marcheze în ultimele minute.

Min. 16, Norvegia - România 8-11: Buceschi, Neagu şi Chiper, de două ori, au marcat în acest parţial. Echipa noastră a rupt echilibrul şi, pentru prima oară, conduce la mai mult de un gol. Time-out cerut de antrenorul nordicelor.

Min. 10, Norvegia - România 6-7: Chiper a marcat de două ori, Neagu a mai înscris o dată, dar fetele noastre au ratat câteva şanse de a se desprinde la două goluri.

Min. 5, Norvegia - România 4-4: Început echilibrat de meci, niciuna dintre echipe nu s-a putut desprinde. România a condus de patru ori, dar nordicele au revenit de fiecare dată. Neagu a marcat deja de două ori, iar Buceschi şi Geiger au înscris celelalte goluri.

Min. 1 - A început meciul. Prima posesie a aparţinut României. 


Planuri mari pentru naţionala de handbal a României la Europeanul de handbal feminin din Franţa. O victorie în faţa Norvegiei, în ultimul meci din grupa D, ar echivala cu patru puncte în grupele principale şi le-ar face pe "tricolore" favorite la calificarea în semifinale.

Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria competiţiei, în meciul câştigat cu Germania.

"Cel mai important e că am făcut un meci excepţional, că am câştigat împotriva Germaniei şi că avem sigur două puncte în main-round, asta e tot ce contează", a spus Neagu.

"Va fi foarte greu contra Norvegiei. Le cunosc foarte bine şi ştiu că, după ce pierd, nu resimt presiunea. Sunt chiar şi mai agresive, şi mai periculoase. Cel mai important e să avem noi forţă şi putere", a prefaţat ultima partidă din grupa de la Brest şi selecţionerul României, Ambros Martin.

România conduce grupa D a Euro 2018

România conduce grupa D, de la Brest, după ce a învins cu 31-28 Cehia şi cu 29-24 Germania în primele două partide, şi şi-a asigurat deja calificarea în grupele principale.

Norvegia a fost învinsă surprinzător în jocul de debut, 32-33 cu Germania, însă s-a revanşat în faţa Cehiei, pe care a spulberat-o, scor 31-17.

Naționala scandinavă a apelat la întăriri înaintea partidei cu România. Astfel, nordicele au chemat de acasă o extremă stânga experimentată. Este vorba de Camilla Herrem, o handbalistă de 32 de ani care a evoluat în trecut și la HCM Baia Mare. Aceasta a participat la toate marile succese ale scandinavelor: a câștigat Jocurile Olimpice, Campionatul Mondial și Campionatul European. Herrem i-a luat locul în echipă unei alte extreme stânga, Thea Mork.

Obiectivul României la Euro 2018 este clasarea în primele şase locuri.

Partida Norvegia - România va fi astăzi, de la ora 22:00, şi va putea fi urmărită în format live-text pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

Etichete: romania handbal , norvegia - romania , norvegia - romania handbal , romania euro 2018 handbal , norvegia romania live text


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece

Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă
Screenshot 2024-03-27 at 20.36.16
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
adrian mutu
Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern
timi
Cine este modelul care i-a ”furat” inima lui Jude Bellingham: este cu 5 ani mai mare decât starul de la Real Madrid
titlu
Recomandările redacției
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare

Exclusiv Ion Crăciunescu a dat verdictul, după cea mai controversată fază din Dinamo - Voluntari + Alt penalty neacordat
boboc
Video Ioan Andone nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume, după Dinamo - Voluntari 1-1: ”E un mercenar”
Antonio Conte s-a decis și semnează! Salariu de 6.5 milioane de euro
Tottenham Hotspur v Nottingham Forest, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 11 Mar 2023
Citește și
Video CSM București se pregătește de ”meciul sezonului”! Adi Vasile a tras semnalul de alarmă înainte de partida cu Metz
CSM Bucharest v Buducnost BEMAX - EHF Champions League, Romania - 07 Jan 2024
Video Dinamo - Skjern 28-27. ”Dulăii”, victorie uriașă în sferturile de finală ale EHF European!
HANDBAL MASCULIN:DINAMO BUCURESTI-SKJERN HANDBOLD, EHF EUROPEAN LEAGUE (23.04.2024)
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
CSM Bucureşti a cucerit Cupa României, după finala cu HC Dunărea Brăila. Cristina Neagu a jucat deși este în doliu
HANDBAL FEMININ:CSM BUCURESTI-SG BBM BIETIGHEIM, LIGA CAMPIONILOR (11.02.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”