S-a aflat după 4 ani! Cum a ajuns David Popovici de la Steaua, la Dinamo. ”De ce nu l-au făcut mai mare?”
articol scris de Digi Sport19.03.2025, 12:11
Clubul Sportiv al Armatei Steaua București are, începând de luni, 17 martie 2025, un nou comandant, în persoana lui Petruţ-Dănuţ Sârghe-Ciobanu (55 de ani).

SuperLiga: ”U” Cluj - Universitatea Craiova, sâmbătă, 20:00, DGS 1
Cupa Spaniei: Barcelona - Real Madrid, sâmbătă, 23:00, DGS 1
Sârghe-Ciobanu a fost numit pentru o perioadă de doar șase luni, dar decizia l-a enervat pe Florin Talpan, care se aștepta ca el să fie ales comandant al clubului din Ghencea.
Florin Talpan a spus de ce David Popovici a lăsat Steaua pentru Dinamo. ”De ce nu au făcut mai mare bazinul, ca să fie olimpic?
Juristul clubului și cel care a inițiat și a luptat mai apoi în instanță cu FCSB pentru marca Steaua, a dezvăluit și motivul pentru care David Popovici (20 de ani) a ales să plece la rivala Dinamo în septembrie 2021.
Concret, Talpan susține că Popovici nu a beneficiat de un bazin olimpic în Ghencea. La Steaua există un bazin de înot, dar care este mai mic doar cu câțiva centimetri față de unul olimpic.
Mai mult, Florin Talpan acuză conducerea clubului și de lipsa rezultatelor altor secții cu tradiție, cum ar fi handbalul, spre exemplu.

”De ce nu au rezultate la handbal, la niciun sport?
La polo, știți cât m-am luptat ca bazinul din Complexul Sportiv Ghencea să fie olimpic, pentru câțiva centimetri?
De ce nu l-au făcut mai mare?
Pentru că ăsta a fost motivul pentru care David Popovici a plecat la Dinamo. De ce nu se spun lucrurile pe nume?!”, a precizat Talpan, conform iamsport.ro.
Cine e Petruţ-Dănuţ Sârghe-Ciobanu, noul comandant de la CSA Steaua
Noul comandant al Clubului Sportiv al Armatei Steaua s-a născut în anul 1970 în comuna Stolniceni-Prăjescu, din judeţul Iaşi, şi a absolvit Institutul Militar de Ofiţeri Activi "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, în anul 1993.
El şi-a început cariera militară la Regimentul 90 Mecanizat, ocupând succesiv funcţii de comandă în mai multe unităţi ale Armatei Române. De la 1 august 2022 şi până în prezent, colonelul Petruţ-Dănuţ Sârghe-Ciobanu a fost directorul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor.
Este veteran al teatrelor de operaţii, având trei misiuni executate în Afganistan şi Irak.
În semn de recunoştinţă pentru activitatea depusă, a fost decorat cu Ordinul "Virtutea militară în grad de Ofiţer cu însemn pentru război" (2004) şi i-au fost conferite mai multe embleme şi distincţii militare.
David Popovici și Simona Radiș au fost numiți ”sportivii anului” la Gala Sportului Românesc
Înotătorul David Popovici şi canotoarea Simona Radiş, campioni olimpici la Jocurile de la Paris, au fost desemnaţi, marţi seara, sportivii anului la masculin, respectiv feminin, la Gala Sportului Românesc 2024 organizată de Agenţia Naţională pentru Sport.
Printre câştigători s-au mai numărat cei mai buni antrenori la masculin şi feminin - Adrian Rădulescu (înot, David Popovici) şi Camelia Voinea (gimnastică artistică, Sabrina Voinea), cele mai bune echipe la sporturi de echipă - reprezentativa masculină de fotbal a României şi Gloria Bistriţa (handbal feminin), precum şi preşedintele anului 2024 - Camelia Potec (Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern).
În cadrul discursului său pe scenă, David Popovici a profitat de ocazie pentru a atrage din nou atenţia asupra situaţiei nataţiei şi a bazinelor din România.
"Mulţumesc pentru premiu şi felicitări nominalizaţilor şi tuturor sportivilor, indiferent dacă anul trecut au câştigat sau nu. În al doilea rând, vreau să profit de ocazie pentru că nu în multe seri pe an îi avem la un loc pe cei mai influenţi şi importanţi oameni ai sportului din România. Aşa că vreau să vă sfătuiesc pe toţi să urmăriţi ultimul documentar al celor de la 'România, te iubesc'... în el se vorbeşte mult despre starea sportului din România în general şi în special despre nataţie, despre starea bazinelor din ţară. E un documentar foarte interesant pentru toată lumea", a menţionat Popovici.
Cea mai bună sportivă a anului 2024, Simona Radiş, a afirmat că îşi doreşte să continue pe acelaşi drum şi prin rezultatele sale să inspire cât mai mulţi tineri să practice sport.
"A fost o surpriză pentru mine să aflu că voi urca pe scenă în această seară. Sunt recunoscătoare pentru acest premiu. Mie îmi demonstrează că anul trecut am fost pe un drum corect şi că am avut momente bune. Iar asta îmi dă putere să continui pe acest drum, să cuceresc noi medalii şi să inspir mai mulţi tineri să se apuce de sport. Trebuie să aibă încredere că pot reuşi", a spus canotoarea.
Fostul fotbalist Ladislau Boloni a primit din partea Agenţiei Naţionale pentru Sport un premiu special pentru întreaga carieră. Boloni a mulţumit tuturor foştilor săi colegi, dar şi lui Valentin Ceauşescu, cel care a condus înainte de 1989 clubul Steaua.
"Trofeul acesta este al meu şi al foştilor mei colegi, al lui Iovan, Ilie Bărbulescu, Bumbescu, Piţurcă, Hagi, Duckadam şi aşa mai departe. Şi nu în ultimul rând, trofeul este şi al unui om foarte special, şi mă bucur că el este alături de noi aici. Deci trofeul este şi al lui Valentin (n.r. - Valentin Ceauşescu)", a afirmat Boloni.
Lista cu toți câștigătorii:
- Sportivul anului - David Popovici (înot)
- Sportiva anului - Simona Radiș (canotaj)
- Antrenorul anului - Adrian Rădulescu (înot)
- Antrenoarea anului - Camelia Voinea (gimnastică)
- Sportivul anului în sportul paralimpic - Alexandru Bologa (judo)
- Sportiva anului în sportul paralimpic - Camelia Ciripan (paratenis de masă)
- Evenimentul anului în sport - Campionatul European de Lupte (seniori) - București
- Premiul Special – inițiativă privată în sport - Transylvania Open
- Echipa anului – masculin – sporturi de echipă - naționala de fotbal a României
- Echipa anului – feminin – sporturi de echipă - CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (handbal)
- Echipa/echipajul anului – masculin – sporturi individuale - Marian Enache și Andrei Cornea (canotaj)
- Echipa/echipajul anului – feminin – sporturi individuale - Barca de 8+1 a României (canotaj)
- Speranțele sportului – feminin - Amalia Lică (gimnastică ritmică)
- Speranțele sportului – masculin - Vlad Covaliu (scrimă)
- Speranțele sportului – mixt - Teodor Luca Butnaru și Julia Denisa Bidică (dans sportiv)
- Președintele anului - Camelia Potec (Federația Română de Natație și Pentatlon Modern)
- Premiu de Excelență pentru întreaga carieră - Simona Halep
- Premiul Special ANS – Legenda Sportului - Ladislau Boloni
- Premiul Excelență în Moto - Emanuel Gyenes
Etichete: florin talpan , comandant steaua , david popovici , petruţ-dănuţ sârghe-ciobanu
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News

Un satelit secret rusesc, despre care oficialii americani cred că este conectat la sistemul nuclear...