FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Reacție vehementă, după ce Florinel Coman a ales să plece de la FCSB în Qatar: ”Mi se pare strigător la cer!”
profimedia-0866394542
Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei
Gaziantep FK v Istanbulspor - Trendyol Super Lig
Exclusiv Daniel Niculae, anunț despre ”varianta Marius Șumudică la Rapid”: ”Are sânge vișiniu!”
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 6 Superliga: Voluntari-FCU 1948 Craiova
Play-out

Video Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu din Qatar. Verstappen, pe 2, rămâne lider în clasament. Surpriză mare pe 3

articol scris de Digi Sport
21.11.2021, 17:30

Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat Marele Premiu din Qatar, după ce a făcut o cursă perfectă. Pe circuitul de la Losail, septuplul campion mondial a plecat din pole-position și a condus fără greșeală.

F1 Grand Prix of Qatar
Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu din Qatar / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: Voluntari - FCU Craiova, marți, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Dinamo, marți, 19:30, DGS 1

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu din Qatar

Pe locul secund a încheiat Max Verstappen, care a dus o luptă teribilă de recuperare, începută chiar în primul tur. Olandezul de la Red Bull a plecat de pe 7, din cauza unei penalizări, dar a recuperat chiar din primul tur 3 locuri.

Însă marea surpriză a fost Fernando Alonso (Alpine). Fostul campion mondial, ajuns la 40 de ani, a plecat de pe 5, însă a făcut o cursă strategică fantastică, în care a plecat cu pneuri soft. Ultima dată când Alonso a fopst pe podium s-a întâmplat în urmă cu 7 ani, la Hungaroring, în 2014, când era la Ferrari.

Fernando Alonso, care a avut o singură oprire la boxe, a și fost votat pilotul zilei.

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu din Qatar și mai are de recuperat 8 puncte față de Verstappen

Astfel, cu două etape înainte de finalul sezonului, Hamilton a recuperat din diferența față de Verstappen, iar acum sunt doar 8 puncte. Există și un scenariu în care cei doi pot începe ultima etapă la egalitate de puncte. Și la constructori este luptă tare, cu 5 puncte diferență între Red Bull și Mercedes.


Pentru Lewis Hamilton, aceasta a fost a 102-a victorie, după ce a plecat din pole-position tot pentru a 102-a oară în carieră. Urmează Marele Premiu din Arabia Saudită, de peste două săptămâni.


LIVE VIDEO Marele Premiu din Qatar:

UPDATE turul 57: Final de cursă. Hamilton (Mercedes) trece primul linia de sosire, chiar dacă în tururile 55 și 56 s-a rulat pe steag galben virtual. Verstappen (Red Bul) termină pe locul 2 și face record pe ultimul tur. Astfel, el mai primește un punct bonus. Surpriza cea mare este pe 3, acolo unde termină Fernando Alonso. Fostul campion mondial, care pilotează pentru Alpine, bifează primul podium după 7 ani.

UPDATE turul 55: Verstappen (Red Bull) recuperează peste două secunde în ultimele 3 tururi, dar rămâne pe locul 2, în spatele lui Hamilton. Mick Schumacher (Haas) pierde controlul volanului și iese în decor. Germanul abandonează. Steag galben.

UPDATE turul 52: Al treilea pilot care face pană pe stânga față, Latifi, aflat pe locul 17. Și el are tot pneuri dure. Pilotul de la Williams abandonează și el.

UPDATE turul 52: Bottas (Mercedes) se retrage. Steag galben pe sectorul 3, din cauza unei pene pe stânga față a lui George Russel (Williams).

UPDATE turul 47: Ce luptă! Perez (Red Bull) trece spectaculos de Esteban Ocon (Alpine), dar francezul încearcă să revină. Duel fantastic, dar Perez are câștig de cauză. Diferența dintre monoposturi este evidentă. Ordinea în cursă: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Verstappen (Red Bull), Alonso (Alpine).

UPDATE turul 42: Verstappen intră la boxe și schimbă foarte rapid. Olandezul revine pe pistă tot pe locul 2. Urmează și colegul lui Verstappen, Sergio Perez, iar apoi intră campionul mondial Lewis Hamilton. Ordinea rămâne neschimbată în cursă.

UPDATE turul 34: Bottas (Mercedes) intră la boxe și își schimbă și botul mașinii. Revine pe pistă pe locul 14.

UPDATE turul 33: Valtteri Bottas (Mercedes), aflat pe locul 3, anunță că are pană pe stânga față și iese puțin în decor, după care revine pe pistă. Finlandezul, care rulează cu pneuri medii, încearcă să ajungă la boxe, însă mai are o distanță mare de parcurs. Colegul său, Lewis Hamilton, rulează pe pneuri hard.

UPDATE turul 29: Depășire superbă a lui Perez (Red Bull). Mexicanul trece de Alonso (Alpine) fără ajutorul DRS. Ordinea în cursă: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Verstappen (Red Bull), 3. Bottas (Mercedes), 4. Perez (Red Bull), 6. Alonso (Alpine), 6. Gasly (Alpha Tauri), 7. Norris (McLaren), 8. Ocon (Alpine), 9. Stroll (Aston Martin).

UPDATE turul 25: Septuplul campion mondial, Lewis Hamilton (Mercedes) face record pe tur. Are pneuri hard și încă nu a intrat la boxe, la fel ca Verstappen (Red Bull).

UPDATE turul 23: Manevre superbe. Bottas (Mercedes) trece de Norris (McLaren) și Perez (Red Bull) îl depășește pe Vettel (Aston Martin).

