Mayra-Daria / Foto: Instagram-@mayra.daria
Foto Cum a fost surprinsă Mayra, fata lui Ilie Dumitrescu, la Premiile Gopo 2024. Cine a însoțit-o. ”Sunteți superbi”
Fotbaliștii de la FCSB, în sezonul 2007 - 2008 / Foto: Sport Pictures
A fost la un pas de finala Europa League cu FCSB, iar acum a luat o decizie total neașteptată
Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League
Digi Sport 1 Live
Acum

Cum arată lumea fără sport!? Manifestul comentatorilor Digi Sport. "Timpul pare că s-a oprit în loc"

articol scris de Octavian Vasilescu
21.03.2020, 10:54

Pandemia de COVID-19 a stopat cele mai importante competiții sportive, iar autoritățile din toate statele încearcă să oprească răspândirea noului virus.

PHOTO ASSEMBLY: Themed image feature: Follow the corona pandemic on professional sports and the soccer leagues. It is completely open as to how it can be continued with soccer - when and whether it can be played again at all. The official soccer ball DERB
Cele mai importante competiţii sportive din lume sunt suspendate. Inclusiv Bundesliga / Foto: Profimedia
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Nu știm exact cât va dura această carantină, dar știm că Euro 2020 a devenit Euro 2021, Roland Garros a fost amânat, iar cursele din Formula 1 încep să fie anulate.

COVID-19 | Cum arată lumea fără sport. Ce spun comentatorii Digi Sport

Cum arată lumea fără sport? Nu este deloc frumoasă, acest lucru este evident. O spun şi  comentatorii Digi Sport.

George Dobre: "Desigur, mai tristă! Cred că tocmai în aceste momente vedem cât de important este sportul în viețile noastre. Până la urmă, atunci când ești pasionat de sport, ceasul tău biologic este reglat și de evenimentele în care sunt implicate sau implicați echipele preferate sau sportivii pe care îi admiri.

Însă aș cita din Sinișa Mihailovici, antrenorul care trece printr-o mare încercare încă dinainte de apariția acestei epidemii: 'Gândiți-vă cât de frumos va fi după!' Să fim responsabili, să ne protejăm și să îi protejăm pe ceilalți! Alte generații au trecut peste încercări mai grele".


Costi Prună: "Tristă și mai săracă. Sportul este o bucurie universală, care unește oamenii și scoate in evidență spiritul competitiv al populației. Acum ne dăm seama ce greu este sa ieșim din zona de confort, sa ne adaptăm la un alt stil de viață.

Trebuie sa rămânem optimiști, calmi, să respectăm regulile (ca și în sport) și ne vom revedea cu siguranță în săli și pe terenurile de sport".

COVID-19 | "Lumea fără sport arată exact ca lumea fără oameni"

Dan Ștefănescu: "O lume fără sport era de neimaginat în urmă cu două săptămâni. După o săptămână fără sport, mi se pare că totul s-a întâmplat într-o altă viață și nimic din ceea ce credeam că e normal nu mai are sens. Va fi greu, mai ales că operăm pe bază de estimări, că nu știm nimic sigur, dar încercăm să ne legăm de orice ne oferă o mică speranță. Un început de mai, un bilanț mai mic, orice veste despre orice fel de tratament.

E greu, dar trebuie să mergem mai departe, deși suntem nevoiți să stăm în casă. Până la urmă, salvarea va veni tot de la sport. În momentul în care vor fi reluate competițiile, chiar și cu porțile închise, atunci vom ști că totul va reveni la normal".

Andrei Niculescu: "Lumea fără sport arată exact ca lumea fără oameni. Pentru că sportul e în fiecare dintre noi. Viața fără sport e ceva ce n-am fi crezut posibil, e ca un magazin de jucării fără jucării. Dar sportul se va întoarce în viețile noastre tocmai pentru că sportul ne-a oferit întotdeauna exemplul de cum pot fi depășite greutățile, chiar și atunci sau mai ales atunci când pare aproape imposibil".

COVID-19 în lumea sportului | Citește și

COVID-19 | "E ca și când ieși la plimbare cu lesa în mână, dar tu nu ți-ai luat câinele"

Ionuț Angheluță: "Fără sport, timpul pare că s-a oprit în loc. Sportul înseamnă mișcare, competitivitate, stârnește în noi sentimente amestecate de bucurie, tristețe sau frustrare, ne oferă motive să socializam și să polemizăm. Parcă plutim într-un vid nesfârșit în care zilele trec pe lângă noi fără să ne atingă, fără să ne miște în vreun fel".

Andrei Tivilichi: "Omenirea trăiește vremuri greu de înțeles și de suportat. Când viețile ne sunt inundate zilnic de știri și statistici apocaliptice, poate părea deplasat să te mai gândești la o minge, la o rachetă de tenis sau la un coș de baschet. Dar eu iubesc sportul, iar ca mine sunt milioane și milioane de oameni. Tuturor ne lipsește în această perioadă.

E nevoie de un efort colectiv, planetar pentru a readuce normalitatea în viețile noastre. Când asta se va întampla, sportul ne va face din nou să vibrăm".

Paul Andrei: "Lumea fără sport? E ceva fără de care poți trăi foarte bine, dar nimic nu poate înlocui trăirea, senzațiile și adrenalina create de un succes al favoriților. E ca și când ieși la plimbare cu lesa în mână, dar tu nu ți-ai luat câinele. Te învârți prin casă, te joci cu pisica, te uiți la un film, dar totuși în sufletul tău simți că lipsește ceva. S-au dus momentele de nerăbdare dinainte de începerea meciului așteptat.

