France v Australia
FIFA i-a luat golul lui Pogba din partida de debut a Franţei la CM 2018
Brazilia Germania CM 2014 poarta
Plasa uneia dintre porţile semifinalei Germania - Brazilia (7-1) va fi vândută în scop caritabil
FOTBAL: FC CFR 1907 CLUJ SA - UNIVERSITATEA CRAIOVA, SUPERLIGA SUPERBET (16.03.2024)
Live Video&Text Univ. Craiova - CFR Cluj 0-0, ACUM pe DGS 1. Meci decisiv pentru ardeleni: un eșec = OUT din lupta pentru locul 2
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 6 Superliga: Universitatea Craiova-CFR Cluj
Play-off

LIVE BLOG CM 2014, ziua 33 (ultima). Germania a jucat opt finale de Cupă Mondială şi a câştigat 4

12.06.2014, 13:30

Turneul final din Brazilia a luat sfârşit. Germania este noua campioană mondială, după ce a învins Argentina în finală, după prelungiri, scor 1-0.

nemti cupa mondiala
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Pe toată durata CM 2014, digisport.ro te-a ţinut la curent cu cele mai importante informaţii din Brazilia.

Ziua 34 (14 iulie)

# Germania a jucat o finală de Cupă Mondială pentru a opta oară, mai mult decât orice altă echipă. Nemţii s-au impus de 4 ori.

# Germania a înscris 18 goluri la CM 2014. Ultima dată când o echipă înscria la fel de mult se întâmpla în 2002 (Brazilia - tot 18 reuşite)

# Germania e prima echipă europeană care câştigă Cupa Mondială în America Latină.


# Thomas Muller are, în total, 13 meciuri la Cupa Mondială. A reuşit 10 goluri şi 6 pase decisive.

# Argentina are cel mai bun jucător de la Cupa Mondială 2014 (Lionel Messi), dar nu a reuşit să înscrie niciun gol în ultimele 5 ore şi 22 de minute jucate la turneul final din Brazilia (82 de minute cu Belgia, 120 de minute cu Olanda, 120 de minute cu Germania).

# FOTO Germania a serbat al patrulea succes la CM alături de Merkel și de Rihanna (DETALII)

# Presa germană îl celebrează pe Gotze: "Zeul fotbalului" / "De data asta am reuşit!" (DETALII)

# VIDEO & FOTO Bărbatul care a pătruns pe teren la finală a vrut să îl pupe pe Howedes (DETALII)

# Gotze, eroul Germaniei: "Este incredibil! Nu prea ştiu ce s-a întâmplat după ce am marcat" (DETALII)

# Mario Gotze a devenit primul jucător din istorie care marchează golul victorios într-o finală de CM intrând pe teren din postura de rezervă. Pasa a venit de la un alt jucător care a intrat de pe bancă, Schurrle.

# Messi: "E trist să termini aşa! Titlul de cel mai bun jucător de la CM nu mă interesează!" (DETALII)

# Luiz Felipe Scolari a fost demis de la naţionala Braziliei (DETALII)

# Khedira, al 10-lea jucător care câștigă UCL și Campionatul Mondial în același an. Ultimii 3 sunt de la Real Madrid (DETALII)

# Low a dezvăluit ce i-a spus lui Gotze, când l-a introdus pe teren: "Arată lumii întregi că eşti mai bun ca Messi!" (DETALII)

# Germania va primi din partea FIFA aproximativ 25,7 milioane de euro. Din această sumă, în jur de 25% le va reveni celor 23 de jucători care au contribuit la succes. Fiecare are promisă o primă de 300.000 de euro.

# Germania a câștigat cea de-a 4-a sa Cupă Mondială, egalând Italia, care se află pe locul secund all-time în privința trofeelor supreme. Cele mai multe trofee le-a cucerit însă Brazilia - 5.

# Germania a legat cele mai multe pase la acest turneu final, 4157. Doar 604 a înregistrat Iranul, echipa cea mai modestă la acest capitol. Argentina (3343), Olanda (3000) şi Brazilia (2731) sunt printre fruntaşe. Ultimele clasate, deasupra Iranului: Croaţia (1021), Camerun (878) şi Ecuador (799).

# Din 1994 încoace, echipa care a eliminat în semifinale formația care a terminat pe locul 3 a câștigat Mondialul. Nu a fost şi cazul Argentinei, care opreşte seria din ultimele două decenii.

# Joachim Low dezvăluie discursul mobilizator pe care i l-a adresat eroului Gotze: "Când l-am trimis pe teren i-am spus să intre şi să demonstreze că este mai bun decât Messi!"

# Khedira a devenit al treilea jucător din istoria Realului care câştigă şi UEFA Champions League şi Cupa Mondială în acelaşi an. Primii au fost Roberto Carlos (Brazilia) şi Christian Karembeu (Franţa). Oricine ar fi câştigat în 2014, Real ar fi celebrat aceeaşi bornă, pentru că Angel Di Maria a rămas învinsul din tabăra Argentinei.

# Mijlocaşul Germaniei, Toni Kroos, a confirmat transferul la Real Madrid, într-un interviu acordat imediat după finala CM 2014: "Totul s-a terminat în cea mai bună manieră posibilă! Acum voi merge la Real Madrid, aşa că sunt două visuri împlinite!", a declarat Kroos, care a evoluat până în acest moment la Bayern Munchen.

# Cele mai multe cartonaşe galbene le-a încasat la acest turneu Brazilia, 14, în vreme ce echipa cu cele mai puţine avertismente a fost Portugalia - doar 2. Nigeria, Bosnia, Elveţia, Italia sau Spania au fost la fel de calme: doar 3 cartonaşe galbene.

# Franţa, cu 43 de centrări utile, a fost cea mai activă echipă de la CM din acest punct de vedere. Italia, surprinzător, a trimis doar 6 centrări bune, cele mai puţine dintre naţionalele prezente la turneu

# Argentina a pierdut finala deși a fost condusă la această Cupă Mondială doar timp de șapte minute: în finala cu Germania.

# 46 de driblinguri reușite a avut Leo Messi la această Cupă Mondială, fiind depășit în istorie doar de legendarii Maradona (53 în 1986) și Jairzinho (47 în 1970), informează Opta.

# 35 de şuturi de la distanţă (din afara careului) a tras Brazilia, cele mai multe la acest turneu final

# James Rodriguez (Columbia) a câștigat titlul de golgheter la CM 2014, cu 6 reușite. La ultimele 8 turnee finale, doar un singur jucător a câștigat distincția, dar s-a ales și cu trofeul suprem - Romario, în 1994.

# Toate cele patru Cupe Mondiale câștigate de Germania au venit după victorii la un singur gol diferență în partida decisivă: 3-2 în 1954, 2-1 în 1974, 1-0 în 1990 și 1-0 în 2014, după prelungiri

# Toate cele 32 de echipe prezente la CM 2014 au fost conduse măcar o dată în timpul turneului. Argentina doar de către Germania, Germania doar de către Ghana.

# A fost cel de-al 11-lea meci al Germaniei la CM care s-a decis după prelungiri, un record egalat, pe care-l deținea până acum Italia.

# Pe contul de Facebook al lui Andrei Niculescu este semnalată o coincidență interesantă: World Cup 2010. Pep Guardiola e antrenor la FC Barcelona. FC Barcelona e campioana Spaniei, cu un an în urmă câștigase Champions League și are 7 jucători în finala Mondialului. Iar unul dintre ei, Iniesta, înscrie golul decisiv în prelungiri. World Cup 2014. Pep Guardiola e antrenor la Bayern Munchen. Bayern e campioana Germaniei, cu un an în urmă câștigase Champions League și are 7 jucători în finală. Iar unul dintrei ei, Gotze, înscrie golul decisiv în prelungiri!

# Bastian Schweinsteiger a jucat, contra Argentinei, cel de-al 108-lea său meci la echipa națională, egalându-l astfel pe Jurgen Klinsmann pe locul 5 în topul all-time al reprezentativei germane.

# Printre vedetele prezente în tribună la finala CM s-au numărat modelul Gisele Bundchen, artiştii Eros Ramazotti, Placido Domingo, Wyclef Jean sau actorii Daniel Craig, Ashton Kutcher şi baschetbalistul LeBron James. N-au lipsit foşti fotbalişti ca Fabio Cannavaro, Carles Puyol, Christian Vieri sau Marco Materazzi. Şi Diego Maradona a fost prezent la meci.

# VIDEO Germania-Argentina 1-0. Trupa lui Low, noua campioană mondială! Gotze le-a adus nemților al 4-lea trofeu suprem. DETALII

# Argentina a marcat ultimul său gol la Cupa Mondială în sfertul cu Belgia, scor 1-0, în care Higuain a înscris în minutul 8. A urmat apoi o calificare la penalty-uri, cu Olanda, după 0-0, dar și o altă remiză albă în finală, cu Germania.

# 4396 de zile au trecut între cele două finale de Campionat Mondial jucate de germanul Miroslav Klose, cu 21 de zile mai mult decât a așteptat Pele, între 1958 și 1970.

# Christoph Kramer a devenit primul jucător care evoluează în premieră la CM chiar în finală, după argentinianul Gustavo Dezotti, în 1990. Și atunci, Germania câștiga trofeul suprem în fața Argentinei.

# Doar un singur portar a faultat în careu la acest turneu final, fiind penalizat cu un penalty după faza respectivă: brazilianul Julio Cesar, contra Columbiei.

# 8 meciuri au ajuns în prelungiri la CM 2014, un record egalat după ediția din 1990, din Italia.

# Manuel Neuer a primit distincția "Mănușa de Aur" după finală, fiind desemnat astfel cel mai bun portar al turneului final

# "Balonul de Aur" a fost ales Lionel Messi, care a avut totuși o prestație modestă în finală. El a fost desemnat, astfel, cel mai bun jucător de la Cupa Mondială.

# 18 goluri a marcat Germania la acest turneu final, egalând recordul stabilit de Brazilia în 2002, când nemții au pierdut finala în fața Selecao.

# Germania a avut 14 jucători mai tineri de 25 de ani în lot

Ziua 32 (13 iulie)

# Carles Puyol, fostul căpitan al Barcelonei, a adus la Rio trofeul suprem, pe care-l va acorda învingătoarei președinta Dilma Rousseff.

Peste 30.000 de fani germani sunt prezenți deja pe Stadionul Olimpic din Munchen pentru a viziona marea finală.

# Lionel Messi a creat cele mai multe ocazii de a marca pentru colegii săi (21), fiind primul la acest capitol la Campionatul Mondial din Brazilia.

# Argentina va juca în această seară în echipamentul albastru închis, de rezervă, cu care nu a pierdut niciodată la Cupa Mondială: un egal și trei victorii.

# Din 1994 încoace, echipa care a eliminat în semifinale formația care a terminat pe locul 3 a câștigat Mondialul. În acest an ar fi, așadar, rândul Argentinei, după ce Olanda a luat „bronzul”.

# Până acum, echipele care s-au calificat în finală în urma loviturilor de departajare au pierdut finala. S-a întâmplat astfel în 1982 (Germania) și 1998 (Brazilia). În 1990 ambele echipe din finală s-au calificat în urma loviturilor de departajare.

# Secretele Germaniei: 6 titulari de azi câștigau Euro U21 în 2009. Revoluția, impulsionată și de români (DETALII)

# Low: ”Nu ne temem de Argentina. Vom fi în top mulți ani de acum înainte” (DETALII)

# Finala Argentina-Germania este cea mai frecventă finală a Campionatelor Mondiale. Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori în ultimul act, mai des decât oricare alte două echipe: 1986 (Argentina), 1990 (Germania), 2014 (?)

# Din cele șapte finale ale Campionatelor Mondiale jucate în America, niciuna nu a fost câștigată de o echipă europeană: 2 Uruguay, 2 Argentina, 3 Brazilia

# S-au jucat nouă finale de Campionat Mondial între echipe europene și echipe sudamericane: 7 au fost câștigate de echipele sudamericane și două de echipele europene (1990, 1998)

# Doar două echipe au peste patru titluri mondiale în palmares: Brazilia (5) și Italia). Germania, cu trei, este următoarea în top. Un amănunt interesant este, însă, că atât Brazilia, cât și Italia, au așteptat fix 24 de ani pentru a cuceri cel de-al patrulea titlu. Brazilia a luat titlul al treilea în 1970 și cel de-al patrulea în 1994, Italia a câștigat al treilea titlu în 1982 și cel de-al patrulea în 2006. 

Germania a câștigat titlul cu numărul trei în 1990, fix acum 24 de ani. Acum, este din nou în finală. Se va respecta ”regula”?

# Din cele cinci finale de CM jucate de Argentina, ultimele trei au fost contra Germaniei: 1986, 1990 și 2014.

# Germania are cele mai multe „titluri” de vicecampioană la Campionatele Mondiale: patru, precum și cele mai multe finale jucate: opt, cu cea de azi. 

# Astăzi se încheie Campionatul Mondial 2014, cu finala Argentina-Germania. Totul a început, însă, pe 15 iunie 2011, cu primul meci din preliminariile Mondialului, Montserrat-Belize 2-5:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

# Fred și Julio Cesar și-au anunțat retragerea de la naționala Braziliei, după turneul final dezamăgitor făcut de jucătorii Selecao la CM 2014 (DETALII AICI și AICI).

# VIDEO Van Persie i-a oferit celui mai cunoscut suporter al Olandei medalia de bronz și banderola de căpitan (DETALII)

# VIDEO Televiziunea publică a lui Kim Jong-Un a anunțat o finală Coreea de Nord-Portugalia la CM 2014 (DETALII)

# Olanda a jucat prima oară după 16 ani un meci la CM fără Sneijder pe teren (DETALII).

# Miroslav Klose poate deveni astăzi, dacă Germania se va impune în finala CM, în fața Argentinei, fotbalistul cu cele mai multe victorii la Mondiale, 17. Momentan, germanul e la egalitate cu brazilianul Cafu, ambii cu câte 16.

Dacă marchează, atacantul german va deveni primul fotbalist care marchează peste trei goluri la patru Mondiale diferite. Klinsmann și Ronaldo au reușit doar la câte trei.

# 25 de motive pentru care actuala Canarinha este cea mai slabă națională a Braziliei din istorie (DETALII)

# Scolari nu-și dă demisia: ”Am fost la trei Mondiale și la toate trei am fost în semifinale” (DETALII)

La Mondialul de fotbal 2014 s-au marcat 170 de goluri în 63 de meciuri, înaintea finalei de duminică dintre Germania şi Argentina, şi recordul de eficacitate la Cupa Mondială, stabilit în Franţa 1998 cu 171 goluri, poate fi doborât la această ediţie din Brazilia.

După 63 de partide, media de goluri a ajuns la 2,69 pe meci, datorită mai ales ultimelor 2 jocuri ale Braziliei, 1-7 cu Germania în semifinale şi 0-3 cu Olanda în finala mică.

# Lionel Messi le promite fanilor că Argentina va câștiga actualul Campionat Mondial, chiar pe terenul rivalei de moarte, Brazilia, și pe cel mai iubit stadion al acesteia, Maracana.

”Vom juca cel mai important meci din viaţa noastră pentru ţara noastră. Visele şi speranţele mele sunt pline de încrederea pe care o am datorită muncii şi sacrificiului depus de întreaga echipă încă de la primul meci. Ştiam de la început că totul este posibil. Poporul nostru argentinian este cel care ne-a împins până aici. Dar visul nu s-a încheiat încă, vrem să câştigăm şi suntem pregătiţi să facem acest lucru”, a postat starul argentinian pe pagina sa oficială de Facebook.

# VIDEO Brazilia - Olanda 0-3. Sud-americanii termină turneul final în genunchi, cu 10 goluri primite în două meciuri. DETALII

# Mesajul lui Maradona pentru Messi: "O să marchezi de două ori și o să aduci titlul mondial în Argentina". DETALII

# Arbitrii au întins încă o mână de ajutor Braziliei. Thiago Silva, iertat de eliminare. DETALII

# Shakira și Carlos Santana vor cânta la ceremonia de închidere a CM. DETALII

# Daley Blind, cel mai bun fundaș stânga la CM, a marcat contra Braziliei primul său gol în națională. DETALII

# Sneijder s-a accidentat la încălzire, înainte de finala mică de la Cupa Mondială. DETALII

# Clasamentul golgheterilor după finala mică a Cupei Mondiale:

6 goluri: James Rodriguez (Columbia)

5 goluri: Thomas Muller (Germania)

4 goluri: Neymar (Brazilia), Lionel Messi (Argentina), Robin van Persie (Olanda)

3 goluri: Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa), Enner Valencia (Ecuador), Xherdan Shaqiri (Elveţia), Andre Schuerrle (Germania)

Ziua 31 (12 iulie)

# Brazilia a mai doborât un record nedorit în finala mică de la CM 2014, contra Olandei. Reprezentativa Selecao a devenit echipa gazdă care a încasat cele mai multe goluri la un turneu final (14). Până în 2014, recordul era deținut de Elveția, care a primit 11 goluri la ediția din 1954 a Cupei Mondiale, competiție organizată în Țara Cantoanelor.

# Italianul Nicola Rizzoli a arbitrat finala Champions League din sezonul 2012/2013, în care Bayern Munchen a cucerit trofeul. A fost atunci o finală 100% germană, între bavarezi și Borussia Dortmund. În "11"-le de bază al Germaniei evoluează nu mai puțin de șase jucători de la Bayern, care au acum șansa unui nou triumf cu Rizzoli la centru.

# Lukas Podolski se pregătește pentru finala CM, însă este cu gândul și la meciul de sâmbătă seara. El va susține Brazilia în partida cu Olanda, după ce nemții au umilit echipa lui Scolari, scor 7-1. "Țară minunată, oameni superbi! Multă baftă Selecao în lupta pentru locul 3", a scris atacantul german pe rețelele de socializare, atașând și o fotografie sugestivă.

# Multe celebrități vor asista la finala Cupei Mondiale. Actori ca Gerard Butler sau interpreți de muzică ușoară precum Shakira vor urmări meciul alături de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, dar și de cancelarul german Angela Merkel. 

# Sergio Aguero pune presiune pe nemți: "Ei sunt favoriții!". DETALII

# Messi, gata de meciul carierei sale: "Aș da toate recordurile mele pentru a câștiga Cupa Mondială!". DETALII 

Sondaj inchis

# Messi nu va putea lua acasă trofeul dacă Argentina se impune la Cupa Mondială. DETALII

# Peste jumătate dintre titularii Germaniei, finalista CM, joacă la Bayern Munchen. DETALII

# Tatăl lui Messi explică de ce căpitanului Argentinei a jucat din ce în ce mai slab la CM. DETALII

# De neînlocuit! 4 jucători germani au bifat până acum toate minutele la CM 2014. DETALII

# Luiz Felipe Scolari, înregistrat în secret în timp ce vorbea cu Thiago Silva. DETALII

# În fiecare dintre ultimele 9 finale mici ale Cupei Mondiale s-au înscris cel puţin câte 3 goluri.

# În 7 din ultimele 8 ediţii ale Cupei Mondiale s-au înscris mai multe goluri în finala mică decât în cea mare.

# Olanda nu a înscris niciun gol în ultimele două meciuri (240 de minute), ambele având nevoie de prelungiri.

# Starul Argentinei, Lionel Messi, câştigător al Balonului de Aur în 4 rânduri, a afirmat că ar renunţa la toate recordurile doborâte în carieră pentru titlul mondial cu Argentina.

"Aş prefera să câştig Cupa Mondială în detrimentul Balonului de Aur. Aş renunţa la toate recordurile personale pentru a fi campion mondial cu Argentina. Ca jucător, să câştigi Cupa Mondială este cel mai important lucru. Mai mult de atât nu se poate. E ceva la care visezi de când eşti mic. I-am întrebat pe colegii mei de la Barcelona, Xavi, Iniesta şi Pique ce au simţit când au ridicat trofeul Cupei Mondiale şi mi-au spus că e greu de explicat sentimentul. Voi face totul pentru ca visul meu să devină realitate", a spus Messi.

# Germania nu a pierdut niciun meci internaţional în care Miroslav Klose a înscris (41 de victorii şi 8 egaluri). Atacantul este golgheterul all-time al Cupei Mondiale, cu 16 reuşite.

# Brazilia e echipa care a comis cele mai multe faulturi la CM 2014: 107. Olanda e pe locul doi, cu 106 intervenţii neregulamentare.

# În ultimele 4 meciuri directe Brazilia - Olanda s-au arătat nu mai puţin de 7 cartonaşe roşii.

# Finala mică a Cupei Mondiale 2014 se va disputa în această seară, de la ora 23:00, între Brazilia şi Olanda. 

Echipele probabile:

Brazilia: Julio Cesar - Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Luiz Gustavo, Paulinho - Ramires, Oscar, Willian - Jo

Selecţioner: Luiz Felipe Scolari

Olanda: Cillessen - Kuyt, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Blind - Wijnaldum, Sneijder, De Jong - Robben, Van Persie

Selecţioner: Louis van Gaal

# Naţionala Germaniei nu se va putea antrena pe Maracana azi, cu o zi înaintea finalei Mondialului 2014, pe care o va disputa împotriva Argentinei pe legendarul stadion din Rio de Janeiro, din cauza ploii.

Pentru a fi menajat gazonul de pe stadion, Germania a fost rugată de FIFA să se antreneze pe terenul clubului Vasco da Gama (Sao Januario). 

Echipa Germaniei a jucat deja pe Maracana la această Cupă Mondială, când a învins Franţa, în sferturi, cu 1-0.

# Selecţionerul Braziliei, Luiz Felipe Scolari, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Arjen Robben, înaintea meciului din finala mică a CM 2014.

"Cel mai bun jucător de la Cupa Mondială este Robben", a declarat Luiz Felipe Scolari.

Brazilia şi Olanda, eliminate în semifinalele Cupei Mondiale de Germania, respectiv Argentina, se întâlnesc, azi, la Brasilia, de la ora 23:00, în finala mică, meciul pentru locul 3.

# Di Maria, singura noutate la antrenamentul de astăzi al Argentinei. Extrema stângă a fost însoțită în permanență de fizioterapeuți, dar a atins pentru prima oară mingea după accidentarea suferită în meciul cu Belgia.

Deși medicii naționalei Argentinei susțineau că Mondialul s-a încheiat pentru Angel Di Maria, jucătorul lui Real Madrid a revenit mai repede decât se preconiza și ar putea bifa câteva minute în finala de duminică, împotriva Germaniei.

# Valoarea de piață a naționalei Braziliei a scăzut cu 20 de milioane de euro după CM (DETALII)

Ziua 30 (11 iulie)

Louis Van Gaal, selecționerul Olandei, a declarat, vineri, că e mai bine să pierzi o semifinală mondială cu 1-7, cum a pățit Brazilia, decât să fii eliminat la lovituri de departajare, ceea ce i s-a întâmplat echipei sale, contra Argentinei.

“Echipa e foarte tristă, foarte tristă. S-a terminat un vis care nu va mai reveni niciodată!”, a spus tehnicianul, la conferința de presă care precede finala mică a turneului mondial din Brazilia. “Obiectivul nostru era să fim numărul unu, cu toții ne simțim rău! Să pierzi așa este cel mai groaznic. E mai bine să iei bătaie 1-7, pentru că atunci chiar ai pierdut. Noi n-am pierdut, am fost eliminați la penalty-uri, asta e trist.”, a mai spus Van Gaal.

Antrenorul a găsit însă un obiectiv pentru ultima partidă, cea contra Braziliei, din finala mică, de sâmbătă: “Vrem să rămânem invincibili. Să facem istorie pentru Olanda, care mereu a pierdut cel puțin un meci la turneele finale. Sunt dezamăgit, am venit aici cu un singur obiectiv. Știam înainte de turneu că suntem cea mai bună echipă, calitativ, dar și o echipă dificil de bătut.”

# Zece nominalizați pentru „Balonul de Aur” al CM. Pogba, Depay și Varane, finaliști la „Cel mai bun tânăr jucător” (DETALII)

# FIFA face lumină: Italianul Nicola Rizzoli va arbitra finala Argentina-Germania (DETALII)

# Alejandro Sabella pleacă de pe banca Argentinei, indiferent de rezultatul finalei cu Germania (DETALII)

# Mijlocaşul german Toni Kroos a devenit cel mai bun jucător al Mondialului 2014, în ierarhia Castrol Index, de pe site-ul FIFA, după desfăşurarea semifinalelor în care Germania a învins Brazilia cu 7-1 şi Argentina a dispus de Olanda la lovituri de departajare (4-2).

Kroos ocupă primul loc în clasamentul Castrol Index, cu 9,79 puncte, urmat de francezul Karim Benzema (9,74) şi de olandezul Arjen Robben (9,7).

Cu cele două goluri marcate şi o pasă decisivă dată în semifinala cu Brazilia, Kroos, care nu se afla în Top 10, a sărit direct pe primul loc al ierarhiei. Deşi eliminată în semifinale, Brazilia are cei mai mulţi jucători (4) în Top 10.

Iată lista celor mai buni 10 jucători, înaintea finalei mici şi a finalei mari:

1. Toni Kroos (Germania) - 9,79; 2. Karim Benzema (Franţa) - 9,74; 3. Arjen Robben (Olanda) - 9,7; 4. Thiago Silva (Brazilia) - 9,66; 5. Oscar (Brazilia) - 9,63; 6. Stefan de Vrij (Olanda) - 9,59; 7. Thomas Mueller (Germania) - 9,56; 8. David Luiz (Brazilia) - 9,54; 9. James Rodríguez (Colombia) - 9,51; 10. Neymar (Brazilia) - 9,48.

# Lionel Messi are 5 goluri înscrise la Cupele Mondiale, însă niciunul nu a fost reuşit în fazele eliminatorii.

# Ultimul obiectiv al lui Van Gaal: ”Nicio echipă a Olandei nu a terminat neînvinsă un Mondial. Vrem să facem asta” (DETALII)

# Nemții sunt gata pentru finală cu Argentina. Lahm: "Echipa este coaptă" pentru titlu (DETALII)

# Arjen Robben a înscris 3 goluri în primele 110 minute jucate la CM 2014. Apoi, nu a mai reuşit să marcheze în următoarele 490 de minute.

# Miroslav Klose este golgheterul all-time al Cupei Mondiale, cu 16 reuşite. Atacantul are tot atâtea goluri înscrise la turneele finale cât are tot lotul naţionalei Argentinei, pe care Germania o va întâlni în finala CM 2014.

# Ambele echipe cu mai mult de 3 titluri mondiale, Brazilia şi Italia (câte 4) şi l-au asigurat pe cel de-al patrulea la 24 de ani distanţă de la câştigarea precedentului. Această performanţă poate fi realizată la CM 2014 şi de Germania, dacă va câştiga finala cu Argentina.

# Argentinianul Angel Di Maria s-a antrenat uşor şi speră că va fi apt de joc pentru finala Cupei Mondiale, cu Germania, care va avea loc duminică, deşi a suferit o accidentare la coapsă.

Di Maria, un jucător esenţial pentru atacul sud-americanilor, s-a accidentat la un şut spre poarta Belgiei (1-0), în sferturile Mondialului.

Jucătorul lui Real Madrid a făcut joi primul său antrenament după accidentare la baza de pregătire argentiniană de la Belo Horizonte şi speră, dacă nu va intra în primul ''11'', să se afle măcar printre rezerve.

În schimb, atacantul Sergio Aguero s-a recuperat total şi aduce un plus ofensivei Argentinei, în tentativa de câştigare a celui de-al treilea titlu la CM, chiar pe pământul marii rivale Brazilia.

# Federaţia Argentiniană de Fotbal a fost amendată de FIFA cu suma de 247.000 de euro, pentru faptul că selecţionerul Alejandro Sabella nu a fost însoţit de cel puţin un jucător la conferinţele de presă organizate înaintea meciurilor de la Cupa Mondială.

FIFA a precizat că încălcarea acestei reguli s-a produs de patru ori, inclusiv înaintea meciului cu Olanda, din semifinalele competiţiei. 

# Neymar: "Am plâns, nu pentru că am pierdut, ci pentru că nu meritam să pierdem astfel!" (DETALII)

# FOTO Marouane Fellaini s-a tuns, deşi Belgia nu a câştigat Cupa Mondială (DETALII)

# 100.000 de argentinieni sunt aşteptaţi la Rio în weekend (DETALII)

# Argentinianul Javier Mascherano conduce în topul jucătorilor cu cele mai multe pase la Cupa Mondială. Mijlocaşul "Pumelor" a distribuit până acum 509 pase, dintre care 460 reuşite, având un procentaj de 90%. 

Mascherano e urmat în top de viitorii săi adversari din finala CM 2014, Toni Kroos şi Philipp Lahm, şi de coechipierul său Fernando Gago.

# Celebra statuie a Mântuitorului din Rio de Janeiro va fi luminată în culorile reprezentative ale uneia dintre finalistele Cupei Mondiale, cu o seară înainte de disputarea finalei, anunţă cotidianul Estado do Sao Paulo, în ediţia sa electronică.

Pentru a stabili în culorile cărei reprezentative va fi luminată statuia, fanii celor două reprezentative vor vota pe Twitter, în contul #ArmsWideOpen. Statuia va fi luminată timp de două ore, cu o seară înainte de finala dintre echipele reprezentative ale Germaniei şi Argentinei. Dacă votul pe Twitter se schimbă în favoarea celeilalte echipe, atunci şi culorile în care va fi luminată statuia se vor schimba în timp real, conform majorităţii voturilor.

La partidă şi-au anunţat prezenţa preşedinta Braziliei, Dilma Roussef, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin, acesta din urmă urmând să preia ştafeta organizării Cupei Mondiale din 2018.

# Kempes crede în Messi: ”E un fenomen! Va fi omul decisiv în finala cu Germania” (DETALII)

# Manuel Neuer este portarul cu cele mai multe șuturi apărate la acest Mondial, blocând 86% din șuturile pe poartă primite.

# CM 2014 poate deveni Mondialul cu cele mai multe partide intrate în prelungiri (DETALII)

# Actualul campionat mondial este cel cu cele mai puține cartonașe roșii din 1986 încoace: doar opt.

Ziua 29 (10 iulie)

# Argentina și Germania au jucat până acum două finale de CM. Fiecare dintre ele a câștigat câte una: Argentina, în 1986, cu 3-2, iar Germania, în 1990, după 1-0.

# VIDEO Maxim, înainte de Germania - Argentina: "Nemții cred că sunt deja campioni mondiali!" (DETALII)

# Doar 9 fotbaliști au câștigat UCL și CM în același an. Al zecelea: Di Maria sau Khedira (DETALII)

# FIFA a respins apelul lui Luis Suarez! Uruguayanul merge la TAS pentru suspendarea totală de 4 luni (DETALII)

# Vești bune pentru Joachim Low: Mats Hummels se poate antrena alături de echipă (DETALII)

# Doi olandezi au refuzat să execute primul penalty la meciul cu Argentina. A bătut Vlaar, care a ratat (DETALII)

# Neymar a răbufnit, în timp ce Brazilia era umilită de Germania: "Haideţi să jucăm poker! Închideţi televizorul" (DETALII)

# CM 2014 a lăsat un sfert din participante fără antrenori (DETALII)

# Hummels s-a reaccidentat la genunchi şi este incert pentru finala cu Argentina (DETALII)

# Messi nu s-a putut bucura în vestiar după victoria cu Olanda: "M-am dus la controlul anti-doping!" (DETALII)

# Presa argentiniană: "Să vină Germania!" / "Eroul Romero" (DETALII)

# Carles Puyol şi Gisele Bundchen vor prezenta trofeul CM pe Maracana (DETALII)

# Doar 3 jucători în istoria Cupei Mondiale au reuşit mai multe driblinguri decât Messi la CM 2014 (65): Maradona (90) în 1986, Jairzinho (70) în 1970 şi Kempes (68) în 1978.

# Messi a reuşit în meciul cu Olanda mai multe driblinguri (10) decât orice alt jucător într-o partidă de la CM 2014.

# Romario vrea să-i trimită la închisoare pe responsabilii fotbalului din Brazilia (DETALII)

# "Visul unei țări a fost zdrobit", scrie presa olandeză, după eliminarea din cursa pentru trofeul CM (DETALII)

# Romero, eroul Argentinei: "Sunt foarte bucuros! Van Gaal e un mare domn, îi voi fi veşnic recunoscător" (DETALII)

# Dezvăluiri din vestiarul Germaniei. Ce au discutat nemţii, în pauza meciului cu Brazilia, când scorul era 5-0 (DETALII)

# Marting Demichelis a reuşit mai multe intercepţii (8) în meciul cu Olanda decât orice alt jucător într-o partidă de la turneul final din Brazilia.

# Sergio Romero a "scos" la penalty-uri mai multe şuturi (două) decât în cele 120 de minute ale meciului cu Olanda (1).

# Explozie de bucurie în Argentina, după calificarea în finală: "Brazilia, spune-mi ce simţi!" (DETALII)

# Robben: "Locul 3 nu mă interesa, dar e incredibil ce am reușit în Brazilia" (DETALII)

Germania are nu mai puţin de 7 jucători în echipa ideală a semifinalelor Cupei Mondiale. Primul 11 este completat de doi olandezi şi doi argentinieni.

Statistica este realizată de site-ul de specialitate whoscored.com, pe baza indicilor obţinuţi de jucători în semifinale. Toni Kroos, omul meciului Brazilia - Germania (1-7), s-a apropiat de perfecţiune, având cea mai mare notă dintre toţi jucătorii: 9,8.

Echipa ideală a semifinalelor:

# Clasamentul golgheterilor după a doua semifinală a Cupei Mondiale:

6 goluri: James Rodriguez (Columbia)

5 goluri: Thomas Muller (Germania)

4 goluri: Neymar (Brazilia), Lionel Messi (Argentina)

3 goluri: Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa), Enner Valencia (Ecuador), Xherdan Shaqiri (Elveţia), Andre Schuerrle (Germania)

# Topul jucătorilor care au reuşit cele mai multe pase decisive:

4 pase: Cuadrado (Columbia)

3 pase: Muller (Germania), Kroos (Germania), Blind (Olanda)

2 pase: Ricardo Rodriguez (Elveţia), James Rodriguez (Columbia), Bloanos (Costa Rica), Ayovi (Ecuador), Aurier (Coasta de Fildeş)

# Germania şi Argentina se vor întâlni pentru a treia oară în finala Cupei Mondiale, după ediţiile din 1986 şi 1990.

Argentina s-a calificat în finală după ce a trecut de Olanda, scor 4-2, la loviturile de departajare, iar Germania a învins Brazilia, scor 7-1. 

Argentina a ajuns în finala Cupei Mondiale după 24 de ani, după finala pierdută în 1990, în faţa Germaniei lui Lothar Matthäus (foto).

În 1986, Argentina a învins Germania în finală, scor 3-2. De atunci, argentinienii nu au mai învins Germania la Cupa Mondială, nemţii eliminându-i în sferturi în 2006 şi 2010.

# Lionel Messi s-a calificat de fiecare dată în finală, după cele 6 semifinale disputate într-o singură manşă, atât la echipa de club, cât şi la naţională.

# Sabella a dus Argentina în finala CM 2014: "E o mare bucurie! Vom fi umili şi vom da totul contra Germaniei" (DETALII)

Presa braziliană, după calificarea Argentinei în finala CM: "Coşmarul continuă" (DETALII)

# Van Gaal recunoaşte: "Dacă aveam ocazia să înlocuiesc portarul, aş fi făcut-o din nou" (DETALII)

# Portarul Sergio Romero a fost desemnat jucătorul meciului Olanda - Argentina, scor 2-4 (d.l.d.), disputat la Sao Paulo, în semifinalele Cupei Mondiale.

Romero a fost integralist şi a apărat două lovituri de departajare executate de Vlaar şi Sneijder.

"Ne bucuăm de acest moment, iar de mâine vom munci pentru finală. Simt o imensă fericire, sunt foarte bucuros. Adevărul este că loviturile de departajare reprezintă o chestiune de noroc. Am avut încredere în mine şi, din fericire, totul a ieşit perfect", a declarat Romero.

La loviturile de departajare pentru Argentina au transformat Messi, Garay, Aguero şi Maxi Rodriguez. Pentru Olanda au înscris Robben şi Kuyt, în timp ce Vlaar şi Sneijer au ratat.

# VIDEO Olanda - Argentina 0-0. Sud-americanii se califică în finala Mondialului, după loviturile de departajare. DETALII

Ziua 28 (9 iulie)

# FOTO Prima pagină din 50 de ziare braziliene, după "o rușine care va rămâne eternă". DETALII

# Neymar vine în cantonament, pentru a-i sprijini pe colegii din naționala Braziliei. DETALII

# VIDEO 200.000 de costaricani au primit acasă naționala, la revenirea de la Mondial. DETALII

# VIDEO Piți nu e impresionat de Olanda lui Van Gaal: “Ce joc a imprimat la Mondiale? Foarte urât, cu 5 fundași!”. DETALII

# FIFA a suspendat Federația nigeriană. "Vulturii", în afara competițiilor oficiale! DETALII

# Pentru prima dată în istoria participărilor sale la Cupa Mondială, Olanda a încheiat un meci fără să tragă un șut pe poartă. Statistica se referă la perioada 1966-2014!

