Sergio Perez a câștigat Marele Premiu din Arabia Saudită / Foto: Getty Images

Video Perez a câștigat Marele Premiu din Arabia Saudită după o cursă perfectă. Verstappen, plecat de pe 15, a terminat pe 2

articol scris de Digi Sport
19.03.2023, 20:20
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Sergio Perez (Red Bull) a făcut o cursă magistrală și a câștigat Marele Premiu din Arabia Saudită, după o cursă perfectă. Colegul său, Max Verstappen, este însă performerul zilei, după ce a plecat de pe 15 și a terminat pe 2.

Sergio Perez a câștigat Marele Premiu din Arabia Saudită

Deși a plecat din pole-position, Perez a fost depășit la start, în primul viraj, de veteranul Fernando Alonso (Aston Martin), însă a revent în turul 3 și i-a luat fața spaniolului, care a și fost penalizat cu 5 secunde pentru că a călcat linia albă la start.

După 6 tururi, Max Verstappen (Red Bull) era deja pe 11, deși ce plecase de pe 15. Apoi, în turul 14, olandezul a urcat pe 6.

Hamilton nu a impresionat nici de această dată, după statul modest din prima etapă. Septuplul campion mondial, care a plecat de pe 7, a urcat pe 5 în turul 22 și a terminat cursa pe 4.

Max Verstappen (Red Bull) a plecat de pe 15 și a terminat pe 2

O manevră frumoasă a avut loc în turul 25, când Verstappen l-a depășit pe Alonso și a urcat pe locul 2, pe care nu l-a mai cedat.

O altă performanță remarcabilă i-a aparținut lui Alonso. După succesul din prima etapă, pilotul de la Aston Martin a terminat și acum pe 3, însă după ce a desfăcut șampania pe podium, a aflat că a terminat pe 4, după încă 5 secunde de penalizare, din cauza unei greșeli a mecanicilor lui. De altfel, a fost o greșeală și pe grafica televiziunii, care nu a apucat să schimbe la timp punctajul. Astfel, Russell (Mercedes) e pe 3.

Verstappen a bătut record pe tur chiar în ultimul viraj. Cu Perez pe 1 și Verstappen pe 2, Red Bull bifează "dubla" 24.

Clasament cursă Arabia Saudită / Foto: captură Digi Sport

LIVE VIDEO Marele Premiu al Arabiei Saudite

Turul 50: Perez (Red Bull) trece primul linia de sosire, cu a cincea victorie din carieră. Verstappen (Red Bull) obțone record pe tur chiar în ultimul tur. "Dublă" pentru Red Bull.

Turul 44: Perez (Red Bull) reușește cel mai rapid tur de circuit.

Turul 29: Stroll (Aston Martin) intră la boxe și abandonează.

Turul 27: Albon (Williams) abandonează, cu probleme la sistemul de frânare.  Ordinea în cursă: 1. Perez (Red Bull), 2. Verstappen (Red Bull), 3. Alonso (Aston Martin), 4. Russell (Mercedes), 5. Hamilton (Mercedes), 6. Sainz (Ferrari), 7. Leclerc (Ferrari).

Turul 25: Ce performanță. Verstappen (Red Bull), plecat de pe 15, îl depășește superb pe Alonso (Aston Martin) pe linia de start-sosire și urcă pe locul secund.

Turul 22: Hamilton (Mercedes) trece de Sainz (Ferrari) pe exterior în virajul 3 și urcă pe locul 5.

Turul 21: Iese safety car-ul. Restart în cursă. Colegii de la Alpine, Ocon și Gasly, aproape să se lovească în primul viraj. Nu se folosește DRS timp de două tururi.

Turul 19: Ordinea în cursă: 1. Perez (Red Bull), 2. Alonso (Aston Martin), 3. Russell (Mercedes), 4. Verstappen (Red Bull), 5. Sainz (Ferrari), 6. Hamilton (Mercedes), 7. Leclerc (Ferrari).

Turul 18: Perez (Red Bull) intră la boxe, la fel ca Alonso (Aston Martin), care își execută acea penalizare de 5 secunde, Russell (Mercedes) și Verstappen (Red Bull).

Turul 17: Safety car. Pe sectorul 2, Lance Stroll (Aston Martin) abandonează. Stroll (Aston Martin) abandoneză și el, după un mic incendiu la frâne. Se intervine cu stingătoare.

Turul 17: Leclerc (Ferrari) intră la boxe și pune pneuri dure. Ocon (Alpine) intră și el la boxe.

