dan-sucu
Șucu i-a pus banii pe masă lui Șumudică. Ce salariu le-a propus antrenorului și staff-ului acestuia
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (24.07.2022)
Exclusiv Cristiano Bergodi e doar începutul! Dan Șucu anunță schimbări majore la Rapid: ”Președintele, chiar și acționarii”
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Prima reacție a lui Romario Benzar, după ce a fost accidentat grav de Abdallah. ”Am gaură în cap!”
Digi Sport 1 Live
Acum

"Am rămas uimit de ce a zis Dan Petrescu despre Vialli". Reacția lui Cristiano Bergodi, după moartea fostului atacant

articol scris de Digi Sport
06.01.2023, 22:24

Vestea morții lui Gianluca Vialli, la doar 58 de ani, a îndoliat toată Italia. Unul dintre marii săi adversari a fost chiar Cristiano Bergodi.

Patrick Berger of Liverpool tangles with Gianluca Vialli of Chelsea
Patrick Berger Gianluca Vialli, în 1997 / Foto: Profimedia
  • SuperLiga: Farul - Rapid, miercuri, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, miercuri, 21:45, DGS 1

Reacția lui Cristiano Bergodi, după moartea lui Gianluca Vialli

Antrenorul lui Sepsi era fundaș central la Pescara sau Lazio, în timp ce Vialli juca la acea echipă de aur a Sampdoriei și apoi la Juventus. Bergodi a povestit cum erau duelurile cu fostul mare atacant.

"Am jucat 10 ani la rând împotriva lui, când eram la Pescara, apoi când eram la Lazio și el era la Juve. Și după aia s-a transferat la Chelsea. Din 1986 până în 1996 am jucat împotriva lui.

Se poate spune că eram adversari direcți, trebuia să îl opresc pentru că eu jucam fundaș central și marcam numărul 9. Era foarte greu pentru mine, era un atacant care știa foarte bine cum să protejeze mingea.

Și chiar dacă nu avea un mare gabarit, era puternic, avea coapse, era foarte acrobatic în careu. E o veste foarte tristă pentru toți italienii, am crezut cu toții că va trece peste această boală, dar se știa că era foarte greu, pentru că avea cancer pancreatic.


Am primit vestea când am ucat în avion, am văzut și pe Facebook, vorbeau prietenii mei, după care am citit în ziarele italiene. Acum mă simt foarte trist, sincer, mai ales că a murit și Sinisa Mihajlovic, care a jucat mult în italia.

Acum Valli, care era de vârsta mea. Am jucat mult împotriva lui, dar niciodată nu se plângea pe teren, se ridica repede după un tackling. A fost un mare atacant în Italia, împreună cu geamănul său, Mancini, au creat unul dintre cele mai frumoase cupluri de atac la Sampdoria", a spus Cristiano Bergodi, la Digi Sport Special.

Cristiano Bergodi: "Am rămas uimit, mirat de ce a zis Dan Petrescu despre Vialli"

Pe Bergodi l-a surprins o declarație a lui Dan Petrescu, care a fost coleg cu Vialli la Chelsea. Antrenorul lui CFR Cluj a dezvăluit că a vorbit cu Vialli și l-a întrebat de ce nu mai antrenează, iar el a spus că "era prea mult stres".

"Am rămas uimit, mirat de ce a zis Dan Petrescu. El știe mai bine, pentru că a jucat cu el 4 ani, îl cunoaște mai bine decât mine, a fost la Chelsea. Am rămas mirat că el a dezvoltat chestia asta cu stresul, în această meserie.

După câțiva ani la Chelsea, a terminat cariera de antrenor. Era un caracter puternic pe teren, era puternic și fizic, și mental. Faptul că s-a lăsat de antrenorat e de admirat, legat de ceea ce a spus Dan că i-a răspuns așa Gianluca", a explicat Bergodi.

Discursul lui Gianluca Vialli în fața jucătorilor a rămas celebru

Ultima dată, Vialli era membru în stafful tehnic al naționalei Italiei. A rămas însă în istorie un discurs celebru al lui Vialli, înainte de finala Italia - Anglia, de la Euro 2020, când a citat din fostul președinte american, Franklin Roosvelt. La acel moment, "Squdra Azzurra" a câștigat trofeul.