Olanda a fost surprinsă de 23 de ori în poziție de ofsaid în meciurile de la Cupa Mondială și este lider la acest capitol. Echipa lui Van Gaal a ajuns la această cifră în duelul din semifinale cu Argentina.

Batavii i-au depășit astfel în clasament pe belgieni, deja eliminați din competiție, care au fost surprinși de 22 de ori în ofsaid.

# Neymar nu a putut juca miercuri în semifinala Brazilia – Germania 1-7, de la Belo Horizonte, și nu va evolua nici în finala mică, după ce a fost accidentat în finalul partidei din sferuturile cu Columbia, de Camilo Zuniga. Amenințat cu moartea pe rețelele sociale, jucătorul a primit protenție din partea poliției, în orașul natal, Chigorodo (DETALII).

# Aflat în funcția de selecționer al Bosniei încă din 2009, Safet Susic, care a fost aspru criticat în țara sa după eliminarea din grupele CM 2014, și-a prelungit contractul pe doi ani. Obiectivul trasat de Federație lui Susic este calificarea la Euro 2016, primul meci din preliminarii urmând să-l joace împotriva naționalei cipriote, pe 9 septembrie.

# Intervievat de Radio Due, președintele lazial Claudio Lotito a declarat, despre atacantul german Miroslav Klose (36 de ani): "Acum avem un om-record în lot, dar nu este de vânzare. A făcut ceea ce trebuia să facă pe teren. Viitorul lui? Ar putea fi o ofertă pentru el dacă ar fi de vânzare, dar nu este!"

# Omul meciului Germania – Brazilia 7-1, Toni Kroos: “Sper că nu am făcut cel mai bun meci din viața mea!”. DETALII

# Un englez a pariat scorul corect la partida Germania - Brazilia. Altul a fost distrus de Oscar: mizase pe 7-0! DETALII

# Mourinho îi ia apărarea lui David Luiz: "Nu e corect să separi un jucător de echipă. Toţi au greşit". DETALII

# O echipă care a marcat 7 goluri într-un meci n-a mai câștigat CM de 60 de ani. DETALII

# Brazilia a câștigat la capitolul ofensiv și la posesie, dar nu și la scor. DETALII

# Primă record pentru elevii lui Low dacă Germania va câștiga Cupa Mondială. DETALII

# Brazilienii i-au găsit deja înlocuitor lui Scolari. Finala mică de la CM, ultimul meci? DETALII

# FOTO Maradona nu i-a menajat deloc pe brazilieni după umilința cu Germania. DETALII

# Pele, singurul brazilian optimist după înfrângerea cu nemții: "Vom câștiga al 6-lea titlu în Rusia". DETALII

# David Luiz: "Tot ce îmi doream era să văd oamenii din Brazilia zâmbind". DETALII

# FOTO Cum au trăit starurile din sport umilința Braziliei pe rețelele sociale. ”Noi numim asta set în tenis!”. DETALII

# FOTO Umilința care a îngenuncheat o țară întreagă. Dramă naţională în Brazilia. DETALII

# Cu 167 de goluri marcate în 61 de meciuri disputate, şi încă trei care mai sunt de jucat, CM 2014 se află la patru goluri de recordul deţinut de Mondialul 1998 din Franţa, cu 171 goluri înscrise. Media golurilor este de 2,7 după 61 de meciuri în Brazilia, în timp ce ea era de 2,3 în acelaşi stadiu al competiţiei acum patru ani în Africa de Sud.

# Guus Hiddink, viitorul selecţioner al Olandei, e recunoscător pentru munca depusă de Louis van Gaal, cel care a dus naţională batavă până în semifinalele Mondialului 2014. Pentru ziarul Algemeen Dagblad, Hiddink a considerat că este "ca un cadou" să primească o echipă bine pusă la punct de actualul staff tehnic. Tehnicianul a subliniat progresul spectaculos înregistrat de tineri jucători ca Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Jasper Cillessen şi Bruno Martins Indi, ceea ce-i va uşura mult sarcina calificării la Euro 2016. Potrivit lui, aceşti fotbalişti au învăţat multe la Cupa Mondială şi se vor întoarce în Olanda ca "jucători mult mai buni". "Va fi un mare avantaj pentru mine când voi deveni selecţioner. Ei vor aduce tot ce-au învăţat, la naţională ca şi la echipele de club", a spus Hiddink, ce a mai antrenat Olanda între 1994 şi 1998.

# Johan Cruyff, fosta vedetă a Olandei, consideră Germania drept ''cea mai bună echipă'' de la Mondialul 2014. "Germania este cea mai bună, a scrie Cruyff pe Twitter. Controlul jocului, mişcarea, dispozitivul lor au fost superioare. Tocmai de aceea o consider cea mai bună echipă a turneului''. Olanda va întâlni Argentina astăzi (miercuri) în cealaltă semifinală.

# Lionel Messi are cele mai multe driblinguri reuşite la CM 2014 (29), cu 4 mai multe decât adversarul său din această seară, Arjen Robben (25).

Robben vs. Messi la CM 2014:

# Brazilia nu a mai încasat 11 goluri la un turneu final al Cupei Mondiale din 1938 încoace.

# Cesare Prandelli, selecţionerul care a condus Italia la Cupa Mondială de fotbal 2014, a dezvăluit că a primit scrisori de ameninţare după eliminarea 'squadrei azzurra' în faza grupelor turneului final din Brazilia.

”Când primeşti astfel de scrisori sau citeşti anumite articole, te întrebi de ce se întâmplă asta”, a declarat Prandelli cu ocazia prezentării sale în calitate de antrenor al echipei turce Galatasaray Istanbul. Acesta a recunoscut însă că eliminarea de la Mondialul brazilian l-a afectat, adăugând că ”nu este uşor să treci peste astfel de şoc”.

”Posibilitatea de a beneficia imediat de o nouă provocare m-a ajutat mult”, asigurat antrenorul italian, în vârstă de 56 ani, care a semnat un contract în valoare de 4,5 milioane euro pe sezon, plus bonusuri, conform presei turce.

Cesare Prandelli l-a criticat, totodată, pe atacantul Mario Balotelli, pe care l-a susţinut şi apărat de fiecare dată până acum. „Mario nu este un campion. Îmi place mult, însă trebuie să înţeleagă realitate şi să renunţe să-şi mai construiască o lume paralelă”, a adăugat el.

# Olandezii sunt încrezători în șansa echipei lor în fața Argentinei lui Lionel Messi. De altfel, pe prima pagină din cotidianul De Telegraaf, cel mai popular din Olanda, batavii au titrat: ”Ultimul tango al lui Messi”. Tot în cotidianul citat, olandezii cer ”revanșa pentru finala pierdută în 1978”, chiar în fața Argentinei.

# Brazilienii din Santa Cruz Cabralia, orăşelul din apropierea cartierului general al Germaniei de la CM 2014 (Santo Andre), i-au primit cu manifestări de simpatie şi focuri de artificii pe componenţii naţionalei lui Low după revenirea de la Belo Horizonte, unde cu câteva ore mai devreme au surclasat Brazilia cu 7-1 în semifinale.

Câteva sute de brazilieni au aşteptat preţ de ore autocarul germanilor, în pofida unei ploi puternice, pentru a-i aclama şi aplauda la scurt timp după miezul nopţii, înainte de îmbarcarea pe feribot cu destinaţia Santo Andre.

"Alemann, Alemann, Alemann" (Germania, Germania, Germania), au fost strigătele mulţimii, care a ignorat ploaia şi a încercat să creeze o atmosferă de sărbătoare.

Cei care au răspuns întrebărilor jurnaliştilor au lăudat stilul de joc al germanilor, asemănător cu cel al Braziliei din timpurile bune.

"Ne-a plăcut cum a jucat Germania - toate acele goluri gândite şi acel joc de pase reuşit. Dacă Brazilia nu mai este la Cupa Mondială, cel puţin este o echipă care joacă precum Brazilia", a declarat unul dintre agenţii care au supravegheat deplasarea germanilor spre feribot.

În pofida eşecului greu de digerat, echipa Germaniei a fost privită cu simpatie de brazilieni.

"Îmi place foarte mult Germania", a spus Jose Amilton, 32 ani, un instructor de lupte, care a condus celebrările din staţia de feribot. "Ei au jucat aşa de bine, au ştiut să paseze şi au fost aşa de rapizi. Ei au jucat cum o făcea de obicei Brazilia."

# Germania a devenit prima echipă care câştigă o semifinală de Cupă Mondială la o diferenţă de cel puţin 6 goluri. Nemţii au doborât recordul de 5 goluri diferenţă stabilit în 3 rânduri. Ultima dată, în 1954: Germania de Vest - Austria 6-1.

# "Masacru", "umilinţă istorică": presa braziliană nu are niciun fel de milă faţă de Selecao după înfrângerea neverosimilă suferită în faţa Germaniei (scor 1-7), în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal, competiţie pe care întreaga Brazilia spera să o câştige.

"Cea mai mare ruşine din istorie", titrează implacabil cotidianul sportiv Lance în ediţia sa electronică, făcând referire la cea mai grea înfrângere suferită de naţionala 'canarinha' în istoria participărilor sale la Cupa Mondială.

După acest eşec istoric, "Maracanazo devine un lucru foarte mic, literalmente un lucru de domeniul trecutului", mai scrie Lance, referindu-se la drama istorică trăită de brazilieni în 1950, la prima Cupă Mondială pe care au găzduit-o şi în finala căreia au fost învinşi de Uruguay, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Sub titlul "Cea mai grea înfrângere", site-ul cotidianului O'Globo din Rio scrie că 'într-un meci sub orice critică, Selecao a asistat la balul unei foarte puternice echipe germane, în cursul unei după-amiezi de neuitat."

"Umilinţă istorică", titrează la rândul său ediţia digitală a cotidianului O'Estado din Sao Paulo.

"MASACRAŢI", acest titlu cu majuscule a fost postat pe pagina de deschidere a ediţiei electronice a cotidianului Folha din Sao Paulo.

# Autobuze incendiate şi un magazin jefuit după înfrângerea Braziliei. VIDEO Fanii au ars tricoul lui Neymar (DETALII)

# Germania s-a calificat în finala Cupei Mondiale pentru a opta oară (DETALII)

# Nemții rămân cu picioarele pe pământ. Low: "Nu a fost euforie în vestiar. Trebuie să ne păstrăm calmul" (DETALII)

# Scolari: "E cea mai grea înfrângere din carieră. Eu sunt vinovatul, îmi cer scuze poporului brazilian" (DETALII)

# Mijlocaşul Toni Kroos a fost desemnat jucătorul meciului Brazilia - Germania, scor 1-7, disputat, marţi, la Belo Horizonte, în semifinalele Cupei Mondiale.

Kroos a fost integralist, a marcat două goluri şi a reuşit 65 de pase. 

# Clasamentul golgheterilor după prima semifinală al Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie):

6 goluri: James Rodriguez (Columbia)

5 goluri: Thomas Muller (Germania)

4 goluri: Neymar (Brazilia), Lionel Messi (Argentina)

3 goluri: Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa), Enner Valencia (Ecuador), Xherdan Shaqiri (Elveţia), Andre Schuerrle (Germania)

# Louis Van Gaal nu știe dacă se va putea baza pe golgheterul Robin Van Persie în semifinala cu Argentina. Într-o conferință de presă organizată marți, selecționerul olandez a declarat: "Van Persie a avut probleme intestinale și a fost mai bine să nu se antreneze azi. Nu știu dacă va fi apt miercuri. Va trebui să iau decizia mâine. Mai avem mai mult de o zi la dispoziție, iar Van Persie este un jucător foarte important pentru noi. E căpitanul nostru, fapt care-l transformă într-un jucător indispensabil, iar în principiu căpitanii mei mereu intră pe teren. Dar voi lua decizia în ultimul moment".

În afară de Van Persie, la olandezi sunt incerți De Jong, Vlaar și De Vrij.

# Miroslav Klose a fost pe teren în 16 victorii obținute de naționala sa la Cupa Mondială, egalând astfel recordul deținut până marți de brazilianul Cafu.

# RECORD! Klose a depășit recordul de goluri la CM, deținut până în 2014 de legendarul Ronaldo. DETALII

# Brazilia și-a egalat cea mai mare înfrângere din istorie: în urmă cu 94 de ani, în 1920, naționala Selecao a pierdut cu 0-6 în fața Uruguay-ului, în Copa America. Cele mai multe goluri primite într-un singur meci: în 1934, într-un amical cu Iugoslavia, scor 4-8.

# Ultima echipă care a marcat cel puțin cinci goluri într-o semifinală de Mondial a fost chiar Brazilia, care a învins Franța cu 5-2 pe 24 iunie 1958.

# FOTO 30 de minute istorice! Cum a reacționat presa la umilința Braziliei: Bild - "Facem scor din două cifre?" DETALII

# Klose l-a egalat pe Maldini în topul fotbaliștilor cu cele mai multe meciuri la Mondiale. DETALII

# Romero, portarul Argentinei, îi mulțumește lui Van Gaal: "A fost salvatorul meu!". DETALII

# VIDEO Brazilia-Germania 1-7. Gazdele, eliminate după cea mai dură înfrângere din istorie. Nemții - primii finaliști. DETALII

Ziua 27 (8 iulie)

# Pe străzile din Sao Paulo, fanii nervoși au incendiat steaguri ale Braziliei, iar violențele de stradă au izbucnit în mai multe locuri din țară.

# Ultima dată când Brazilia a pierdut un meci la 5 goluri diferența a fost pe 5 martie 1940, când au cedat într-un amical cu Argentina, scor 1-6.

# La pauza meciului cu Brazilia, din semifinalele CM 2014, Brazilia mai avea nevoie doar de trei goluri pentru a egala cea mai mare victorie din istoria naționalei, la un turneu final: a fost 8-0 cu Arabia Saudită, în 2002, când nemții au pierdut finala chiar în fața Braziliei.

# Doar o singură dată a mai primit Brazilia 5 goluri într-un meci de la Cupa Mondială. Se întâmpla în 1938, când au câștigat în cele din urmă partida cu Polonia, scor 6-5, după prelungiri. Atunci, sud-americanii obțineau calificarea în sferturile competiției.

# Golul marcat de Thomas Muller pentru 1-0 a fost cel de-al 2000-lea din istoria naționalei germane. Pe 5 aprilie 1908, Fritz Becker marca primul gol oficial din istoria Germaniei.

# Thomas Muller a marcat cel de-al 10-lea său gol la Cupa Mondială, devenind al 13-lea jucător din istoria turneelor finale care reușește să atingă această bornă.

# Arjen Robben este de părere că naționala argetiniană are foarte multă calitate, fără ca Leo Messi să fie pericolul principal din tabăra sud-americană. Mijlocașul lui Bayern Munchen a declarat: "Argentina are un jucător uriaș în persoana lui, e adevărat, dar asta nu înseamnă că totul gravitează în jurul lui Messi". Robben a fost completat de funașul de Vrij, care va avea o misiune specială miercuri: "Nu mă tem de nimeni, cu atât mai puțin de Messi. Sunt atent la el, dar nu mi-e frică. Sunt foarte fericit că voi juca împotriva sa".

# Un ziar din Brazilia oferă azi gratuit măşti cu Neymar, starul care va rata restul meciurilor de la Cupa Mondială.

Mai multe publicaţii braziliene s-au alăturat campaniei publicitare #somostodosNeymar (Toţi suntem Neymar) lansată de agenţia Loducca. Imaginea măştii se poate descărca de pe pagina web http://www.somostodosneymar.com.br. 'Dacă Neymar nu poate intra pe teren, o vom face noi pentru el. Faceţi o mască cu fotografia lui şi puneţi-o pe faţă când vă uitaţi la meci. Faceţi şi altele şi împărţiţi-le prietenilor. Marţi vom fi toţi Neymar!', scriu brazilienii.

# Germania a reuşit 2685 de pase până acum la Cupa Mondială, cu peste 1000 mai multe decât Brazilia (1571).

# Angel Di Maria e jucătorul care a pierdut posesia de cele mai multe ori la Cupa Mondială: 128.

# Messi a înscris de 3 ori mai multe goluri din afara careului (3) decât orice alt jucător de la CM 2014.

# Miroslav Klose ar putea deveni primul jucător care bifează 4 semifinale de Cupă Mondială.

# Miroslav Klose, unicul supraviețuitor al ultimei - și singurei - partide jucate între Brazilia și Germania la un Campionat Mondial: finala din 2002, câștigată de sudamericani cu 2-0.

# Brazilia a câștigat doar unul din ultimele patru meciuri jucate la Mondiale împotriva unei echipe europene: cel cu Croația, de la acest turneu final: 3-1. În celelalte trei partide a remizat o dată și a pierdut de două ori.

# Fostul mare jucător olandez Johan Cruyff consideră că selecţionata Germaniei merită să se califice în finala Cupa Mondiale 2014 deoarece este ”singura dintre cele patru semifinaliste” care a arătat un fotbal bun.

”Pentru fotbal, sper ca Germania să se califice”, a scris Cruyff în cronica săptămânală publicată de cotidianul olandez 'De Telegraaf'.

Olandezul l-a lăudat în mod special pe mijlocaşul german Tony Kroos. ”Acest băiat face cu adevărat totul bine. Modul său de a manevra mingea este aproape perfect. Este un jucător extraordinar”, a adăugat fostul atacant batav, care mizează pe victoria echipei lui Joachim Low în semifinala cu Brazilia, programată marţi seara la Belo Horizonte.

Cea de-a doua semifinală a Cupei Mondiale 2014 se va disputa miercuri seara, la Sao Paulo, între selecţionatele Argentinei şi Olandei.

# Bayern Munchen e echipa cu cei mai mulţi jucători în semifinalele Cupei Mondiale - 9. Aceştia sunt: Neuer, Lahm, Boateng, Schweinsteiger, Kroos, Gotze, Muller (Germania), Dante (Brazilia) şi Robben (Olanda).

# Germania e prima echipă care ajunge în semifinalele Cupei Mondiale în 4 turnee finale consecutive. 

# Neymar a înscris 4 goluri şi a oferit o pasă decisivă, contribuind astfel decisiv la jumătate dintre reuşitele Braziliei (10) la CM 2014.

# Messi, speranța Argentinei pentru titlul mondial. Cine este omul care a făcut, însă, acest lucru posibil (DETALII)

# Primire regală pentru jucătorii belgieni: "Am reuşit să reunim tot poporul" (DETALII)

Cuneyt Cakir va arbitra Olada - Argentina. Van Persie nu are amintiri plăcute cu turcul (DETALII)

# Selecţionerul Braziliei, Luiz Felipe Scolari, a afirmat că echipa sa va juca şi pentru starul Neymar (accidentat) în partida cu Germania, din semifinalele Cupei Mondiale.

"Meciul cu Germania este unul foarte important. Nu jucăm doar pentru noi şi pentru ţară, sau pentru toţi pe care i-am făcut deja să viseze, ci jucăm şi pentru Neymar, pentru tot ceea ce a făcut pentru noi. Chiar dacă a plecat, Neymar a lăsat mult din el alături de noi şi a luat multe de la noi. Însă s-a încheiat această fază de implicare, de tristeţe. După ce s-a mai liniştit, Neymar ne-a putut spune că şi-a făcut treaba care îi revenea, iar noi, din momentul în care am înţeles că nu îl vom mai avea alături, a trebuit să ne gândim cum să ne facem partea noastră de muncă. Motivaţia suplimentară pe care trebuie să o avem vine din faptul că depăşim o etapă cu fiecare meci", a declarat Scolari.

# Brazilia şi Germania s-au mai întâlnit o singură dată într-un meci de Cupă Mondială: finala din 2002. Sud-americanii, care îl aveau ca selecţioner tot pe Luiz Felipe Scolari, s-au impus atunci cu 2-0, după o "dublă" semnată de Ronaldo. 

# Brazilia şi Germania vor disputa astăzi (ora 23:00), prima semifinală a CM 2014. 

Echipele probabile:

Brazilia: Julio Cesar - D. Alves, David Luiz, Dante, Marcelo - L. Gustavo, Fernandinho - Willian, Oscar, Hulk - Fred

Selecţioner: Luiz Felipe Scolari

Germania: Neuer - Lahm, Boateng, Hummels, Howedes - Kroos, Khedira, Schweinsteiger - Ozil, Muller, Gotze

Selecţioner: Joachim Low

Ziua 26 (7 iulie)

# Echipele care au avut cele mai multe cornere la această Cupă Mondială:

1. Argentina (40) – 1 gol
2. Belgia (39) – 0
3. Franța (35) – 3
4. Brazilia (31) – 2
5. Germania (27) – 3
6. Grecia (26) – 0
7. Olanda (26) -2

Astfel, cu o medie de un gol la fiecare 13 cornere, Olanda este a treia cea mai eficientă națională de la CM. Prima e Germania, care a strâns 3 reușite din 27 de execuții. Francezii înscriu din corner cam o dată la fiecare 12 cornere, cu 3 goluri din 35 de tentative. Argentinienii bat multe lovituri de colț, 40 până acum, dar n-au marcat decât o dată! 

# Cele mai multe bare la această ediție le-au avut Franța și Olanda, câte 5 pentru fiecare, urmate de Grecia (4), respectiv Argentina și Camerun (3)

# Thiago Silva rămâne suspendat cu Germania. Zuniga a fost iertat de FIFA. DETALII

# Niciun caz de dopaj nu a fost depistat la Mondial, după controalele efectuate asupra tuturor jucătorilor prezenţi la turneu, a anunţat luni dr. Michel D'Hooghe, preşedintele comitetului medical al FIFA. ''Am efectuat controale asupra a 736 de jucători prezenţi la Mondialul din Brazilia şi toate eşantioanele au fost negative, nu există niciun caz de dopaj'', a indicat dr. D'Hooghe în faţa presei, la Rio de Janeiro. Cei 736 de jucători participanţi la Mondial au fost supuşi unor controale urinare şi sanguine înaintea sau în timpul competiţiei. 

# Japonezul Yuichi Nishimura, criticat pentru penalty-ul generos acordat în meciul de deschidere, face parte din cei 15 arbitri centrali păstraţi pentru ultimele patru meciuri ale Mondialului 2014, potrivit listei difuzate luni de FIFA. De la începutul competiţiei au existat 25 de arbitri centrali titulari şi 8 rezerve.

# Mondialul brazilian este al doilea ca medie de spectatori, 52.762 de persoane asistând în medie la un meci, faţă de 52.491 la ediţia din 2006 care a avut loc în Germania. Cea mai mare medie de spectatori, 68.991, a fost înregistrată la turneul final găzduit de SUA în 1994.

„Cred că acel record va rămâne în picioare câtva timp datorită capacităţii uriaşe a stadioanelor din SUA”, a declarat purtătoarea de cuvânt a FIFA, Delia Fischer. 3.165.693 de spectatori au fost la cele 60 de meciuri de până acum, patru partide rămânând de disputat. Până acum, 98,3% din capacitatea stadioanelor a fost ocupată.

La prima Cupă Mondială găzduită de Brazilia, în 1950, cele 22 de meciuri au fost urmărite de un total de 1.045.246 de spectatori, medie de 47.511 pe meci, care a fost un record până la Mondialul 1966 din Anglia, cu 32 de meciuri.

# Brazilienii luptă cu toate armele împotriva Germaniei, adversara din semifinalele CM 2014. Un preot voodoo, pe nume Helio Sillman, a promis că le va "lega picioarele" nemților.

Magia neagră va implica și folosirea unei păpuși voodoo, care îl va întruchipa, conform brazilianului, pe cel mai bun jucător al Germaniei, însă nu a făcut vreo nominalizare.

OFICIAL: Angel Di Maria nu va juca împotriva Olandei, în semifinalele Cupei Mondiale (DETALII AICI).

# Procuratura italiană a deschis o anchetă pe numele lui Luis Suarez, din cauza mușcăturii acestuia asupra lui Giorgio Chiellini (DETALII AICI). 

# FIFA a desemnat o brigadă mexicană la prima semifinală de la CM 2014, cea dintre Brazilia și Germania. Marco Rodriguez va oficia la centru, ajutat de la tușe de Marvin Torrentera şi Marcos Quintero (DETALII AICI).

# Doctorul naționalei Argentinei a anunțat că Sergio Kun Aguero s-a refăcut după leziunea musculară suferită la ultimul meci din grupă, cel cu Nigeria și va putea juca în semifinala CM 2014, pe care "pumele" o vor juca miercuri, împotriva Olandei.

"Sergio a făcut 3 antrenamente. Este pregătit să joace", a spus medicul, potrivit presei internaționale.

La Angel Di Maria, însă, lucrurile sunt mai complicate, el neputând fi recuperat pentru meciul cu Olanda și are șanse mici să joace și în finală, dacă Argentina ajunge până acolo.

# Accidentarea lui Neymar (DETALII AICI) a lăsat un gol destul de greu de umplut în echipa Braziliei. Pentru înlocuirea decarului la semifinala cu Germania, de marți, selecționerul Luiz Felipe Scolari are de ales dintre Bernard, Ramires și Willian. Ultimul are șanse destul de reduse să joace, având în vedere că la antrenamentul de duminică a părăsit mai devreme antrenamentul, acuzând dureri la spate și la șold, după o cădere dură (DETALII AICI).

Bernard, care este elevul lui Mircea Lucescu la Șahtior Donețk, este încrezător în șansele sale de a le lua fața celor doi jucători ai lui Chelsea, considerând că Scolari va alege în funcție de caracteristicile Germaniei. 

"Neymar era foarte important la mijlocul terenului, era o prezență pozitivă. Cred că Scolari va decide cine îl înlocuiește judecând după caracteristicile Germaniei. Willian a avut și el un sezon bun la Chelsea și are o viziune excelentă asupra jocului. Eu sunt pregătit", a spus Bernard, potrivit italienilor de la Gazzetta dello Sport.

# Fundașul Stefan De Vrij (22 de ani) a devenit incert pentru partida din semifinale pe care Olanda o va juca împotriva Argentinei. Staff-ul medical încearcă recuperarea sa pe ultima sută de metri.

# Echipele care au tras cele mai multe șuturi la acest turneu final:

1. Belgia 93 (38 pe poartă)
2. Franța 89 (38 pe poartă)
3. Argentina 89 (33 pe poartă)
4. Brazilia 84 (37 pe poartă)
5. Olanda 74 (41 pe poartă)
6. Germania 74 (35 pe poartă)

# FIFA amenință Nigeria cu sancțiuni dure, care pot duce până la excluderea țării din competițiile fotbalistice, dacă membrii Federației demiși săptămâna aceasta nu vor fi repuși în funcție. FIFA a impus guvernului nigerian repunerea în drepturi a oficialilor demiși până cel târziu marți. Președintele Aminu Maigari a fost pus pe liber, împreună cu întreg staff-ul său, fiind acuzat că a manipulat în interes propriu sume importante de bani, fapt care a dus și la problemele cu bonusurile financiare pe care jucătorii le-au revendicat la CM 2014.

# Jucătorii cu cele mai multe driblinguri la Cupa Mondială:

1. Angel Di Maria - 81
2. Lionel Messi - 72
3. Eden Hazard - 65
4. Arjen Robben - 62
5. Neymar - 54

Ziua 25 (6 iulie)

# Topul echipelor care și-au creat cele mai multe ocazii clare de gol la CM 2014 (exceptând golurile marcate):

1. Olanda - 21
2. Germania - 19
3. Belgia - 16
4. Franța - 15
5. Argentina - 14
6. Brazilia - 13

# Dante ar putea juca împotriva colegilor de la Bayern: "Nici nu se putea mai bine!". DETALII

# Di Maria va urma un tratament cu celule stem, pentru a putea fi apt la finala Cupei Mondiale. DETALII

# FOTO Neymar putea avea soarta lui Neșu, dacă ar fi fost lovit doi centimetri mai sus. DETALII

# Thiago Silva ar putea fi în teren cu Germania! Brazilienii au făcut apel la suspendare. DETALII

# Paul Breitner, fost mare fundaș în naționala Germaniei, l-a criticat dur pe mijlocașul Mesut Ozil (25 de ani), din cauza atitudinii afișate de fotbalistul lui Arsenal la CM 2014:

"Dacă Low ar avea curaj, ne-ar spune că va juca de acum înainte doar cu 10 jucători și îl va lăsa pe bancă pe Ozil. Acesta ar fi pasul următor pentru câștigarea titlurilor mondiale și un mare pas înainte pentru echipa națională. Nouă jucători se chinuie pe teren timp de 90 de minute, iar el (n.r. Ozil) se comportă de parcă ar fi la plimbare. Nu așa se joacă la Cupa Mondială!", a declarat Breitner despre mijlocașul cu 60 de selecții și 18 goluri la naționala Germaniei.

# Raul Gonzalez, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria naționalei Spaniei, consideră că Brazilia și-a pierdut foarte mult din forță din cauza absențelor lui Thiago Silva și Neymar. Fără Neymar, gazda Mondialului și-a pierdut "jumătate din putere", crede Raul.

"Neymar a ieșit de la Cupa Mondială cu o vertebră ruptă, iar asta înseamnă că Brazilia și-a pierdut jumătate din forță pentru partida cu Germania din semifinale. În plus, Thiago Silva e suspendat. Deci le vor lipsi doi dintre cei mai buni jucători la acest turneu final, în compartimente-cheie".

# 11 jucători care au primit câte un singur cartonaş galben până acum la actuala ediţie a Cupei Mondiale vor beneficia de anularea acestor avertismente, înainte de semifinalele turneului din Brazilia. Cei 11 jucători sunt următorii:

Germania: Howedes, Lahm

Argentina: Di Maria, Garay

Brazilia: Dani Alves, Jo, Hulk, Ramires

Olanda: Blind, De Guzman, De Vrij.

# Starea de sănătate a fostului fotbalist al echipei Real Madrid Alfredo Di Stefano, aflat în comă după ce a suferit un stop cardiac, este "gravă, dar stabilă", a anunțat spitalul Gregorio Maranon din capitala Spaniei. 

# Fanii costaricani s-au înjunghiat între ei în timp ce urmăreau partida cu Olanda, din sferturile CM 2014! 1000 de persoane s-au strâns în centrul capitalei San Jose, când au izbucnit violențele între microbiști. Crucea Roșie a trebuit să intervină și să îngrijească trei victime înjunghiate în Plaza de la Democracia, unul dintre ei rămânând cu cuțitul înfipt în spate până la momentul intervenției medicilor. Opt persoane au fost arestate în urma evenimentelor.

# Miroslav Klose este primul fotbalist din lume prezent în patru semifinale de Mondial consecutive. Atacantul de 36 de ani s-a calificat cu Germania în semifinalele turneelor finale din 2002, 2006, 2010 și 2014. 

Klose are 15 victorii la turneele finale, cu una mai puțin decât deținătorul recordului, brazilianul Cafu (16). Veteranul din atacul echipei lui Low are și 15 goluri marcate la Campionatele Mondiale, la egalitate, în fruntea clasamentului istoric, cu brazilianul Ronaldo.

# Germania este echipa cu cea mai lungă serie activă de partide fără înfrângere din lume: 17. Pe locul doi se află Brazilia, cu 15 partide fără înfrângere până în acest moment. 

# Kluivert: ”Cum îl vom opri pe Messi? Dar ei cum îl vor opri pe Robben?”. Cifre fantastice ale batavului (DETALII)

# Robben îi acuză pe costaricani: “Mi-au aplicat tot felul de placaje de rugby!” (DETALII)

# Messi l-a egalat pe Maradona la numărul de meciuri la națională. Diego e mai bun, însă, la Mondiale (DETALII).

Presa olandeză a salutat inspiraţia arătată de selecţionerul Louis van Gaal la meciul câştigat cu Costa Rica după lovituri de departajare, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2014, relatează AFP.

"Când van Gaal şi-a dat seama că loviturile de departajare sunt inevitabile, l-a înlocuit pe portarul Jasper Cillessen, ce rareori apără penalty-uri, cu Tim Krul. Asta s-a dovedit o lovitură de maestru" scrie ziarul de Volkskrant, amintind că Tim Krul a apărat de două ori de la punctul cu var.

Potrivit cotidianului De Telegraaf, victoria Olandei poartă "pecetea de aur" a lui Louis van Gaal. "În sportul de înalt nivel, succesul ţine uneori doar de un fir de aţă. Ţine uneori de şansă şi uneori asta vine de la un al şaselea simţ" au mai scris olandezii.

Televiziunea NOS îl vede pe Tim Krul drept "marele erou" al serii, iar ziarul Algemeen Dagblad scrie că meciul a fost un "thriller" cu olandezii şutând de mai multe ori în bară, marele ghinionist fiind Wesley Sneijder. "Olanda îşi continuă Cupa Mondială miercuri în semifinale contra Argentinei" a comentat sobru agenţia de presă ANP.

# VIDEO Omul meciului Olanda – Costa Rica, Keylor Navas, se antrenează apărând mingi de tenis (DETALII).

# Federația engleză i-a pregătit lui Hodgson un raport tactic de la CM de 384 de pagini (DETALII).

# Revelația Costa Rica a plecat cu capul sus de la CM, neînvinsă în fața a 5 foste campioane (DETALII).

# Cât ghinion! Cel care trebuia să-l înlocuiască pe Neymar în semifinale s-a accidentat, la rândul său (DETALII).

# Uzbekul Ravşan Irmatov a arbitrat sâmbătă al nouălea său meci la Cupa Mondială de fotbal, sfertul de finală Olanda - Costa Rica, stabilind un nou record în materie, anunţă presa internaţională.

Irmatov a depăşit recordul de 8 meciuri arbitrate la Cupa Mondială de francezul Joel Quiniou, uruguayanul Jorge Larrionda şi mexicanul Benito Archundia.

Acest sfert de finală a fost al patrulea meci la Mondialul din Brazilia pentru Irmatov, ce a condus cinci jocuri la turneul final de acum patru ani din Africa de Sud.

# Eroul Olandei, Tim Krul, nu era un expert al penalty-urilor. Povestea mutării de geniu a lui Louis Van Gaal (DETALII).

# Cillessen s-a supărat când a fost schimbat, apoi și-a cerut scuze: "Mie nu mi-au spus" (DETALII).

Din 8 dueluri, Argentina s-a impus doar o dată în fața Olandei, dar a făcut-o într-o finală de Campionat Mondial (DETALII)

Ataşatul de presă al echipei Braziliei, găsit vinovat pentru că a lovit un jucător al echipei statului Chile la pauza meciului din optimile Cupei Mondiale, a fost suspendat trei partide, a anunţat FIFA. Un meci de suspendare a fost deja ispăşit. Mai rămân două, semifinala şi apoi finala sau meciul pentru locul 3. De asemenea, el a fost amendat cu 10.000 de franci elveţieni.

Rodrigo Paiva, ataşatul de presă al Selecao, a fost acuzat de omologul său chilian Maria Jose Vasconcellos că l-a "lovit" pe atacantul Mauricio Pinilla la pauza meciului din optimile competiţiei, câştigat de Brazilia, scor 4-3, la loviturile de departajare. FIFA a precizat că Rodrigo Paiva a primit un cartonaş roşu pentru un incident la pauza meciului şi acesta nu a putut participa, vineri, la sfertul de finală al Braziliei cu naţionala Columbiei.

"A fost o busculadă, nu am fost singurul implicat. Pinilla a venit după mine şi eu doar m-am apărat. Doar l-am împins puţin. Ei au început să ne insulte, dar nu au fost agresiuni serioase.", a declarat Paiva.

# Pentru prima oară în semifinalele Cupei Mondiale, avem reeditarea a două finale: Brazilia-Germania (2002) și Argentina-Olanda (1978) 

# Cele patru echipe ajunse în semifinalele Cupei Mondiale au împreună 21 de finale jucate: Brazilia și Germania, câte 7, Argentina, patru, iar Olanda, trei.