Turul 14: Verstappen (Red Bull) a ajuns pe 6 și deja a reușit o performanță excelentă, care ne duce cu gândul la cursa de la Spa, de anul trecut, când a plecat de pe 14 și a câștigat.

Turul 12: Verstappen (Red Bull) trece de Lewis Hamilton (Mercedes) pe linia dreaptă de viteză și urcă pe 8.

Turul 9: Leclerc (Ferrari) trece de Hamilton (Mercedes) și urcă pe locul 7.

Turul 8: Ordinea în cursă: 1. Perez (Red Bull), 2. Alonso (Aston Martin), 3. Russell (Mercedes), 4. Stroll (Aston Martin), 5. Sainz (Ferrari). 6. Ocon (Alpine).

Turul 7: Leclerc (Ferrari), plecat de pe 12, urcă pe locul 8, după ce îl depășește ușor pe Gasly (Alpine).

Turul 6: Verstappen (Red Bull), plecat de pe 15, îi depășește pe Tsunoda (Alpha Tauri) și pe cele două monoposturi Haas și urcă pe 11.

Turul 3: Perez (Red Bull) revine și îl depășește pe Alonso (Aston Martin).

Turul 1: Start în Marele Premiu al Arabiei Saudite. Alonso (Aston Martin) îl depășește pe Sergio Perez (Red Bull) în primul viraj. Veteranul spaniol va fi însă penalizat cu 5 secunde pentru că nu s-a poziționat bine la start și a călcat linia albă cu roata stânga față.

UPDATE: Piloții pleacă în turul de formare.


Știrea inițială:

Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite, LIVE VIDEO, 19:00, Digi Sport 2. Sergio Perez, în pole-position

Mexicanul Sergio Perez (Red Bull) a obținut pole-position în Marele Premiu al Arabiei Saudite, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, în faţa spaniolului Fernando Alonso (Aston Martin).

  • MP al Arabiei Saudite poate fi urmărit duminică, de la ora 19:00, în direct pe Digi Sport 2, dar și pe site-ul digisport.ro și în aplicația Digi Sport, de către abonații RCS-RDS.

Monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a obţinut al doilea timp, fiind mai rapid decât Alonso, însă va pleca de pe poziţia a 12-a după ce a fost penalizat cu zece locuri pe grila de start după înlocuirea unei componente electronice în timpul MP al Bahrainului, primul din acest an, în urmă cu două săptămâni.

Olandezul Max Verstappen (Red Bull), câştigătorul ultimelor două ediţii ale Campionatului Mondial, care a dominat cele trei sesiuni de antrenamente libere şi prima parte a calificărilor (Q1), va pleca din poziţia a 15-a după ce a fost eliminat în Q2 spre surpriza generală. El a explicat că a avut o "problemă cu motorul".

În aceste condiţii, lui Verstappen îi va fi greu să se impună duminică pe circuitul urban de la Jeddah după succesul său din Bahrain din etapa inaugurală.

Linia a doua va fi ocupată de britanicul George Russell (Mercedes) şi spaniolul Carlos Sainz (Ferrari), care a limitat daunele pentru Scuderia. Ei vor fi urmaţi de canadianul Lance Stroll (Aston Martin) şi francezul Esteban Ocon (Alpine).

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), de şapte ori campion mondial, va pleca doar din poziţia a 7-a, urmat de australianul Oscar Piastri (McLaren), aflat la al doilea Mare Premiu de F1 din cariera sa.

Etichete: pole position , sergio perez , marele premiu arabia saudita , marele premiu formula 1 , f1 arabia saudita


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată

Detectivii din New York au identificat rămășițele unei femei găsite îngropate în ciment, în urmă cu 20 de ani. În mod ciudat, în rezolvarea cazului, polițiștii au fost ajutați de o victimă a atentatelor din 11 septembrie.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

Video&Foto Un fotbalist de la CFR a intrat pe internet și l-a înjurat pe David Miculescu! Cei de la FCSB s-au răzbunat în autocar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Verdictul medicilor după accidentarea lui Dennis Man

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Real Madrid s-a decis! L-a pus pe lista de transferuri pe unul dintre jucătorii sosiți vara trecută

Galeria Rapidului nu mai are răbdare cu Bogdan Lobonț: ”E jale! E o pălărie mult prea mare”

Citeşte şi

Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei

Românca de 31 de ani măritată cu un miliardar de 77 de ani a spus care e singurul român care își permite un Bombardier

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”