"Datorită prieteniei l-a luat la natională. Cred ca avea și ceva din postura de conducător, ca persoană delegată în națională. Avea mare experiență ca jucător, puteau învăța jucătorii de la el. Am văzut acel acel mesaj trimis jucătorilor, el le vorbea, dar nu mai știu dacă era o finală sau semifinală, însă i-a emoționat acel mesaj, sincer.

Roberto Mancini îl cunoștea foarte bine, iar eu îl cunosc foarte bine pe Mancini, era o persoană foarte bună pentru națională. Era foarte bun și ca analist, vorbea foarte frumos limba italiană, era un pesonaj, vorbea foarte bine și din punct de vedere tehnic, l-am urmărit mult.

În Italia a lucrat ca analist și era perfect. Probabil avea mai puțină responsabilitate când era la TV, normal, după ce s-a lăsat de antrenorat, dar el explica foarte bine toate aspectele din timpul unui meci. Incredibil, sincer", a precizat Bergodi.

Cristiano Bergodi, despre acea Sampdoria magică a lui Gianluca Vialli și Roberto Mancini

Cu Vialli în atac, Sampdoria a cunoscut cei mai frumoși ani din istoria clubului. În sezonul 1990-1991, Sampdoria a câștigat, surprinzător, titlul în Serie A, iar Vialli a fost cel mai bun marcator, cu 19 goluri.

"Avea simțul porții incredibil. Dacă mingea era în careu, el ajungea acolo mai repede decat un fundaș, vedea foarte bine poarta. Era acrobatic, așa cum au observat și microbiștii. Era greu să intri la el când avea mingea, era greu să i-o furi, stătea foarte bine cu mingea la picior, un om extraordinar și o persoană deosebită.

Sampdoria era cea mai bună echipă atunci, cu jucători ca Mancini, Cerezo, Mannini, Vierchowod, Pagliuca, era o echipă extraordinară. A fost un lucru rar, pentru că după aceea nu a mai câșigat titlul o echipă din provincie.

În acei ani era cel mai puternic campionat din Europa. S-a mai întâmplat cu Verona (n.r.: o echipă din provincie care să ia titlul). Apoi a ajuns în finală, cu Barcelona lui Koeman.

În 91, când a luat campionatul Sampdoria, nu i-a putut face față nici Milanul lui Sacchi, nici Napoli al lui Maradona. Sampdoria îl avea și pe Vialli, care era printre cei mai buni atacanți din Italia, cu Mancini", a spus Bergodi.

Gianluca Vialli a scris istorie la Sampdoria, Juventus și Chelsea

Gianluca Vialli a cucerit trofee atât ca fotbalist, cât și ca antrenor. Născut la Cremona, pe 9 iulie 1964, Vialli și-a început cariera la Cremonese. A contribuit la promovarea echipei în Serie B, apoi a fost transferat de Sampdoria, după patru sezoane la Cremonese.

  • În cei opt ani petrecuți la Sampdoria, Gianluca Vialli a reușit 141 de goluri și 17 pase decisive în 328 de meciuri.
  • Vialli a mai câștigat Cupa Cupelor (1990), trei Cupe ale Italiei (1985, 1988, 1989) și o Supercupă a Italiei.

În vara anului 1992, Juventus a plătit 16,5 milioane de euro pentru transferul lui Gianluca Vialli. Atacantul italian a câștigat Cupa UEFA primul lui sezon la “Bătrâna Doamnă”.

În 1995, Vialli a contribuit decisiv la câștigarea campionatului și a Cupei Italiei. A înscris 16 goluri. Juventus a fost aproape de triplă în 1995, pierzând finala Cupei UEFA în fața Parmei.

În ultimul său sezon la Juventus, 1995-1996, Gianluca Vialli a câștigat UEFA Champions League și Supercupa Italiei.

În cele patru sezoane la echipa torineză, Vialli a reușit 38 de goluri în 102 apariții.

În vara anului 1996, Gianluca Vialli a ajuns, din postura de jucător liber de contract, la Chelsea Londra. Sub conducerea lui Ruud Gullit, atacantul italian a cucerit Cupa Angliei în primul său sezon.

Un conflict cu antrenorul olandez i-a afectat cariera lui Vialli, care a jucat mai puțin pentru Chelsea până în 1998, când Gullit a fost demis. A urmat o mutare surprinzătoare: Gianluca Vialli a fost antrenor-jucător (la 33 de ani) și a avut un succes imediat: a câștigat Cupa Cupelor și Cupa Ligii Angliei.

În sezonul 1998-1999, ultimul în care Gianluca Vialli a jucat, Chelsea a câștigat Supercupa Europei, învingând-o cu 1-0 pe Real Madrid, deținătoarea Ligii Campionilor.

Gianluca Vialli a fost antrenorul lui Chelsea între februarie 1998 și septembrie 2000, reușind să mai câștige Cupa Angliei, în 2000, și Supercupa Angliei, în 2001.

În vara anului 2001, Vialli a preluat-o pe Watford, echipă cu care a încheiat pe locul 14 în Premier League. În vara anului 2002, italianul a fost demis. După această experiență, n-a mai pregătit nicio echipă. În noiembrie 2019, a devenit coordonatorul echipei naționale a Italiei, ultima funcție pe care a ocupat-o.

  • Pentru naționala Italiei, Gianluca Vialli a înscris 16 goluri în 59 de meciuri.

Etichete: cristiano bergodi , gianluca vialli


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Praful saharian sufocă România. Imagini cu străzi și mașini acoperite de un strat de nisip fin
Praful saharian sufocă România. Imagini cu străzi și mașini acoperite de un strat de nisip fin

Încă un nor de praf saharian a ajuns în România. Fenomenul este mai persistent în zonele în care a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti13
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut

S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”
profimedia-0783976186
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
ali-hebaiti18
Luka Modric a decis! Unde vrea să își încheie cariera: ”Vreau! Pentru că o merit!”
Real Madrid v Rayo Vallencano, La Liga 2018-19, Football, Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 15 Dec 2018
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Recomandările redacției
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Prima reacție a lui Romario Benzar, după ce a fost accidentat grav de Abdallah. ”Am gaură în cap!”

”O echipă maghiară poate ajunge în SuperLiga României! Scriem istorie”. Cum a numit Bucureștiul un jucător din Ungaria
richard-jelena
Mesajul emoționant al lui Edi Iordănescu, după ce Moruțan s-a accidentat grav și va rata EURO
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Citește și
Cristian Săpunaru a spus ce a vorbit cu Bergodi înainte de FCSB - Rapid
Screenshot 2024-02-24 at 22.12.41
Cariera de antrenor a lui Bogdan Lobonț, noul principal de la Rapid, după plecarea lui Cristiano Bergodi
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Lovitură cruntă pentru România: Olimpiu Moruțan e out pentru EURO 2024! „Ruptură de tendon, indisponibil 7-8 luni”
Lovitură cruntă pentru România: Olimpiu Moruțan e out pentru EURO 2024! „Ruptură de tendon, indisponibil 7-8 luni”
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Cum a fost surprinsă Inna în timpul turneului din America. Artista, perfectă într-un costum de baie minuscul: „Paparazzi peste tot”
Cum a fost surprinsă Inna în timpul turneului din America. Artista, perfectă într-un costum de baie minuscul: „Paparazzi peste tot”
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Care este cel mai scump telefon din lume? Valorează cât echipele de fotbal FCSB și Farul la un loc
Care este cel mai scump telefon din lume? Valorează cât echipele de fotbal FCSB și Farul la un loc
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
Exclusiv Un patron din SuperLigă care a lucrat cu Bergodi nu s-a abținut, după ce italianul a răbufnit la conferința de presă
CRISTIANO BERGODI NERVOS (7)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum a fost surprinsă Inna în timpul turneului din America. Artista, perfectă într-un costum de baie minuscul: „Paparazzi peste tot”
Cum a fost surprinsă Inna în timpul turneului din America. Artista, perfectă într-un costum de baie minuscul: „Paparazzi peste tot”
Digi World
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool