Captură de ecran 2024-03-24 163858
Video&Foto A atras toate privirile! Cine e vedeta care a intonat imnul Portugaliei, în fața lui Jose Mourinho
profimedia-0765329993
MotoGP se va vedea următoarele trei sezoane în direct pe canalele Digi Sport!
Screenshot 2024-01-25 at 18.32.24
Gică Hagi a numit cele trei "arme" care au dus la scorul Farul - CFR Cluj 5-1: "Aici i-am bătut!"
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

VIDEO Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Germaniei! "Dublă" Honda, podium pentru Rossi

12.07.2015, 13:21

UPDATE: Spaniolul Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Germaniei la MotoGP.

moto marc marquez
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Campionul mondial a obținut, astfel, a doua victorie a sezonului, pe un circuit unde a fost imbatabil încă din 2010. Marquez poate fi încoronat oricând rege cu drepturi depline. Deloc saxon, campionul iberic și-a câștigat coroana în luptă dreaptă. Duminică, Marquez a obținut a 6-a victorie consecutivă pe circuitul german, a 3-a de când a venit la clasa mare.

Duminică, în MP al Germaniei, Marquez a fost urmat în clasament de conaționalul și colegul său de la Honda, Dani Pedrosa. Locul al treilea i-a revenit lui Valetino Rossi (Yamaha).

În urmă cu două săptămâni, în Marele Premiu al Olandei, Rossi a fost câștigător, după un duel extrem de strâns și de dur cu Marquez.

În continuare, Marc Marquez are mai multe abandonuri decât victorii în 2015. Numai o minune îl mai poate salva în drumul spre un nou titlu mondial. Un titlu care pare din ce în ce mai aproape de Valentino Rossi. "Doctorul" a terminat Marele Premiu al Germaniei pe locul 3, însă conduce la general după 9 etape cu un avans de 13 puncte. Dani Pedrosa a adus prima dubla Honda în an, dar Sachsenring este un circuit pe care, să nu uităm, a mai câștigat, de 3 ori consecutiv numai la clasa regină, plus podiumurile din anii trecuți.


Jorge Lorenzo a încheiat pe locul 4 o cursă aproape solitară, după ce a reușit o mutare în doi timpi la start, care l-a propulsat lider preț de un tur. A contat mult și alegerea pneurilor față, Bridgestone oferind pentru prima oară în 2015 o gumă asimetrică pe față, cauciuc ales de Yamaha pentru cursă.

Statistica spune că Marc Marquez este acum la numai o victorie de nume celebre, precum John Surtees sau Kenny Roberts, care au strâns de-a lungul carierei 22 de trofee de Grand Prix. Foarte tânăr și deja cu 21 de reușite la activ, Marc Marquez are toate șansele să întreacă aceste nume grele ale MotoGP.

Urmează vacanța de vară și mai apoi Indianapolis, pe 9 august, poate cea mai puțin urmărită cursă de motomondial. Însă duelul încins anul acesta între Rossi și Marquez poate reaprinde flacăra și în tribunele de pe celebrul complex de motorsport "The Brickyard".

Clasamentul Marelui Premiu al Germaniei


UPDATE: Belgianul Xavier Simeon a terminat pe primul loc în Marele Premiu al Germaniei la Moto2 și și-a trecut în cont prima victorie la această clasă, în cel de-al 6-lea sezon petrecut ca pilot în competiția destinată motocicletelor de 600 cc.

Xavier Simeon a devenit primul belgian care câștigă o etapă în MotoGP. Ultimul belgian care a câștigat o etapă în Campionatul Mondial de Motociclism Viteză a fost Didier de Radigues, în 1983.

Pe Sachsenring, Simeon a plecat al doilea din grilă și a făcut o cursă de așteptare perfectă. În ultimele tururi, l-a depășit mai întâi pe Franco Morbidelli, iar mai apoi pe liderul Johann Zarco. Francezul și-a pus toata experiența în joc, dar Simeon s-a apărat fantastic si a trecut primul linia de sosire la finele celor 29 de tururi.

Xavier Simeon este doar al 3-lea belgian din istorie care câștiga o etapă de motomondial. Prezent în MotoGP din 2010, el a stopat așteptarea unui pole în 2013, după două decenii și jumătate, iar mai apoi a luat și primul podium, pe când evolua în echipa Tech 3.

Podiumul clasei Moto2 a fost completat pe ultima treapta de Alex Rins. Debutantul spaniol ajunge la a 4-a performanță de gen în 2015 și urcă, în urma rezultatului din Germania, o poziție în clasament. Locul pe podium i-a fost făcut cadou în ultimul viraj, când Franco Morbidelli a căzut și l-a luat în decor și pe Tito Rabat, care a venit pe Sachsenring cu clavicula fracturată. Rabat pierde astfel toate punctele și îi permite liderului general Johann Zarco să se desprindă la un neverosimil avans de 65 de puncte în clasament, după doar prima jumătate a sezonului.

"Am făcut o cursă bună și am avut un ritm bun. Am avut încredere, fiindcă motocicleta mea a fost foarte bună pe parcursul întregului weekend. De multe ori în trecut am început din prima linie, dar nu am avut oportunitatea să ajung pe podium. De data asta, m-am gândit: ok, voi profita de ocazia asta.", a declarat Xavier Simeon, potrivit site-ului oficial al MotoGP.

Primii 10 clasați în MP al Germaniei la Moto2


Britanicul Danny Kent a câștigat Marele Premiu al Germaniei la Moto3 și a obținut, astfel, a 5-a victorie din acest sezon.

Pilotul de la Leopard Racing a dominat antrenamentele și calificările la Sachsenring și a plecat pentru a treia oară în acest sezon din pole position. S-a distanțat rapid și nu a mai putut fi ajuns de nimeni. În clasament l-au urmat Efren Vazquez (Leopard Racing) și Enea Bastianini (Gresini Racing Team Moto3).

Danny Kent este primul britanic care câștigă o cursă la clasa mică (125cc/Moto3) la Sachsenring din 1969, când acolo triumfa Dave Simmonds.

Primul în antrenamente și calificări pe Sachsenring, britanicul de la Leopard Racing a câștigat etapa a 9-a cu un avans impresionant pentru clasa mezină: aproape 10 secunde față de restul adversarilor.

Este a 5-a victorie a lui Kent în sezon și a 7-a în carieră, ocazie cu care îl depășește la această statistică pe Romano Fenati, rămas doar cu 6 reușite de-a lungul timpului. Danny Kent a fost însoțit pe podium de colegul său, Efren Vasquez, aducând dubla pentru echipa Kiefer în cursa de casă.

Locul 3, decis la foto-finish, i-a revenit lui Enea Bastianini, care a avut o jumătate de roată în fața lui Romano Fenati, în ciuda unei recuperări fantastice în cursa, asta după o plecare din grilă a lui Fenati de pe locul 12. Cu toate acestea, Romano Fenati rămâne pe 4 la general, apropiindu-se mult de marele absent al weekend-ului german, Miguel Oliveira. Câștigător etapa trecută, la Assen, portughezul a suferit o fractură în urma unei căzături din primul antrenament, fiind operat acasă sâmbătă.

"Nu am avut un start foarte bun, am alunecat puțin în primele tururi, dar pneul s-a îmbunătățit după 5 tururi. Ne-am descurcat foarte bine în întregul weekend și asta mi-a dat încredere.", a declarat Danny Kent, la finalul cursei din Marele Premiu al Germaniei.

Primii 10 clasați în MP al Germaniei la Moto3

Sursa foto: motogp.com

Etichete: moto3 , video motogp , video marele premiu al germaniei motogp , video motogp digi sport , video motogp romania , video marele premiu al germaniei moto2 , video marele premiu al germaniei moto3 , video moto3 , video moto2 , video motogp digi sport romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
Screenshot 2024-01-25 at 18.32.24
Gică Hagi a numit cele trei "arme" care au dus la scorul Farul - CFR Cluj 5-1: "Aici i-am bătut!"

Foto S-a decis! Barcelona știe când va juca primul meci pe ”bijuteria” de 1,6 miliarde de euro
camp-nou1
Francisc Dican a descris în patru cuvinte umilința suferită de CFR Cluj pe terenul Farului
dican
Ce a spus Ionuț Cojocaru, după ce a marcat două goluri cu CFR Cluj
Citește și
MotoGP: Maverick Vinales a câștigat Marele Premiu al Americilor
Grand Prix des Amériques 2024 de MotoGP à Austin
4 miliarde de euro pentru MotoGP! Oferta proprietarului PSG a fost respinsă
MotoGP Of Portugal - Race, Lagoa, Algarve - 24 Mar 2024
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Video Jorge Martin a câștigat Marele Premiu al Portugaliei la MotoGP și s-a bucurat ca Ronaldo
89 Jorge Martin, SPA, Prima Pramac Ducati Race Winner during the Grande PrĂ mio Tissot de Portugal MotoGP round2 at the

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”