# Clasamentul golgheterilor la CM 2014:

6 goluri: James Rodriguez (Columbia)

4 goluri: Neymar (Brazilia), Lionel Messi (Argentina), Thomas Muller (Germania)

3 goluri: Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa), Enner Valencia (Ecuador), Xherdan Shaqiri (Elveţia)

2 goluri: Tim Cahill (Australia), Mario Mandzukic (Croaţia), Luis Suarez (Uruguay), Andre Ayew (Ghana), Clint Dempsey (SUA), Memphis Depay (Olanda), Ivan Perisic (Croaţia), Wilfried Bony (Coasta de Fildeș), Gervinho (Coasta de Fildeș), Jackson Martinez (Columbia), Ahmed Musa (Nigeria), Asamoah Gyan (Ghana), Islam Slimani (Algeria), Abdelmoumene Djabou (Algeria), Bryan Ruiz (Costa Rica), Mats Hummels (Germania), David Luiz (Brazilia)

# Programul semifinalelor:

Marţi 8 iulie
23:00: GERMANIA (câştigătoare meci 57) - BRAZILIA (câştigătoare meci 58), la Belo Horizonte (meciul 61)

Miercuri 9 iulie:
23:00: ARGENTINA (câştigătoare meci 59) - OLANDA (câştigătoare meci 60), la la Sao Paulo (meciul 62)

# Tim Krul a apărat două penalty-uri la debutul său la Cupa Mondială. A fost pentru prima dată când un portar a intrat la finalul prelungirilor special pentru loviturile de departajare.

# Până sâmbătă, Olanda jucase de 4 ori în prelungiri la un turneu mondial, fără să câștige! "Portocala Mecanică" a fost învinsă fie după prelungiri, fie după loviturile de departajare, dar a rupt blestemul în fața costaricanilor. Pe de altă parte, Costa Rica jucase o singură dată prelungiri în istoria Cupei Mondiale: victoria cu Grecia, din optimi.

# VIDEO Olanda - Costa Rica 0-0 (4-3 d.l.d.). Van Gaal a schimbat inspirat portarul! Tim Krul a calificat batavii după penalty-uri. DETALII

Ziua 24 (5 iulie)

# Întrebat dacă Argentina a jucat cel mai bun meci al său la Cupa Mondială, contra Belgiei, Messi a răspuns: "Cred că da. Noi am făcut un meci foarte complet, chiar dacă n-am avut multe ocazii, ei n-au avut clare". Messi a salutat revenirea Argentinei în semifinalele Cupei Mondiale după 24 de ani. "Este extraordinar. Ştiam că va fi greu, că Argentina n-a mai reuşit asta de foarte mult timp şi noi suntem cei care depăşim această barieră", a spus el.

# Neymar, zece zile de repaus! A fost luat cu elicopterul din cantonamentul Braziliei. DETALII

# Belgia, eliminată în sferturi de Argentina: “Am fost mai buni, suntem dezamăgiți”. DETALII

# Messi rămâne fără gol marcat lui Courtois, în 7 meciuri directe în acest sezon! DETALII

# Argentina s-a calificat în semifinalele CM pentru prima dată din 1990 încoace, când sud-americanii au fost finaliști, dar au pierdut cu Germania (gol Brehme). Niciodată în istorie nu s-a întâmplat ca Brazilia și Argentina să joace în semifinale la același turneu final!

# Selecţionerul Argentinei, Alejandro Sabella, a declarat, sâmbătă, la Brasilia, că echipa sa a făcut cel mai bun meci de până acum la Cupa Mondială, după ce a învins Belgia, scor 1-0, şi s-a calificat în semifinalele competiţiei, informează Agerpres. "Este o mare bucurie pentru această mare echipă, pentru oameni, familie, pentru toată lumea. Este cel mai bun meci al Argentinei de până acum. Regret mult că Di Maria s-a accidentat", a declarat Sabella.  

# Golul australianului Tim Cahill în meciul cu Olanda este "cel mai frumos" de la Cupa Mondială, a afirmat fostul atacant brazilian Ronaldo. Cahill a marcat acest gol în minutul 21 al meciului cu Olanda, pierdut de Australia, scor 2-3, la 18 iunie. "Este cel mai frumos gol din Brazilia şi va intra în istoria celor mai frumoase goluri de la Cupa Mondială", a declarat Ronaldo. Campion mondial în 2002 cu Brazilia, Ronaldo şi-a exprimat regretul că turneul final găzduit de ţara sa a pierdut trei mari atacanţi: "Benzema, eliminat cu Franţa, James Rodriguez, eliminat cu Columbia şi Neymar - accidentat". 

VIDEO GOLUL 3D MARCAT DE CAHILL

# Lionel Messi a jucat cel de-al 91-lea său meci în echipa națională, reușind să-l egaleze pe Diego Armando Maradona. Cei doi ocupă împreună locul 6 în topul all-time. Interesant este că ambii au debutat în fața aceluiași adversar, Ungaria. Unul în 1977, celălalt în 2005.

# Gonzalo Higuain a marcat cel de-al cincilea său gol la Cupa Mondială, la fel de multe câte a reușit și Messi. Dar Messi continuă să fie ineficient în fața lui Courtois, care a scăpat fără gol din partea golgheterului Barcelonei în ultimele șapte întâlniri.

# Angel Di Maria s-a accidentat în partida Argentina - Belgia! DETALII

# Alfredo Di Stefano a suferit un atac de cord în prima repriză a meciului Argentinei. DETALII

# VIDEO Argentina - Belgia 1-0. Gonzalo Higuain a marcat încă din minutul 8 și echipa sa e în semifinale. DETALII 

# Cei mai buni 10 portari de la CM, conform notelor acordate de FIFA:

10. Alexander Dominguez (Ecuador) - medie de 8,26
9. Hugo Lloris (Franța) - medie de 8,44
8. Manuel Neuer (Germania) - medie de 8,47
7. Sergio Romero (Argentina) - medie de 8,58
6. Guillermo Ochoa (Mexic) - medie de 8,66
5. David Ospina (Columbia) - medie de 8,75
4. Vincent Enyeama (Nigeria) - medie de 8,96
3. Keylor Navas (Costa Rica) - medie de 9,04
2. Thibaut Courtois (Belgia) - medie de 9,05
1. Claudio Bravo (Chile) - medie de 9,26

# FC Porto s-a înțeles cu portarul costarican Keylor Navas pentru un contract pe patru ani, dar Levante a respins oferta de 3 milioane de euro. Spaniolii nu sunt dispuși să se despartă de Navas pentru mai puțin de 10 milioane de euro, anunță Record.

# Brazilia l-a pierdut pe Neymar pentru restul Cupei Mondiale, dar Jose Mourino crede că problema lui Luiz Felipe Scolari este alta: absența lui Thiago Silva, suspendat. Portughezul consideră că Dante ar fi înlocuitorul perfect al acestuia. "Brazilia are nevoie de Neymar, care rezolvă situațiile de unu la unu, marchează și gestionează bine fazele fixe. Dar eu spun că Thiago Silva este o piesă mai importantă decât Neymar în acest moment. El va fi cea mai importantă absență, pentru că vine din baza defensivei. Thiago oferă o mare stabilitate echipei. Dante, pentru că joacă în Germania și își cunoaște bine adversarii, cred că va fi cel ales, chiar dacă împotriva Columbiei a intrat Henrique".

# FIFA ar putea deschide o procedură disciplinară împotriva lui Zuniga. DETALII

# Lumea sportului, solidară cu Neymar! Mesaje de la sute de sportivi primite de decarul Braziliei, după accidentare. DETALII

# Președintele Federației Nigeriene, demis și arestat după eliminarea "Super Vulturilor" de la CM. DETALII

# Povestea micuțului Zidane, puștiul brazilian cu 10 nume. DETALII

# Germania și Brazilia, echipele cu cele mai multe meciuri din istoria CM s-au întâlnit doar o dată până acum. DETALII

# Neymar nu se mai poate duela în finală cu Messi. Mesaj de la starul Argentinei. DETALII

# Zuniga: "Nu am avut niciodată intenţia să-i fac rău lui Neymar". DETALII

# Şoc pentru Brazilia! Neymar a suferit o fractură vertebrală şi nu va mai juca la acest Campionat Mondial. DETALII

# După partida Brazilia - Columbia 2-1, din sferturile CM, David Luiz și James Rodriguez au oferit un scurt interviu la comun, în care fundașul de la PSG l-a lăudat pe viitorul său adversar din Ligue 1: "James a fost genial, este un jucător mare, care marchează goluri multe. Poate pleca din Brazilia cu capul sus, pentru că el este deja un campion mondial pentru tot ce a făcut la această Cupă Mondială", au fost cuvintele lui David Luiz. "După joc au venit Dani Alves şi Luiz să vorbească cu mine. M-au făcut fericit, a fost foarte drăguţ. Le mulţumesc!", a fost răspunsul lui James Rodriguez.

# Până acum, la jumătatea fazei sferturilor de finală, Bundesliga și Premier League rămân campionatele care au dat cele mai multe goluri la Campionatul Mondial, câte 31 fiecare. La Liga, cu 23 de goluri, este următoarea ligă, în timp ce Ligue 1, cu 13 goluri, și Serie A, cu 11 goluri, completează topul.

Ligile cu cele mai multe goluri la CM 2014:

31 goluri - Bundesliga și Premier League
23 goluri - La Liga
13 goluri - Ligue 1
11 goluri - Serie A

Echipele cu cele mai multe goluri la CM 2014:

14 - Bayern
10 - Barcelona
8 - Manchester United
6 - Real Madrid
6 - Monaco
5 - Chelsea

# Fotbaliștii cu cele mai multe driblinguri reușite la acest turneu final: Lionel Messi (24), Angel Di Maria (23), Alexis Sanchez (22), Eden Hazard (18), Neymar (17).

# Brazilia nu a fost niciodată eliminată în penultimul act. După ce a trecut de Columbia ieri, ”Canarinha” s-a calificat pentru a șaptea oară în istorie în semifinale. În precedentele șase dăți, Brazilia s-a oprit în finală, iar de cinci ori a și câștigat-o. Singura înfrângere a survenit în 1998, la CM din Franța.

# Victoria de ieri a Germaniei în fața Franței, 1-0 (DETALII), în sferturile de finală ale CM din Brazilia, a fost a 85-a pentru atacantul Miroslav Klose în cele 135 de partide de când joacă pentru Mannschaft. Klose l-a egalat astfel pe Lothar Matthaus (150 de jocuri) în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe victorii cu naționala Germaniei

# Marele absent din naționala Columbiei la acest Mondial, Radamel Falcao, a atacat arbitrajul meciului cu Brazilia, din sferturile de finală. Atacantul lui AS Monaco a postat pe contul său de twitter, la finalul partidei, un mesaj care exprima clar supărarea sa cu privire la eliminare: „Data viitoare să nu uitați să chemați și arbitrul, căci la meciul ăsta nu a fost”.

# În această seară se vor decide toate semifinaliste de la CM 2014. După ce Germania și Brazilia au obținut biletele pentru penultimul act, sâmbătă se vor juca sferturile Argentina - Belgia (19:00) și Olanda - Costa Rica (23:00).

# VIDEO Brazilia - Columbia 2-1. David Luiz a marcat un gol fabulos și a dus gazdele în semifinale! DETALII

# Thiago Silva va lipsi în semifinalele Cupei Mondiale, din cauza unei suspendări. DETALII

Ziua 23 (4 iulie)

# Selecționerul din Costa Rica avertizează FIFA: "Fiți atenți la simulările lui Robben!". DETALII

# Atac dur la adresa lui Capello, în Rusia: 'E un lacom și un hoț! Știa că nu va reuși nimic'. DETALII

# S-a dus și mitul lui Didier Deschamps: a pierdut primul meci la un Mondial. DETALII

# 13.300 de microbiști americani au semnat o petiție prin care se propune schimbarea numelui aeroportului "Ronald Reagan" din Washington în "Tim Howard International Airport"!

Prestațiile goalkeeperului american la CM i-au extaziat pe fani, care vor ca goalkeeperul poreclit "Ministrul Apărării" să rămână, astfel, în istoria țării. Pentru a primi un răspuns din partea Casei Albe, inițiatorii acestui demers au nevoie de 100.000 de semnături. Citatul din albumul de absolvire al lui Tim Howard pare predestinat:

# Cameramanii de la Cupa Mondială apelează la tot felul de trucuri pentru a prinde cadrele potrivite în timpul partidelor. În cazul în care nu stăpânesc numele jucătorilor, ei au o soluție la îndemână:

# VIDEO Moment impresionant la antrenamentul naționalei Franței. Cum au încercat Pogba, Giroud şi Valbuena să înscrie din spatele porții:

# Agentul lui Mathieu Valbuena (29 de ani), Jean-Pierre Bernes, a anunțat în L'Equipe că Marseille se află în tratative avansate cu Valencia pentru transferul mijlocașului francez.

Mutarea s-ar putea concretiza în schimbul unei sume cuprinsă între 5 și 7 milioane de euro. Valbuena a fost titular în partida din sferturile CM pe care Franța a pierdut-o în fața Germaniei, scor 0-1.

# Record pentru Germania! E prima echipă care merge în semifinale la 4 CM la rând. DETALII

# Dintre toți cei 736 de jucători participanți la CM 2014, doar Farid Mondragon era născut atunci când Brazilia a pierdut ultima dată pe teren propriu, într-un meci oficial! 

# Golul lui Mats Hummels - al doilea marcat de fundașul Borussiei Dortmund la CM 2014 - a fost al 30-lea marcat cu capul la Mondialul brazilian, din totalul de 155. În procente, 19% dintre golurile de la actuala ediție a Cupei Mondiale au fost marcate cu capul.

#  VIDEO Franța - Germania 0-1. Nemții, la a 13-a semifinală de CM. Neuer a salvat calificarea cu un reflex, la ultima fază. DETALII

# Legendarul Raul Gonzalez s-a declarat impresionat de Olanda lui Louis Van Gaal și de prestațiile reușite de Arjen Robben la turneul final din Brazilia. "Olanda, Franța, Germania și Belgia s-au calificat în sferturi, dar e drept să spunem că Olanda este cea mai impresionantă echipă europeană la CM. În afară de momentul penalty-ului decisiv din partida cu Mexic, olandezii au avut un parcurs liniștit până acum. Van Persie a marcat, dar remarcatul mi se pare Robben. Trei goluri, ritm, control și abilitatea de a schimba cursul unui joc, acestea au fost cele mai reușite momente ale turneului său", a scris Raul în Times of India.

#  "Orice echipă care are un jucător ca Messi va fi dependentă de el", a recunoscut vineri selecţionerul Argentinei, Alejandro Sabella, într-o conferinţă de presă înaintea meciului de sâmbătă cu Belgia. "Repet, orice echipă care are un jucător ca Messi va fi dependentă el. Este cel mai bun din lume, dar există o adevărată muncă de echipă. Contra Elveţiei, la faza golului, faza a plecat de la o minge recuperată de Palacios, un atacant care se afla la mijlocul terenului. De la Messi lumea aşteaptă mereu ceva diferit. Există o echipă care-l susţine pe Messi, care-l face să se simtă bine şi puternic. Acum patru ani era criticat, azi se spune că depindem prea mult de el. Nu e simplu", a declarat Sabella.

# Olivier Giroud a fost desemnat cel mai atrăgător jucător de la Campionatul Mondial, în urma unui sondaj realizat de Opinea pentru site-ul SeRencontrer.com. Atacantul francez, care a obţinut 37% din voturi, îi devansează pe Cristiano Ronaldo şi pe Robin Van Persie, fiecare cu 18% din sufragii, relatează vineri 7sur7.be. Imediat sub podium s-au clasat Neymar (9%), Lionel Messi (5%), Gerard Pique (4%) şi Karim Benzema (4%). Top 10 este completat, în ordine, de Sergio Ramos (2%), Eden Hazard (2%) şi Mario Balotelli (1%)

# Ultimele două sferturi de la CM 2014, Argentina - Belgia și Olanda - Costa Rica, au fost analizate de jurnaliștii de la goal.com prin prisma cifrelor. Am aflat astfel că Argentina are posesia 64% din timp la această Cupă Mondială, având un procentaj 87% al paselor reușite. 44% din șuturile celeștilor au fost cadrate. Belgia are posesie 52%, iar pasele corecte au atins borna de 83%. Belgienii cadrează jumătate din șuturi și au primit doar două goluri la acest turneu final. Olanda a marcat de 12 ori având o posesie medie de 44% și a păstrat o singură dată poarta neatinsă. 62% din șuturile batavilor sunt pe poartă. Costa Rica are o posesie medie 42% și pasează corect 77% din baloane.

Galerie Foto

# FIFA clarifică situația lui Luis Suarez: “Se poate transfera, dar nu are voie să se antreneze!” DETALII

# Titular cu Franța, Miroslav Klose a urcat pe locul 3 în topul all-time al meciurilor jucate la Cupa Mondială! Pe primul loc se află un alt german, Lothar Matthaus, cu 25, iar pe 3 italianul Paolo Maldini, cu 23. 

#Dintre echipele care trimit jucători la CM, Bayern Munchen și Barcelona se bucură de cei mai mulți marcatori. Thomas Muller și Leo Messi au înscris de câte patru ori, iar Bayern a contabilizat 14 goluri, spre deosebire de cele 10 ale catalanilor. Manchester United, în ciuda unui sezon slab, a trimis 6 marcatori la Cupa Mondială, iar Real Madrid 5.

Galerie Foto

# Niște declarații făcute de fostul goalkeeper german Oliver Kahn i-a enervat la culme pe adversarii de astăzi, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale. „Franța nu este o mare echipă. Am văzut o grămadă de puncte slabe ale lor în meciul cu Nigeria. În startul meciului, când mijlocul terenului era sub presiune, nu au reușit să-l găsească deloc pe Benzema. Își crează puține ocazii. În ceea ce privește apărarea, nu e deloc sigură. Întotdeauna vom avea șanse mai mari în fața lor”, a declarat Kahn într-un interviu pentru Metro News.

Franța-Germania se dispută astăzi, de la ora 19:00, fiind primul sfert de finală de la Mondialul brazilian. În cele 25 de meciuri disputate de cele două formații de-a lungul istoriei, Franța s-a impus de 11 ori, în timp ce germanii doar de opt, alte șase partide încheindu-se la egalitate. La goluri, însă, conduc germanii, cu 42-41.

După reunificarea Germaniei, nemții au mai câștigat doar o dată - din șase întâlniri - în fața Franței, în timp ce „cocoșii galici” au câștigat patru partide.

# Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, l-a tachinat vineri pe Twitter pe omologul său francez Laurent Fabius, prezicând o victorie cu 3-2 a Germaniei asupra Franţei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2014, anunţă AFP.

„Dragă Laurent Fabius, este valabil mai ales astăzi: Trăiască prietenia franco-germană! Chiar dacă noi câştigăm cu 3-2...”, a scris Steinmeier pe reţeaua socială.

Laurent Fabius scrisese mai devreme pe Twitter: „Maracana, centrul mondial al prieteniei franco-germane. Cel mai bun să câştige!”. El a precizat după aceea: „astăzi ca şi ieri, susţin echipa Franţei. Haideţi les Bleus”.

Meciul Franţa - Germania are loc vineri, pe miticul stadion Maracana din Rio de Janeiro.

# Ultimele patru meciuri dintre Brazilia și Columbia s-au terminat la egalitate: trei 0-0 și un 1-1.

# Dictatura lui Blatter: Sătulă de criticile sale, FIFA i-a retras acreditarea lui Maradona la Mondiale (DETALII).

# Germania a înscris cel puțin un gol în ultimele sale 30 de meciuri oficiale!

# În precedentele trei meciuri dintre Franța și Germania de la Mondiale s-au marcat 17 goluri, o medie de 5,7 goluri/meci!

Germania a învins Franța doar o dată în ultimele șase partide de la reunificare (1990), în timp ce „cocoșii galici” au câștigat patru partide. Una s-a încheiat la egalitate. Franța-Germania se va juca în această seară, de la ora 19:00.

# FIFA, implicată direct în traficul cu bilete de la CM. Tichetele se vindeau cu 1.000 de euro (DETALII).

# VIDEO Un pasaj din orașul primei semifinale de la CM, Belo Horizonte, s-a prăbușit (DETALII).

# Scolari se teme de Columbia: ”E mai bună decât Chile. Dacă vom fi eliminați, nu va fi sfârșitul lumii” (DETALII).

# Încă un scandal în Brazilia: FIFA anchetează trei federații naționale într-un caz de vânzare ilegală de bilete (DETALII).

Ziua 22 (3 iulie)

# Un singur jucător de câmp de peste 35 de ani a câștigat vreodată un Campionat Mondial (Nilton Santos, la 37 de ani, în 1962). În acest an, trei fotbaliști au această șansă: belgianul Van Buyten, columbianul Yepes și germanul Klose.

Italianul Nicola Rizzoli va conduce partida dintre Argentina și Belgia, din sferturile de finală ale CM 2014. În vârstă de 42 de ani, acesta a mai arbitrat două meciuri la actuala ediție a Cupei Mondiale.

Rizzoli a fost la centru în victoria Olandei, 5-1, contra Spaniei, din faza grupelor, și de asemenea a mai condus un meci al sud-americanilor, Argentina – Nigeria, încheiat 3-2.

Uzbekul Ravshan Irmatov va conduce disputa de sâmbătă, dintre Olanda și Costa Rica. 

# FIFA dă înapoi: Luis Suarez se va putea antrena și are drept de transfer, în cele patru luni cât e suspendat din fotbal (DETALII)

# Șapte jucători germani sunt gripați și ar putea rata meciul cu Franța (DETALII)

# Messi e în meciul cu Belgia, din sferturi, în fața unui adversar căruia nu i-a dat gol în ultimul sezon, deși s-au întâlnit de șase ori. VEZI AICI DETALII

Președintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a autorizat astăzi scurtarea zilei de muncă a bugetarilor din toată țara miercuri, 4 iulie, pentru ca angajații la stat să poată urmări meciul selecționatei naționale cu Brazilia, din sferturile de finală ale Mondialului.

„Vreau să anunț toți angajații publici că decretăm după amiază liberă pentru ca toți să poată vedea meciul”, a declarat Santos.

Astfel, în Columbia se va munci mâine, vineri, 4 iulie, doar până la ora 13:00.

# Shakira se va număra printre artiştii care vor lua parte la ceremonia de închidere a Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia, care va avea loc pe stadionul Maracana la 13 iulie, transmite EFE pe baza anunţului făcut de FIFA.

Cu aceeaşi ocazie, a fost reconfirmată participarea, anunţată cu câteva luni înainte, a chitaristului mexican Carlos Santana, a rapperului Wyclef şi a cântăreţului brazilian Alexandre Pires. Cei trei vor interpreta imnul oficial al Mondialului, ”Dar um Jeito”, înaintea meciului final.

Cântăreaţa columbiană Shakira îşi va prezenta hitul 'La la la (Brasil 2014)' împreună cu brazilianul Carlinhos Brown.

„Suporterii au adoptat această muzică într-o manieră incredibilă”, a comentat artista, exprimându-şi satisfacţia de a cânta şi la această ediţie a Cupei Mondiale, după ce în 2010, la campionatul desfăşurat în Africa de Sud, ea a interpretat melodia 'Waka waka'.

Spectacolul din 13 iulie va beneficia şi de prestaţia braziliencei Ivete Sangalo, care va prezenta, împreună cu Pires, un potpuri cu cântece naţionale. Nu vor lipsi ritmurile şi mişcările de samba, în versiunea unei renumite şcoli de profil, ”Gres - Academicos do Grande Rioande Rio”.

# Belgia este echipa cu cele mai multe şuturi la CM 2014, înaintea sferturilor de finală. Nu mai puţin de 83 de şuturi au trimis spre poarta adversă elevii lui Wilmots.

38 de şuturi spre poartă a avut Belgia numai în partida cu SUA, din optimi, dintre care 27 pe poartă.

# David Luiz, cel mai bun jucător de la CM înaintea sferturilor. 3 brazilieni în TOP 10, Messi e pe 11 (DETALII)

# Eliminată încă din grupe, Spania a folosit până acum cei mai mulţi jucători la această ediţie a Cupei Mondiale - 22. Singurul din lot care nu a bifat niciun minut este portarul David De Gea. 

Dintre echipele rămase în competiţie, Columbia a folosit cei mai mulţi fotbalişti - 21 la număr. Brazilia, Germania şi Costa Rica se află la polul opus, cu 17 jucători.

Echipă / jucători folosiţi la CM 2014

# Vești bune pentru Aguero! Kun are șanse mari să mai joace la CM 2014 (DETALII)

# Franţa s-a antrenat cu porţile închise. Debuchy, absent (DETALII)

# Neymar: "Nu vreau spectacol! Tot ce îmi doresc e ca Brazilia să fie campioană!" (DETALII)

# Hulk (Brazilia), Emmanuel Emenike and Ogenyi Onazi (ambii Nigeria) nu au înscris niciun gol la CM 2014, deşi au avut 11 şuturi la poartă. Ei conduc în topul jucătorilor care au cele mai multe şuturi, dar nu au reuşit să perforeze deloc poarta adversă.

# Între 20.000 şi 30.000 de suporteri argentinieni sunt aşteptaţi sâmbătă în capitala Braziliei pentru partida cu Belgia din sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

Cu ocazia meciurilor din grupă, circa 90.000 de fani ai naţionalei 'albiceleste' s-au deplasat la Rio de Janeiro şi Porto Alegre, în timp ce la jocul cu Elveţia, din sferturile de finală, disputat marţi la Sao Paulo, au asistat în jur de 70.000 de fani argentinieni.

Pentru partida cu belgienii, suporterii veniţi din Argentina vor beneficia de o parcare gratuită, care poate găzdui până la 4.000 de maşini, dotată cu duşuri, toalete şi apă potabilă, au anunţat autorităţile locale.

"Suntem pregătiţi să-i primim pe argentinieni şi să le acordăm întreaga noastră atenţie", a declarat ministrul brazilian al Turismului, Luis Otavio Neves.

Argentina - Belgia se joacă sâmbătă, de la ora 19:00.

Ziua 21 (2 iulie)

# Michael Essien a refuzat să se încălzească înaintea partidei pe care reprezentativa Ghanei a disputat-o la CM 2014 contra Portugaliei iar fotbalistul urmează a fi sancționat.

Selecționerul ”Stelelor Negre”, Kwesi Appiah, a confirmat, într-o conferință de presă, pe care a ținut-o la Accra, că mijlocașul lui AC Milan, Michael Essien, care a stat pe banca de rezerve, nu s-a alăturat colegilor la încălzirea dinaintea partidei Portugalia - Ghana 2-1 (DETALII AICI și VIDEO).

”Am fost notificat de către echipa tehnică, înaintea partidei cu Portugalia, de acest incident. Având în vedere că partida era cea mai importantă, am amânat orice decizie după aceea. Am raportat însă comportamentul lui într-un raport pe care l-am trimis Federației”, a spus Appiah.

Acest incident n-a fost singular. Și Sulley Muntari și Kevin-Prince Boateng au fost, de asemenea, trimiși acasă pentru acuzații de abatare (DETALII AICI), în timp ce un litigiu privind bonusurile financiare la nivel de lot (DETALII AICI) a făcut deja înconjurul lumii.

Președintele Federației de Fotbal din Ghana, Kwesi Nyantakyi, a remarcat toate aceste probleme și a spus că va lua măsuri dure pentru că ”nu tolerez nicio formă de indisciplină.”

# Mats Hummels revine în echipa Germaniei pentru meciul de vineri cu Franța, din sferturile Cupei Mondiale.

Aproape refăcut după gripa care l-a ținut departe de teren împotriva Algeriei, fundașul Borussiei Dortmund va evolua în centrul defensiviei alături de Per Mertesacker.

Joachim Low speră să se poate baza și pe Lukas Podolski, care a avut probleme musculare. Cel mai probabil, vârful lui Arsenal va rămâne doar pe banca de rezerve.

# David Luiz este cel mai bun fotbalist de până acum de la Cupa Mondială din Brazilia, într-un clasament întocmit de FIFA pe baza notelor primite de jucători.
Locul al doilea este ocupat de columbianul James Rodriguez iar pe trei se află francezul Karim Benzema.
Neymar ocupă abia poziția a șasea.

# Karim Benzema este jucătorul care are cele mai multe şuturi pe spaţiul porţii la această ediţie a Cupei Mondiale - 13. Atacantul francez a reuşit 3 goluri.

# Toni Kroos are cele mai multe pase reuşite la acest Mondial: 360, dintr-un total de 394 distribuite.

# Belgia este, înainte de începerea sferturilor de finală, echipa cu cele mai multe şuturi la această ediţie a Cupei Mondiale - 83. Naţionala condusă de Wilmots a reuşit şi cele mai multe şuturi cadrate - 32.

În cele 4 meciuri disputate până acum - 3 în grupă şi cel din optimi, Belgia a înscris de 6 ori.

Record negativ pentru Angel Di Maria, în partida Argentina - Elveţia. Mijlocaşul Realului este jucătorul care a pierdut posesia de cele mai multe ori într-un meci de la CM 2014. Nu mai puţin de 51 de baloane a pierdut Di Maria. Al doilea în acest top este coechipierul său, Lionel Messi, cu 34 de mingi "risipite".

Totuşi, Di Maria poate fi considerat eroul Argentinei cu Elveţia, reuşind golul calificării în sferturi în ultimele minute ale prelungirilor. Lionel Messi a fost declarat omul meciului.

# Belgia nu a pierdut niciun meci cu  Thibaut Courtois în poartă! 21 de partide: 15 victorii, 6 egaluri, 0 înfrângeri. De 12 ori, goalkeeperul a scăpat fără gol primit.

# Lionel Messi, omul meciului pentru a patra oară consecutiv la CM 2014, a dezvăluit că la faza golului, înainte să-i paseze lui Di Maria s-a gândit să tragă la poartă.

"A fost dificil, dar ştiam că aşa va fi. De fapt a fost greu tot Mondialul, dar suntem pe drumul cel bun. Chiar dacă am fost desemnat omul meciului, cel mai important aspect este că ne-am calificat în sferturi. Pe final de meci am fost nervos, pentru că nu reuşeam să înscriem şi orice greşeală risca să ne elimine. Nu ne doream să ajungem la penalty-uri, voiam să câştigăm înainte de finalul prelungirilor. La faza golului, mai întâi am vrut să şutez, apoi l-am văzut pe Di Maria, i-am pasat şi a funcţionat. Norocul a fost de partea noastră şi trebuia să profităm", a conchis Messi.

# Cinci echipe calificate în sferturi au avut nevoie de prelungiri. 7 goluri înscrise în timpul suplimentar (DETALII)

# Wilmots: "Pentru inima mea ar fi bine să nu mai avem astfel de meciuri" (DETALII)

# VIDEO 3D Julian Green, cel mai tânăr marcator american la un CM. E pe locul 8 all-time (DETALII)

# Klinsmann: "Sunt mândru de jucătorii mei" (DETALII)

# Tim Howard, jucătorul meciului Belgia - SUA (DETALII)

# Clasamentul golgheterilor la Cupa Mondială:

5 goluri: James Rodriguez (Columbia)

4 goluri: Neymar (Brazilia), Lionel Messi (Argentina), Thomas Muller (Germania)

3 goluri: Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa), Enner Valencia (Ecuador), Xherdan Shaqiri (Elveţia)

2 goluri: Tim Cahill (Australia), Mario Mandzukic (Croaţia), Luis Suarez (Uruguay), Andre Ayew (Ghana), Clint Dempsey (SUA), Memphis Depay (Olanda), Ivan Perisic (Croaţia), Wilfried Bony (Coasta de Fildeș), Gervinho (Coasta de Fildeș), Jackson Martinez (Columbia), Ahmed Musa (Nigeria), Asamoah Gyan (Ghana), Islam Slimani (Algeria), Abdelmoumene Djabou (Algeria), Bryan Ruiz (Costa Rica)

# Un spectator a intrat pe teren în minutul 16 al meciului dintre Belgia şi SUA. Stewarzii nu au intervenit, iar acesta a alergat pe teren şi a dat mâna cu belgienii Eden Hazard şi Kevin De Bruyne. "Salvaţi copiii din favele", a fost mesajul inscripţionat de individ pe tricoul purtat.

# RECORD la Cupa Mondială: pentru prima dată în istorie, toate câștigătoarele de grupă s-au calificat în faza sferturilor: Brazilia, Argentina, Columbia, Germania, Olanda, Belgia, Franța și Costa Rica. 

# Belgia a marcat 6 goluri la acest turneu final, toate fiind realizate de jucători diferiți: Fellaini, Mertens, Origi, Vertonghen, De Bruyne și Lukaku. Doar Olanda are mai mulți marcatori la această ediție, 7, fără să luăm în calcul autogolurile. Pe de altă parte, americanul Julian Green a devenit al optulea cel mai tânăr marcator la un turneu final de CM.

# Tim Howard a avut 15 intervenții decisive în partida cu Belgia, un record stabilit la această ediție de CM de un portar. "Dracii roșii" l-au învins pe bravul american cu cel de-al 24-lea șut al lor!

# VIDEO Belgia - SUA 2-1. Echipa lui Marc Wilmots a ratat cât pentru 10 meciuri, dar se califică în sferturile CM după prelungiri. DETALII

Ziua 20 (1 iulie)

# Neymar a fost recuperat 100% și nu va lipsi din partida cu Columbia, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale, anunță presa braziliană

# Blerim Dzemaili se poate considera cel mai ghinionist jucător de la Cupa Mondială: în optimi, cu Argentina, în minutul 120+2, el a reluat cu capul din șase metri, în tentativa de a egala situația pe tabelă. Mingea lui s-a dus în bară, iar de acolo a ricoșat în coapsa aceluiași jucător, care se afla în cădere, după plonjonul spre gol! N-a avut noroc. Balonul a sărit din el în out de poartă, deși portarul era bătut.

# În întreaga istorie a Cupei Mondiale nu s-a mai întâmplat ca un jucător străin de la Barcelona să-i ofere o pasă decisivă unui jucător străin al lui Real Madrid, pentru un gol la turneul final.

# Cele mai multe cartonașe galbene încasate la Cupa Mondială:

1. Germania, Argentina - 115
2. Brazilia - 101
3. Italia - 99
4. Olanda - 94
5. Mexic 76

# Leo Messi a vorbit despre faza care a produs golul calificării în partida cu Elveția (1-0). După o cursă impetuoasă, el i-a pasat lui Di Maria, care a finalizat la colțul lung: "La început m-am gândit să risc, dar apoi am văzut că există un culoar și am pasat. Nu știu dacă am meritat să ne calificăm sau nu, dar important este că am trecut peste încă o rundă, ceea ce ne-am propus.

Am avut nevoie de câteva ocazii, dar știam că vom marca. De câteva ori ne-am enervat, pentru că nu puteam înscrie și știam că orice greșeală ne va duce la eliminare. Nu am vrut să ajungem la loviturile de departajare. Toate meciurile vor fi echilibrate și vor fi decise de micile detalii. Este o Cupă Mondială la care nu există adversari ușori", a declarat Messi.

# Daniel Van Buyten a jucat, cu SUA, cel de-al 8-lea său meci la Cupa Mondială, fiind la egalitate cu selecționerul Marc Wilmots. Cei doi au fost coechipieri la CM 2002! 

# Într-un sondaj efectuat de publicația catalană Sport, 60% dintre respondenți l-au ales pe chilianul Claudio Bravo ca titular al Barcelonei în noul sezon, în locul germanului Marc-Andre Ter Stegen, care a primit restul de 40% din voturi. În vârstă de 31 de ani, Bravo a semnat pe patru ani cu Barcelona, fiind cumpărat cu 9 milioane de euro de la Sociedad, în vreme ce Ter Stegen i-a costat pe catalani 12 milioane de euro, fiind adus de la Monchengladbach.

# VIDEO Argentina - Elveţia 0-0 (1-0 d.p.). Golul lui Di Maria, din minutul 118, i-a trimis pe sud-americani în sferturi. DETALII

# Agentul lui Guillermo Ochoa, portarul Mexicului, a declarat pentru tuttomercatoweb că mai multe cluburi importante sunt interesate de fotbalist, fără să nominalizeze vreun club. Totuși, Ochoa visează să apere în Germania, declarând că obiectivul său este obținerea unui contract în Bundesliga.

# Lionel Messi a fost declarat "cel mai bun jucător" și în partida cu Elveția (1-0), astfel că starul Barcelonei a stabilit un record unic: la acest turneu final, a fost cel mai bun om de pe teren în toate cele patru partide disputate de Argentina!

# Argentina s-a calificat mai departe în 6 din cele 7 partide decise după prelungiri sau lovituri de departajare. Singurul eșec a venit în sferturile de finală din 2006, cu Germania.

# Angel Di Maria a înscris în minutul 118 al partidei cu Elveția, mai târziu decât reușea Bertoni, în finala din 1978, când s-a marcat cel mai tardiv gol din istoria Campionatelor Mondiale.

# Ribery, Mandanda și Grenier, invitați de onoare la sfertul Franța-Germania. DETALII

# Matuidi, criticat dur după ce l-a rupt pe Onazi: "E mai grav decât gestul lui Suarez". DETALII

# Jucătorul columbian James Rodriguez a devenit un star mondial, el fiind nr. 1 la căutările pe Google, scrie l'Echipe, după ce a marcat 5 goluri la CM 2014. Golgheterul competiției şi autorul unei prestaţii de foarte înalt nivel în meciurile disputate, James Rodriguez şi-a schimbat statutul pe planeta fotbal, devenind noul preferat al marelui public.