Mai ales noi, jurnaliștii sportivi, simțim și mai apăsată această 'pierdere', sportul e modul de viață, e lucrul pentru care trăim și din care trăim. Fără sport, viața e pustiu :)".

COVID-19 | "Cea mai bună parte e că știm că e doar o pauză. Nu se termină nimic aici"

Dragoș Caretaș: "Cum să fie? Mai tristă. Mai săracă, și la propriu, și la figurat. O industrie de multe sute de miliarde de euro trasă pe dreapta, ca multe altele în criza asta. Dar, pe de altă parte, lumea asta fără sport ne dă prilejul să fim mai atenți la lucruri pentru care înainte ne plângeam că nu avem timp: să citim mai mult, să vedem mai multe filme, să stăm mai mult cu familia.

Iar partea cea mai bună e că știm că e doar o pauză. Că nu se termină nimic aici. Că va mai dura o lună, două sau trei până când vom reveni pe stadioane și în săli. Așa că ne permitem să și glumim și pauza asta forțată a fost prilejul unora dintre cele mai bune glume din ultima vreme".

Ion Cațichi: "Vreau să consider actuala lipsă a sportului drept o pauză. Și, ca orice pauză, un moment de odihnă și de regăsire a resurselor interioare care să ne susțină în următoarea parte a meciului nostru, al iubitorilor de sport. Un moment în care să ne odihnim pasiunile generate de competițiile preferate. Dar și un moment în care să reflectăm mai mult la celelalte aspecte ale vieții, de dincolo de arenele sportive. Și, odată ce meciul va reîncepe, să ne bucurăm de pasiunea din arene, de evoluția favoriților.

Dar să nu uitam că, după fluierul final, începe meciul vieții noastre. Să cerem de la noi, așa cum cerem de la sportivi, aceeași determinare, aceeași ambiție, același spirit de fair-play, aceeași respectare a regulilor".

COVID-19 | "Viața fără emoția golului și energia uluitoare a tribunei e săracă"

Severin Călinescu: "Viața fără emoția golului și energia uluitoare a tribunei e săracă, în mod sigur, de neimaginat. Dar cum aproape că devenisem prea obosiți de expresia sport și sănătate, iată că acum ne dăm seama că, într-adevar, una fără alta nu există. Vom trece peste toate, suntem puternici, emoția și vuietul vor reveni. Stați în casă, cu putere și încredere".

Florin Ion: "În secolul 21, ideea de lume fără sport pare un nonsens! Și nu mă refer doar la sportul văzut pe TV. În plină criză globală, aflăm din când în când, din programele de știri, despre 'nebunii' care încalcă dogmele și părăsesc siguranța căminului pentru a face mișcare. Pentru că nu pot trăi fără mișcare! Nici pentru un comentator nu se poate concepe o viață fără sport! Ideea este puțin forțată...

În astfel de momente, sportul trece în plan secund, primordiale devin soluțiile pentru rezolvarea crizei. Ne aflăm într-o situație ce era imposibil de anticipat în urmă cu jumătate de an. Dar suntem obligați să acționăm, să cautăm variante alternative. Cel mai probabil, sporturile cu motor se vor relua prin lunile iunie sau iulie. Acesta e motivul pentru care ne-am orientat către cursele clasice din MotoGP. În următoarele săptămâni, week-end de week-end, Digi Sport va prezenta câteva dintre cele mai spectaculoase momente din istoria sportului cu motor pe două roți".

Coronavirus în lumea sportului | Citește și

Etichete: george dobre , dan stefanescu , andrei niculescu , ionut angheluta , florin ion grila de start , comentatori digi sport , andrei tivilichi , coronavirus , costi pruna , pandemiei coronavirus


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gracie1
Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit
FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (6.08.2023)
”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor
FOTBAL:ROMANIA-MUNTENEGRU, LIGA NATIUNILOR (14.06.2022)
Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani
Cristian Chivu during UEFA Youth Champions League 23/24 game between SL Benfica and Internazionale Milano at Benfica Cam
Recomandările redacției
Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A
Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat
Daniel Niculae / Foto: Instagram-@danielniculae21
Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7
Al Hilal v Al Nassr - Saudi Super Cup
Citește și
Starul lui Man. United ”arăta ca o felină care mâncase din mâna ei”
Captură de ecran 2024-05-01 114027
Andreea Bălan îl așteaptă pe Victor Cornea să facă pasul cel mare în relația lor
andreea balan victor cornea
Elizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"
Elizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"
Ștefan Baiaram, out tot restul sezonului la Craiova! Pierdere mare pentru Costel Gâlcă
Ștefan Baiaram, out tot restul sezonului la Craiova! Pierdere mare pentru Costel Gâlcă
Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...”
Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...”
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”
Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"
Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"
Nadal, ultimul meci la Madrid cu lacrimi în tribune: imaginile fac înconjurul lumii Video
Nadal, ultimul meci la Madrid cu lacrimi în tribune: imaginile fac înconjurul lumii Video
Povestea singurei echipe românești de fotbal care a câștigat titlul în Ungaria. Campioană și în țară
Povestea singurei echipe românești de fotbal care a câștigat titlul în Ungaria. Campioană și în țară
Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc
Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc
Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10
Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10
”Mă hărțuiește”. A fost trasă pe dreapta în trafic și a izbucnit în plâns! Explicația dată polițistului. VIRAL
gisele17

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț.
Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"
Digi World
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Digi Animal World
Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă
Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă