Simona Halep la Roland Garros. Sursa Foto, Getty (7)
Simona Halep s-ar fi retras de la Madrid Open. Motivele invocate de fostul lider WTA
Mutua Madrid Open - Day Seven
Când își va afla Simona Halep adversara din primul tur de la Madrid Open
FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-GAZ METAN MEDIAS, LIGA 1 (15.03.2014)
Federico Piovaccari îi avertizează pe jucătorii FCSB-ului: ”Traseul e mai dificil acum!”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video Simona Halep nu-şi apără trofeul la Madrid. Românca, eliminată de Karolina Pliskova în sferturi

10.05.2018, 16:20

Liderul WTA, Simona Halep, a fost învinsă de Karolina Pliskova (Cehia) cu 4-6, 3-6, în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, dotat cu premii totale în valoare 6.685.828 de euro.

collage Halep Pliskova
Halep - Pliskova, în sferturile de finală de la Madrid
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Halep (26 de ani), care câştigase ultimele două ediţii ale turneului, a încheiat astfel o serie de 15 victorii consecutive la Madrid.

Pliskova (26 de ani, 6 WTA), care nu o învinsese niciodată pe Simona în circuitul profesionist, s-a impus după 69 de minute, în care a făcut un joc excelent, profitând şi de ziua mai slabă a româncei.

Halep a început foarte bine meciul, cu break, a condus cu 2-0, dar apoi şi-a pierdut serviciul şi a fost egalată (2-2). Halep a condus apoi cu 3-2, dar Pliskova a revenit, reuşind la 3-3 un break care s-a dovedit a fi decisiv pentru soarta primului set, adjudecat cu 6-4.

Simona Halep a început cu dreptul şi setul secund (1-0), dar cehoaica a luat apoi trei game-uri la rând şi şi-a conservat avantajul până în final, când a încheiat cu un break alb (6-3).


Românca a comis trei duble greşeli şi a avut doar procentaj de 28% pe serviciul al doilea (64% la primul), în timp ce Pliskova a reuşit doi aşi, a făcut o dublă greşeală, servind impecabil (procentaj de 80% la primul, 69% la al doilea). Românca a avut 11 lovituri câştigătoare şi a comis 26 de erori neforţate, iar Pliskova a reuşit 20 de mingi direct câştigătoare şi a adunat 16 erori neprovocate.

Simona Halep are acum 6-2 în meciurile directe cu Pliskova, care o mai învinsese doar în Fed Cup, în 2016, cu 6-7 (4), 6-4, 6-2.

Halep, care îşi va păstra poziţia de lider mondial încă o săptămână, va primi un cec de 149.390 de euro şi 215 puncte WTA. Ea va participa săptămâna viitoare la turneul de la Roma, unde anul trecut a jucat finala.

STATISTICA PARTIDEI

UPDATE 16:17 VICTORIE PLISKOVA! Halep - Pliskova 4-6, 3-6. Karolina Pliskova a încheiat partida cu un break la 0, iar Simona nu reuşeşte să-şi apere trofeele cucerite în 2016 şi 2017 în capitala Spaniei.

UPDATE 16:15 Halep - Pliskova 4-6, 3-5. Un nou game solid al cehoaicei pe propriul serviciu.

UPDATE 16:10 Halep - Pliskova 4-6, 3-4. Simona Halep rămâne în meci după un game câştigat la 15.

UPDATE 16:08 Halep - Pliskova 4-6, 2-4. Pliskova şi-a păstrat break-ul avans după ce a revenit de la 0-30.

UPDATE 16:03 Halep - Pliskova 4-6, 2-3. Simona a răspuns cu un game la 0, primul pentru ea de astăzi.

UPDATE 16:01 Halep - Pliskova 4-6, 1-3. Al patrulea game "alb" al cehoaicei din acest meci.

UPDATE 15:57 Break Pliskova! Halep - Pliskova 4-6, 1-2. Karolina Pliskova a realizat primul break din al doilea set.

UPDATE 15:54 Halep - Pliskova 4-6, 1-1. Cehoaica a egalat situaţia în setul secund.  

UPDATE 15:50 Halep - Pliskova 4-6, 1-0. Simona a revenit de la 15-30 şi a câştigat primul game în setul secund.

UPDATE 15:44 SET PLISKOVA! Halep - Pliskova 4-6. Cehoaica a încheiat setul după al treilea game la rând câştigat la 0 pe propriul serviciu. Este primul set pierdut de Simona Halep la ediţia din acest an a turneului de la Madrid.

UPDATE 15:41 Halep - Pliskova 4-5. Game dificil al româncei, care a salvat două mingi de set înainte de a reduce din handicap. Pliskova va servi însă pentru câştigarea primului set.

UPDATE 15:34 Halep - Pliskova 3-5. Al doilea game la o consecutiv câştigat de Karolina Pliskova pe propriul serviciu. Cehoaica a pierdut un singur punct în ultimele trei game-uri.

UPDATE 15:30 Break Pliskova! Halep - Pliskova 3-4. Jucătoarea din Cehia a trecut în premieră în avantaj după al doilea său break din acest meci.

UPDATE 15:27 Halep - Pliskova 3-3. Game la 0 câştigat de Karolina Pliskova.

UPDATE 15:23 Halep - Pliskova 3-2. Simona a trecut din nou în avantaj după ce a revenit de la 0-30.

UPDATE 15:20 Halep - Pliskova 2-2. Al doilea game consecutiv al numărului 6 WTA. Toate jocurile de până acum au fost câştigate la 15.

UPDATE 15:16 Re-break Pliskova! Halep - Pliskova 2-1. Cehoaica şi-a recuperat imediat break-ul, cu un singur punct cedat liderului WTA.

UPDATE 15:13 Break Simona! Halep - Pliskova 2-0. Românca a realizat primul break al meciului, la 15.

UPDATE 15:10 Halep - Pliskova 1-0. Simona a câştigat primul game al partidei cu un singur punct pierdut.


LIVE VIDEO Halep - Pliskova. Simona Halep a anunțat că înainte de Wimbledon va juca, la fel ca și anul trecut, la turneul de la Eastbourne. Competița la care și-a anunțat prezența și Caroline Wozniacki va fi transmisă ÎN DIRECT de Digi Sport.

halep
Halep se va pregăti temeinic şi pentru Wimbledon

LIVE VIDEO Halep - Pliskova. Karolina Pliskova a anunţat care va fi tactica pentru a reuşi a doua victorie împotriva numărului 1 mondial.

"Kristyna a avut şanse, asta e bine. Cred că eu sunt mai confortabilă în duelurile cu Halep. În semifinala de la Paris nu am pus multă forţă în lovituri, ci am intrat în schimburile de mingi, cumva similar cu partida de astăzi, dar mai agresiv. Cam aşa aş vrea să joc", a comentat Pliskova.

Halep-Pliskova-1
Halep - Pliskova pentru un loc în semifinalele de la Madrid

LIVE VIDEO Halep - Pliskova. Halep şi restul lumii! Cum arată cotele pentru Roland Garros, după evoluţia stelară a Simonei la Madrid.

LIVE VIDEO Halep - Pliskova. Cehoaica face haz de necaz înainte de duelul cu reprezentanta noastră. Karolina a vorbit despre tragerea la sorţi, care i-a fost potrivnică.

"Am avut parte de un culoar de tot rahatul. Şi, acum, Simona!", a spus Pliskova, înainte de duelul de azi.

LIVE VIDEO Halep - Pliskova /// Simona Halep se va duela în sferturile de finală ale turneului de la Madrid cu ocupanta locului 6 WTA, Karolina Pliskova. Meciul va fi al doilea programat pe terenul central de la Caja Magica şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, joi, nu mai devreme de ora 15:00 (ora României).

Cele două jucătoare s-au întâlnit de şapte ori, iar Simona Halep s-a impus în şase rânduri. Singurul succes al Karolinei a venit în Fed Cup (2016). Cele mai importante victorii ale sportivei noastre au venit în finala de la Dubai (2015, 6-4, 7-6) şi în semifinalele de la Roland Garros (2017, 6-4, 3-6, 6-3).

Turneul din capitala Spaniei, transmis în direct de Digi Sport în această săptămână, este dotat cu premii totale de de 6.685.828 de euro.

LIVE VIDEO Halep - Pliskova. Ce a spus Karolina înaintea turneului

Cea mai bună jucătoare a lumii le-a speriat pe adversare. Karolina Pliskova (6 WTA) speră ca altcineva să câştige turneul, după ce trofeul a ajuns în România, în ultimii doi ani.

"Pentru mine, Simona va fi foarte periculoasă aici. A câştigat turneul în ultimii doi ani. Cred că îi place turneul, îi plac condiţiile. E o suprafaţă rapidă, un fel de turneu indoor. Sper că va exista cineva care să o bată în acest an. Sper să fiu eu aceea", a comentat Pliskova, pentru site-ul WTA, înaintea turneului.

Într-un interviu acordat înainte de meciul dintre Pliskova şi Stephens (6-2, 6-3), Halep a vorbit despre meciul din sferturile de finală.

"Am simţit un pic de presiune şi pot spune că pentru mâine sunt pregătită pentru un meci şi mai greu. Nu pot spune cu cine prefer să joc. Ambele sunt foarte bune. Sunt aici să lupt. Voi vorbi cu antrenorul, le ştiu foarte bine. Voi planifica ce trebuie să joc. Îmi doresc foarte mult să câştig", a spus Halep, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Digi Sport.

LIVE VIDEO Halep - Pliskova. Simona rămâne numărul unu mondial şi după Madrid

Daneza Caroline Wozniacki a fost învinsă de olandeza Kiki Bertens, cu un sec 2-6, 2-6, în optimile de finală de la Madrid şi a ratat astfel şansa de a o detrona pe românca Simona Halep din fruntea clasamentului WTA.