# Fundaşul echipei Italiei, Andrea Barzagli, a fost operat la piciorul drept, a anunţat marţi clubul său, Juventus Torino. Jucătorul, operat la Turku, în Finlanda, de profesorul Sakari Orava, va fi absent din teren între 2 şi 3 luni. Barzagli a disputat cele trei meciuri ale Italiei la Mondialul 2014 din Brazilia, italienii fiind eliminaţi în faza grupelor.

# Messi joacă cel de-al 90-lea meci în tricoul Argentinei, având cu o selecție mai puțin decât Maradona. Argentina n-a pierdut în ultimele 24 de meciuri cu Messi pe teren!

# Echipele care au înregistrat cele mai multe ocazii clare de gol într-un singur meci, la această Cupă Mondială: Germania - 8 în fața Algeriei, Olanda - 8 în fața Spaniei, Croația - 7 în fața Camerunului, Elveția - 6 în fața Hondurasului, Germania - 6 în fața Portugaliei.

# Antrenorul celor de la Chelsea, Jose Mourinho, i-a luat apărarea lui Robben, acuzat că a căzut prea ușor la faza penalty-ului din meciul cu Mexic. ”Robben este genul de fotbalist, care din cauza creativității și a vitezei este pedepsit cu foarte multe faluturi de către adversari. Așa a fost și la meciul cu Mexic”, a spus Mourinho.

# Antrenorul Alberto Zaccheroni, care a demisionat din postul de selecţioner imediat după eliminarea Japoniei în faza grupelor la Mondialul de fotbal din Brazilia, s-a îmbarcat marţi la Tokyo cu destinaţia Italia, ţara sa natală, declarând că nu exclude posibilitatea retragerii din activitate. ''Sunt extrem de trist că plec. Am petrecut patru ani extraordinari aici. Pasiunea mea pentru fotbal rămâne intactă, însă retragerea este o opţiune'', a declarat Zaccheroni.

# Argentina a câştigat doar 3 din ultimele 10 dispute contra echipelor europene la Cupa Mondială (4 egaluri şi 3 înfrângeri). Messi & Co. întâlnesc Elveţia, în optimile CM din Brazilia, de la ora 19:00.

# De la ediţia din 1954 încoace s-au înscris doar 3 goluri cu călcâiul la Cupele Mondiale. Două dintre ele au fost reuşite la această ediţie. Marcatori: Villa şi Schurrle.

# Franţa a lovit bara de 6 ori la această ediţie a Cupei Mondiale, fiind lider la acest capitol.

# Rais M’Bolhi a reuşit cele mai multe intervenţii într-un meci, dintre toţi portarii prezenţi la CM 2014: 10 - contra Germaniei

# Incidente după eliminarea Algeriei de la Mondiale. 29 de arestări pe teritoriul Franței (DETALII)

Germania, echipa cu cele mai multe meciuri, goluri marcate și primite în istoria CM (DETALII)

# Vahid Halilhodzic, selecţionerul echipei de fotbal a Algeriei, învinsă în optimile de finală ale Cupei Mondiale de către Germania (2-1, după prelungiri), luni, la Porto Alegre, nu s-a prezentat la conferinţa de presă de după meci.

În locul tehnicianului franco-bosniac, doi jucători au făcut declaraţii în faţa presei, portarul Rais M'Bolhi, ales omul meciului, şi fundaşul Madjid Bougherra.

„Îi mulţumim lui Vahid, pentru că a făcut mult bine echipei Algeriei. Toţi jucătorii i-au mulţumit şi l-am îmbrăţişat la finalul meciului”, a spus Bougherra.

„Am fost la un pas să producem surpriza. Am fost un pic dezamăgiţi de anularea primului gol al lui Slimani (pentru ofsaid, n. red.), dar ne-a dat mai multă încredere”, a mai spus fundaşul algerian.

# Fundaşul german Shkodran Mustafi a devenit indisponibil pentru restul Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), după ce s-a accidentat în meciul de luni seara, la Porto Alegre, contra Algeriei (2-1, după prelungiri), din optimile de finală.

Mustafi, înlocuit în minutul 70 cu Sami Khedira, a suferit o ruptură musculară la coapsa stângă şi ''va fi indisponibil timp de două sau trei săptămâni'', a afirmat selecţionerul german, Joachim Low, în conferinţa de presă de după meci.

Mustafi, legitimat la Sampdoria, a fost convocat la lot în ultimul moment, după forfait-ul atacantului Marco Reus (Borussia Dortmund), accidentat înaintea CM 2014.

Germania va întâlni Franţa în sferturile de finală ale competiţiei.

# Selecţionerul german al echipei Statelor Unite, Jurgen Klinsmann, a criticat luni desemnarea unui arbitru algerian la meciul din optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal cu Belgia, care va avea loc, marţi, la Salvador.

„Acest arbitru algerian (Djamel Haimoudi) vorbeşte franceza. El va putea să se adreseze belgienilor în limba lor. Sper că nu va fi o problemă”, a afirmat Klinsmann la conferinţa de presă.

„Arbitrul s-a descurcat foarte bine în cele două meciuri pe care le-a condus până acum, dar nu mă bucură. El vine dintr-o ţară care a jucat în aceeaşi grupă cu Belgia, vorbeşte franceza, iar Algeria este echipa pe care am eliminat-o la Mondialul precedent”, a mai spus Klinsmann.

„Va beneficia de prezumţia de nevinovăţie, dar nu înţeleg FIFA, chiar dacă trebuie să fie dificil să alegi un arbitru bun”, a conchis fostul internaţional german.

În vârstă de 43 de ani, Haimoudi va conduce marţi a treia sa partidă la Cupa Mondială din Brazilia, după Australia - Olanda (2-3), pe 18 iunie, şi Costa Rica - Anglia (0-0), în 24 iunie.

# Neymar va juca în meciul cu naţionala Columbiei, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale, în ciuda accidentării din partida cu optimi cu Chile.

Fundaşul David Luiz acuză "dureri de spate", iar mijlocaşul Oscar are o problemă la coapsă. 

Brazilia şi Columbia se întâlnesc, vineri, de la ora 23:00, la Fortaleza, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

# FOTO Pinilla și-a tatuat faza în care putea deveni eroul chilienilor (DETALII)

# Golul lui Djabou, cel mai târziu marcat într-un meci în istoria CM. Germania, lider la încasat astfel de goluri (DETALII)

# Clasamentul golgheterilor după meciurile desfăşurate luni la Cupa Mondială:

5 goluri: James Rodriguez (Columbia)

4 goluri: Neymar (Brazilia), Lionel Messi (Argentina), Thomas Muller (Germania)

3 goluri: Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa), Enner Valencia (Ecuador), Xherdan Shaqiri (Elveţia)

2 goluri: Tim Cahill (Australia), Mario Mandzukic (Croaţia), Luis Suarez (Uruguay), Andre Ayew (Ghana), Clint Dempsey (SUA), Memphis Depay (Olanda), Ivan Perisic (Croaţia), Wilfried Bony (Coasta de Fildeș), Gervinho (Coasta de Fildeş), Jackson Martinez (Columbia), Ahmed Musa (Nigeria), Asamoah Gyan (Ghana), Islam Slimani (Algeria), Abdelmoumene Djabou (Algeria), Bryan Ruiz (Costa Rica)

# Golul marcat de Schurrle în prelungirile partidei cu Algeria este al doilea cel mai rapid marcat după timpul regulamentar de joc, la un meci de la CM! Cele mai rapide din istorie: 91:00 - Lofthouse (1954), 91:33 - Schurlle (2014), 91:54 - Stojkovic (1990), 92:09 - Tresor (1982).

Ziua 19 (30 iunie)

# VIDEO 3D Franța este echipa care a beneficiat de cele mai multe autogoluri la CM 2014. DETALII

# VIDEO Germania - Algeria 2-1. Schurrle și Ozil au punctat decisiv în reprizele de prelungiri și nemții sunt în ”sferturi”. DETALII

# Delegația Coreei de Sud s-a întors în țară după o campanie dezastruoasă la Cupa Mondială, iar fanii prezenți pe aeroportul din Incheon i-au întâmpinat extrem de supărați: aceștia au aruncat caramele în jucătorii echipei naționale! 

# Selecționerul nigerian Stephen Keshi s-a declarat extrem de nemulțumit de prestația arbitrilor, la partida cu Franța, din optimi: "A fost un meci bun, am jucat bine, dar nu am avut noroc. Scorul nu reflectă ceea ce s-a întâmplat în teren. Vreau să ştiu de ce arbitrul a refuzat un gol Nigeriei şi de ce reluarea nu a fost difuzată pe ecranul de pe stadion. Este o ruşine! Nu a fost ofsaid. Arbitrul este om și poate face greşeli, dar ce a făcut azi este discutabil". Keshi nu este sigur că va mai rămâne în funcția de selecționer al nigerienilor.

# Italianul Giovanni Trapattoni are cele mai mari șanse să fie numit selecționer al Coastei de Fildeș, după eșecul înregistrat de "elefanți" la CM sub comanda lui Sabri Lamouchi.

# Fostul mare internațional englez Gary Lineker a rămas dezamăgit de naționala Germaniei, în partida cu Algeria. 0-0 a fost scorul după timpul regulamentar: "Niciodată nu am crezut că voi spune asta, dar Germania are o tactică de-a dreptul inaptă!", a scris Lineker pe Twitter, care a făcut și o remarcă despre Mertesacker, șteasă apoi.

Lineker este autorul celebrei replici: "Fotbalul este un joc în care 22 de bărbați aleargă după o minge timp de 90 de minute, iar la final nemții câștigă întotdeuana".

# Blaise Matuidi a avut o intrare foarte dură la Onazi, în timpul partidei Franța - Nigeria, în urma căreia jucătorul lui Lazio a părăsit terenul accidentat. Matuidi și-a cerut scuze după meci: "Îmi pare rău. Nu am vrut să-l rănesc, sunt foarte dezamăgit pentru că nu sunt un jucător care să intre murdar la adversari. Am fost în vestiarul Nigeriei pentru a-mi cere scuze". Cu mare noroc, Matuidi a scăpat de eliminare în timpul jocului.

# Manuel Neuer, cel mai bun stoper al Germaniei! Portarul a ieșit salvator dintre buturi de câteva ori, în timpul partidei cu Algeria, iar imaginea de mai jos ne arată în ce zone a atins balonul goalkeeperul lui Bayern Munchen, în prima repriză:

# Mai jos, o analiză inedită a look-ului adoptat de jucătorii prezenți la CM, în ceea ce privește barba. Am văzut toate stilurile posibile la meciurile din Brazilia:

# Răspunsul lui Chiellini la scrisoarea lui Suarez: ”Sper măcar să i se permită să stea în apropierea coechipierilor” DETALII

# FOTO Suarez își cere iertare: 'Promit că nu voi mai provoca asemenea incidente!' DETALII

# Mourinho vrea surprize la CM: "Semifinalele cu Brazilia, Olanda, Argentina și Germania ar fi ceva normal" DETALII

# Thiago Silva, pus la zid de un fost lider al Selecao: ”E căpitan ca să vibreze pe teren, nu să fie doborât!” DETALII

# La Cupa Mondială s-au marcat deja 147 de goluri, cu două mai multe decât s-au înscris în toată competiția din 2010 (Africa de Sud).

# Franța nu a primit gol în prima repriză în 19 din ultimele 20 de meciuri jucate, în toate competițiile.

# Paul Pogba, la 21 de ani și 107 zile, a devenit al treilea cel mai tânăr marcator la această Cupă Mondială, după Memphis Depay (20 de ani și 125 de zile) și Divock Origi (19 ani și 65 de zile). Sead Kolasinac, la 20 de ani și 360 de zile, a înscris un autogol în partida cu Argentina.

# Lionel Messi a postat un mesaj pe Facebook, în care a subliniat faptul că meciurile din grupele CM 2014 au fost doar o "încălzire" pentru partea a doua a turneului din Brazilia. În grupe, Argentina a învins Bosnia, Iran și Nigeria, reușind maximum de puncte. "Sunt bucuros că ne-am calificat de pe primul loc în grupă, dar acum începe un cu totul alt Mondial. Vrem foarte mult să realizăm ceva măreț. Hai Argentina!", a scris Messi pe rețeaua de socializare. 3 goluri a marcat starul Barcelonei în cele trei partide din grupe.

# Joseph Yobo, ajuns la 33 de ani, a bifat cea de-a 100-a sa selecție în reprezentativa Nigeriei, cu ocazia partidei cu Franța, din optimile CM 2014. A marcat un autogol în prelungirile partidei (0-2), dar a devenit cel mai selecționat nigerian la CM, cu 10 meciuri disputate. După eliminarea din optimi, Yobo și-a anunțat retragerea din reprezentativă.

# Carlos Alberto, căpitanul echipei de fotbal a Braziliei campioană mondială în 1970, crede că antrenorul Selecao, Luiz Felipe Scolari pune ''prea multă presiune pe jucători'' şi este îngrijorat de emotivitatea echipei. Scolari şi adjunctul său Carlos Alberto Parreira ''au promis că echipa va fi campioană, că ea a pus deja mâna pe Cupă. Ei au pus presiune asupra jucătorilor'', a declarat fostul internaţional într-un interviu acordat cotidianului sportiv Lance. ''Că vrem sau nu, disputarea Cupei acasă influenţează. Ei pun prea multă presiune pe jucători'', a adăutat Carlos Alberto Torres.

# FIFA a anunțat că nu-l va pedepsi pe Robben pentru faptul că a simulat în încercarea de a obține o lovitură de la 11 metri, în partida cu Mexic. Robben a recunoscut după meci că a plonjat, pentru a-l păcăli pe arbitrul Pedro Proenca.

# Turneul final a luat sfârșit pentru Nigel de Jong: "Este o pierdere foarte mare". DETALII

# Un francez din cinci consideră că echipa reprezentativei de fotbal a Franţei poate câştiga Cupa Mondială din Brazilia, potrivit unui sondaj realizat pentru cunoscuta publicaţie de sport L'Equipe şi dat publicităţii luni, transmite lepoint.fr La întrebarea 'consideraţi că echipa Franţei va fi câştigătoare?', 19% din persoanele intervievate au răspuns afirmativ. 'Cota reprezentativei Franţei a crescut cu 15 puncte în rândul francezilor interesaţi de fotbal. Cei care cred în câştigarea trofeului reprezintă în prezent 19%, faţă de numai 4% cât era încrederea după primul meci, cu reprezentativa Hondurasului', subliniază cotidianul de sport amintit. Cei mai mulţi dintre francezii chestionaţi, 36%, vor ca Franţa să întâlnească în sferturile de finală ale competiţiei reprezentativa a Germaniei. 

# Mijlocaşul belgian Steven Defour, eliminat în urma unui fault comis asupra unui jucător sud-coreean care l-a costat un cartonaş roşu, va fi suspendat un singur meci, în ciuda procedurii disciplinare angajate împotriva lui. Deschiderea unei proceduri disciplinare poate provoca o eventuală agravare a sancţiunii. Jucătorul nu va avea de plătit decât o amendă de 7.500 franci elveţieni (circa 6.171 euro), pe lângă suspendarea de un meci.

# Costaricanul Keylor Navas a scos 14 din cele 16 şuturi primite pe poartă la această ediţie a Cupei Mondiale (1 din 4 la penalty-uri), având un procentaj remarcabil - 87,5%.

# Federaţia internaţională de fotbal a deschis o procedură disciplinară şi l-a suspendat pentru un meci pe responsabilul cu presa al echipei Braziliei, acuzat că a lovit un jucător al Chile, a anunţat luni Delia Fischer, responsabilă cu comunicarea a forului fotbalistic mondial. Rodrigo Paiva, însărcinat de presă al Selecao, este acuzat de omologul său chilian Mario Jose Vasconcellos că 'l-a lovit' pe atacantul chilian Mauricio Pinilla, la pauza meciului din optimi Brazilia-Chile, de sâmbătă (1-1 după prelungiri, 3-2 la lovituri de departajare de la 11 m).

# James Rodriguez a înscris cele mai multe goluri din interiorul careului la CM 2014 (4). În total, columbianul are 5 reuşite.

# Luiz Gustavo are cele mai multe intercepţii la CM 2014 - 19

# Alexis Sanchez a reuşit cele mai multe driblinguri la Cupa Mondială - 22

# Olanda a înscris 12 goluri în 4 meciuri la CM 2014, tot atâtea cât reuşise la ultimele 9 meciuri jucate la Cupa Mondială. 

# Ultimele 8 meciuri de la Cupa Mondială decise la penalty-uri au fost câştigate de echipa care a executat prima.

# Violențe în Columbia după calificarea în sferturi la CM. Bilanțul incidentelor (DETALII)

# VIDEO Nebunie în Costa Rica! Peste 2.000.000 de fani au sărbătorit calificarea în sferturile Cupei Mondiale (DETALII)

Karagounis și-a anunțat retragerea de la națională după eliminarea de la CM (DETALII)

Din 1998 încoace, de când s-a trecut la sistemul cu 32 de echipe, niciodată nu s-a întâmplat ca toate cele 8 câştigătoare ale grupelor de la Cupa Mondială să se califice în sferturi. Până acum au trecut de optimi Brazilia, Columbia, Olanda şi Costa Rica, toate terminând grupele lor pe primul loc.

Programul complet şi echipele calificate

Olanda, prima echipă care câștigă 3 meciuri după ce e condusă, în istoria CM. Alte recorduri stabilite de batavi (DETALII)

# Diego Costa a făcut pace cu o parte dintre fanii brazilieni: "Ne-a primit la el în casă" (DETALII)

Low se teme de Algeria: "Sunt foarte periculoși pe contraatac, să fim atenți!" (DETALII)

# La CM au marcat toți jucătorii de câmp cu numerele de pe tricou cuprinse între 2 și 23

Cupa Mondială din Brazilia, cu 145 de goluri marcate în 52 de meciuri, a atins deja numărul de goluri înscrise la ediţia 2010, din Africa de Sud, în 64 de partide.

Mondialul brazilian s-a dovedit a fi un foarte prolific, stabilind un record de goluri pentru faza grupelor, cu 136 de reuşite, cu şase goluri mai mult decât la ediţia din 2002, găzduită împreună de Japonia şi Coreea de Sud, după 48 de meciuri.

Media după cele 48 de partide din faza grupelor a fost de 2,83 goluri pe meci, iar după 52 de jocuri media este de 2,78 goluri pe meci.

# Theofanis Gekas, la 34 de ani și 37 de zile, este al doilea cel mai bătrân jucător care ratează o lovitură de departajare la un Campionat Mondial, după Franco Baresi. Italianul a ratat în finala din 1994 cu Brazilia, la vârsta de 34 de ani și 70 de zile.

# La această Cupă Mondială, brazilianul Jo a avut cel mai scurt nume dintre toți jucătorii prezenți, iar grecul Christodoulopoulos pe cel mai lung!

# Bryan Ruiz a semnat cel de-al 17-lea gol marcat de un căpitan la CM 2014, un nou record, după ediția din 1982, în care au marcat 16 lideri de echipă.

# Costaricanul Keylor Navas, eroul țării sale, este pe locul 2 în topul celor mai multe intervenții reușite în sezonul trecut de un portar din Europa, după Rafael (Verona). Navas a înregistrat 156, fiind plasat în spatele brazilianului, care a avut 167. Au fost luate în considerare doar cele 5 ligi de top ale continentului: Anglia, Spania, Franța, Italia, Germania.

# Kevin-Prince Boateng nu este sigur că va mai veni la echipa națională a Ghanei după turneul mondial ratat din Brazilia: "Sunt foarte dezamăgit. Pur și simplu, nu ne-am simțit bine, a fost un coșmar din prima zi de pregătiri până la sfârșit. Nu am crezut că poți organiza ca un amator o Cupă Mondială, de la hoteluri, la zboruri și antenamente. Mie mi-au pierdut bagajele! Nu am avut ghetele mele zile întregi, a fost un dezastru. În avion am stat înghesuiți la clasa Economic, în timp ce președintele Federației era la Business Class, alături de soția lui și de copii. Am dormit într-o cameră din pereții căreia curgea apa. N-a fost niciun jucător fericit la acest turneu, dar unii s-au bucurat că eu și Sulley Muntari am fost suspendați. Mă întreb unde se duc toți banii, pentru că Federația primește sume mari de la FIFA și de la sponsori. Sunt sigur că nu i-au cheltuit pentru noi! Eu îmi iubesc țara și poporul, dar pentru orice sportiv ar fi greu să mai continue în asemenea circumstanțe", a declarat, printre altele, fotbalistul lui Schalke.

# VIDEO Costa Rica - Grecia 1-1 (5-3 d.l.d.). Caraibienii întâlnesc Olanda în sferturi! Sokratis reușise egalarea în prelungirile timpului regulamentar! DETALII

Ziua 18 (29 iunie)

# VIDEO 3D Gol istoric marcat de Huntelaar, care nu mai jucase de aproape doi ani un meci oficial pentru Olanda. DETALII

# Fost coleg cu Iker Casillas la Real Madrid, brazilianul Roberto Carlos nu l-a menajat pe portarul naționalei Spaniei, după turneul catastrofal al campioanei mondiale en-titre: "În Brazilia, se spune că mereu câștigi și pierzi împreună. Iker nu a fost la nivel maxim la această Cupă Mondială, dar nici ceilalți nu l-au ajutat. Doar doi jucători de pe teren nu au voie să greșească, atacantul și portarul. Atunci când ei fac greșeli, se vede foarte repede și criticile încep să apară. Iker trebuie să-și asume responsabilitatea. Ca prieten, îmi pare rău pentru el, dar mereu trebuie să încerci să devii mai buni, să nu accepți să trăiești în trecut".

# Louis Van Gaal dezvăluie secretul victoriei: "Am știut că Robben ne poate salva!" DETALII

# Costa Rica a încasat, din partea Greciei, primul gol din acțiune de la acest turneu final! Caraibienii au scăpat fără gol primit în fața Italiei și Angliei, după ce Cavani înscrisese în poarta lor, din penalty, în prima etapă a grupelor. A fost nevoie de patru meciuri pentru ca defensiva lui Keylor Navas (Levante) să cedeze la o acțiune de atac, finalizată de fundașul Sokratis (Dortmund). Grecul a marcat în prelungirile partidei.

# Klaas-Jan Huntelaar a transformat penalty-ul din partida cu Mexic știind că ratase 4 din ultimele 5 lovituri de pedeapsă executate!

# Olanda a primit penalty la un meci de Cupă Mondială pentru prima dată după 26 de meciuri! Doar Elveția a rămas pe lista de așteptare: are 32 de meciuri consecutive fără penalty acordat.

# Fabio Capello a înregistrat un eșec răsunător cu Rusia, la CM, deși a fost cel mai bine plătit selecționer de la acest turneu final. În contrapartidă, Miguel Herrera, care încasează un salariu de jucător de Liga 1 a fost la două minute de sferturile turneului final!

# Olanda a marcat 22 din cele 81 de goluri reușite la Cupa Mondială (27%) în ultimele 15 minute de timp regulamentar, adică în intervalul 76-90+.

# Un clip care a devenit viral pe perioada Cupei Mondiale o înfățișează pe Severa, o cățelușă-labrador din Portugalia care a trăit la cote maxime partidele selecționatei lui Paulo Bento. Mai jos puteți vedea cum a reacționat aceasta la golul marcat de Varela în prelungirile partidei cu SUA (2-2):

Totuși, Severa a trăit, la fel ca și stăpânii săi, dezamăgirea eliminării după victoria cu Ghana (2-1). După fluierul final, necuvântătoarea a înțeles că visul portughez a luat sfârșit în Brazilia.

# Hector Moreno a fost înlocuit la pauza meciului cu Olanda, iar accidentarea apărătorului este una foarte serioasă. Mexicanul a suferit o fractură la tibia piciorului stâng și va lipsi între 4 și 6 luni. Jucătorul lui Espanyol va decide acum dacă se va opera în Mexic sau în Spania. 

# Mexicanii nu întrerup seria negativă de la Cupa Mondială: au părăsit competiția în optimi la fiecare din ultimele 6 turnee la care au participat! De această dată, cu mai mult ghinion ca niciodată.

# Olanda s-a calificat cu penalty-ul lui, dar Robben recunoaște că și a simulat: "O prostie, îmi pare rău!" DETALII

# Olanda - Mexic 2-1. Sneijder și Huntelaar au întors meciul pe final! Calificare în sferturi pentru batavi. DETALII

# Marouane Fellaini s-a accidentat și este incert pentru meciul cu Statele Unite. DETALII

# Nigel De Jong s-a lovit singur și e olandezul schimbat cel mai rapid în istoria CM. DETALII

Prima pauză de hidratare de la CM 2014 s-a luat în prima repriză a meciului Olanda - Mexic (VIDEO și DETALII AICI).

Inițial, FIFA a decis să nu acorde pauze în timpul jocului, însă o decizie a unui tribunal din Brazilia i-a făcut pe oficialii forului mondial să revină asupra deciziei (DETALII AICI).

Astfel, la meciul Olanda - Mexic, jucat la Fortaleza, pe o temperatură de 39 de grade Celsius, arbitrul portughez Pedro Proenca a oprit pentru prima dată desfășurarea partidei, pentru a le da voie jucătorilor să se hidrateze și să se răcorească.

# Wesley Sneijder a jucat, contra Mexicului, cel de-al 15-lea său meci la Cupa Mondială, devenind cel mai selecționat fotbalist olandez la un turneu final mondial. Van Persie are 14 meciuri la activ

# La Fortaleza, la meciul cu Mexic din optimile CM 2014, mijlocașul olandez Dirk Kuyt (33 de ani, Fenerbahce) a bifat cea de-a 100-a selecție la echipa națională, devenind al șaptelea jucător din istoria reprezentativei batave care reușește să atingă această bornă. El mai are nevoie de un singur meci până la egalarea lui Phillip Cocu, locul 6 în top. Liderul selecțiilor este Edwin Van der Sar - 130.

# Podolski nu va juca împotriva Algeriei! Singura dilemă pe care o are Joachim Low. DETALII

# Grecii renunţă la primele de calificare, pentru viitorul naţionalei! "Jucăm pentru oameni, nu pentru bani". DETALII

# Wilmots a explicat de ce face schimbările foarte repede: "E inutil să mobilizezi un jucător în ultimele minute". DETALII

# Costaricanii sunt pregătiţi pentru optimile de la CM. Au şi spionul perfect în Brazilia: "Nu ştiu dacă e bine că suntem în postura de favoriţi. Mizez totuşi pe forma bună a lui Joel Campbell şi pe faptul că-i cunoaşte pe adversari, a jucat la Olimpiakos cu mulţi dintre ei. Avem spionul perfect", a punctat Jorge Luis Pinto, selecţionerul din Costa Rica.

# Celebra interpretă columbiană Shakira i-a felicitat pe Twitter pe conaţionalii săi membri ai selecţionatei de fotbal a Columbiei după victoria cu 2-0, înregistrată sâmbătă în faţa echipei din Uruguay la campionatul Mondial din Brazilia. "Suntem în semifinală!", a exclamat exploziva cântăreaţă. "James - un mare mulţumesc pentru tine", a adăugat ea, referindu-se la James Rodriguez, autorul ambelor goluri ale victoriei. Ea a avut un scurt comentariu şi despre portarul David Ospima. "Pur şi simplu, spectaculos", a opinat Shakira.

# Niciun fotbalist de la Campionatul Mondial nu a fost faultat mai des decât grecul Georgios Samaras (17 faulturi suferite).

# Klose: "Algeria nu trebuie subestimată. Orice eroare poate însemna eliminarea" (DETALII).

# Mexic a fost eliminată la ultimele cinci Campionate Mondiale (din 1994 încoace) în faza optimilor de finală. Reușește azi, cu Olanda, să rupă „blestemul”?

# Greșeala lui Bravo? Portarul chilian a câștigat tragerea la sorți, dar i-a lăsat pe brazilieni să tragă primii (DETALII).

# FIFA anchetează 5 incidente din tinerețea lui Suarez în care se presupune că ar fi mușcat în Uruguay (DETALII).

# Neymar răsuflă ușurat după duelul cu Chile: "E meciul la care am suferit cel mai mult. Am plâns de fericire la final" (DETALII).

# Bayern a devenit echipa cu cele mai multe goluri marcate în istoria CM. Inter era lider (DETALII).

# James Rodriguez visează la Spania: “Vreau la Madrid!”. Mama sa îl vede la Real (DETALII).

# VIDEO Reacție extraordinară a unui comentator columbian la primul gol al lui James (DETALII).

# Un suporter brazilian de 85 de ani a schimbat un bilet nefolosit de la finala Cupei Mondiale din 1950 cu un tichet la finala actualului Campionat Mondial. Fanul brazilian nu a apucat să ajungă la meciul Brazilia-Uruguay din urmă cu 64 de ani și a primit din partea FIFA un bilet la ultimul act din acest an, la schimb.

# 3 din cele 4 goluri marcate de Belgia la acest Campionat Mondial au fost marcate de rezerve. „Dracii roșii” au cel mai ridicat procentaj de goluri marcate de jucători intrați de pe bancă, 75%, la acest turneu final.

# Fotbalul prinde și în rândul baschetbaliștilor din NBA. Meciul fantastic făcut de James Rodriguez și Columbia în fața Uruguayului, în optimile de finală ale Cupei Mondiale (DETALII), l-a impresionat și pe LeBron James, starul celor de la Miami Heat.

„Uitându-mă la meciul Columbiei cred că mi-am găsit fotbalistul preferat de la World Cup! Evident, numele a avut mult de-a face cu asta”, a scris LeBron James pe contul său personal de twitter, cu referire la James Rodriguez.

După ce a câștigat două titluri consecutive cu Miami Heat, LeBron James a pierdut titlul în acest an cu formația sa în fața celor de la San Antonio Spurs.

# Atacantul echipei de fotbal a Germaniei, Lukas Podolski, a declarat forfait pentru meciul din optimile de finală ale Mondialului-2014, de luni, contra Algeriei, din cauza unei accidentări la o coapsă, a anunţat Federaţia germană (DFB).

Atacantul de la Arsenal Londra s-a accidentat în partida cu SUA (1-0), de joi. „Lukas trebuie să stea 2, 3 zile”, a declarat selecţionerul Joachim Low. ”Dacă vom trece mai departe luni, în următorul tur nu va mai fi o problemă”.

Nici fundaşul Jerome Boateng nu a participat la antrenamentul colectiv de sâmbătă, din cauza unei uşoare probleme la un genunchi. „Nu este o problemă”, a dat asigurări Low, apărătorul urmând să fie disponibil pentru partida de luni, de la Porto Alegre.

# Jose Pekerman, antrenorul cu cele mai multe meciuri la Mondiale fără a cunoaște înfrângerea (DETALII).

# Frank de Boer, fostul antrenor al lui Suarez: ”Luis are nevoie de ajutor” (DETALII)

# Primă inedită pentru naționala Olandei! Zbor cosmic pentru câștigarea titlului mondial! (DETALII)

# S-a născut o nouă stea. James Rodriguez, senzația Cupei Mondiale, are opt oferte de la granzii europeni! (DETALII)

Selecționerul naționalei statului Chile, argentinianul Jorge Sampaoli, a declarat, după eliminarea echipei sale în fața Brazilie, în optimile de finală ale Campionatului Mondial, la loviturile de departajare în fața Braziliei (DETALII), că jucătorii săi au intrat în istorie.

"Nu sunt fericit că am ieşit de la Mondial în acest fel. Mă gândesc la eforturile jucătorilor mei în faţa favoriţilor competiţiei... Unii şi-au pus sănătatea în pericol pentru a-şi reprezenta ţara. Chilienii pot fi mândri de ei. Ei au intrat în istorie prin ceea ce au arătat, mai ales în această seară, cu acea bară din ultimul minut care ar fi putut schimba totul. Acum ne gândim la Copa America. Trebuie să continuăm să facem spectacol, aşa cum am făcut în Brazilia", a declarat Sampaoli.

# Oscar Tabarez, antrenorul Uruguayului, a recunoscut cu sportivitate superioritatea echipei Columbiei. Selecționerul echipei lui Godin și Cavani și-a lăudat adversara din „optimi”, căreia îi urează succes mai departe:

"Ştiam că naţionala Columbiei este o mare echipă, cu mari jucători. Rodriguez a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri de la Cupa Mondială. În repriza a doua am mai primit un gol şi a trebuit să riscăm, dar ei au avut un portar foarte bun. Trebuie să acceptăm înfrângerea, să felicităm Columbia şi să-i dorim mult succes mai departe".

Columbia a învins cu 2-0 naționala Uruguayului, calificându-se în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, acolo unde va întâlni Brazilia (DETALII).

# Clasamentul golgheterilor după meciurile desfăşurate sâmbătă la Cupa Mondială:

5 goluri: James Rodriguez (Columbia)

4 goluri: Neymar (Brazilia), Lionel Messi (Argentina), Thomas Mueller (Germania)

3 goluri: Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa), Enner Valencia (Ecuador), Xherdan Shaqiri (Elveţia)

2 goluri: Tim Cahill (Australia), Mario Mandzukic (Croaţia), Luis Suarez (Uruguay), Andre Ayew (Ghana), Clint Dempsey (SUA), Memphis Depay (Olanda), Ivan Perisic (Croaţia), Wilfried Bony (Cote d'Ivoire), Gervinho (Coasta de Fildeș), Jackson Martinez (Columbia), Ahmed Musa (Nigeria), Asamoah Gyan (Ghana), Islam Slimani (Algeria)

# Deși a fost eroul Mexicului în partida decisivă din grupă, contra Croației (3-1), "Chicharito" Hernandez va fi din nou rezervă în angrenajul lui Miguel Herrera! Astfel, atacantul lui Manchester United va intra abia în repriza a doua a "optimii" cu Olanda de duminică.

Ziua 17 (28 iunie)

# După ce Brazilia a trecut de Chile la penalty-uri, Luiz Felipe Scolari a făcut un apel la jucătorii săi, cărora le cere să devină mai cinici și mai concentrați pe rezultate. "Am marcat un gol, apoi am încasat gol dintr-un aut, ceea ce e de neacceptat în fotbalul modern. Apoi, am avut 3 sau 4 ocazii să marcăm golul decisiv, dar n-am reușit din cauza lipsei de precizie. Asta se întâmplă atunci când ești sub presiune. Am discutat apoi în vestiar despre faptul că suntem prea amabili, prea cordiali cu adversarii noștri. E timpul să arătăm că nu putem fi tratați așa în fiecare zi. Trebuie să ne apărăm altfel și să fim mai agresivi. Nu mai suport atâta politețe! Este destul de greu să ajungem în finală, dar jucătorii și fanii au îmbrățișat ideea cuceririi titlului. Și vom reuși asta. Am putea evita subiectul, dar trebuie să avem încredere în noi!", a spus Felipao. În sferturi, Brazilia va da piept cu naționala Columbiei, pe 4 iulie.

# Columbia a devenit cea de-a patra echipă din America de Sud care câștigă patru meciuri consecutive la Cupa Mondială, după Argentina, Brazilia și Uruguay. Pe de altă parte, ultima dată când Columbia a învins Brazilia, James Rodriguez avea doar un an! Naționala Selecao se întâlnește cu echipa columbiană în faza sferturilor.

# Goal.com a realizat un sondaj, în care a întrebat microbiștii care a fost cel mai bun atacant african la această Cupă Mondială. Rezultatele:

Asamoah Gyan 42.2%
Islam Slimani 17.5%
Didier Drogba 11.7%
Wilfried Bony 9.4%
Emmanuel Emenike 8.4%
Peter Odemwingie 3.2%
Samuel Eto’o 3.2%
Altul 4.4%

# James Rodriguez a devenit primul jucător care marchează în primele patru meciuri ale unui CM de la Rivaldo (5 meciuri) și Ronaldo (4 meciuri) în 2002. Mai mult, James Rodriguez a devenit primul jucător care marchează în primele sale patru meciuri la Cupa Mondială după Christian Vieri, care a realizat această performanță în 1998.

# Neymar, starul brazilian care a transformat lovitura de departajare care a dus la calificarea pentru sferturile de finală în faţa stattului Chile, sâmbătă, la Belo Horizonte, a fost lovit la coapsa dreaptă, a anunţat selecţionerul brazilian. "Neymar a fost lovit la coapsa dreaptă la începutul meciului, într-un duel dur (cu Aranguiz, nr. 4). Avem nevoie să-l evaluăm, dar avem 3, 4, 5 zile pentru a ne asigura că poate juca", a explicat Luis Felipe Scolari.

# Mijlocașul uruguayan Arevalo Rios se simte frustrat după eliminarea de la Cupa Mondială: "A trebuit să luptăm cu toată lumea. Încă de când s-a tras la sorți grupa ne-am dat seama că vor să ne elimine de la Cupa Mondială. Am arătat că acest grup nu vrea să renunțe și totul a devenit din ce în ce mai greu. Am reușit două victorii în fața unor echipe mari și am făcut tot ceea ce a ținut de noi. Dar nu a fost suficient, având în vedere câte obstacole am întâmpinat".

# Federaţia costaricană a anunţat sâmbătă că toate controalele antidoping practicate după meciul cu Italia, care au provocat un început de polemică faţă de FIFA, s-au dovedit negative. "Serviciile medicale ale FIFA ne-au informat sâmbătă că rezultatele controalelor antidoping efectuate asupra jucătorilor selecţionatei Costa Rica, la meciurile 7 şi 24, nu au dat rezultate pozitive", a făcut public federaţia într-un comunicat. Meciurile 7 şi 24 corespund victoriilor echipei din Costa Rica împotriva Uruguayului (3-1) şi Italiei (1-0).

# Preşedinta Braziliei, Dilma Rouseff, a felicitat echipa de fotbal a Braziliei, după 'dificila' sa victorie în faţa formaţiei statului Chile. "Mulţumesc, jucătorilor, Brazilia crede în voi, am avut încredere în echipa lui Felipao", antrenorul Selecao, scrie Dilma Rousseff pe contul său de Twitter. "A fost o victorie dificilă, obţinută cu caracter, lacrimi şi parade ale lui Julio Cesar. Am învins", a notat preşedinta Braziliei, la scurt timp după ce meciul extrem de tensionat s-ar fi putut termina şi cu o eliminare prematură a Braziliei.

# Istoria ne arată că Germania este cea mai de succes reprezentativă când vine vorba de loviturile de departajare, cu 4 succese în ultimele două decenii la CM. Brazilia și Argentina au câte 3, naționala auriverde reușind al treilea său succes contra statului Chile. România are amintiri neplăcute de la "loteriile" din 1990 și 1994, dar cei mai ghinioniști sunt italienii și englezii, care au pierdut de câte trei ori. În medie, 93% din penalty-urile care pot aduce calificarea sunt transformate, iar dintre cele care pot stabili eliminarea unei țări sunt transformate doar 44%! Din 204 lovituri de departajare executate la CM, 162 s-au tras cu dreptul, iar restul de 42 cu piciorul stâng. Statistica BBC, mai jos:

# În toate cele patru ocazii în care a ajuns în faza eliminatorie a Cupei Mondiale, Chile a fost eliminată de Brazilia! S-a întâmplat în 1962, 1998, 2010 și 2014.

# Julio Cesar: ”Am plâns după ce Olanda ne-a eliminat în 2010. Acum visez la trofeu!”. DETALII

# VIDEO Cele mai frumoase 5 goluri din grupele CM 2014: călcâiul lui Villa, plonjonul lui Van Persie și voleul lui Cahill! DETALII

# Columbia - Uruguay 2-0. VIDEO Rodriguez și-a dus echipa în sferturi și a ajuns la cinci goluri în Brazilia. DETALII

# VIDEO Brazilia - Chile 1-1 (3-2, d.l.d). Gazdele, cu mari emoții, în sferturile CM 2014. Pinilla a avut o bară în minutul 120! DETALII

# La singura partidă de la CM pe care Brazilia a pierdut-o la penalty-uri, Julio Cesar a ratat de la punctul cu var. În 2014, pe teren propriu, Julio Cesar a fost erou.

# Gest disperat a unui fan al lui Ajaccio! Și-a scos la vânzare casa pentru a-l ține pe Ochoa la echipă! DETALII

# Arjen Robben: "Olanda nu e dependentă de mine, nu sunt în forma vieții mele". DETALII

# Suarez neagă fapta pentru care a fost suspendat 4 luni. "Nici măcar nu am vrut să-l mușc pe Chiellini!" DETALII

# Delegația Portgualiei a ajuns înapoi în țară, după un turneu final dezamăgitor, în care a încheiat grupa pe locul 3. Doar un mic grup de suporteri au venit la aeroport pentru a-i întâmpina pe Ronaldo și Nani, entuziasmul fiind minim atât din partea fanilor, cât și din partea fotbaliștilor. Cu un gest natural, Ronaldo și-a aruncat bagajele într-un taxi și de acolo a plecat spre casă, separat de restul colegilor.

# Chinezii s-au dovedit a fi cei mai inventivi după ultima ispravă a lui Luis Suarez. Pe site-ul Taobao, echivalentul Ebay în Asia, se vând ca pâinea caldă desfăcătoare de bere cu Suarez, pentru modestul preț de 1,6 dolari bucata. FOTO mai jos:

# Selecționerul echipei naționale din Uruguay, Oscar Tabarez, a demisionat din structurile FIFA, după suspendarea drastică primită de atacantul echipei sale, Luis Suarez, în urma mușcăturii aplicate lui Giorgio Chiellini, în meciul cu Italia, din al treilea meci al Grupei D de la CM 2014 (DETALII AICI).

# Portughezul Pedro Proenca va arbitra meciul dintre Olanda și Mexic, din optimile de finală de la CM 2014, programat duminică.

Proenca a condus finala Campionatului European din 2012, disputată între Spania şi Italia.

Celălalt meci din optimile de finală de duminică dintre Costa Rica şi Grecia va fi arbitrat de australianul Benjamin Williams.

# Brazilia - Chile va fi arbitrat de englezul Howard Webb. Britanicul conduce a doua oară consecutiv o optime de finală la un Campionat Mondial între cele două state.

În urmă cu 4 ani, la Mondialul găzduit de Africa de Sud, Brazilia a eliminat-o pe Chile, după ce a câștigat meciul direct din "optimi" cu 3-0.

# David Luiz acuză dureri la spate și este dat ca incert de brazilieni pentru meciul din această seară, contra statului Chile.

Vineri seară, în prima zi liberă de la CM 2014, noul jucător al lui Paris Saint-Germain a părăsit mai repede antrenamentul condus de Luiz Felipe Scolari. Locul lui a fost luat în echipa titularilor de Dante, fundașul lui Bayern Munchen.

Brazilia - Chile se joacă sâmbătă seară, de la ora 19:00 și poate fi urmărit în format LIVE TEXT pe www.digisport.ro și pe telefonul mobil, la adresa m.digisport.ro

Spania a fost eliminată, dar a folosit cei mai mulți jucătorila CM. Doar unul nu a intrat pe teren (DETALII AICI)

# Internaţionalul belgian Anthony Vanden Borre nu va mai juca la Cupa Mondială din Brazilia, din cauza unei accidentări la piciorul drept. Vanden Borre a fost faultat de un adversar la meciul de joi cu Coreea de Sud, scor 1-0. Fotbalistul a fost supus unor investigaţii în urma cărora s-a constatat că a suferit o fisură la peroneu. "Anthony nu va mai juca la această Cupă Mondială, dar va rămâne cu echipa.", a precizat selecţionerul Marc Wilmots pe contul său de Twitter. Reprezentativa Belgiei va întâlni în optimile de finală ale Cupei Mondiale naţionala SUA, marţi, la Salvador.

Doi suporteri algerieni au murit, iar alţi 31 au fost răniţi în Algeria, în accidente din timpul manifestărilor de bucurie care au urmat calificării "Vulpilor Deşertului" în optimile de finală, a anunţat protecţia civilă, citată de un post de radio naţional, precizându-se că au existat accidente de automobil, incidentele desfăşurându-se în 5 prefecturi.

Întreaga ţară a fost într-o stare de entuziasm joi noaptea, după calificarea istorică a "Verzilor" în optimile Cupei Mondiale la fotbal, după meciul egal cu Rusia (1-1). Săptămâna trecută, un tânăr a murit, iar mai mulţi au fost răniţi, după victoria selecţionatei algeriene în faţa Coreei de Sud.

Ziua 16 (27 iunie) 

# Cele mai multe goluri la acesată ediție a Cupei Mondiale le-au marcat jucătorii din Bundesliga, 26. Cei din Premier League au înscris 25 de goluri în grupe, în vreme ce reprezentații Primerei Division au resimțit parcursul slab al campioanei mondiale en-titre: doar 20 de goluri. Pe de altă parte, jucătorii din Serie A au înscris de 10 ori.  

# VIDEO Obama, impresionat de fotbaliștii lui Klinsmann: "Putem câștiga Mondialul!" DETALII

# Top 10 jucători la CM, în funcție de kilometrii alergați. Messi, Neymar și CR7 sunt departe de liderul Bradley. DETALII

# Aproape 200 de persoane au fost arestate în Malaezia pentru pariuri ilegale cu meciuri de la Mondialuldin Brazilia, suma pusă în joc fiind de 24 milioane de euro în total, a anunţat vineri poliţia din această ţară.

Circa 7,5 milioane de ringgit (1,7 milioane de euro) au fost strânse în fiecare zi de la debutul CM pentru aceste pariuri, adică o sumă totală de 24 milioane de euro, a precizat un responsabil al poliţiei federale, Mazlan Mansor. Printre cei interpelaţi se află şi 12 persoane care se ocupau de funcţionarea unui site de pariuri ilegale, parte dintr-o reţea din regiunea Asia-Pacific, arestările fiind la Kuala Lumpur. 

# Sindicatul fotbaliștilor îl apără pe Suarez: 'Prea multă emoție în decizia suspendării sale' DETALII

# James Rodriguez, peste Messi și Neymar! Columbianul a fost cel mai bun jucător în grupele Cupei Mondiale. DETALII

# Japonezii au terminat ultimii în grupă la CM, dar au fost primiți acasă ca niște eroi. DETALII

# Șicanele gazdelor braziliene. Antrenamentul lui Chile a fost perturbat de un elicopter. DETALII

# De ce nu poate fi titular eroul Belgiei: “Are 19 ani, trebuie protejat, corpul nu e pregătit”. DETALII

# Aguero poate fi refăcut și, dacă Argentina se califică în sferturi, va juca din nou la CM. DETALII

# Brazilia - Chile, primul meci din optimile CM. Gazdele au câştigat 9 din ultimele 10 partide! Echipele probabile . DETALII

# Nigerienii au refuzat să se antreneze pentru că nu și-au primit banii şi amenință și cu boicotarea meciului cu Franţa. DETALII

# Alexis Sanchez, înainte de meciul cu Brazilia: "Mă tem doar de arbitraj". DETALII

# Legendarul Ronaldo Nazario este sigur că finala de la CM 2014 va fi jucată între Brazilia și Argentina. "Sunt destul de sigur că aceasta va fi finala. Ar fi un vis să câștigăm! Dar să pierdem ar fi un coșmar. Să sperăm că Argentina va pierde până atunci. Neymar și Messi sunt decisivi, dar Neymar devine simbolul acestei Cupe Mondiale", a declarat fostul atacant sud-american.

# Câteva dintre cele mai interesante statistici, după încheierea fazei grupelor la CM 2014: Muller, Messi şi Neymar conduc în topul golgheterilor, Olanda a înscris cele mai multe goluri.

Italianul Fabio Capello va rămâne selecţioner al Rusiei până la Mondialul 2018, găzduit de ţara slavă, dacă va fi dorit în continuare de federaţia rusă, în pofida eliminării din faza grupelor la CM 2014.

După 12 ani de absenţă de la Cupa Mondială, Rusia a reuşit doar două remize în Brazilia, 1-1 cu Coreea de Sud şi cu Algeria, la care se adaugă înfrângerea cu Belgia (0-1).

Capello, 68 ani, a semnat un contract pe 4 ani cu Rusia în luna ianuarie, dar rămâne de văzut dacă federaţia rusă îl va onora.

"Cred că am făcut o treabă bună până acum'', a declarat Capello, care a precizat că viitorul său depinde de conducerea federaţiei ruse.

# Philipp Lahm e jucătorul cu cele mai multe pase reuşite într-un singur meci la Cupa Mondială: 110, în partida cu SUA

# GALERIE FOTO Lacrimile lui Beto. Fostul CFR-ist a fost cel mai afectat portughez după eliminarea de la CM (DETALII)

VIDEO 74 de algerieni au fost arestaţi în Franţa după celebrarea calificării în optimi (DETALII)

# Bayern Munchen, echipa cu cei mai mulți reprezentanți în optimile CM. Bavarezii conduc și în topul golurilor (DETALII)

# 4 - Patru echipe au reușit să se califice din grupe cu maximum de puncte (9): Olanda, Columbia, Argentina, Belgia.

# Low: "Mă bucur că Jurgen a reuşit să se califice" (DETALII)

# VIDEO Luis Suarez, primit ca un erou la Montevideo. Atacantul, scos din aeroport cu măsuri speciale (DETALII)

Marc Wilmots, mândru de elevii săi: "Am făcut 9 puncte în grupă, am scris istorie" (DETALII)

# Muller e în formă maximă. L-a depășit pe Maradona și l-a egalat pe Pele: 9 goluri în primele 9 meciuri la CM (DETALII)

# FOTO Fred l-a imitat pe Suarez, dar îi ia apărarea: "Suspendarea e prea severă" (DETALII)

# Eden Hazard are cea mai bună medie de dribilinguri reuşite pe meci (6,5), după faza grupelor de la Cupa Mondială.

# Fabio Capello are o singură victorie în cele 7 meciuri ca selecţioner al unei echipe la Cupa Mondială

# Algeria a înscris la CM 2014 tot atâtea goluri (6) câte reuşise la precedentele 3 Mondiale la care participase (1982, 1986, 2010)

# Clasamentul golgheterilor după faza grupelor la Cupa Mondială din Brazilia:

4 goluri: Neymar (Brazilia), Lionel Messi (Argentina), Thomas Muller (Germania)

3 goluri: Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa), Enner Valencia (Ecuador), James Rodríguez (Columbia), Xherdan Shaqiri (Elveţia)

2 goluri: Tim Cahill (Australia), Mario Mandzukic (Croaţia), Luis Suarez (Uruguay), Andre Ayew (Ghana), Clint Dempsey (SUA), Memphis Depay (Olanda), Ivan Perisic (Croaţia), Wilfried Bony (Cote d'Ivoire), Gervinho (Cote d'Ivoire), Jackson Martinez (Columbia), Ahmed Musa (Nigeria), Asamoah Gyan (Ghana), Islam Slimani (Algeria)

Mijlocaşul nigerian Michael Babatunde a fost supus cu succes unei operaţii la încheietura mâinii, după accidentarea suferită în meciul cu Argentina, dar nu va mai putea juca la Mondialul din Brazilia

Babatunde, 21 ani, a fost lovit în mână de un şut violent al coechipierului său Ogenyi Onazi în meciul pierdut miercuri în faţa sud-americanilor (2-3) şi a părăsit terenul în minutul 65. Selecţionerul Nigeriei, Stephen Keshi, a precizat că jucătorul său va avea nevoie de cel puţin 3 săptămâni pentru recuperarea după operaţie. Babatunde a fost revelaţia "Super Vulturilor" la această Cupă Mondială, până la accidentare. Nigeria se pregăteşte pentru meciul cu Franţa programat luni la Brasilia în optimile competiției. 

# Cupa Mondială a ajuns în faza optimilor de finală și doar 16 din echipele care au luat startul competiției în urmă cu două săptămâni mai sunt în joc:

- opt echipe americane (record pentru o Cupă Mondială)
- șase echipe europene (la fel ca acum patru ani, când trei naționale din Europa au fost în semifinale și două în finală)
- două echipe africane (din nou record, niciodată nu se calificase mai mult de una în optimi)

Meciurile din optimile de finală ale Cupei Mondiale:

Sâmbătă, 28 iunie

Brazilia - Chile - ora 19:00

- s-au întâlnit de 68 de ori, naționala auriverde având avantaj uriaș din punct de vedere statistic: 48-7 și 159 de goluri la 58.

Uruguay - Columbia - ora 23:00

- s-au întâlnit de 38 de ori, uruguayenii având un avantaj de 18 victorii la 11, nouă meciuri încheindu-se remiză. Uruguay a marcat 54 de goluri, primind 43.

Duminică, 29 iunie

Olanda - Mexic - ora 19:00

- s-au întâlnit doar de șase ori. Batavii s-au impus de trei ori, mexicanii de două. La goluri e egalitate perfectă, 11-11.

Costa Rica - Grecia - ora 23:00

- singurele două adversare din aceste optimi de finală care nu s-au mai întâlnit niciodată.

Luni, 30 iunie

Franța - Nigeria - ora 19:00

- o singură întâlnire anterioară între cele două echipe, încheiate cu victoria nigerienilor cu 1-0.

Germania - Algeria - ora 23:00

- surprinzător, în cele două întâlniri anterioare, s-au impus de două ori algerienii. Golaverajul e, de asemenea, favorabil, 4-1, nordafricanilor. Algeria este singura echipă africană care a învins-o la un Campionat Mondial pe Germania. S-a întâmplat în 1982, în Spania.

Marți, 1 iulie

Argentina - Elveția - ora 19:00

- în toate cele șase întâlniri anterioare, sudamericanii au câștigat sau au făcut remiză, elvețienii necâștigând niciodată. 14-3 este statistica golurilor în partidele directe. 

Belgia - SUA - ora 23:00

- istoricul partidelor dintre cele două combatante este favorabil belgienilor cu 4-1 și un golaveraj superior, 8-5.

La acest turneu final s-au marcat 136 de goluri în cele 48 de meciuri din faza grupelor, un nou record istoric (DETALII), cu o medie de 2,83 de goluri pe meci.

Țările care au marcat cele mai multe goluri: Olanda (10) și Columbia (9).

În grupa B s-au înscris cele mai multe goluri (21), în timp ce în grupa D s-au marcat cele mai puține (12).

Câteva cifre după terminarea fazei grupelor la Cupa Mondială:

1 - Două echipe împart locul 1 din punct de vedere al golurilor marcate la Campionatele Mondiale (213): Brazilia și Germania.

1 - Câte un singur cartonaș galben au primit la acest Campionat Mondial doar trei echipe: Elveția, Germania și Argentina.

2 - E prima oară la un Campionat Mondial când două țări africane reușesc calificarea din grupă.

3 - Cei trei antrenori cu cele mai mari salarii de la acest Campionat Mondial au părăsit competiția din faza grupelor: Fabio Capello (Rusia), Roy Hodgson (Anglia) și Cesare Prandelli (Italia) - DETALII.

3 - Doar doi jucători au reușit trei pase de gol la acest turneu final până acum: Columbianul Juan Cuadrado și olandezul Daley Blind.

3 - Trei jucători împart locul 1 al clasamentului golgheterilor: Messi (Argentina), Neymar (Brazilia) și Muller (Germania).

4 - Patru autogoluri s-au marcat la acest turneu final până acum, John Boyle (Ghana), în meciul cu Portugalia, Kolasinac (Bosnia), în meciul cu Argentina, Marcelo (Brazilia), în meciul cu Croația, respectiv Valladares (Honduras), în meciul cu Franța. De două ori mai multe

6 - Doar șase țări africane au reușit calificarea în optimile de finală ale competiției mondiale. Algeria, în acest an, a fost a șasea: Maroc, Camerun, Nigeria, Senegal, Ghana, Algeria.

6 - Șase din echipele din TOP 10 cu cele mai multe pase la acest turneu final au părăsit competiția: Spania, Italia, Bosnia, Portugalia, Anglia, Japonia.

6 - Asamoah Gyan a devenit atacantul african cu cele mai multe goluri înscrise la Campionatele Mondiale, șase, depășindu-l pe camerunezul Roger Milla (5) - DETALII.

8 - E prima oară în istoria Cupei Mondiale când opt echipe americane ajung în optimile de finală: Brazilia, Argentina, Chile, Uruguay, Columbia, Costa Rica, Mexic, S.U.A.

10 - Zece echipe au reușit să obțină cele mai proaste clasări din istoria țării lor la acest Campionat Mondial: Coasta de Fildeș, Spania, Rusia, Ghana, Anglia, Iran, Australia, Honduras, Camerun și Bosnia (debutantă).

24 - 24 de goluri au fost marcate în acest turneu final de jucători intrați de pe bancă, un nou record istoric pentru un Campionat Mondial. Precedentul record data de la ediția din Germania 2006, cu 23 de goluri (DETALII).

25 - 102 echipe au reușit să obțină punctaj maxim în faza grupelor în istoria Cupei Mondiale, Jocurilor Olimpice, Cupei Confederațiilor și turneelor continentale. 25 dintre acestea au fost campioane în respectivele competiții.

136 - 136 de goluri s-au marcat în cele 48 de meciuri din faza grupelor, un nou record istoric (DETALII), cu o medie de 2,83 de goluri pe meci.

Clasamentul echipelor participante la Cupa Mondială în faza grupelor:

PozițiaEchipaPuncteMJVEÎGMGPGolaveraj
1Olanda93300103+7
2Columbia9330092+7
3Argentina9330063+3
4Belgia9330041+3
5Franța7321082+6
6Brazilia7321072+5
7Germania7321072+5
8Costa Rica7321041+3
9Mexic7321041+3
10Chile6320153+2
11Elveția6320176+1
12Uruguay63201440
13Algeria4311165+1
14S.U.A.43111440
15Nigeria43111330
16Ecuador43111330
17Grecia4311124-2
18Portugalia4311147-3
19Croația33102660
20Bosnia3310244
21Coasta de Fildeș331045-1
22Italia3322-1
23Spania3104-3
24Rusia232123-1
25Ghana10126-2
26Anglia1301224-2
27Coreea de Sud1301236-3
28Iran1301214-3
29Japonia1301226-4
30Australia0300339-6
31Honduras0300318-7
32Camerun0300319-8

VEZI AICI programul complet, rezultatele, clasamentele şi echipele calificate în optimi

Ziua 15 (26 iunie)

# Algeria - Rusia 1-1. Slimani a egalat și "vulpile deșertului" sunt în premieră în optimile Campionatului Mondial (DETALII)

# Coreea de Sud - Belgia 0-1. Vertonghen a adus victoria europenilor după o repriză în inferioritate (DETALII).

# Belgia a marcat ultimele sale șase goluri la Campionatul Mondial în ultimele 20 de minute ale meciurilor (DETALII).

# Algeria a marcat în fiecare din cele trei meciuri din grupe (DETALII). Este pentru prima oară în istorie când reușește asta la un Campionat Mondial.

# Miroslav Klose a ajuns, după meciul cu SUA (DETALII), la 21 de meciuri la Campionatele Mondiale. Doar doi jucători au mai multe prezențe: Matthaus (25) și Maldini (23). Atacantul german i-a egalat pe Uwe Seeler, Maradona și Zmuda (21). Dacă Germania va ajunge în finală, iar Klose va fi folosit în toate cele patru partide din „optimi”, „sferturi”, semifinale și finală, va deveni, alături de Matthaus, fotbalistul cu cele mai multe prezențe la Mondiale.

# Trei din seminfalistele ultimei ediții ale Campionatului European nu au trecut nici de faza grupelor la acest Mondial: Spania, Italia și Portugalia. Doar Germania, câștigătoarea grupei G, a mai rămas în competiție.

# Mondialul cu cele mai multe goluri? În grupe deja s-a depășit recordul din 2002 (DETALII).

# Niciodată Balonul de Aur nu a reușit să câștige Campionatul Mondial. Cristiano Ronaldo e ultimul care confirmă „blestemul”.

# Federația din Uruguay face apel la sancțiunea primită de Luis Suarez (DETALII).

# Asamoah Gyan, cel mai prolific african din istoria CM. Roger Milla, deposedat de două recorduri în Brazilia (DETALII).

# Carles Puyol va înmâna, pe 13 iulie, trofeul campioanei mondiale din Brazilia (DETALII).

# Cristiano Ronaldo, al 100-lea fotbalist care înscrie la CM 2014 (patru din ei au marcat în propria poartă).

# Ramadanul, o problemă în plus pentru jucătorii Algeriei, dacă ajung în „optimi” (DETALII).

# Uruguayenii, indignați de decizia FIFA de a-l sancționa pe Luis Suarez: ”E o vendetta” (DETALII).

# Balotelli are iar probleme cu rasismul: "Am dat totul pentru echipa națională!" (DETALII).

# Aguirre, noul antrenor al Japoniei, în locul italianului Zaccheroni (DETALII).

# Cristiano Ronaldo a marcat primul său gol la CM 2014 și al treilea din cariera sa la toate campionatele mondiale. Starul lui Real a atins borna celor 50 de goluri la naționala Portugaliei și a egalat un record deținut de germanii Jurgen Klinsmann și Miroslav Klose, marcând la șase turnee finale (europene și mondiale) consecutive.

# Deja au fost patru autogoluri la acest Campionat Mondial. Un singur turneu final a avut mai multe autogoluri: Franța 1998. Ghanezul John Boye a marcat împotriva Portugaliei al patrulea autogol de la acest Mondial (DETALII). Acum patru ani, în Africa de Sud, au fost doar două goluri în propria poartă! 

# Federaţia uruguayană de fotbal va decide în orele următoare dacă face apel împotriva suspendării dictate de FIFA în cazul atacantului său Luis Suarez, a anunţat joi presa locală.

Luis Suarez, care a muşcat un adversar într-un meci de la Mondialul 2014 din Brazilia, a fost suspendat 9 meciuri şi 4 luni din orice activitate legată de fotbal. Atacantul, a cărui echipă va întâlni în optimi de finală Columbia, l-a muşcat de umăr pe fundaşul italian Giorgio Chiellini, fără să fie sancţionat de arbitru, care nu a văzut gestul (DETALII).

# Atacantul argentinian Sergio ”Kun” Aguero, nevoit să părăsească terenul după 38 de minute în meciul de miercuri cu Nigeria de la Mondialul 2014, nu va mai putea juca la turneul final, anunţă un ziar din ţara sa, Clarin, citat de revista France Football.

Selecţionerul Argentinei, Alejandro Sabella, a evocat în legătură cu atacantul lui Manchester City o „problemă musculară”, ce pare să fie de fapt o ruptură la coapsa stângă. Aguero nu a marcat niciun gol la Mondialul brazilian, unde naţionala sa va întâlni Elveţia în optimi de finală.

# Antrenorul Nigeriei, Stephen Keshi, a devenit ieri primul antrenor african care își califică echipa în optimile de finală ale Cupei Mondiale.

# Cu un șut letal, Onazi i-a rupt mâna unui coleg care s-a interpus pe traiectoria balonului! DETALII

# Jurgen Klinsmann, al treilea antrenor german care joacă împotriva țării sale la un Campionat Mondial, după Piontek (1986) și Schafer (2002). (DETALII)

# Pirlo nu se mai retrage de la națională: "Voi fi disponibil dacă e nevoie de mine" (DETALII).

# Enyeama, cel mai bun portar din Ligue 1, luptă cu Franța pentru un loc în sferturile CM. DETALII

# Muntari și Kevin-Prince Boateng au fost excluși din lotul Ghanei pentru comportament nesportiv! DETALII

# Toate participantele au înscris la Cupa Mondială. Nu s-a mai întâmplat asta din 1998! DETALII

# UPDATE: Luis Suarez a fost suspendat 9 meciuri internaționale și 4 luni n-are voie pe vreun stadion! DETALII

# Mijlocașul italian Andrea Pirlo, 35 de ani, a revenit asupra deciziei de a nu mai juca pentru Squadra Azzurra, după eliminarea de la Mondialul 2014 încă din faza grupelor. "Deocamdată voi sta acasă, dar voi fi disponibil dacă este nevoie de mine şi dacă noul selecţioner mă va convoca", a declarat conducătorul de joc al lui Juventus Torino la întoarcerea naţionalei în ţară, pe aeroportul Malpensa. DETALII

# Vicente Del Bosque va continua cu naționala Spaniei până la Euro 2016! Obiectivul: reconstrucția echipei. DETALII

# Cariera lui Suarez, în pericol. Starul riscă o suspendare în Anglia și poate pierde contractele de publicitate! DETALII

# Deschamps, după 0-0 cu Ecuador: "Rămâne bucuria! Nu putem câștiga mereu la diferență de trei goluri". DETALII

# Wilmots trimite rezervele pe teren în ultimul meci din grupă, contra Coreei de Sud. DETALII

# Carles Puyol a fost ales de FIFA pentru a returna trofeul câştigat de Spania în 2010 la ceremonia dinaintea finalei Cupei Mondiale de fotbal 2014 din Brazilia, aşa cum a făcut italianul Fabio Cannavaro în urmă cu 4 ani la Johannesburg, relatează ziarul AS. Puyol, 36 ani, un stâlp al defensivei iberice la CM 2010 şi CE 2008, a suferit numeroase accidentări în ultimul sezon şi nu a fost convocat pentru CM 2014. 

# Selecţionerul Iranului, portughezul Carlos Queiroz, a confirmat decizia sa de a renunţa la postul său, după ce asiaticii au fost eliminaţi în primul tur al Mondialului 2014.Antrenorul lusitan, care a preluat Iranul în 2011, a explicat că şi-ar fi dorit să continue, dar nu aprimit nicio ofertă.' 'Nu am primit nicio propunere concretă sau atractivă de a continua în ultimele 11 luni. M-am simţit mândru şi a fost o onoare să muncesc pentru Iran. Voi păstra mereu ţara şi jucătorii în inima mea. Îi îndrăgesc pe jucătorii mei, dar nu poţi avea un mariaj când o singură persoană vrea căsătoria, iar din păcate nu oamenii de pe Facebook sunt cei care decid'', a declarat Queiroz după eşecul cu Bosnia Herţegovina (1-3) din grupa F a CM 2014. 

# "Am început să scriem istorie, putem continua", au fost primele cuvinte ale selecţionerului echipei Elveţiei, germanul Ottmar Hitzfeld, care a lăudat calităţile mentale ale Elveţiei după victoria cu Honduras (3-0) şi calificarea în optimile de finală ale CM 2014. "Vreau să-i felicit pe cei care au jucat. Am întâlnit un adversar foarte puternic, dar am avut convingerea că putem atinge optimile de finală. Cunosc perfect punctele forte ale jucătorilor mei. Am demonstrat disciplină, dorinţă de joc şi solidaritate. Elveţia s-a depăşit şi a dat dovadă de pasiune. Acum este important să ne recuperăm, să ne odihnim şi să compensăm pierderea de lichid, dar nu cu alcool! Cu apă şi săruri minerale. Şi apoi, vom trece la pregătirea meciului cu Argentina", a adăugat Hitzfeld.

# Mijlocaşul olandez Leroy Fer va rata meciul cu Mexic, programat duminică în optimile de finală ale Mondialului 2014, din cauza unei accidentări suferite în zona coapsei la antrenamente. Fer, care a intrat pe teren şi a marcat la prima atingere a balonului în meciul cu Chile (2-0) din grupa B, a părăsit şchiopătând antrenamentul de marţi şi a fost supus miercuri unei test de rezonanţă magnetică. Jucătorul de 24 ani de la Norwich City este incert şi pentru un posibil sfert de finală, dacă Olanda câştigă meciul de duminică de la Fortaleza cu Mexic.

# Preşedintele federaţiei uruguayene de fotbal, Wilmar Valdez, susţine că probele sunt insuficient de clare pentru ca atacantul Luis Suarez să fie suspendat din cauză că l-a muşcat pe italianul Giorgio Chiellini. ''Noi credem că nu există probe suficiente pentru aplicarea unei sancţiuni lui Luis. Trebuie ca asta să fie clar, dar pe materialul video pe care l-am dat la FIFA nu se vede cu adevărat clar. Avem încredere în faptul că apărarea noastră poate avea succes'', a declarat Valdez.

# A doua victimă de la CM 2014. Alberto Zaccheroni a renunţat la postul de selecţioner al Japoniei. DETALII

# Scrisoarea lui Chilavert către Iker Casillas: "Rămâi cel mai bun portarmdin lume". DETALII

# Selecţionerul Ecuadorului Reinaldo Rueda a cerut deschiderea unei acţiuni disciplinare contra fundaşului francez Mamadou Sakho, suspectat că l-a lovit cu cotul pe Oswaldo Minda, fără ca arbitrul să vadă incidentul de la meciul disputat miercuri între Franţa şi Ecuador (0-0) în grupa E a Mondialului 2014. ''Este păcat ceea ce s-a întâmplat şi asta va trebui studiat de comisia arbitrilor. Anumite decizii nu au avut logică'', a declarat Rueda.

# Belgia va fi privată de doi jucători de bază, Vincent Kompany şi Thomas Vermaelen, ambii accidentaţi, la meciul de joi cu Coreea de Sud, ultimul din grupa H al CM 2014 din Brazilia. Cei doi au accidentări uşoare, dar selecţionerul belgian Marc Wilmots vrea să-i menajeze pentru faza următoare a competiţiei. Kompany suferă de pubalgie, în timp ce Vermaelen s-a accidentat la genunchi în meciul cu Rusia (1-0).

# 13 echipe calificate în optimile de finală până acum: șapte americane, cinci europene și una africană: Brazilia, Chile, Columbia, Uruguay, Mexic, Costa Rica, Argentina, Franța, Olanda, Grecia, Elveția, Belgia și Nigeria.

# Messi și Neymar sunt golgheterii la zi ai Campionatului Mondial, fiecare cu câte patru goluri. Alți șase jucători au câte trei goluri marcate: Thomas Muller (Germania), Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa), Enner Valencia (Ecuador), James Rodriguez (Columbia), Xherdan Shaqiri (Elveția).

Ziua 14 (25 iunie)

Ecuador a remizat pentru prima oară la un mondial, în zece meciuri jucate (4 victorii și 5 înfrângeri). (DETALII)

# Honduras a devenit echipa cu cele mai multe prezențe la Mondiale fără victorie (nouă partide).

# Ecuador – Franța 0-0. Echipa lui Didier Deschamps câștigă grupa după un meci spectaculos, dar fără goluri (DETALII).

# Honduras – Elveția 0-3. Hat-trick Shaqiri, pentru calificarea europenilor în optimile de finală. Vor juca împotriva Argentinei (DETALII).

# Franța, echipa care a trimis cele mai multe șuturi pe poartă într-un meci la acest Mondial (opt), fără a marca

# Elveția nu mai marcase cel puțin trei goluri într-un meci la Cupa Mondială din 1994, de la meciul cu România (4-1).

# Singurele hattrick-uri de la acest Mondial au fost reușite de doi jucători ai lui Bayern: Thomas Muller și Xherdan Shaqiri. Bayern are 12 goluri marcate prin jucătorii săi la acest turneu final.

# Xherdan Shaqiri, al doilea elvețian care marchează un hattrick la Mondiale. Primul a fost Sepp Hugi în 1954, într-un meci cu Austria. A fost al 50-lea hattrick din istoria Cupei Mondiale.

# Antoine Griezmann este singurul fotbalist de la acest Mondial care a lovit bara de două ori!

# Dubla lui Shaqiri din meciul cu Honduras (DETALII) a dus la 11 numărul golurilor marcate de jucătorii lui Bayern la acest Campionat Mondial, cele mai multe ale unui club de fotbal.

# Xherdan Shaqiri, primul elvețian care marchează o „dublă” într-un meci la Campionatul Mondial, de la Adrian Knup, care a marcat de două ori contra României, în 1994.

# Odată cu golul marcat de Shaqiri în meciul Honduras-Elveția (DETALII), au marcat la acest Mondial toate ”numerele” de la 1 la 23, cu excepția numărului 1.

# Un psiholog britanic a prezis anul trecut că fotbalistul uruguayan Luis Suarez va muşca din nou un adversar, lucru care s-a întâmplat miercuri, la Mondialul din Brazilia, victima fiind italianul Giorgio Chiellini, în meciul câştigat cu 2-1 de naţionala sud-americană.

Ziarul spaniol As a regăsit un articol publicat anul trecut de BBC, în care Thomas Fawcett, profesor la universitatea britanică Salford, a prevăzut că Suarez va recidiva după ce l-a muşcat pe Branislav Ivanovic, jucătorul lui Chelsea.

„E ceva în el. Aş spune că dacă în următorii cinci ani va fi atinsă o coardă sensibilă a lui Suarez într-o situaţie asemănătoare, va reacţiona la fel”, a declarat în aprilie anul trecut profesorul Fawcett, expert în psihologia sportului.

Întrebat anul trecut ce gândeşte despre muşcătura lui Suarez asupra lui Ivanovic, profesorul Fawcett a răspuns: „Nu a fost ceva premeditat, este un răspuns emoţional foarte spontan. Face asta fără să se gândească. (...) Muşcăturile sunt adesea un semn de frustrare. Un moment negativ când tensiunea atinge un moment culminant”.

# Ultima oară când Franța a câștigat toate cele trei meciuri din grupă, a câștigat Campionatul Mondial.

# Surprinzător, Olanda este echipa cu a treia cea mai mică posesie la acest turneu final: 40%. Doar Iran și Honduras au avut o posesie mai mică.

# Portughezii nu se tem de un „blat” la Germania-S.U.A.: ”Trebuie să existe respect” (DETALII).

# Veritabile furnici umane, triind munţi de gunoaie, în gropile aflate sub cer deschis în Brazilia, cei ce reciclează resturile îşi câştigă vizibilitatea în timpul Mondialului, în această ţară fără o politică publică de împărţire selectivă a acestora.

Fiecare meci al Cupei Mondiale de fotbal produce 5 tone de gunoi, iar acum este prima oară când organizarea unui Mondial a pus la punct un program de reciclare a acestor resturi şi pentru tratarea lor în parteneriat cu 'catadores' ('cei ce triază'). Aceştia sunt în număr de 850 şi au fost antrenaţi, lucrând în cele 12 stadioane ale Mondialului, resturile fiind prelucrate în 300 de cooperative. Coca-Coca, unul dintre partenerii oficiali ai FIFA, îi plăteşte pentru această muncă la nivelul de 80 de reali (27 de euro) pe zi, plus un ajutor pentru hrană de 8 euro.

'Senzaţia de a te afla într-un stadion al Cupei Mondiale este fantastică; nu vedem meciurile, pentru că muncim, dar pentru noi este un câştig să fim angajaţi într-un asemenea mare eveniment', a explicat pentru AFP Alex Pereira, 38 de ani, care lucrează de 14 ani în domeniul reciclării. În afara stadioanelor, mulţi dintre ei lucrează pe cont propriu şi revând la cooperative enormi saci de plastic, plini cu cutii aplatizate.

De altfel, aceste cutii sunt principalele resturi lăsate de suporteri, iar aplatizarea obiectelor de aluminiu se face pur şi simplu cu o piatră, aşa cum face Teresinha de Jesus Silva, o afro-braziliană de 68 de ani, cu ochii afectaţi de cataractă, ce recunoaşte că această muncă 'nu-i ajunge pentru a supravieţui'.

Brazilia este considerată drept numărul 1 în reciclarea cutiilor, graţie armatei sale tăcute de 'catadores': Gigantul sud-american recuperează 98 la sută din total, mult peste media europeană de 67 la sută, potrivit Asociaţiei braziliene a fabricanţilor de cutii. Potrivit guvernului, există 600.000 de persoane care se ocupă cu reciclarea în Brazilia. Noi credem că sunt peste 1 milion. Există, în plus, cooperative care ameliorează condiţiile de muncă, dar majoritatea sunt pe cont propriu, la gropile de gunoi', explică, pentru France Presse, Ronei Alves, coordonator al Mişcării naţionale a 'catadores'.

# Ultimii trei jucători care au marcat trei goluri din afara careului la CM: Matthaeus (1990), Diego Forlan (2010) și Lionel Messi (2014).

# Messi și Neymar sunt golgheterii la zi ai Campionatului Mondial, fiecare cu câte patru goluri. Alți șase jucători au câte trei goluri marcate: Thomas Muller (Germania), Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa), Enner Valencia (Ecuador), James Rodriguez (Columbia).

# Nigeria, prima echipă africană care s-a calificat în trei ediții diferite ale Cupei Mondiale în optimi.

# Portarul Nigeriei, Vincent Enyeama, a avut 10 parade în meciul cu Argentina, cele mai multe ale unui portar într-un singur meci la acest Mondial.

# Iran, ultima echipă care nu marcase la acest Mondial, a înscris cu Bosnia (DETALII). Din 1998 nu s-a mai întâmplat să înscrie toate echipele de la un turneu final mondial!

# Bosnia - Iran 3-1. Victorie amară. Bosniacii au terminat grupa pe locul 3, sub Nigeria (DETALII).

# Nigeria-Argentina 2-3. "Pumele" au câștigat Grupa F cu maximum de puncte. Messi, prima dublă la un CM (DETALII).

# Messia, ca D10S! Căpitanul Argentinei a reușit ce numai Maradona a mai făcut până acum la Campionatul Mondial (DETALII).

# Mondialul armelor secrete! Turneul final cu cele mai multe goluri marcate de rezerve din istorie (DETALII).

# Golul lui Samaras i-a scos pe greci în stradă! Presa elenă: "Calificare istorică" (DETALII).

# FOTO Federația Uruguayană vrea să-l scoată nevinovat pe Suarez, după ce l-a muşcat pe Chiellini (DETALII)

# Musa, primul fotbalist nigerian care reușește o „dublă” la un campionat mondial (DETALII).

# Iran, singura echipă care nu a reușit încă să înscrie la acest Campionat Mondial.

# Jucătorii Ghanei au refuzat bani prin transfer bancar. 3 milioane de dolari, trimiși cu charterul în Brazilia (DETALII).

# Joseph Yobo va bifa, cu Argentina, cel de-al 100-lea meci pentru naționala Nigeriei (DETALII). Este primul nigerian care atinge această bornă.

# Argentina și Nigeria s-au întâlnit de trei ori la Campionatul Mondial în ultimii 20 de ani. De fiecare dată s-au impus argentinienii, la o diferență minimă: 2-1 (1994), 1-0 (2002), 1-0 (2010).

Lionel Messi are o medie de 7 driblinguri pe meci, mai mare decât a oricărui alt fotbalist prezent la CM 2014.

# O echipă la care evoluează un jucător de calibrul lui Lionel Messi (care a împlinit marţi 27 de ani) este întotdeauna dependentă de performanţele vedetei sale, a declarat selecţionerul Argentinei, Alejandro Sabella, înaintea meciului cu Nigeria (ora 19:00).

"Atunci când ai un jucător precum Messi, există tot timpul o dependenţă. Noi încercăm să o reducem uneori, însă această dependenţă există mereu. Încercăm să minimalizăm presiunea internă asupra unui jucător atât de extraordinar la o Cupă Mondială, eliberându-l de tensiunea pe care ar putea să o resimtă, deoarece rolul unei echipe este de a se ajuta reciproc. În ultimul timp, Leo a jucat foarte bine pentru selecţionată, atât în meciurile disputate în Argentina, cât şi în cele pe care le-am disputat în străinătate. Iar aici, la Cupa Mondială, Messi a fost decisiv în primele noastre două meciuri. Oamenii îl idolatrizează, iar el merită această admiraţie şi noi vom face totul ca ea să continue", a declarat Sabella.

Echipele probabile:

Nigeria 4-2-3-1: Eneyama - Ambrose, Omeruo, Yobo, Oshaniwa - Mikel, Onazi - Odemwingie, Babatunde, Musa - Emenike

Argentina 4-3-3: Romero - Zabaleta, Garay, Fernandez, Rojo - Gago, Mascherano, Di Maria - Palacio, Messi, Lavezzi

Chiellini pune tunurile pe FIFA: "Sunt curios să văd dacă vor folosi proba video împotriva lui Suarez" (DETALII)

# Gerrard știe de ce au nevoie jucătorii Angliei: "Mentalitate și caracter" (DETALII)

Prima reacţie a lui Suarez, după incidentul cu Chiellini: "M-am sprijinit de umărul lui" (DETALII)

Şi preşedintele Federaţiei Italiene şi-a dat demisia, după Prandelli. 3 nume pentru banca tehnică a "Azzurrilor" (DETALII)

VIDEO Grecia, prima dată în optimile CM. Samaras, aproape de recordul lui Totti (DETALII)

Suarez riscă să fie exclus de la CM, după ce l-a muşcat pe Chiellini. Suspendarea maximă: 24 de meciuri (DETALII)

# Georgios Samaras a adus calificarea Greciei în optimile CM 2014 cu golul înscris în prelungirile meciului cu naţionala Coastei de Fildeş (2-1). Acesta a fost primul şut pe poartă reuşit de atacantul grec la această ediţie a Cupei Mondiale. Samaras a fost integralist în toate partidele echipei sale, evoluând 270 de minute + prelungirile celor 3 meciuri din grupe.

# Grecia a înscris contra Coastei de Fildeş tot atâtea goluri câte a reuşit în ultimele 8 meciuri jucate la Cupa Mondială (două)

# James Rodríguez a reuşit cel puţin câte un gol sau un assist în toate cele 3 partide disputate de Columbia la CM 2014.

Portarul şi căpitanul echipei Italiei, Gianluigi Buffon (36 ani), i-a criticat indirect, fără să-i numească, pe mai tinerii săi coechipieri, prea timizi în meciul pierdut în faţa Uruguayului (1-0).

"Auzim adesea că este nevoie de o schimbare, că Buffon, Pirlo, De Rossi, Chiellini şi Barzagli sunt bătrâni, dar adevărul este că atunci când trebuie împins carul, ei sunt întotdeauna în prima linie", a afirmat 'Gigi' pentru postul italian Sky.

"Trebuie să-i respectăm un pic mai mult, nu pentru ce au fost, ci pentru ce reprezintă încă", a adăugat Buffon. 

# Clasamentul golgheterilor după meciurile desfăşurate marţi la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie):

4 goluri: Neymar (Brazilia)

3 goluri: Thomas Muller (Germania), Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa), Enner Valencia (Ecuador), James Rodriguez (Columbia)

2 goluri: Tim Cahill (Australia), Mario Mandzukic (Croaţia), Luis Suarez (Uruguay), Lionel Messi (Argentina), Andre Ayew (Ghana), Clint Dempsey (SUA), Memphis Depay (Olanda), Ivan Perisic (Croaţia), Wilfried Bony (Cote d'Ivoire), Gervinho (Cote d'Ivoire), Jackson Martinez (Columbia)

Djokovic este fanul Greciei la CM 2014. Sârbul s-a bucurat pentru calificarea elenilor (DETALII)

VIDEO Grecia, prima dată în optimile CM. Samaras, aproape de recordul lui Totti (DETALII)

# Zece echipe calificate până acum în optimile de finală ale Cupei Mondiale, șapte americane și trei europene: Brazilia, Chile, Columbia, Uruguay, Argentina, Belgia, Olanda, Mexic, Costa Rica, Grecia. Olanda și Columbia, singurele calificate cu maximum de puncte până acum. Lista poate fi completată de Argentina, Belgia și Franța. 

# Antrenorul Coastei de Fildeș, Sabri Lamouchi, s-a aflat la ultimul meci al său pe banca echipei africane. După ce a ratat calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale, în ultimul minut de prelungiri ale meciului cu Grecia (DETALII), tehnicianul francez, al cărui contract expira după acest turneu final, a anunțat că nu-și va prelungi angajamentul și va părăsi postul de selecționer.  (DETALII AICI)

# Nu s-au terminat meciurile din grupe, dar America de Sud a dat deja o semifinalistă! (DETALII)

Ziua 13 (24 iunie)

# Pekerman l-a trimis în teren, în minutul 84 al meciului cu Japonia, pe veteranul portar Faryd Mondragon, care a devenit astfel cel mai în vârstă fotbalist din istoria Mondialelor, la 43 de ani și trei zile. Până azi, recordul îi aparținea camerunezului Roger Milla (42 de ani, o lună și opt zile). (DETALII)

# Grecia - Coasta de Fildeș 2-1. Samaras a marcat din panalty, în prelungiri, golul calificării! (DETALII)

# Japonia-Columbia 1-4. Sud-americanii au câștigat grupa cu maximum de puncte. În "optimi" dau piept cu Uruguay (DETALII).

# Columbia și-a depășit deja recordul de goluri marcate la un Campionat Mondial, cinci, din 1962. Acum are deja 9

# Godin, fundașul providențial. După ce i-a adus lui Atletico titlul în La Liga, a semnat și eliminarea Italiei de la CM (DETALII)

# VIDEO Sabău: ”Prandelli nu e vinovat. Italia n-are valoare, n-ai ce antrena în afară de Pirlo” (DETALII)

# Golul marcat de Cuadrado din penalty, cu Japonia (DETALII), al 20-lea din istoria Columbiei la un campionat mondial, i-a fost dedicat căpitanului Mario Yepes, care în meciul precedent, cu Coasta de Fildeș, a fost al 100-lea al fundașului la națională.

# Antrenorul Uruguayului i-a luat apărarea lui Luis Suarez la finalul partidei, după ce italienii l-au acuzat pe atacantul lui Liverpool că l-a mușcat pe Chiellini (DETALII).

„Nu am văzut înregistrarea video a fazei și cred că arbitrul nu a văzut incidentul. Pentru mine și uruguayeni sunt lucruri mult mai importante de discutat decât acest incident. Lumea ar trebui să vorbească despre Suarez doar când e pe teren și joacă. El e un fotbalist important pentru noi, nu am văzut faza și nu pot comenta”, a declarat Oscar Tabarez, la conferința de presă.

# Costa Rica, prima națională din lume care a început un Mondial cu trei partide împotriva a trei campioane mondiale și n-a pierdut niciuna: două victorii și un egal.

# Suarez a mușcat din nou și ar putea fi sancționat de FIFA. VIDEO Acum un an, "victima" era Ivanovic (DETALII).

# Prima victimă dintre antrenori. Cesare Prandelli a demisionat după eliminare: „A fost o hoție pe față!” (DETALII)

# Japonia nu a învins niciodată echipe sudamericane la Campionatul Mondial. A jucat trei meciuri, remizând într-unul și pierzând două.

# Nouă echipe sunt calificate în acest moment în optimile de finală: șapte americane și două europene: Brazilia, Mexic, Olanda, Chile, Columbia, Costa Rica, Uruguay, Belgia și Argentina. 

# Spania, Italia și Anglia au făcut împreună numărul de puncte reușite de Costa Rica în faza grupelor.

Fundaşul Thomas Vermaelen a fost singura absenţă la antrenamentul de marţi al echipei Belgiei, care va întâlni joi Coreea de Sud, la Sao Paulo, în ultimul meci din Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia, anunţă presa internaţională.

Thomas Vermaelen a suferit o întindere la coapsa dreaptă şi a fost nevoit să părăsească terenul după numai o jumătate de oră de joc, în meciul câştigat duminică împotriva Rusiei (1-0). Acest rezultat a consfinţit calificarea 'diavolilor roşii' în optimi de finală.

Fundaşul lui Arsenal va fi la dispoziţia selecţionerului Marc Wilmots în optimi.

# Costa Rica - Anglia 0-0. Britanicii părăsesc CM fără victorie și cu un singur punct (DETALII).

# Italia – Uruguay 0-1. Peninsularii, la a doua eliminare consecutivă din faza grupelor la Mondiale! (DETALII)

# Marchisio, al optulea italian care este eliminat și al șaptelea care vede direct cartonașul roșu la un Campionat Mondial. Doar Brazilia (10), Argentina și Uruguay (8) au avut mai multe eliminări directe (DETALII).

# Camerunezii N'Koulou și M'Bia au egalat ieri recordul de înfrângeri consecutive la Mondiale, șase, stabilit de bulgarul Asparukhov în 1970.

# Atacantul american Jozy Altidore, accidentat la aductori, nu va fi restabilit la timp pentru a juca împotriva Germaniei în ultimul meci din Grupa G, însă ar putea reveni în caz de calificare în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2014.

„Jozy se reface cu adevărat bine, munceşte mult şi echipa noastră medicală se ocupă de el. Meciul viitor vine prea repede. Îl vom recupera însă în timpul acestui turneu. Odată trecut acest meci, sperăm cu succes, sunt şanse mari să revină în echipă”, a spus selecţionerul Jurgen Klinsmann.

Altidore a fost înlocuit după o accidentare în meciul cu Ghana (2-1) şi nu a putut juca împotriva Portugaliei (2-2).

# Andrea Pirlo a bifat, cu Uruguay, meciul său cu numărul 112 la naționala Italiei, fiind pe locul 4 all-time, la egalitate cu Dino Zoff. Primii trei: Buffon (142), Cannavaro (136) și Maldini (126).

# La acest turneu final s-au comis doar 27,8 faulturi pe meci, cea mai scăzută medie de la un Campionat Mondial din 1966 încoace.

# La ultimele 10 Cupe Mondiale, doar trei jucători au reușit câte două „duble” în faza grupelor, la aceeași ediție: Cubillas, Klose și Neymar!

# 31 din cele 32 de echipe participante la Mondialul din Brazilia au primit cel puțin un gol. Nigeria, singura care nu a fost învinsă, dar va juca în ultima rundă cu Argentina.

# Febra Mondialului a ajuns și la Wimbledon: “Tenismenii spaniolii sunt cam tăcuți în vestiar” (DETALII).

# Avionul naționalei Spaniei, lovit de un fulger înainte de aterizarea la Madrid. 250 de fani în aeroport (DETALII).

# Rafa Marquez e singurul fundaș din lume care a dat gol la trei Mondiale (DETALII)

Olanda a reuşit în grupele CM 2014 mai multe goluri (10) decât în aceeaşi fază a precedentelor două ediţii de Cupă Mondială.

Robin van Persie şi "Chicharito" Hernandez au înscris golurile ultimei întâlniri Olanda - Mexic (2-1), în 2010.

# Olanda este neînvinsă în ultimele 4 meciuri cu Mexic: 3 victorii şi un egal

Olanda şi Mexic se întâlnesc în optimi. În ultimele 6 meciuri directe s-au înscris nu mai puţin de 22 de goluri.

# Olanda a primit până acum cele mai multe faulturi dintre toate echipele de la Cupa Mondială - 43.

# Olanda e singura echipă care şi-a câştigat toate meciurile din grupă, deşi nu a avut peste 50% posesie în niciunul dintre ele.

Exact 1000 de faulturi s-au înregistrat în primele 36 de meciuri de la Cupa Mondială.

VIDEO Neymar a înscris golul 100 al acestui turneu final, la meciul 100 disputat de Brazilia la Cupele Mondiale (DETALII)

Brazilia și Mexic, singurele echipe calificate în "optimi" la fiecare CM din 1994 încoace (DETALII)

# Delegaţia Spaniei a revenit în ţară, după eliminarea de la CM, fără Diego Costa, Pique şi Fabregas (DETALII)

Golul cu călcâiul înscris de David Villa cu Australia (VIDEO AICI) a fost cea de-a 59-a reuşită a atacantului în cele 97 de partide disputate în tricoul naţionalei. Villa e golgheterul all-time al Spaniei.

# În meciul contra Camerunului, brazilianul Fernandinho a înscris la chiar primul său şut la Cupa Mondială 2014.

În prima repriză a partidei Camerun - Brazilia (1-4), Fred este jucătorul care a atins balonul de cele mai puţine ori (13). Atacantul a înscris însă în minutul 4 al părţii secunde, ducând scorul la 3-1 pentru Brazilia.

# Ivan Perisic a înscris sau a dat pasă de gol la 3 dintre cele 6 reuşite ale Croaţiei la CM 2014.

# Arjen Robben a contribuit direct la cel puţin un gol în fiecare dintre cele 3 partide disputate de Olanda în grupele CM 2014. A reuşit să înscrie de 3 ori şi a dat un "assist".

# Italia - Uruguay (ora 19:00) este meciul zilei la Cupa Mondială. Cele două formaţii au câte 3 puncte după primele două etape, astfel că partida directă este decisivă pentru calificarea în optimi. 

"Azzurrii" au avantajul golaverajului, astfel că le este suficient şi un rezultat de egalitate. Pentru Suarez & co. victoria este singura opţiune.

Echipele probabile:

Italia 3-5-2: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chuellini - Darmian, Verratti, Pirlo, Marchisio, Sciglio - Balotelli, Immobile

Uruguay 4-3-1-2: Muslera - Caceres, Gimenez, Godin, Pereira - Gonzalez, Rios, Rodriguez - Lodeiro - Suarez, Cavani

Clasament: 

GRUPA DMVEÎG.M.G.P.P
Costa Rica2200416
Italia2101223
Uruguay2101343
Anglia2002240

Prime de aproape 50.000 € pentru jucătorii Coastei de Fildeş, în caz de calificare (DETALII)

Luis Suarez va intra titular contra Italiei. “Calitățile nu dispar după o operație” (DETALII)

Villa s-a răzgândit și lasă ușa deschisă naționalei: "Dacă voi fi chemat, vin cu plăcere" (DETALII)

# Brazilianul Neymar, golgheterul la zi al Cupei Mondiale, cu 4 reuşite, a declarat că aşteaptă cu încredere partida cu Chile, din optimile competiţiei. 

"Acum suntem mai încrezători înainte de meciul cu Chile. Am jucat bine de la început până la final. Nu cred că eu sunt mai important decât alţii, rolul meu este să marchez goluri şi să creez ocazii. Chile este un adversar complicat, i-am învins în trecut, dar fotbalul este tot mai complicat pe zi ce trece", a declarat Neymar.

# Clasamentul golgheterilor după meciurile desfăşurate luni la Cupa Mondială din Brazilia (12 iunie - 13 iulie):

4 goluri: Neymar (Brazilia)

3 goluri: Thomas Mueller (Germania), Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa), Enner Valencia (Ecuador)

2 goluri: Tim Cahill (Australia), Mario Mandzukic (Croaţia), James Rodríguez (Columbia), Luis Suarez (Uruguay), Lionel Messi (Argentina), Andre Ayew (Ghana), Clint Dempsey (SUA), Memphis Depay (Olanda), Ivan Perisic (Croaţia).

# VIDEO Croația - Mexic 1-3. Croații au fost eliminați cu trei goluri primite în zece minute! Olanda - Mexic în optimi. DETALII

# VIDEO Camerun-Brazilia 1-4. Sud-americanii au scăpat de Olanda și vor înfrunta Chile. DETALII

# Mai pleacă la Chelsea? “Până nu avem banii, Diego Costa este al lui Atletico!” DETALII

# Del Bosque explică de ce l-a schimbat pe Villa: “N-am știut că va fi ultima lui partidă!” DETALII

# Mesajul lui Marica pentru fanii naționalei: 'Am pierdut enorm că n-am ajuns în Brazilia!' DETALII

# În minutul 87 al partidei contra Croației, Guillermo Ochoa a primit primul său gol la CM 2014, astfel că doar Vincent Enyeama (Nigeria) rămâne singurul integralist neînvins la acest turneu.

# Ultimul brazilian care a marcat mai mult de trei goluri la un turneu final: Ronaldo, în 2002. Lui Fred i-au trebuit opt ani ca să marcheze al doilea său gol la CM. L-a reușit pe primul în poarta Australiei, în 2006.

# Roy Hodgson va schimba din temelii echipa Angliei pentru ultimul meci de la CM 2014, cel cu naționala din Costa Rica. 9 jucători noi vor intra pe teren, față de partida cu Uruguay! Astfel, reprezentativa Albionului se va prezenta în felul următor: Foster - Smalling, Cahill, Jones, Shaw - Lampard, Wilshere - Milner, Barkley, Lallana - Sturridge. Din tabăra costaricanilor vor lipsi cei mai buni jucători, Joel Campbell și Bryan Ruiz, care vor fi menajați de selecționer.

Ziua 12 (23 iunie)

# Brazilianul Neymar a marcat golul cu numărul 100 la acest Mondial, la meciul 100 al naționalei sale la un turneu final! Alte borne asemănătoare au mai fost stabilite de Armstrong (1982), Stopyra (1986), englezul Platt (1990), spaniolul Luis Enrique (1994), spaniolul Hierro (1998), slovenul Acimovic (2002), americanul Dempsey (2006) și un alt iberic, Iniesta, în 2010.

# Alex Song a fost suspendat pentru trei meciuri după cartonașul roșu încasat în partida cu Croația, când l-a lovit cu cotul în spate pe atacantul Mario Manduzkic. Oricum, echipa Camerunului va pleca acasă după ultimul meci din grupe, cu Brazilia.

# Olanda a câștigat 6 meciuri la rând în grupele Cupei Mondiale, fiind neînvinsă în această fază de mai bine de 20 de ani! Totodată, Memphis Depay a devenit primul jucător batav care a înscris în primele sale două meciuri jucate la CM în naționala Olandei.

# David Villa este primul jucător care marchează la Mondiale cu călcâiul, după austriacul Bruno Pezzey, care a înscris în 1982! Spaniolul este doar al patrulea jucător care înscrie pentru țara sa la trei Cupe Mondiale diferite: s-a alăturat lui Julio Salinas, Fernando Hierro și Raul.

# Andres Iniesta devine al 9-lea jucător din istoria Spaniei care atinge borna de 100 de selecții la echipa națională. Primii trei sunt, în ordine, Iker Casillas (156), Xavi (133) și Andoni Zubizarreta (126). Îi urmează Sergio Ramos, Xabi Alonso și Fernando Torres.

# Thomas Vermaelen va lipsi între 5 și 7 zile, după ce a fost accidentat de colegul Kompany, la încălzirea dinaintea partidei cu Rusia.

# Fanii spanioli au apărut cu zâmbetul pe buze la ultimul meci din grupe la CM 2014, dar mesajele lor i-au vizat pe jucătorii lui Vicente Del Bosque. "Somos la risa del mundo", au scris niște microbiste pe un steag al Spaniei. Traducerea liberă: "Suntem de râsul lumii"

# VIDEO Olanda - Chile 2-0. Leroy Fer și Depay au marcat golurile victoriei batave, după pauză. DETALII

# VIDEO Australia - Spania 0-3. Villa, Torres și Mata au adus victoria de onoare. DETALII

# Klinsmann va cânta ambele imnuri la Germania - SUA. "Am rămas fanul nemților". DETALII

# Susic, criticat în Bosnia: "Ibisevic ar fi trebuit să se afle pe teren de la început!". DETALII

# David Villa, vârful de 32 de ani al Spaniei, a fost înlocuit cu Mata în minutul 56 al partidei cu Australia. Villa a marcat un gol superb, cu călcâoiul, dar și-a încheiat trist cariera internaţională. Copleşit de emoţii, Villa s-a aşezat pe banca de rezerve şi a izbucnit în plâns.

# Media de 2,94 goluri pe meci la Cupa Mondială din 2014, după disputarea a jumătate din meciurile competiţiei, este cea mai mare de la Mondialul din 1970 din Mexic, până acum fiind înscrise 94 de goluri, a anunţat luni FIFA. Încă din prima săptămână, Zico, fostul idol al Selecao, s-a declarat încântat: 'Vezi multe goluri fantastice, e incredibil'. El a subliniat atmosfera, 'cu publicul brazilian care-i face pe oameni fericiţi'.

# Fundaşul francez Raphael Varane va rata, din cauza unei gastroenterite, ultimul meci din faza grupelor de la Cupa Mondială 2014, programat miercuri, împotriva Ecuadorului, la Rio de Janeiro, anunţă revista France Football. Laurent Koscielny îi va lua locul în meciul de miercuri, ce se va disputa pe mitica arenă Maracana. Franţa este lider în Grupa E, cu 6 puncte după primele două meciuri. 'Les Bleus' nu vor conta împotriva Ecuadorului nici pe Yohan Cabaye, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

# Deoarece Van Persie este suspendat, Olanda va alinia pentru prima dată în ultimele 221 de meciuri (din 1996 încoace) o echipă de start în care niciun jucător nu are numele "Van"! Antrenorul face excepție însă: Louis Van Gaal. Olanda: 1. Jasper Cillessen -7. Darryl Janmaat, 2. Ron Vlaar, 3. Stefan De Vrij, 5. Daley Blind - 20. Georginio Wijnaldum, 8. Nigel De Jong - 10. Wesley Sneijder - 11. Arjen Robben (căpitan), 15. Dirk Kuyt, 17. Jeremain Lens. 

# Olandezii au trimis 78% din șuturi pe poartă, la această ediție a CM. Este cea mai eficientă echipă din acest punct de vedere

# Scolari răspunde acuzațiilor lui Van Gaal: ”Comentarii stupide sau rău-intenționate”. DETALII

# Golgheterul all-time al Spaniei joacă ultimul meci la națională, cu Australia. DETALII

# Daniele De Rossi este jucătorul cu cele mai multe pase încercate (212) și reușite (195) de la Cupa Mondială din Brazilia. Doi italieni sunt în primii trei.

# Brazilia a primit 16 goluri în 24 de meciuri cu Luiz Felipe Scolari pe banca tehnică, în al doilea mandat al acestuia. Adică o medie de două goluri la fiecare trei partide.

# Deși după acest turneu final se va despărți de echipa națională a Spaniei, Xavi nu va fi în teren la meciul cu Australia, ultimul de la acest Mondial pentru „La Roja”. Mijlocașul Barcelonei, care va lucra cu Dan Petrescu la Al Arabi, în Qatar, din sezonul viitor, nu este între primii unsprezece jucători trimiși în teren în această seară de Del Bosque. Motivul? Are probleme musculare și nu va putea evolua.

Astfel, ultimul meci al lui Xavi la echipa națională rămâne cel cu Olanda, pierdut cu 1-5, în fața lui Van Gaal, antrenorul care l-a debutat la Barcelona. Mai mult, și primul meci al lui Xavi Hernandez la națională a fost tot contra Olandei. Mijlocașul catalan a strâns 134 de prezențe în tricoul naționalei spaniole.

Bosnia face scandal după meciul cu Nigeria! Arbitrul și portarul Enyeama s-au îmbrățișat (DETALII)

# Italia, în pericol de eliminare de la CM. Prandelli schimbă radical sistemul (DETALII)

# Redknapp: "Unii jucători au refuzat naționala Angliei!" Reacţia lui Gerrard (DETALII)

# Italia a reușit 1074 de pase în primele două partide jucate la CM 2014. Nicio altă echipă din cele 32 de la Cupa Mondială nu a reușit atât de multe.

# Cum ar arăta echipele de la CM fără jucători „străini”? Naționalele de azi se bazează mult pe „imigranți” (DETALII)

# Cristiano Ronaldo are cele mai multe şuturi pe poartă la Cupa Mondială din Brazilia, fără să înscrie. Nu mai puţin de 14 şuturi cadrate a reuşit starul portughez în primele două partide, însă nu a perforat niciodată plasa porţii adverse.

# Clasamentul golgheterilor Cupei Mondiale, înaintea ultimelor meciuri din faza grupelor

3 goluri: Thomas Muller (Germania), Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa), Enner Valencia (Ecuador)

2 goluri: Neymar (Brazilia), Tim Cahill (Australia), Mario Mandzukic (Croaţia), James Rodríguez (Columbia), Luis Suarez (Uruguay), Lionel Messi (Argentina), Andre Ayew (Ghana), Clint Dempsey (SUA)

1 gol: Oscar (Brazilia), Oribe Peralta (Mexic), Xabi Alonso (Spania), Stefan De Vrij (Olanda), Alexis Sanchez (Chile), Jorge Valdivia (Chile), Jean Beausejour (Chile), Pablo Armero (Columbia), Teófilo Gutiérrez (Columbia), Edinson Cavani (Uruguay), Joel Campbell (Costa Rica), Oscar Duarte (Costa Rica), Marcos Urena (Costa Rica), Claudio Marchisio (Italia), Mario Balotelli (Italia), Daniel Sturridge (Anglia), Keisuke Honda (Japonia), Wilfried Bony (Cote d'Ivoire), Gervinho (Cote d'Ivoire), Admir Mehmedi (Elveţia), Haris Seferovic (Elveţia), Vedad Ibisevic (Bosnia-Herţegovina), Mats Hummels (Germania), Mario Goetze (Germania), Miroslav Klose (Germania), John Brooks (SUA), Sofiane Feghouli (Algeria), Marouane Fellaini (Belgia), Dries Mertens (Belgia), Lee Keun-ho (Coreea de Sud), Aleksandr Kerjakov (Rusia), Mile Jedinak (Australia), Memphis Depay (Olanda), Eduardo Vargas (Chile), Charles Aranguiz (Chile), Ivica Olic (Croaţia), Ivan Perisic (Croaţia), Juan Quintero (Columbia), Gervinho (Cote d'Ivoire), Wayne Rooney (Anglia), Bryan Ruiz (Costa Rica), Olivier Giroud (Franţa), Blaise Matuidi (Franţa), Mathieu Valbuena (Franţa), Moussa Sissoko (Franţa), Blerim Dzemaili (Elveţia), Granit Xhaka (Elveţia), Carlo Costly (Honduras), Asamoah Gyan (Ghana), Peter Odemwingie (Nigeria), Divock Origi (Belgia), Islam Slimani (Algeria), Rafik Halliche (Algeria), Abdelmoumene Djabou (Algeria), Yacine Brahimi (Algeria), Son Heung-min (Coreea de Sud), Koo Ja-cheol (Coreea de Sud), Nani (Portugalia), Silvestre Varela (Portugalia), Jermaine Jones (SUA)

autogoluri: Marcelo (Brazilia), pentru Croaţia; Noel Valladares (Honduras), pentru Franţa; Sead Kolasinac (Bosnia), pentru Argentina

În ciuda eşecului cu Belgia (0-1 VIDEO AICI), selecţionerul Rusiei, Fabio Capello, s-a declarat încrezător în şansele echipei sale de a se califica în optimile Cupei Mondiale

"Da, cred în continuare în calificare, dar nu vom avea altă şansă decât să învingem Algeria. Din păcate, am pierdut în ultimele cinci minute cu Belgia. L-am introdus în teren pe Alan Dzagoev pentru că am crezut că putem învinge, pentru că ne-am creat ocazii periculoase. Cred că important la această primă Cupă Mondială după 12 ani este că ne ajută să înţelegem la ce nivel trebuie să joci la aceste competiţii în perspectiva Mondialului din 2018 care va fi organizat de Rusia, dar mai întâi la Euro 2016", a declarat Fabio Capello.

Au mai rămas de disputat:

26 iunie: Algeria - Rusia, la Curitiba, 23:00 

26 iunie: Coreea de Sud - Belgia, la Sao Paulo, 23:00

GRUPA HMVEÎG.M.G.P.P
Belgia2200316
Algeria2101543
Rusia2011121
Coreea de Sud201351

Algeria e prima națională africană care marchează 4 goluri într-un meci la CM (DETALII)

Ronaldo, cu moralul la pământ: "Ar fi o minciună să spui că Portugalia e o formaţie de top" (DETALII

Suspiciuni în grupa G. Germania și SUA, echipa lui Klinsmann, bănuite de blat în ultimul meci (DETALII)

# Şase echipe şi-au asigurat calificarea în optimile Cupei Mondiale înainte de ultimele meciuri din fiecare grupă. Acestea sunt: Chile, Olanda (ambele grupa B), Columbia (grupa C), Costa Rica (grupa D), Argentina (grupa F) şi Belgia (grupa H). 

Alte 5 echipe sunt deja eliminate, înainte de ultima fază a grupelor: Camerun (grupa A), Spania, Australia (ambele grupa B), Anglia (grupa D) şi Bosnia (grupa F).

Faza optimilor de finală începe sâmbătă, 28 iunie.

Portugalia - SUA 2-2. Lusitanii au egalat în cel de-al cincilea minut al prelungirilor prin Varela, după o centrare venită de la Cristiano Ronaldo! Americanii au fost la doar câteva secunde de câștigarea grupei! DETALII 

Ziua 11 (22 iunie)

# Ce ediție nebună de CM! În Brazilia, Algeria a marcat deja cât trei foste campioane mondiale la un loc: Italia (2), Anglia (2), Spania (1). De altfel, Algeria este prima echipă din Africa ce reușește să marcheze de patru ori într-un singur meci la un turneu final mondial.

# O statistică interesantă: cele mai multe goluri de la acest turneu final s-au marcat cu piciorul stâng (35). De 34 de ori au marcat "dreptacii", de 19 ori s-a înscris cu lovituri de cap, iar alte trei goluri au fost realizate cu alte părți ale corpului.

# Echipele africane au cunoscut o revenire de formă impresionantă în etapa a doua a grupelor. Dacă în prima rundă au pierdut aproape pe linie, exceptând Coasta de Fildeș și Nigeria, acum africanii au cules laurii victoriei: Nigeria a învins Iran (1-0), Ghana a remizat cu Germania (2-2), iar Algeria a zdrobit Coreea de Sud (4-2). Singura dezamăgire: Camerun, care a pierdut ambele meciuri jucate și are golaveraj 0-5.

# VIDEO Cine e eroul Belgiei? Divock Origi s-a născut în Anglia şi joacă la Lille. Cele 5 goluri marcate în Ligue 1. DETALII

# VIDEO Surprizele CM 2014 în opiniile lui Gică Craioveanu, Dănciulescu și Florin Bratu. DETALII

# Spania nu doar că va pierde în iulie locul 1 din clasamentul FIFA, dar va ajunge pe locul 9. DETALII

# Sven Goran Eriksson este sigur că Roy Hodgson beneficiază de clemenţă din partea Federaţiei doar datorită faptului că este un antrenor autohton. Aflat pe banca Angliei între 2001 şi 2006, Eriksson a ieşit de trei ori în sferturi cu naţionala Albionului, la turneele finale mondiale şi europene, iar acum a comentat situaţia lui Hodgson: "Ştiu sigur că, dacă era vorba despre mine, aş fi fost demis pe loc. Dacă Hodgson era străin, cu siguranţă ar fi fost dat afară. Nu îmi dau seama de ce aşteptările englezilor sunt atât de mici în ziua de azi".

# Steven Gerrard amână anunțul privind viitorul său la naționala Angliei. DETALII

# Ce ghinion! Vermaelen a fost lovit de Kompany și a rezistat doar 30 de minute cu Rusia. DETALII

# Belgia - Rusia 1-0. Introdus în a doua repriză, Origi a adus calificarea echipei lui Wilmots în minutul 88! DETALII

# Louis Van Gaal acuză faptul că Brazilia este avantajată la CM: "FIFA nu este fair-play!" DETALII

# Thomas Muller va intra cu SUA, deși a terminat meciul cu Ghana plin de sânge. DETALII

# Barcelona e gata să facă oferta pentru Suarez. Clauza de reziliere e de 125 mil. €. DETALII

# FIFA le-a cerut spaniolilor să nu mai facă antrenamentul oficial la Curitiba, dacă tot sunt eliminați! DETALII

# Roy Hodgson, a cărui menţinere la cârma echipei Angliei în ciuda eliminării din primul tur la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia a stârnit nemulţumire, a declarat că echipa sa a pus 'baze solide pentru Campionatul European din 2016'.

„Eu cred că Anglia are baze foarte solide. Echipa este tânără. Eu nu mă îndoiesc că ea va progresa, nu doar până în 2016 ci şi după”, a afirmat Hodgson la Sao Paulo, făcând aluzie la jucători precum Raheem Sterling, Ross Barkley şi Jordan Henderson.

„Sunt satisfăcut de maniera în care am abordat turneul şi eforturile consimţite de jucători, dar noi am întâlnit două echipe puternice şi experimentate care ne-au fost superioare”, a adăugat el.

Preşedintele Federaţiei engleze de fotbal (FA), Greg Dyke, l-a confirmat pe Hodgson în funcţie în momentul în care Costa Rica învingea Italia (1-0), un rezultat care a precipitat eliminarea Angliei. Această decizie a generat comentarii extrem de negative în presa britanică.

# Bosniacii deplâng eliminarea de la CM și denunță „frauda” arbitrilor. (DETALII)

# Brazilianul Hulk, care a acuzat probleme la coapsa stângă şi a fost menajat în meciul cu Mexic, a figurat în 11-le brazilian care a învins rezervele sâmbătă la un meci de antrenament al 'Selecao' la Teresopolis, înaintea meciului de luni cu Camerun.

Luiz Felipe Scolari a aşteptat până în ultimul moment să-l introducă în teren pe atacantul echipei Zenit Sankt-Petersburg, după ce iniţial a părut că intenţionează să-l titularizeze pe Ramires, cel care l-a înlocuit pe Hulk în partida cu Mexic.

Echipa titularilor s-a impus cu 2-0 prin golurile înscris de Neymar şi Paulinho. 11-le titular a fost acelaşi cu cel din meciul de deschidere cu Croaţia.

Duminică, pentru prima oară, Scolari a decis un antrenament cu porţile închise pe stadionul Mane Garrincha din Brasilia, unde Brazilia urmează să întâlnească Camerunul luni.

# Doar trei fotbaliști de la acest Campionat Mondial au fost aleși de două ori „Omul meciului”: Lionel Messi (Argentina), James Rodriguez (Columbia) și Karim Benzema (Franța)

# Belgia nu a pierdut niciodată cu Thibaut Courtois în poartă, în 18 partide. De 12 ori a câștigat, de șase ori a încheiat la egalitate.

# "Fără panică", afirmă selecţionerul Cesare Prandelli, în ciuda înfrângerii suferită de Italia în faţa echipei Costa Rica (1-0), îndemnând la mobilizare pentru salvarea calificării în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia.

"Fără panică. Să ne refacem forţele, mai avem încă şansa de a ne califica. Un egal ne este suficient pentru a merge mai departe", a adăugat Prandelli, care îşi asumă eşecul cu Costa Rica. "Am fost prea lenţi pentru a scăpa de muşcătura costaricanilor".

Selecţionerul nu a condamnat pe nimeni după meci: "Nu, nu mă simt trădat de jucătorii mei, dar cei trei pe care i-am introdus în teren nu au ajutat la nimic".

Intrarea lui Lorenzo Insigne si Alessio Cerci si apoi Antonio Cassano în locul lui Thiago Motta pare ca mai mult au complicat lucrurile.

Italia va avea nevoie de un egal cu Uruguay, în ultimul său joc, pentru a obţine calificarea în optimile de finală.

# Maradona, atac la șefia FIFA: ”Piedică echipelor mari din cauza sponsorilor” (DETALII).

# Costa Rica cere explicații FIFA după ce 7 jucători au fost chemați la antidoping (DETALII).

# Opt suporteri, care încercau să treacă de cordoanele de securitate pentru a se apropia de autocarul selecţionatei Argentinei, la sosirea acestuia pe stadionul din Belo Horizonte, au fost răniţi uşor în momentul care poliţia i-a îndepărtat făcând uz de 'muniţie neletală'.

Răniţii, patru brazilieni, trei argentinieni şi un columbian, au primit îngrijiri la postul de prim-ajutor al stadionului 'Mineirao', pe care Argentina a învins cu 1-0 Iranul, sâmbătă, într-o partidă din cadrul Grupei E a Cupei Mondiale de fotbal. Cei opt fani au fost lăsaţi apoi să plece, a precizat poliţia.

„Pentru a garanta accesul autocarului în stadion, poliţiştii au fost nevoiţi să utilizeze muniţie neletală în vederea dispersării suporterilor care au depăşit limitele escortei de securitate”, au precizat forţele de ordine într-un comunicat.

Totodată, 19 suporteri argentinieni acuzaţi că au intrat ilegal în Brazilia au fost interpelaţi pe stadionul din Belo Horizonte, în timpul meciului cu Iranul şi încredinţaţi forţelor de securitate argentiniene, potrivit postului local de radio CBN. 

# Messi a avut, în medie, 5,5 driblinguri reușite pe meci la acest campionat mondial. Niciun jucător nu a avut mai multe în cel puțin două meciuri la rând decât Eusebio (5,67) în 1966.

# Dacă s-ar actualiza acum clasamentul FIFA Coca-Cola, așa ar arăta podiumul:

1. Columbia (1376 puncte)
2. Argentina (1363)
3. Germania (1306)

# Bayern, echipa cu cei mai în formă jucători la CM. Bundesliga și Premier League, cele mai multe goluri (DETALII)

# Bosnia, marea dezamăgire. Record negativ stabilit de elevii lui Susic prin eliminarea din grupe (DETALII)

# Edin Dzeko este furios pe arbitrul australian Peter O'Leary, care nu a dictat fault în atac la golul marcat de Nigeria în poarta Bosniei. Același central a anulat un gol marcat regulamentar de Dzeko, la semnalizarea asistentului de pe acea parte. Atacantul a declarat după meci: "Ar fi trebuit să câștigăm acest meci. Arbitrul a fost jenant, noi mergem acasă și suntem triști, dar și el ar trebui să plece. A schimbat jocul și rezultatul! De aceea am pierdut. Am încercat să revenim după gol, dar a fost fault clar la căpitanul nostru. Eu n-am fost în ofsaid la golul anulat! Am luptat până la final, dar n-am avut noroc azi".

# Asamoah Gyan a înscris din nou pentru Ghana, ajungând la 5 goluri marcate în total la turneele finale Mondiale! El l-a egalat pe golgheterul all-time al Africii, camerunezul Roger Milla. Acesta din urmă a participat la edițiile din 1990 și 1994, marcând patru, respectiv un gol. Gyan a jucat în 2006, 2010 și la ediția din Brazilia. 

# Vincent Enyeama (Nigeria) și Guillermo Ochoa (Mexic) sunt singurii portari de la CM care au jucat fără să încaseze încă vreun gol, iar Nigeria a devenit sâmbătă seară naționala africană cu cele mai multe goluri marcate la Mondiale - 18, unul peste Camerun.

# Nigeria - Bosnia 1-0. Dzeko a avut un gol anulat pe nedrept și a lovit bara la ultima fază! Echipa lui e eliminată. DETALII

Ziua 10 (21 iunie)

# Ronaldo l-a felicitat pe Miroslav Klose pentru faptul că a reușit egalarea recordului all-time de goluri marcate la Cupa Mondială. Brazilianul a scris pe Twitter: "Bine ai venit în club, Klose! Îmi imaginez bucuria ta. Ce Cupă Mondială frumoasă!". (DETALII)

# Miroslav Klose a egalat recordul de goluri la turneul final, deținut de o legendă braziliană. DETALII

# Conflict la antrenament. Del Bosque l-a pedepsit pe Fabregas, enervat de atitudinea mijlocașului. DETALII

# Fabio Capello nu vrea să-l pedepsească pe Igor Akinfeev pentru gafa comisă la meciul de debut de la CM 2014, când portarul a scăpat în plasă un șut de la mare distanță expediat de Lee Keun-Ho. Selecționerul italian a declarat: "Am decis după acea greșeală ca Akinfeev să rămână titular, pentru că e un portar foarte bun. Nu m-am gândit nicio secundă să-l schimb, pentru că este unul dintre cei mai valoroși portari din lume".

# VIDEO Lionel Messi a avut un fan special în tribune, la partida cu Iran, pe care a decis-o în minutul 90. La meci a asistat și fiul starului argentinian, Thiago, alături de soția fotbalistului.

# Mijlocașul american Kyle Beckerman a vorbit cu ziariștii despre marele meci pe care SUA îl va juca împotriva Portugaliei, în etapa a doua a grupelor. Principala grijă a sa este blocarea lui Cristiano Ronaldo, pe care l-a lăudat: "Va trebui să știm mereu unde se află, atunci când noi atacăm. Atunci poate fi foarte periculos, pentru că poți pierde mingea și apoi încasezi un gol de la el în câteva secunde. Atât de periculos este. Va trebui să fim foarte atenți la el și să nu greșim pase la mijlocul terenului".

Germania - Ghana 2-2. Veteranul Miroslav Klose i-a salvat pe oamenii lui Low de la înfrângere, după ce africanii întorseseră scorul în favoarea lor DETALII

VIDEO Peste 100.000 de microbiști germani s-au strâns în centrul Berlinului pentru a urmări partida cu Ghana de la Poarta Brandenburg.

# Carlos Queiroz, antrenorul Iranului, nervos după meci: "Două personalități au decis partida, Messi și arbitrul". DETALII

# Sabella îi mulțumește lui Messi: „Nici doi portari nu apărau șutul lui!” DETALII

# În partida cu Ghana, fundașul german Per Mertesacker (29 de ani) a devenit doar al zecelea jucător din istoria naționalei sale care atinge borna de 100 de seelcții. În urmă cu zece ani, apărătorul lui Arsenal debuta la națională într-o partidă cu Iran. Cele mai multe selecții în reprezentativa Germaniei le are Lothar Matthaus, cu 150 de partide între 1980 și 2000. Pe doi este Klose (132), iar pe trei Podolski (115).

Argentina - Iran 1-0. Messi a adus victoria în minutul 90+1! Ocaziile mari au fost ale persanilor, care au irosit câteva oportunități incredibile în cea de-a doua repriză! DETALII

# Elveția și-a pierdut un fundaș titular! După accidentarea la arcadă pe care a suferit-o în partida cu Franța, Steve Von Bergen (31 de ani) a fost transportat la un spital din Salvador, iar medicii i-au recomandat pauză totală, astfel că turneul final din Brazilia a luat sfârșit pentru el. Von Bergen, jucător la Young Boys Berna, a ieșit de pe teren după doar șase minute. El va fi tratat în Elveția, de medici specializați.

# Drama nu i-a despărțit de fotbal. Yaya și Kolo Toure nu pleacă de la CM 2014 după decesul fratelui lor. DETALII

# Vicente Del Bosque mai are doi ani de contract ca selecționer, dar tehnicianulnu s-a hotărât deocamdată dacă va continua pe banca Spaniei. "Nu vreau să fiu o povară!", a spus acesta (DETALII AICI).

Colegi de cameră la naţională şi buni prieteni, Lionel Messi şi Kun Aguero au făcut spectacol la ultimul antrenament al Argentinei dinaintea meciului cu Iran (ora 19:00).

Imaginile de mai jos sunt sugestive:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Eşecul suferit de Italia în partida contra naţionalei din Costa Rica a semnat eliminarea Angliei de la Cupa Mondială 2014. Cu o zi înainte, Gerrard & co. pierduseră a doua partidă din tot atâtea disputate în Brazilia, 1-2 cu Uruguay. Luis Suarez a fost eroul sud-americanilor, reuşind o dublă.

Vârful uruguayan afirmă că a fost motivat suplimentar de declaraţiile selecţionerului Angliei, Roy Hodgson, care afirmase că Suarez nu este încă un jucător de top.

"Nu a fost vorba de răzbunare, dar în Anglia mereu s-a vorbit urât despre mine, iar antrenorul a dat nişte declaraţii care m-au deranjat. Meciul cu Anglia a fost unul dintre cele mai bune pe care le-am făcut. A fost un moment impresionant pentru mine. Înaintea partidei, prea multă lume din Anglia a râs de atitudinea mea din ultimii ani şi asta m-a motivat", a afirmat Suarez.

Real îi cere lui Ronaldo să nu joace ultimul meci din grupe, în cazul unei înfrângeri cu SUA (DETALII)

Se gândesc deja la optimi? Brazilienii au exersat penalty-urile. Hulk s-a antrenat normal (DETALII)

# Presa franceză a căzut din noula picioarele echipei naţionale, care e considerată 'impresionantă' şi 'seducătoare', după victoria categorică de vineri seara în faţa Elveţiei (5-2), în Grupa E a Cupei Mondiale.

Pentru cotidianul L'Equipe, este 'vertiginos' ce au făcut jucătorii francezi la Cupa Mondială. "Ei au oferit ieri seara în faţa Elveţiei o demonstraţie magică", a apreciat publicaţia sportivă.

"Euforia pe care au declanşat-o este proporţională cu ceea ce au arătat: dorinţă, angajemnt, generozitate, plăcere", adăuga acelaşi cotidian.

"Pe aceşti les Bleus îi iubim", titra Le Parisien/Aujourd'hui en France, pentru care francezii au făcut 'o puternică impresie', au 'fost foarte seducători'.

Pentru Liberation, 'les Bleus spulberă Elveţia', în timp ce Le Figaro consideră că 'les Bleus au fost străluciţi învingători în faţa Elveţiei'.

# Benzema, 3 goluri în două partide la CM: “Simt că pot mai mult!” A fost omul meciului a doua oară la rând (DETALII)

# Jucătorii Angliei sunt alături de Hodgson, după eliminarea de la CM: "Nu e vina lui" (DETALII)

# Costa Rica reacționează după calificare: "Ați spus prea repede că suntem morți" (DETALII)

# Xabi Alonso încheie un capitol din carieră. Se retrage din naționala Spaniei (DETALII)

# Van Persie e suspendat cu Chile, dar ținteșete titlul de golgheter al Cupei Mondiale (DETALII)

VIDEO 3D Olivier Giroud a marcat golul 100 pentru Franţa la Cupa Mondială

Benzema a mai înscris o dată cu Elveția, dar arbitrul a fluierat finalul jocului (DETALII)

Germania - Ghana este meciul zilei la Cupa Mondială din Brazilia. Partida, care va începe la ora 22:00, îi va aduce faţă în faţă pe fraţii vitregi Boateng. Jerome evoluează pentru naţionala condusă de Joachim Low, în timp ce fratele său a ales să joace pentru Ghana.

Tatăl celor doi a comentat situaţia inedită în care se află: "Pentru mine va fi cel mai uşor meci de la Mondial. Indiferent ce se întâmplă în el, am numai de câştigat. Sunt fraţi, nu îşi vor face rău unul altuia. Sper să nu se accidenteze vreunul dintre ei", a afirmat Prince senior.

"Frate, e timpul din nou...uite cât de frumoasă este viaţa! Abia aştept...te iubesc, frate!", a fost mesajul postat pe Twitter de Kevin Prince Boateng, după tragerea la sorţi a grupelor de la Cupa Mondială.

Meciul din această seară nu este primul în care cei doi sunt adversari pe teren la Cupa Mondială. Jerome şi Kevin Prince s-au mai întâlnit şi în 2010, în Africa de Sud, când Germania a învins Ghana cu 1-0, tot în faza grupelor.

40 de selecţii are Jerome în naţionala Germaniei

14 selecţii are Kevin Prince în naţionala Ghanei

Echipele probabile:

Germania 4-3-3: Neuer - Boateng, Mertesacker, Mustafi, Howedes - Lahm, Kroos, Schweinsteiger - Ozil, Muller, Gotze

Ghana 4-2-3-1: Dauda - Opare, Mensah, Boye, Asamoah - Essien, Muntari - Atsu, Boateng, Ayew - Gyan

Clasamentul golgheterilor după meciurile desfăşurate vineri la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie):

3 goluri: Thomas Muller (Germania), Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa), Enner Valencia (Ecuador)

2 goluri: Neymar (Brazilia), Tim Cahill (Australia), Mario Mandzukic (Croaţia), James Rodríguez (Columbia), Luis Suarez (Uruguay)

1 gol: Oscar (Brazilia), Oribe Peralta (Mexic), Xabi Alonso (Spania), Stefan De Vrij (Olanda), Alexis Sanchez (Chile), Jorge Valdivia (Chile), Jean Beausejour (Chile), Pablo Armero (Columbia), Teófilo Gutiérrez (Columbia), Edinson Cavani (Uruguay), Joel Campbell (Costa Rica), Oscar Duarte (Costa Rica), Marcos Urena (Costa Rica), Claudio Marchisio (Italia), Mario Balotelli (Italia), Daniel Sturridge (Anglia), Keisuke Honda (Japonia), Wilfried Bony (Cote d'Ivoire), Gervinho (Cote d'Ivoire), Admir Mehmedi (Elveţia), Haris Seferovic (Elveţia), Lionel Messi (Argentina), Vedad Ibisevic (Bosnia-Herţegovina), Mats Hummels (Germania), Clint Dempsey (SUA), John Brooks (SUA), Andre Ayew (Ghana), Sofiane Feghouli (Algeria), Marouane Fellaini (Belgia), Dries Mertens (Belgia), Lee Keun-ho (Coreea de Sud), Aleksandr Kerjakov (Rusia), Mile Jedinak (Australia), Memphis Depay (Olanda), Eduardo Vargas (Chile), Charles Aranguiz (Chile), Ivica Olic (Croaţia), Ivan Perisic (Croaţia), Juan Quintero (Columbia), Gervinho (Cote d'Ivoire), Wayne Rooney (Anglia), Bryan Ruiz (Costa Rica), Olivier Giroud (Franţa), Blaise Matuidi (Franţa), Mathieu Valbuena (Franţa), Moussa Sissoko (Franţa), Blerim Dzemaili (Elveţia), Granit Xhaka (Elveţia), Carlo Costly (Honduras)

autogoluri: Marcelo (Brazilia), pentru Croaţia; Noel Valladares (Honduras), pentru Franţa; Sead Kolasinac (Bosnia), pentru Argentina

# Ecuador a învins Honduras cu 2-1 (VEZI DETALII), după ce Carlos Costly deschisese scorul. Enner Valencia a reușit o dublă și echipa sa are șanse să joace în optimi!

Honduras păstrează la rândul ei șanse, dar teoretice. Se califică în optimi dacă învinge la diferență de 4 goluri Elveția, iar Ecuador pierde cu Franța.

Succesul Ecuadorului reprezintă a opta revenire pe tabelă și victorie la această ediție mondială. Recordul este de 9 meciuri în care la o singură ediție echipa care a deschis scorul a pierdut în acea partidă. Recordul a fost stabilit în 1970 și ulterior egalat în 2002.

Ziua 9 (20 iunie)

# Antrenorul columbian de pe banca celor din Costa Rica, Jorge Luis Pinto, a declarat la finalul partidei cu Italia: "Am înfruntat o campioană mondială, iar Prandelli este un mare antrenor. Tocmai de aceea trebuie să le mulţumesc jucătorilor, că au aplicat tactica pe care am gândit-o. Ne-am pierdut capul în a doua repriză şi din acest motiv le-am dat mingea lor. Sunt fericit, dar încă ne lipsesc nişte lucruri din joc. Ce e mai bun din noi încă nu s-a văzut!".

Bryan Ruiz, căpitanul naţionalei din Costa Rica, a marcat golul victoriei în meciul cu Italia și a fost desemnat cel mai bun jucător de pe teren: "Noi am crezut în victorie, am visat şi am luptat pentru ce am obţinut. La începutul competiţiei, nimeni nu ne dădea vreo şansă în grupa morţii, ne luaseră şansa. Acum, ei sunt morţi, iar noi suntem în optimi! Mulţi suporteri de-ai noştri au crezut în noi, alţii nu, dar le mulţumim tuturor că au crezut acum", a declarat fotbalistul împrumutat de Fulham la PSV Eindhoven. 

# Din iunie 1982 nu s-au mai înregistrat 7 marcatori diferiți într-un singur meci la CM. La ediția din acel an, Ungaria învingea El Salvador cu un categoric 10-1! Partidele de la Mondiale care au avut șapte marcatori diferiți pe listă: Ungaria - Germania 8-3 (1954), Franța - Paraguay 7-3 (1958), URSS - Columbia 4-4 (1962), Iugoslavia - Zair 9-0 (1974), Ungaria - El Salvador 10-1 (1982). În partida Elveția - Franța 2-5 au marcat Giroud, Matuidi, Benzema, Valbuena, Sissoko, Dzemaili și Xhaka, ultimii doi pentru reprezentativa lui Ottmar Hitzfeld.

# Elveția – Franța 2-5. Meciul cu cele mai multe goluri de la actualul turneu final DETALII

# Karim Benzema a devenit primul jucător din istoria Franței care ratează o lovitură de la 11 metri la un CM, aceasta fiind totodată prima ratare de la actuala ediție! Benzema a irosit penalty-ul contra Elveției.

# S-au calificat deja în faza următoare a Cupei Mondiale naționalele din Costa Rica, Franța, Olanda, Chile și Columbia. Merg acasă după faza grupelor Anglia, Camerun, Spania și Australia.

# Mario Balotelli a fost surprins în ofsaid de șase ori la acest turneu final, fiind urmat în top de Robin Van Persie, cu 5 ofsaiduri dictate împotriva sa.

# Pronosticul lui Zlatan Ibrahimovic pentru această Cupă Mondială: "O văd pe Brazilia câștigând finala, în fața Italiei. Pentru prietenii mei francezi, sper că și ei vor avea o Cupă Mondială bună".

Suedezul a fost în tribune la partida Uruguay - Anglia și nu a lipsit de la meciul Franța - Elveția, pe care l-a urmărit alături de fiul său și de patronul lui PSG, Nasser Al-Khelaïfi. 

# Cesare Prandelli recunoaște, după 0-1 cu Costa Rica: “Înfrângerea e meritată!” DETALII

# Anglia e eliminată din grupe după 56 de ani, după victoria surprinzătoare reușită de Costa Rica împotriva Italiei. DETALII

# Italia - Costa Rica 0-1. Calificare în optimile Cupei Mondiale din Brazilia! Anglia este eliminată din grupă! DETALII

# Înlocuit după ce a primit o lovitură în egalul de joi cu Japonia (0-0), de la Cupa Mondială 2014, atacantul grec Konstantinos Mitroglou ar urma să fie recuperat pentru meciul de marţi cu Cote d'Ivoire din ultima etapă a fazei grupelor. "Pare apt de joc. Va mai efectua nişte examene, însă ar urma să fie refăcut", a precizat vineri staff-ul naţionalei elene. 

# Selecţionerul Angliei, Roy Hodgson, a insistat că nu va demisiona, deşi echipa este foarte aproape de eliminare la Cupa Mondială, după ce a pierdut primele meciuri din Grupa D, cu Italia şi Uruguay. Anglia va fi eliminată dacă Italia nu învinge vineri Costa Rica. Niciodată în istoria Cupei Mondiale o echipă învinsă în primele două meciuri nu a trecut de faza grupelor.  "Nu am câtuşi de puţin intenţia să demisionez", a spus Hodgson, în vârstă de 66 de ani. DETALII

# FIFA a decis înlocuirea arbitrului asistent columbian Humberto Clavijo, ce a comis mai multe erori la meciul Mexic - Camerun, disputat în urmă cu o săptămână în Grupa A de la CM 2014. Clavijo a arătat greşit ofsaid la două faze, dezavantajând Mexicul. Indicaţiile asistentului au făcut ca două goluri valabile să fie anulate de arbitrul columbian Wilmar Roldan (DETALII).

# Cunoscuta interpretă Rihanna, originară din Barbados, a fost fanul Angliei în partida cu Uruguay. Naționala lui Roy Hodgson a pierdut în cele din urmă și a fost eliminată din faza grupelor, iar cântăreața a sintetizat pe Twitter momentul cheie al partidei: "Frate, ar trebuie să știi că nu trebuie să-i lași atât de mult spațiu lui Suarez!"

# Cristian Guerra, un suporter chilian, care a parcurs 4.000 de kilometri cu bicicleta timp de patru luni şi jumătate, pentru a vedea selecţionata ţării sale la Cupa Mondială, a declarat că a meritat 'să audă imnul naţional pe stadion' în Brazilia. Aventura lui Guerra a început la 10 ianuarie la Santiago de Chile iar intenţia lui era de a ajunge cu bicicleta la Cuiabá pentru a vedea pe stadionul Arena Pantanal partida dintre Chile şi Australia. În acest lung voiaj el a străbătut nordul statului Chile; a traversat Bolivia de la vest la est; a intrat în Brazilia prin oraşul de graniţă Puerto Quijarro şi a ajuns la Cuiabá, destinaţia sa finală la 21 mai, cântărind cu cinci kilograme mai puţin.

# Fanii care și-au luat bilete în zona invalizilor s-au dat de gol bucurându-se în picioare! DETALII

# Germanul Felix Brych va arbitra duminică meciul Belgia - Rusia, din grupa H a Mondialului de fotbal 2014, a anunţat vineri FIFA. Columbianul Wilmar Roldan va superviza în aceeaşi zi partida Coreea de Sud - Algeria, tot din grupa H, iar argentinianul Nestor Pitana va conduce meciul din grupa G dintre SUA şi Portugalia. 

# Pele știe ce îi lipsește Braziliei: "Messi ar fi bun în echipa noastră". DETALII

# Indisponibil pentru meciul cu Mexic de la Mondialul 2014, din cauza unor dureri la coapsa dreaptă, Hulk s-a putut pregăti, joi, alături de ceilalţi jucători ai Braziliei, la Teresopolis, după o zi de repaus, anunţă revista France Football. Hulk s-a antrenat cu jucătorii de rezervă ai Selecao, în timp ce titularii au avut dreptul la o şedinţă mai uşoară, în afară de portarul Julio Cesar şi mijlocaşul Ramires, înlocuit la pauză în remiza albă cu Mexicul. Brazilia va juca ultimul meci din grupe pe 23 iunie, la Brasilia, cu Camerun.

Jose Mourinho i-a luat apărarea noului său elev de la Chelsea, Cesc Fabregas, care nu a bifat pentru naţionala Spaniei decât finalul partidei cu Olanda la CM 2014.

"E genul de jucător de care avem nevoie. Nu doar pentru calităţile lui de jucător, cât şi pentru personalitatea sa. Cesc traversează anii de vârf ai carierei - 26, 27, 28. Ştie Anglia bine, cunoaşte bine Premier League, deci nu va avea nevoie de timp pentru a se adapta. După câteva săptămâni de antrenamente sunt convins îşi va demonstra valoarea la Chelsea", a declarat Mourinho.

Tripletă Messi - Suarez - Neymar la Barcelona? Catalanii oferă o sumă impresionantă pentru uruguayan (DETALII AICI)

Balotelli, din nou savuros. Țintește un premiu special dacă ajută Anglia: “Un sărut de la Regina Marii Britanii“ (DETALII AICI)

Componenţii selecţionatei Spaniei s-au întors în tăcere, plini de tristeţe şi dezamăgire, în cantonamentul de la Curitiba, după înfrângerea suferită cu Chile (0-2), la CM 2014.

Căpitanul Iker Casillas şi colegii săi s-au confruntat joi cu una dintre cele mai grele zile din cariera lor, după o noapte în care nu au putut dormi, având în minte jocul cu chilienii, soldat cu cea mai prematură eliminare a unei campioane care îşi apără titlul mondial.

"În cadrul echipei este multă linişte, tristeţe şi dezamăgire, pentru că suntem convinşi că aveam mult mai multe de oferit, iar noi reprezentăm mult mai mult decât am demonstrat", a afirmat Fernando Torres. "Sunt ore de dezamăgire şi tristeţe, în care ne trec multe lucruri prin cap", a adăugat internaţionalul spaniol.

INFO: În ultimele 3 întâlniri dintre Elveţia şi Franţa s-au înscris doar două goluri. Toate aceste partide s-au încheiat la egalitate. Elveţia - Franţa e azi, de la ora 22:00.

Rușinea de la CM nu-i este fatală lui Del Bosque. ”Mai vrem un turneu final cu el” (DETALII)

Presiuni la FIFA. Italienii vor pauze de hidratare în timpul meciului cu reprezentativa din Costa Rica (DETALII AICI)

Ploaia persistentă şi vântul puternic care s-au abătut asupra oraşului Rio de Janeiro au stricat sărbătoarea suporterilor uruguayeni şi columbieni reuniţi în Fan Fest-ul instalat pe plaja Copacabana, unde au urmărit victoriile înregistrate de selecţionatele lor naţionale la Cupa Mondială.

Zona rezervată fanilor de la Rio de Janeiro, care înregistrează o asistenţă medie de 20.000 de persoane în cursul meciurilor, a fost aproape goală din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, care i-au forţat pe mulţi dintre fani să aleagă barurile din zonă pentru vizionarea meciurilor.

În ciuda vremii potrivnice, câteva zeci de columbieni au decis să urmărească jocul selecţionatei 'Cafetera' în spaţiul FIFA, întinşi în hamacuri şi folosindu-se de umbrele pentru a se apăra de ploaie. Ei au asigurat că s-au simţit 'foarte comod' şi că preferă să vadă astfel meciurile, decât atunci când se strâng mulţimi de oameni.

# Suporterii Uruguayului au împânzit străzile din Montevideo, sărbătorind victoria în faţa Angliei (2-1). 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pereira a mai jucat 30 de minute, după ce își pierduse cunoștința. “A fost un moment de nebunie“ (DETALII)

Serey Die lămureşte lucrurile: "Am plâns pentru că sunt entuziasmat să fiu la CM" (DETALII)

Tabarez: "Nu puteam visa la un rezultat mai bun! Am demonstrat că nu suntem morţi" (DETALII)

VIDEO Suarez a învins Anglia de unul singur: "Am visat că voi marca aceste goluri" (DETALII)

# Gerrard îl laudă pe Suarez: "Ştiam ce poate. N-a jucat de 5 săptămâni, dar a fost letal, ca întotdeauna" (DETALII)

# Clasamentul golgheterilor după meciurile desfăşurate joi la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie):

3 goluri: Thomas Muller (Germania), Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda)

2 goluri: Neymar (Brazilia), Karim Bezema (Franţa), Tim Cahill (Australia), Mario Mandzukic (Croaţia), James Rodríguez (Columbia), Luis Suarez (Uruguay)

1 gol: Oscar (Brazilia), Oribe Peralta (Mexic), Xabi Alonso (Spania), Stefan De Vrij (Olanda), Alexis Sanchez (Chile), Jorge Valdivia (Chile), Jean Beausejour (Chile), Pablo Armero (Columbia), Teófilo Gutiérrez (Columbia), Edinson Cavani (Uruguay), Joel Campbell (Costa Rica), Oscar Duarte (Costa Rica), Marcos Urena (Costa Rica), Claudio Marchisio (Italia), Mario Balotelli (Italia), Daniel Sturridge (Anglia), Keisuke Honda (Japonia), Wilfried Bony (Cote d'Ivoire), Gervinho (Cote d'Ivoire), Enner Valencia (Ecuador), Admir Mehmedi (Elveţia), Haris Seferovic (Elveţia), Lionel Messi (Argentina), Vedad Ibisevic (Bosnia-Herţegovina), Mats Hummels (Germania), Clint Dempsey (SUA), John Brooks (SUA), Andre Ayew (Ghana), Sofiane Feghouli (Algeria), Marouane Fellaini (Belgia), Dries Mertens (Belgia), Lee Keun-ho (Coreea de Sud), Aleksandr Kerjakov (Rusia), Mile Jedinak (Australia), Memphis Depay (Olanda), Eduardo Vargas (Chile), Charles Aranguiz (Chile), Ivica Olic (Croaţia), Ivan Perisic (Croaţia), Juan Quintero (Columbia), Gervinho (Cote d'Ivoire), Wayne Rooney (Anglia)

autogoluri: Marcelo (Brazilia), pentru Croaţia; Noel Valladares (Honduras), pentru Franţa; Sead Kolasinac (Bosnia), pentru Argentina

Ziua 8 (19 iunie)

Japonia - Grecia 0-0. Egal scos de eleni după mai mult de o oră în care au evoluat în inferioritate. În urma acestui rezultat, Columbia este deja calificată în optimi, în timp ce pentru al doilea loc pentru faza următoare se luptă toate celelalte trei naționale (DETALII)

# Nicio echipă care a pierdut primele două meciuri la un mondial nu s-a calificat din grupe. Anglia ar avea nevoie, așadar, de un miracol, deși șanse matematice încă are. Pentru a se califica în optimi, următoarele două condiții trebuie îndeplinite: Italia să câștige ambele jocuri, cu Costa Rica și Uruguay, Anglia să câștige la cel puțin două goluri diferență cu Costa Rica.

# Uruguay - Anglia 2-1. Golurile lui Luis Suarez îi lasă pe englezi fără niciun punct după primele două meciuri (DETALII)

# Wayne Rooney a rupt blestemul! A marcat după 760 de minute jucate la trei Campionate Mondiale (DETALII)

# Klinsmann nu este foarte mulțumit că naționala Statelor Unite ale Americii, pe care o conduce, va întâlni o Portugalie rănită, luni, 23 iunie, de la ora 01:00, după înfrângerea lusitanilor cu 0-4 în fața Germaniei. „Nimeni nu vrea să întâlnească un Cristiano Ronaldo rănit și furios”, a declarat selecționerul S.U.A.

Altfel, se pare că starul naționalei Portugaliei va fi pe teren la meciul cu nord-americanii. A dezvăluit-o colegul său de echipă, Miguel Veloso. „Nu sunt medic, dar cred că Ronaldo este ok. Se antrenează, dă totul și cred că va juca”, a spus Veloso. „Evident că să-l ai pe cel mai bun jucător din lume în teren te ajută, poate rezolva singur meciul în orice moment”, a mai spus mijlocașul lui Dinamo Kiev.

# Cel mai brav fotbalist de la CM: Ivorianul Die a jucat la două ore după moartea tatălui său, cu Columbia (DETALII)

Juan Quintero a înscris din postura de rezervă în meciul Columbia-Coasta de Fildeș 2-1 (DETALII). Este al 12-lea jucător care intră de pe bancă și marchează la acest turneu final. Acum patru ani, în toată competiția din Africa de Sud, doar 15 rezerve au reușit să înscrie.

# Per Mertesacker, despre eliminarea Spaniei colegului său de la Arsenal, Santi Cazorla: "Este bine că a fost eliminat, în primul rând pentru Arsenal. Primul lucru la care m-am gândit aseară când am văzut că Santi nu va merge mai departe este că are o vacanță mai lungă și poate să fie mai odihnit pentru începutul sezonului viitor". (DETALII)

# Columbia - Coasta de Fildeș 2-1. Rodriguez și Quintero i-au dus pe sud-americani cu un picior în "optimi" (DETALII)

# Anglia nu a învins niciodată Uruguay la un Campionat Mondial. S-au înfruntat de două ori: în 1954 (4-2 pentru Uruguay, în sferturi de finală) și 1966 (0-0).

# Retras din activitate din 2012, Roberto Carlos a rămas un observator avizat al naţionalei de fotbal a Braziliei, opinia sa fiind că echipei îi lipseşte jucători capabili să-şi asume responsabilităţi în teren, scrie L'Equipe.

''Nu putem vorbi de jucători care nu sunt acolo, însă eu i-aş fi luat pe Kaka, Ronaldinho şi Robinho. Scolari are propria sa personalitate şi propriul său stil. Când el decide cine merge (la Mondial) nu mai este nimic de făcut. Jocul brazilian trebuie să aibă calitate'', a declarat fostul fundaş stânga al lui Real Madrid şi al selecţionatei braziliene (125 selecţii, 11 goluri).

”El are nevoie de jucători responsabili, care vor mingea şi organizează jocul. Chiar dacă la aproape toate selecţionatele le lipseşte câte ceva''.