UPDATE turul 7: Ordinea în cursă: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Verstappen (Red Bull), 3. Alonso (Alpine), 4. Gasly (Alpha Tauri), 5. Norris (McLaren), 6. Ocon (Alpine), 7. Sainz (Ferrari), 8. Perez (Red Bull).

UPDATE turul 5: Verstappen (Red Bull) trece de Alonso (Alpine) și urcă pe poziția a doua. Începe lupta de urmărire față de Hamilton (Mercedes).

UPDATE turul 1: Start în Marele Premiu al Qatarului. Lewis Hamilton (Mercedes) pleacă bine și se menține pe primul loc. Liderul clasamentului, Max Verstappen (Red Bull), care a pornit de pe locul 7, câștigă trei lucuri, după o luptă frumoasă cu Alonso (Alpine) și Lando Norris (McLaren) și urcă pe 4. La un moment dat, olandezul a fost aproape să treacă de Alonso, dar spaniolul i-a închis trasa și l-a făcut să frâneze puternic, pentru a evita coliziunea.

UPDATE: Piloții se pregătesc pentru turul de formare.


UPDATE, ora 15:00. Max Verstappen a fost penalizat cu cinci locuri pe grila de start și va pleca de pe poziția a șaptea.

Știrea inițială:

Lewis Hamilton, pole-position pentru Marele Premiu din Qatar

La fel ca și în ultimele antrenamente, monoposturile Mercedes s-au dovedit extrem de rapide și în calificările pentru Marele Premiu din Qatar. În nocturnă, pe spectaculosul circuit de la Losail, Lewis Hamilton a obținut al 102-lea pole-position din carieră, după ce a beneficiat și de motorul nou pe care l-a primit în etapa trecută, în Marele Premiu al Braziliei.

Septuplul campion mondial a "zburat" pe linia radarelor cu peste 318 km pe oră, însă Max Verstappen a ținut aproape. Pilotul de la Red Bull a obținut al doilea timp, iar de pe poziția a treia a grilei de start va pleca Valtteri Bottas (Mercedes).

Marele Premiu din Qatar e duminică, de la ora 16:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

Al patrulea a fost Pierre Gasly (Alpha Tauri) care s-a ales cu o pană de cauciuc în ultimele secunde ale calificărilor și nu a mai trecut linia de sosire. Pe 5 a fost Fernando Alonso (Alpine), însă marile surprize au fost în Q2, pentru că Charles Leclerc (Ferrari) și Lando Norris (McLaren), care nu au prins Q3.

  • Înaintea ultimelor trei Mari Premii ale sezonului, Verstappen are un avans de 14 puncte faţă de Hamilton în fruntea clasamentului general al piloţilor.

Clasament final în calificările pentru Marele Premiu din Qatar:

Etichete: qatar , lewis hamilton , max verstappen , marele premiu qatar


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul șocant al Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Ce făcuse în ultimele ore de viață
Cazul șocant al Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Ce făcuse în ultimele ore de viață

O femeie din Texas a fost găsită omorâtă în bătaie, în dulapul din dormitor, după ce ar fi căzut...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti11
Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”
Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
ali-hebaiti13
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Screenshot 2024-04-22 at 18.33.55
Imaginile care schimbă totul! Tehnologia spaniolilor arată că golul lui Yamal din El Clasico trebuia validat
gol-barcelona
Recomandările redacției
Gaziantep FK v Istanbulspor - Trendyol Super Lig
Exclusiv Daniel Niculae, anunț despre ”varianta Marius Șumudică la Rapid”: ”Are sânge vișiniu!”

S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoare destinație: ”E înnebunit să joace acolo”
profimedia-0783976186
Exclusiv Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
WhatsApp Image 2023-06-25 at 20.18.38 (1)
Live Video&Text FC Voluntari - FCU Craiova 0-0, ACUM pe DGS 1. Oltenii, fără victorie în deplasare în 2024
FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA - FC VOLUNTARI, CUPA ROMÂNIEI BETANO - SFERTURI DE FINALA (03.04.2024)
Citește și
Florinel Coman, criticat pentru transferul în Qatar: ”Nu m-aș duce nici dacă mi-ar da 50 milioane”
Screenshot 2024-04-16 at 20.21.26
Întrebat despre plecarea lui Florinel Coman de la FCSB, Gigi Becali a avut o reacție cât se poate de clară
ID219973_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai îndrăznit?” Imaginile în care îl confruntă sunt virale
O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai îndrăznit?” Imaginile în care îl confruntă sunt virale
Cine este prietenul care i-a salvat viața lui Adiță Mititelu! „Am uitat să încui ușa de la apartament…”
Cine este prietenul care i-a salvat viața lui Adiță Mititelu! „Am uitat să încui ușa de la apartament…”
Avem primele imagini cu Adrian Mititelu jr., după ce a fost în comă 10 ore! Cum arată acum fiul lui Adrian Mititelu senior
Avem primele imagini cu Adrian Mititelu jr., după ce a fost în comă 10 ore! Cum arată acum fiul lui Adrian Mititelu senior
Momentul când Alec Baldwin atacă o femeie care îl filmează și îl întreabă obsesiv „de ce a ucis-o pe acea doamnă”. Actorul nu și-a putut stăpâni furia
Momentul când Alec Baldwin atacă o femeie care îl filmează și îl întreabă obsesiv „de ce a ucis-o pe acea doamnă”. Actorul nu și-a putut stăpâni furia
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Chinei! Premieră pentru pilotul olandez
profimedia-0866661437

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
Un puști cu sindromul Down a intrat în Cartea Recordurilor. A finalizat maratonul din Londra și a avut-o tot timpul pe mama lui alături
Un puști cu sindromul Down a intrat în Cartea Recordurilor. A finalizat maratonul din Londra și a avut-o tot timpul pe mama lui alături
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”