Pentru a o depăşi pe "Simo", Wozniacki avea nevoie să câştige turneul de la Madrid, fără să depindă de performanţa Simonei. Cele două se puteau întâlni în finala competiţiei, la fel cum au făcut-o şi la Australian Open, acolo unde nordica s-a impus dramatic.

LIVE VIDEO Halep - Pliskova. Lăudată de site-ul WTA

Evoluţia Simonei Halep contra Kristynei Pliskova, pe care a învins-o cu 6-1, 6-4, i-a impresionat şi pe cei de la site-ul WTA. "Trei victorii de rutină pentru a deveni prima sfertfinalistă de la acest turneu. Dubla campioană de la Madrid a cedat doar cinci game-uri şi a ajuns la 15 victorii consecutive în capitala Spaniei. A fost a doua victorie la Madrid contra Kristynei Pliskova, după cea de anul trecut, din primul tur", au notat cei de la WTA.

Sursa citată ştie cum a făcut diferenţa românca în partida din optimile de la Madrid.

"Cu 20 de lovituri câştigătoare şi 13 greşeli neforţate, Halep a câştigat de trei ori pe serviciul adversarei şi a salvat toate cele cinci mingi de break avute de Pliskova. În primul set a arătat acel tip de tenis care a făcut-o să piardă doar patru game-uri în meciurle cu Makarova şi Mertens. Cu 32 de greşeli neforţate şi 18 lovituri câştigătoare, Pliskova nu a strâns suficiente puncte pentru a trimite meciul în decisiv pentru prima oară în trei dueluri directe", a mai scris site-ul WTA.

LIVE VIDEO Halep - Pliskova. Cahill şi Pavel, la înălţime

Darre Cahill nu s-a aflat alături de jucătoarea noastră în ultimele săptămâni, perioadă în care constănţeanca de 26 de ani s-a antrenat cu Andrei Pavel, cooptat în staff-ul său în finalul sezonului trecut.

"Cred că a avut câteva săptămâni foarte bune de antrenament cu Andrei Pavel, în România. A muncit din greu, a lovit mult mingea şi automat că acum joacă foarte multe mingi în anumite părţi ale terenului. Andrei a făcut o treabă foarte bună şi a pregătit-o pentru asta, iar acum e încrezătoare, execută corect planul de joc şi joacă mai bine decât anul trecut", a declarat Cahill pentru Digi Sport.

De altfel, "Cneazul" a arătat în câteva rânduri că poate fi un sprijin important pentru Simona, atunci când campioana noastră nu îl are alături pe Cahill. De multe ori, intervenţiile lui Pavel au ajutat-o pe finalista de la Australian Open să depăşească momentele dificile.

Cel mai recent s-a întâmplat la Stuttgart, în meciul cu Magdalena Rybarikova. Condusă cu un set şi 2-1, având şi un break de recuperat, Halep a cerut un on-court coaching, iar discuţia cu Pavel a făcut-o să câştige cinci game-uri la rând şi, ulterior, duelul cu jucătoarea din Slovacia.

Meciul dintre Simona Halep şi Karolina Pliskova se va disputa joi, de la ora 15:00, în direct pe Digi Sport 2. Partida poate fi urmărită în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro.

Etichete: madrid , karolina pliskova , video halep , halep video , simona halep video , halep pliskova , video halep pliskova , halep live video , live video halep , live video halep-pliskova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
S-a declanșat o „cursă pe viață și pe moarte” care va transforma cu totul cea mai mare piață a mașinilor electrice din lume
S-a declanșat o „cursă pe viață și pe moarte” care va transforma cu totul cea mai mare piață a mașinilor electrice din lume

O „cursă pe viață și pe moarte” s-a declanșat în cea mai mare piață a mașinilor electrice din lume...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-GAZ METAN MEDIAS, LIGA 1 (15.03.2014)
Federico Piovaccari îi avertizează pe jucătorii FCSB-ului: ”Traseul e mai dificil acum!”

Foto Diana Șucu, detalii neștiute despre Dan Șucu: ”A slăbit 10 kg. I-a fost greu”
dan-sucu
Barcola a rupt tăcerea! Ce a spus despre faza la care Istvan Kovacs l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG 1-4
Foto Cum a fost surprins Mirel Rădoi la meciul cu CFR Cluj, după ce i-a spus ”NU” Universității Craiova
mirel radoi craiova cfr cluj (11)
Citește și
Video Sorana Cîrstea - Alexandra Eala 6-3, 6-7 (6-8), 6-4. ”Sori” e în turul 3! Irina Begu - Madison Keys 6-7 (3-7), 6-7 (6-8)
Sorana
Video Jaqueline Cristian - Magdalena Frech 7-5, 6-2. Jucătoarea din România s-a calificat în turul doi la Madrid
Mutua Madrid Open 2024 - Day 1
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Video Irina Begu - Linda Fruhvirtova 6-4, 7-6, Ana Bogdan - Xiyu Wang 7-6, 6-7, 2-6. Trei românce, în cursă la WTA Madrid
Mutua Madrid Open 2023 - Day Nineth

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”