Roberto Carlos a câştigat Cupa Mondială din 2002 cu Felipe Luiz Scolari la conducerea Selecao.

# Fundaşul german Mats Hummels, accidentat la coapsa dreaptă în meciul cu Portugalia, s-a pregătit separat şi joi şi rămâne incert pentru jocul de sâmbătă cu Ghana, de la Fortaleza, din Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal 2014, anunţă AFP.

Hummels a suferit o contuzie la coapsa dreaptă în meciul de luni cu Portugalia (4-0). Jucătorul a rămas joi în sală pentru a pedala şi a primi îngrijiri. Colegul său din centrul apărării, Per Mertesacker, a estimat că 'Mats va putea juca sâmbătă'.

În caz de forfait al lui Hummels, selecţionerul Joachim Loew poate conta pe Shkodran Mustafi, care l-a înlocuit luni, sau îi poate reprofila pe Benedikt Howedes sau Jerome Boateng. Acesta din urmă, accidentat la degetul mare de la mâna dreaptă, se antrenează normal şi va putea evolua, purtând atelă.

# Tehnicianul portughez Jose Mourinho a estimat că succesele obţinute în ultimii ani de naţionala de fotbal a Spaniei au împiedicat reconstrucţia echipei, eliminată de la Mondialul 2014 din Brazilia după ce a fost învinsă de Olanda şi Chile în primele două meciuri din faza grupelor, scrie EFE.

„Fie că este vorba de o naţională sau de o echipă de club, este foarte uşor să schimbi sau să reconstruieşti atunci când pierzi. E însă greu s-o faci când câştigi. (...) E complicat din punct de vedere emoţional”, a indicat antrenorul lui Chelsea în comentariul său pentru portalul Yahoo.

„Cu o echipă naţională se întâmplă la fel”, a spus el, referindu-se la eşecul de miercuri al Spaniei împotriva Chile (0-2).

„În fotbal patru ani înseamnă mult. Există o tendinţă naturală să reconstruieşti în acest interval, dar ai o datorie morală faţă de jucătorii' cu care ai obţinut trofee”, a explicat Mourinho.

”Înainte era greu să joci cu Koke, De Gea, Morata. Acum e uşor. La fel s-a întâmplat mai demult cu Italia sau cu Franţa. E greu să schimbi când câştigi”, a spus Mourinho.

# Municipalitatea capitalei Columbiei, Bogota, a decretat joi interdicţia consumului de alcool, cu ocazia meciului Columbia - Cote d'Ivoire de la Cupa Mondială de fotbal 2014, pentru a evita noi incidente produse de suporteri, anunţă AFP.

Interdicţia este valabilă până vineri, la ora locală 18,00 (23,00 GMT).

Iniţial, nu era prevăzută interzicerea băuturilor alcoolice în acest oraş de aproape 8 milioane de locuitori. Primarul metropolei a luat această decizie după confruntările ce au avut loc miercuri seară între suporterii clubului Millonarios şi poliţie, la împlinirea a 68 de ani de la înfiinţarea echipei.

Autorităţile au prevăzut şi un plan special de securitate în urma incidentelor ce au avut loc după victoria categorică de sâmbătă a Columbiei împotriva Greciei (3-0), un debut reuşit la prima participare la un Mondial după 1998.

La Bogota au fost înregistrate circa 3.000 de altercaţii şi 150 de accidente rutiere, cu un bilanţ de nouă morţi.

# Fotbalistul american Jozy Altidore, înlocuit după o accidentare în meciul de luni cu Ghana (2-1), nu va putea juca împotriva Portugaliei, duminică, la Manaus, în Grupa G a Cupei Mondiale 2014, anunţă presa internaţională.

Atacantul echipei engleze Sunderland a simţit dureri la coapsă când efectua un sprint, în partida cu Ghana, în care a rezistat doar 23 de minute. Selecţionerul SUA, Juergen Klinsmann, l-a înlocuit în acel meci cu Aron Johannsson.

# Eden Hazardare probleme la unul din degetele de la piciorul stâng, la care a suferit o contuzie în meciul cu Algeria, iar prezența sa în partida de duminică, 22 iunie, cu Rusia, este incertă în acest moment. Mijlocașul lui Chelsea a efectuat un RMN pentru a se determina gravitatea accidentării. 

În plus, Vincent Kompany, căpitanul echipei, nu a participat la antrenamentul de joi al 'diavolilor roşii', a indicat selecţionerul Marc Wilmots, citat de revista France Football.

Kompany a suferit o uşoară întindere în zona inghinală şi s-a pregătit separat cu staff-ul medical, a explicat Wilmots.

# Probleme și în lotul Olandei. Bruno Martins Indi şi Jordy Clasie nu au participat la antrenamentul de joi al Olandei, pe instalaţiile clubului Flamengo din Rio, a doua zi după victoria cu Australia (3-2), sinonimă cu calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale de 2014, anunţă AFP.

Martins Indi a suferit o uşoară comoţie cerebrală. Fundaşul a efectuat examene medicale în timpul nopţii la un spital de Porto Alegre şi se va alătura joi seară coechipierilor săi la Rio. El are nevoie de câteva zile de repaus şi este forfait pentru meciul de luni cu Chile, a cărui miză este şefia Grupei B. Mijlocaşul Clasie, bolnav, a rămas la hotel.
Arjen Robben şi Nigel de Jong, care se plângeau de uşoară oboseală musculară, nu au participat la antrenamentul colectiv, mulţumindu-se cu un exerciţiu pe bibliotecă.

Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, nu va conta împotriva Chile pe căpitanul Robin van Persie, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. 

Van Gaal a dat de înţeles că ar putea reveni la un tradiţional 4-3-3 împotriva Chile. În acest caz, Robben va fi acompaniat în atac de Memphis Depay şi Jeremain Lens.

# Coasta de Fildeș e echipa africană cu cel mai bun raport goluri/meci la Cupa Mondială (1,57). Ivorienii nu au marcat doar într-unul din ultimele șapte meciuri jucate la turneele finale mondiale.

# Faza serii de ieri a fost făcută de Rakitic și M`bia! Foști colegi la Sevilla, ei au făcut schimb de șorturi (DETALII)

# Mircea Lucescu antrenează, la Șahtior Donețk, cel mai rapid fotbalist de la CM (DETALII)

# Autorităţile ghaneze au lansat un apel la ''o economie de electricitate'' în ţară, pentru a permite urmărirea transmisiilor de la Mondial. Ghana se confruntă anul acesta cu probleme de electricitate, din cauza slabei producţii de energie a barajului de la Akossombo.

Un apel a fost lansat utilizatorilor aparatelor menajere, celor de aer condiţionat şi alte asemenea, cerându-li-se ''să economisească energia'' scoţând din priză mai des aceste aparate.

Guvernul ghanez a decis să cumpere electricitate suplimentară de la vecina Cote d'Ivoire, pentru a putea garanta ''o difuzare continuă a meciurilor de la CM la televiziune''.

# VIDEO Au ieșit și ei la Universitate! Mii de chilieni au împânzit străzile Capitalei, pentru a celebra calificarea. DETALII

# LIVE TEXT Uruguay - Anglia (ora 22:00). Victoria este unica variantă! ECHIPELE PROBABILE. DETALII

# Ivica Olic a devenit cel mai bătrân marcator al Croației la Cupa Mondială, depășindu-l chiar pe actualul selecționer Nico Kovac. Olic a marcat în poarta Camerunului la 34 de ani și 277 de zile, în vreme ce Kovac, fost jucător la Bayern Munchen, a înscris ultima dată la 34 de ani și 250 de zile.

# Spania a încasat 7 goluri la această ediție a Cupei Mondiale, mai mult decât au primit ibericii în ultimele trei turnee finale la care au participat (CE 2008 și 2012, respectiv CM 2010) - 6.

# Cifrele spun că Robin Van Persie a marcat 17 din cele 56 de goluri reușite de Olanda sub comanda lui Louis Van Gaal, viitorul său antrenor de la Manchester United. Asta se traduce printr-un procentaj impresionant de 30% din totalul golurilor "Portocalei Mecanice"!

# Mijlocaşul englez Alex Oxlade-Chamberlain va fi disponibil pentru al treilea şi ultimul meci din grupa D, cu selecţionata Costa Rica, pe 24 iunie la Belo Horizonte, după ce s-a refăcut în urma unei accidentări la un genunchi, a declarat selecţionerul Roy Hodgson.

# Spaniolii sunt dărâmați după eliminarea de la CM. Casillas: "Realitatea e că nu meritam să ne calificăm" DETALII

# "Mi-ar fi plăcut ca jucătorii mei să fie recompensaţi pentru modul în care au jucat astăzi", a declarat selecţionerul echipei Australiei, Ange Postecoglou, la finalul partidei cu pierdute în faţa Olandei (3-2). "Am pus multă presiune pe jucători şi pe staff-ul tehnic pentru a vedea o echipă demnă de acest adversar de clasă mondială, dar de la a spune la a face este mare diferenţă. Jucătorii mei au reuşit să o facă, dar nu au primit şi recompensa. Este decepţionant pentru noi. Olanda este o excelentă echipă şi îi doresc mult succes în continuare".

# Thomas Muller va fi recompensat de sponsorul Adidas cu un bonus de 100.000 de euro dacă va deveni din nou golgheterul Cupei Mondiale, anunță Bild. Suma poate fi dublată în cazul în care Germania cucerește trofeul din Brazilia. 

Cristiano Rolando, antrenament uşor şi pungă de gheaţă pe genunchi. DETALII

# FOTO Artă fotbalistică pe pizza. Englezii reproduc pe mâncare imagini de la CM! (DETALII)

# Scandal în tabăra grecilor, în plină Cupă Mondială: un jucător și-a cumpărat bilete de avion și a vrut să plece acasă (DETALII)

# Diego Maradona i-a acuzat pe oficialii de la CM 2014 că i-au interzis accesul în tribune la partida Bosnia - Argentina (DETALII), fiind nevoit să urmărească repriza a doua a partidei la TV, în camera de hotel.

Maradona este acreditat la turneul final ca jurnalist al unui post TV venezuelean. FIFA a ținut să precizeze însă că acuzele lui Maradona sunt nefondate: "Dacă e jurnalist, câtă vreme s-a dus în sectorul corect, nu ar fi trebuit să existe probleme. Poate a încercat să ajungă undeva unde nu avea dreptul, dar noi nu am primit vreo informație în acest sens", a declarat Delia Fischer, responsabilul departamentului de media din cadrul Cupei Mondiale.

# Desemnat omul meciului Brazilia - Mexic (0-0 DETALII și VIDEO), portarul Guillermo Ochoa este personajul momentului în țara sa. După meci, cunoscuta cântăreaţă şi actriţă Thalia, în vârstă de 42 de ani a postat pe Instagram un mesaj inedit.

Sub o fotografie în care sărută televizorul pe care apare figura lui Ochoa, a fost scris textul: "Ce meci! Mă voi căsători cu el. Forza Mexic!". Bun prieten cu Adrian Mutu, Ochoa se află într-o relaţie cu modelul Karla Mora, împreună cu care are o fetiţă.

Thalia, soția producătorului Tommy Mottola, tocmai a născut un băiețel, iar la o zi după postarea aprig discutată a ținut să sublinieze că mesajul a fost redactat într-un moment de euforie maximă, acesta fiind doar o modalitate de mulțumire și de exprimare a admirației pentru fotbalistul mexican. Totuși, un moment măgulitor pentru Ochoa.

# Japonezii n-au punctat încă la CM 2014, iar jurnaliștii din Țara Soarelui Răsare se întreabă cum decurge comunicarea în vestiar, între jucători și antrenorul italian Alberto Zaccheroni. A povestit mijlocașul Yashuito Endo, după cum notează gsp.ro: "Nu a fost uşor, comunică mai mult prin gesturi. Ne-a luat ceva timp să ne obişnuim, dar îl avem pe Nagatomo, care vorbeşte direct în italiană. În rest, comunicarea verbală e aproape inexistentă".

# Pe finalul partidei Croația - Camerun (4-0), tensiunea și-a spus cuvântul, iar camerunezii s-au încăierat între ei. Benoit Assou-Ekotto și Benjamin Moukandjo s-au lovit și s-au înjurat, fiind nevoie de intervenția lui Webo pentru a-i despărți (DETALII)

# Zlatan Ibrahimovic a fost prezent în tribune la partida Chile - Spania, prima pe care a vizionat-o de la fața locului la CM 2014. Asta, în condițiile în care golgheterul suedez anunțase după barajul cu Portugalia că nici nu se gândește să vină în Brazilia, la turneul final: "Ce rost are un Mondial fără Zlatan?", întreba retoric suedezul.

# Roy Hodgson și Oscar Tabarez pregătesc ultimele detalii înainte de meciul decisiv din grupa D a CM 2014, cel dintre Anglia și Uruguay (ora 22:00, LIVE TEXT pe www.digisport.ro). Raheem Sterling are șanse mari să fie titular, la fel ca și Lallana și Wilshere! 

Acestea sunt surprizele selecționerului englez, care va miza în ofensivă și pe Wayne Rooney și Daniel Sturridge. De partea cealaltă, e foarte posibil ca Diego Forlan să rămână pe bancă, iar în locul lui să joace Luis Suarez, care a fost menajat în partida din prima etapă, cu naționala din Costa Rica (1-3).

Ziua 7 (18 iunie)

# "Este o victorie pe care nu o vom uita niciodată!". Reacții după cel mai mare rezultat din istoria statului Chile. DETALII

# Croația a câștigat al doilea meci al grupei, într-o manieră categorică, 4-0, cu Camerun. Olic, Perisic și Mandzukic (”dublă”), au semnat cea mai categorică victorie din istoria Croației la campionatele mondiale (DETALII)

# Dincolo de eliminarea marii favorite Spania, rezultatele zilei de miercuri din Grupa B au lămurit practic definitiv lucrurile în privința reprezentativelor calificate în optimile de finală.

Cu câte șase puncte fiecare, Olanda și Chile sunt virtual în etapa următoare,  semne de întrebare planând în prezent doar asupra locurilor pe care le vor ocupa cele două echipe în grupă la final și care va fi astfel echipa care va întâlni reprezentativa Braziliei mai departe.

„La Roja” e numai una! Chile a câștigat duelul cu Spania pentru exclusivitate asupra supranumelui, deși ibericii n-au dat niciun răspuns la propunerea ca echipa care avea să câștige să fie singura cu drept de folosire asupra denumirii (DETALII AICI)

# Spania - Chile 0-2. Șoc în Brazilia! Golurile lui Vargas și Aranguiz o scot din competiție pe deținătoarea titlului mondial (DETALII AICI) 

# Australia - Olanda 2-3. Meci extrem de spectaculos, unde reprezentativa "cangurilor" a dat o replică excelentă Olandei și a condus chiar cu scorul de 2-1 (DETALII AICI)

# Cristiano Ronaldo, deținătorul Balonului de Aur este convins că meciul cu Germania a reprezentat doar un accident și mizează pe o replică puternică din partea colegilor săi în următoarele partide. "Încă nu e nimic pierdut!" (DETALII AICI). 

# Chilianul Arturo Vidal a fost recuperat şi a afirmat că abia aşteaptă duelul din această seară contra campioanei mondiale Spania (ora 22:00). Mijlocaşul lui Juventus a fost folosit doar 60 de minute în prima partidă, contra Australiei, iar prezenţa sa pe teren azi a fost pusă sub semnul întrebării din cauza unor dureri resimţite la genunchiul operat luna trecută.

"Faptul că se va juca pe Maracana face din acest meci unul la care să visezi. Va fi o atmosferă incredibilă şi ştim că dacă vom câştiga, ne vom califica din una dintre cele mai grele grupe de la Cupa Mondială. Genunchiul meu este bine acum, sunt mulţumit pentru că recuperarea mea a decurs rapid. Credeam că îmi va fi mai greu, dar am jucat şi în primul meci şi sper să arăt şi în următoarele partide cât de bine mă simt", a declarat Vidal.

Echipele probabile:

Spania (4-2-3-1): Casillas - Azpilicueta, Ramos, Martinez, Alba - Xabi Alonso, Busquets, Xavi - Pedro, D. Costa, Iniesta

Chile (4-1-3-2): Bravo - Isla, Medel, Jara, Mena - Aranguiz - Diaz, Vidal, Valdivia - Sanchez, Vargas

Selecţionerul Rusiei, italianul Fabio Capello, i-a luat apărarea portarului Akinfeev după gafa comisă la golul Coreei de Sud.

"În aceeaşi manieră în care jucătorii ratează penalty-uri, aşa şi portarii pot face greşeli. Putem accepta o greşeală din partea unui portar cum este Akinfeev. Dar reacţia jucătorilor a fost bună şi este important pentru mine", a declarat Capello.

Coreea de Sud a reuşit să deschidă scorul în minutul 68, prin Lee Keun-ho, care a tras de la aproximativ 25 de metri, iar Akinfeev a scăpat balonul în poartă.

Rusia - Coreea de Sud s-a terminat 1-1 (DETALII AICI)

VIDEO Brazilia, cel mai slab debut la Cupa Mondială din ultimii 36 de ani (DETALII AICI)

VIDEO Maseurul Angliei, legat și aruncat în apă. Gerrard a dat tonul distracției

# Fellaini dezvăluie secretul revenirii Belgiei cu Algeria: "Wilmots a făcut o criză de nervi la vestiare" (DETALII AICI)

Chilianul Arturo Vidal, operat în mai la un genunchi, este incert pentru al doilea meci al naţionalei sud-americane, programat împotriva Spaniei, în grupa B de la CM 2014 (azi, ora 22:00).

Jucătorul lui Juventus Torino a jucat 60 minute în meciul de debut al Chile cu Australia (3-1), care a avut loc vineri.

Spania şi Chile se înfruntă azi, într-un meci decisiv pentru campioana mondială, care fără o victorie va părăsi competiţie prematur.

Mijlocaşul croat Luka Modric, incert după o accidentare suferită la picior în meciul de deschidere cu Brazilia, scor 1-3, va fi titular în partida contra Camerunului, din etapa a doua a grupei A de la CM 2014.

De asemenea, atacantul Mario Mandzukic va reveni în echipa Croaţiei, după ce a fost suspendat la meciul cu Brazilia. "Sunt fericit că revin în echipă. Am muncit mult pentru acest moment, sunt pregătit. Să joc la Cupa Mondială este un vis devenit realitate. Abia aştept să debutez. Sper să înscriu şi să aduc victoria echipei mele. Sunt încrezător că ne putem califica. Credem că putem învinge Camerun şi Mexic pentru a putea să ne calificăm. Atmosfera este bună, deşi se simte puţină presiune", a afirmat Mandzukic.

Croaţia va întâlni Camerunul, miercuri, la Manaus, de la ora 01.00, în etapa a doua a grupei A.

# Clasamentul golgheterilor după meciurile desfăşurate marţi la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie):

3 goluri: Thomas Muller (Germania)

2 goluri: Neymar (Brazilia), Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa)

1 gol: Oscar (Brazilia), Oribe Peralta (Mexic), Xabi Alonso (Spania), Stefan De Vrij (Olanda), Alexis Sanchez (Chile), Jorge Valdivia (Chile), Jean Beausejour (Chile), Tim Cahill (Australia), Pablo Armero (Columbia), Teófilo Gutiérrez (Columbia), James Rodríguez (Columbia), Edinson Cavani (Uruguay), Joel Campbell (Costa Rica), Oscar Duarte (Costa Rica), Marcos Urena (Costa Rica), Claudio Marchisio (Italia), Mario Balotelli (Italia), Daniel Sturridge (Anglia), Keisuke Honda (Japonia), Wilfried Bony (Cote d'Ivoire), Gervinho (Cote d'Ivoire), Enner Valencia (Ecuador), Admir Mehmedi (Elveţia), Haris Seferovic (Elveţia), Lionel Messi (Argentina), Vedad Ibisevic (Bosnia-Herţegovina), Mats Hummels (Germania), Clint Dempsey (SUA), John Brooks (SUA), Andre Ayew (Ghana), Sofiane Feghouli (Algeria), Marouane Fellaini (Belgia), Dries Mertens (Belgia), Lee Keun-ho (Coreea de Sud), Aleksandr Kerjakov (Rusia)

autogoluri: Marcelo (Brazilia), pentru Croaţia; Noel Valladares (Honduras), pentru Franţa; Sead Kolasinac (Bosnia), pentru Argentina

Le-a venit rândul! Brazilienii acuză: "Arbitrul nu ne-a dat penalty din cauza controversei de la meciul cu Croaţia" (DETALII AICI)

# Jose Mourinho și Pepe, într-o vreme antrenor și elev la Real Madrid, nu se mai înțeleg la fel de bine ca odinioară.

De când Mourinho l-a scos din primul unsprezece al „galacticilor” în favoarea lui Varane, fundașul central braziliano-portughez nu i-a iertat-o antrenorului.

După cartonașul roșu primit în meciul cu Germania, actualul antrenor al lui Chelsea a ținut neapărat să ”puncteze” în „războiul” la distanță cu Pepe.

„Faptul că Pepe nici măcar nu e portughez ar fi trebuit să-l facă să acționeze mai cumpătat în acel moment. Dar nu s-a întâmplat asta”, a șarjat Jose Mourinho, făcând aluzie la faptul că fundașul lui Real Madrid este de naționalitate braziliană și are doar cetățenie lusitană. 

# Rusia - Coreea de Sud, 1-1. Elevii lui Capello i-au oferit doar un punct italianului la împlinirea a 68 de ani (DETALII). Kerzhakov a marcat, în meciul contra coreenilor, golul său cu numărul 26 la națională, egalându-l pe golgheterul all-time al Rusiei, Vladimir Beschastnykh.

Ziua 6 (17 iunie)

Portarul Italiei, Gianluigi Buffon, a revenit la antrenament, marți, însă staff-ul medical al italienilor nu a confirmat dacă el va putea evolua, vineri, în meciul cu echipa statului Costa Rica.

Gigi s-a antrenat normal, însă selecționerul Cesare Prandelli ar putea să-l menajeze pentru a se restabili complet. Buffon a lipsit la primul meci cu Anglia, câștigat cu scorul de 2-1, din cauza unei entorse la gleznă, fiind înlocuit de Salvatore Sirigu.

# Numai vești proaste pentru lusitani. Coentrao va rata restul Campionatului Mondial, după accidentarea la adductori din meciul cu Germania (DETALII)

# Brazilia și Mexic au terminat la egalitate un meci în care a strălucit goalkeeperul nordamericanilor, Guillermo Ochoa (DETALII)

FIFA a anunţat că a testat antidoping 800 de fotbalişti, adică 91,5% din jucătorii de la CM 2014. Aceștia s-au supus unor analize de sânge şi urină, fără să fi existat vreun caz pozitiv.

Potrivit Regulamentului Antidoping al FIFA, restul jucătorilor vor putea fi testaţi în orice moment în timpul competiţiei, în care a fost introdus în premieră paşaportul biologic. La fiecare partidă a Mondialului brazilian vor fi efectuate analize de sânge şi urină pentru doi jucători de la fiecare echipă.

FIFA a explicat că vor fi comparate rezultatele diferiţilor jucători, inclusiv de la turneele anterioare ca Euro 2012, ultimele două ediţii ale UEFA Champions League, ultimele trei Cupe Mondiale ale cluburilor sau ediţia de anul trecut a Cupei Confederaţiilor, pentru a detecta eventualele anomalii ce ar putea indica folosirea unor substanţe destinate îmbunătăţirii randamentului.

David Luiz a avut parte de o surpriză, la ultimul antrenament al naţionalei Braziliei dinaintea partidei de azi, cu Mexic (ora 22:00). 

Un copil, suporter al echipei Selecao, a pătruns pe terenul de antrenament, după care a alergat către idolul său. Ajuns lângă fundaşul lui PSG, puştiul nu şi-a putut stăpâni emoţiile şi a izbucnit în lacrimi. Suporterul a primit cadou tricoul lui David Luiz, cu autograf.

După şedinţa de pregătire, internaţionalul brazilian a postat un mesaj emoţionant pe o reţea de socializare:

"Unele lucruri în viaţă nu au explicaţie, iar azi mi s-a întâmplat ceva de genul ăsta. Daniel Jr, voiam să-ţi mulţumesc pentru exemplul de iubire şi devotament.

A fost o zi foarte specială pentru mine, o zi care m-a făcut să mă uit spre cer şi să-I mulţumesc Lui Dumnezeu pentru că sunt privilegiat să aduc asemenea bucurie pentru mulţi oameni. Niciodată nu voi uita îmbrăţişarea ta", a scris David Luiz pe Facebook.

# FOTO Balotelli nu se dezminte. Și-a pus chipul pe trofeul Cupei Mondiale (DETALII AICI)

# Mourinho îl susţine pe Casillas, după ce la Real l-a trecut pe bancă: "Nu schimb portarii pentru un meci slab" (DETALII AICI)

# Brooks a visat că va marca golul victoriei cu Ghana: "Le-am spus asta unor colegi! E incredibil!" (DETALII AICI)

Căpitanul naţionalei Braziliei, Thiago Silva, a cerut publicului din Fortaleza, unde Selecao va întâlni azi Mexicul (ora 22:00), să cânte din nou imnul naţional până la capăt, împreună cu jucătorii, aşa cum a făcut-o la primul meci, cu Croaţia, şi acum un an la Cupa Confederaţiilor (DETALII AICI).

''Nord-estul ştie să primească Selecao şi am văzut asta la Cupa Confederaţiilor. Am fost foarte surprinşi de această primire. Toată lumea cânta şi asta ne-a motivat foarte mult'', a spus Thiago Silva într-o conferinţă de presă.

FIFA a decis să aloce doar 90 de secunde pentru fiecare dintre cele două imnuri la startul partidei. Asta înseamnă că sunt tăiate versuri sau, cum s-a întâmplat la partida cu Croaţia, imnul este pur și simplu întrerupt.

Acum un an, la Cupa Confederaţiilor şi tot împotriva Mexicului, publicul de pe Estadio Castelao a prelungit intonarea imnului naţional a cappella. O obişnuinţă reluată de atunci de brazilieni, dar şi de alţi fani, sud-americani în marea lor majoritate.

''Când am început să cânt imnul împreună cu David Luiz, a fost pentru a arăta că echipa este unită. Şi am spus publicului: 'dacă puteţi cânta imnul cu noi, asta ne va împinge înainte'. Dacă fanii vor face asta, vom şti că sunt alături de noi'', a mai spus căpitanul auriverde.

Belgia - Algeria 2-1. Fellaini și Mertens i-au adus victoria lui Wilmots în meciul de debut (DETALII)

Selecţionerul Portugaliei, Paulo Bento, a afirmat că soarta partidei cu Germania (0-4), din Grupa G a Cupei Mondiale, s-a decis după primele 45 de minute.

"După 45 de minute, meciul era deja terminat, a doua repriză nu a mai avut niciun interes. În prima repriză. Totuşi, în prima repriză nu pot să spun că a existat o superioritate a adversarilor, dar la ocaziile pe care le-au avut au fost foarte eficace, noi am făcut câteva greşeli şi nu am jucat aşa cum am fi putut să o facem", a spus selecţionerul lusitan.

"Avem un suspendat şi accidentaţi, deci vom avea mai multe schimbări de făcut. Dar o remodelare a echipei ar fi cea mai mare greşeală. Mai avem încă două meciuri, vom continua să depindem de noi înşine pentru a ne atinge primul obiectiv. Desigur, nu suntem satisfăcuţi, este un moment dificil, începutul nu este deloc bun, dar eu sper că vom avea capacitatea de a ne bate pentru a ne atinge obiectivele. În a doua repriză, jucătorii au făcut eforturi în condiţii dificile, în zece, şi salut aceste eforturi. Trebuie să ne recuperăm în plan fizic şi psihologic", a conchis Paulo Bento.

# Medie de aproape 3 goluri pe meci în întâlnirile Brazilia - Mexic. SONDAJ Cine câştigă meciul zilei la CM? (VOTEAZĂ AICI)

# Umilința cu Germania l-a scos din minți pe Ronaldo. ”CR7” a refuzat dialogul cu presa (DETALII AICI)

# Schimbări în primul 11 al campioanei mondiale, după înfrângerea cu Olanda. Pique, "sărit din schemă" (DETALII AICI)

Clasamentul golgheterilor după meciurile desfăşurate luni la Cupa Mondială din Brazilia (12 iunie - 13 iulie):

3 goluri: Thomas Muller (Germania)

2 goluri: Neymar (Brazilia), Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa)

1 gol: Oscar (Brazilia), Oribe Peralta (Mexic), Xabi Alonso (Spania), Stefan De Vrij (Olanda), Alexis Sanchez (Chile), Jorge Valdivia (Chile), Jean Beausejour (Chile), Tim Cahill (Australia), Pablo Armero (Columbia), Teófilo Gutiérrez (Columbia), James Rodríguez (Columbia), Edinson Cavani (Uruguay), Joel Campbell (Costa Rica), Oscar Duarte (Costa Rica), Marcos Urena (Costa Rica), Claudio Marchisio (Italia), Mario Balotelli (Italia), Daniel Sturridge (Anglia), Keisuke Honda (Japonia), Wilfried Bony (Cote d'Ivoire), Gervinho (Cote d'Ivoire), Enner Valencia (Ecuador), Admir Mehmedi (Elveţia), Haris Seferovic (Elveţia), Lionel Messi (Argentina), Vedad Ibisevic (Bosnia-Herţegovina), Mats Hummels (Germania), Clint Dempsey (SUA), John Brooks (SUA), Andre Ayew (Ghana)

autogoluri: Marcelo (Brazilia), pentru Croaţia; Noel Valladares (Honduras), pentru Franţa; Sead Kolasinac (Bosnia), pentru Argentina

# Cancelarul german Angela Merkel s-a deplasat la vestiare după partida câştigată de Germania cu 4-0 în faţa Portugaliei, felicitându-i pe elevii lui Joachim Low pentru debutul victorios la CM 2014.

"Cancelarul ne-a vizitat şi a ţinut un scurt discurs echipei. A spus că i-a făcut plăcere ne vadă cum câştigăm, după ce a făcut o călătorie atât de lungă. Echipa a fost fericită. Cred că este minunat faptul că doamna Merkel s-a deplasat până aici. Suntem mereu bucuroşi atunci când vine la vestiare", a declarat Low după jocul cu lusitanii.

Angela Merkel a urmărit partida Germania - Portugalia alături de preşedintele FIFA, Joseph Blatter, şi de conducătorul Federaţiei germane de fotbal, Wolfgang Niersbach.

"Am fost cu adevărat fericiţi să ne întâlnim cu cancelarul Angela Merkel. Am făcut o fotografie împreună şi ne-a spus că va reveni pentru finală", a dezvăluit atacantul Lukas Podolski la finalul partidei de la Salvador de Bahia.

# Poliţia braziliană a arestat luni 11 persoane şi a tras cu gloanţe de cauciuc pentru a dispersa o manifestaţie împotriva Campionatului Mondial de fotbal la Curitiba, în sud-estul ţării, în marja meciului Iran - Nigeria (0-0). Aproximativ 200 de manifestanţi s-au adunat în centrul oraşului şi au început să mărşăluiască spre Arena da Baixada, însă au fost blocaţi de poliţie, potrivit site-ului de informaţii G1. Protestatarii, printre care se aflau şi mai mulţi tineri anarhişti mascaţi, au perturbat apoi circulaţia pe mai multe străzi şi au dat foc la pubele de gunoi, după care s-au împrăştiat treptat.

Ziua 5 (16 iunie)

Golul lui Dempsey, al cincilea cel mai rapid din istoria CM din toate timpurile. (DETALII)

# FOTO Fotbaliștii germani felicitați de Angela Merkel în vestiar, după victoria cu Portugalia (DETALII)

# Ghana - SUA 1-2. Două goluri în trei minute! După ce au tras 21 de șuturi, africanii au egalat degeaba. (DETALII)

# Iran - Nigeria 0-0. Primul meci fără goluri și prima remiză la actuala ediție a Cupei Mondiale (DETALII). 

# Luiz Felipe Scolari are un mesaj pentru naționala Portugaliei, care a fost învinsă cu 0-4 de Germania. Selecționerul Braziliei le-a adus aminte lusitanilor de ceea ce s-a întâmplat la Euro 2004, când Ronaldo și colegii săi au jucat finala. "Aș vrea să amintesc Portugaliei și prietenilor mei portughezi de Euro 2004, când eram eu antrenor și am pierdut primul meci (n.r. în fața Greciei). Apoi am reușit să câștigăm tot și ne-am calificat în faza următoare. Portugalia trebuie să lase acest eșec în spate și să câștige următoarele două meciuri pentru a merge mai departe. Ei au valoarea necesară pentru a reuși asta", a declarat Luiz Felipe Scolari.

# Hulk este incert pentru partida cu Mexic, din etapa a doua a grupelor CM, după ce a absentat de la ultimul antrenament, din cauza unor probleme musculare. Luiz Felipe Scolari și staff-ul medical vor lua o decizie în cursul zilei de marți. Atacantul lui Zenit a fost titular vineri.

# Mario Balotelli, autor al unui gol în partida cu Anglia (2-1), a intrat în febra Mondialului și, la fel ca ceilalți microbiști de pe mapamond, și-a completat albumul Panini din 2014. Doar că, în echipa Italiei, "SuperMario" a lipit doar stickere cu chipul său, alcătuind un lot din care nu face parte decât...Balotelli! Atacantul a postat pe Facebook realizarea sa amuzantă, însoțită de mesajul devenit clasic în fotbalul mondial: "Why Always Me?" (n.r. "De ce întotdeauna eu?)

# Croația va ataca din primul minut în partida contra Camerunului, care va avea loc joi dimineață, de la ora 01:00! Fără punct în partida cu Brazilia, după arbitrajul scandalos al japonezului Nishimura, echipa lui Niko Kovac promite multe goluri în fața africanilor. Selecționerul Croației a declarat: "Contra Camerunului va fi un meci diferit. A fost greu să atacăm Brazilia, a trebuit să avem grijă la contraatacuri, dar joi vom avea posesia și vom încerca să dominăm. Primul gol ar însemna un avantaj uriaș, ar fi bine să intrăm la pauză cu un rezultat bun. Știm foarte bine Camerunul, i-am analizat ca pe brazilieni și vom folosi tactica adecvată. Obiectivul nostru este să luăm cele trei puncte. Am toți jucătorii total recuperați". 

# Jucătorii Barcelonei strălucesc la CM. Messi, Neymar și Alexis, cei mai buni de pe teren în prima etapă a grupelor! DETALII

# Germania - Portugalia 4-0. Triplă semnată de Thomas Muller și cea mai drastică înfrângere a lusitanilor într-un meci oficial contra nemților (VIDEO ȘI DETALII)

# Portugalia, decimată după eșecul cu Germania: 3 titulari lipsesc în partida cu SUA. DETALII

FIFA vrea ca tehnologia pentru linia porţii să fie mai clară, mai ales imaginile ce apar pe un ecran uriaş pentru publicul de pe stadioane, a declarat luni, la Rio, Delia Fischer, responsabila în materie de comunicare a forului fotbalistic mondial.

 "Muncim pentru a face totul mai clar şi vom modifica regulile generale, astfel încât să se vadă doar golul. Nu a fost o greşeală, dar vom modifica regulile generale, pentru a fi totul mai clar pentru spectatori şi telespectatori" a spus Fischer.

Duminică la Porto Alegre, la meciul Franţa - Honduras (3-0), golul marcat în propria poartă de portarul hondurian Noel Valladares a fost acordat în minutul 48 de către arbitrul brazilian Sandro Ricci şi a permis Franţei să-şi mărească avantajul la două goluri.

FIFA va lucra de acum pentru ca reluările cu încetinitorul cu imagini de animaţie să fie mai clare, în coordonare cu difuzorii şi cu societatea însărcinată cu tehnologia pentru linia porţii.

Spania – Chile, meciul care o poate trimite acasă încă din faza grupelor pe campioana lumii, va fi arbitrat de un american. Mark Geiger va conduce disputa de pe 18 iunie, de pe Maracana. Va fi a doua partidă pe care Geiger o conduce la CM 2014. Arbitrul din Statele Unite a fost la centru și în disputa dintre Columbia și Grecia, încheiată cu victoria sudamericanilor, 3-0.

# Accidentat la genunchi, starul naţionalei Camerunului, Samuel Eto'o, a anunţat pe contul său de Twitter că are şanse minime să evolueze contra Croaţiei.

"Doctorii au confirmat! Cel mai probabil, nu voi fi apt pentru meciul cu Croaţia, de miercuri, 18 iunie, din cauza accidentării la genunchi care încă îmi provoacă dureri", a scris Eto'o.

Camerunul a pierdut primul meci de la CM 2014, împotriva reprezentativei Mexicului și are nevoie de o minune în ultimele două partide, pentru a spera la calificarea în optimile de finală.

Africanii au nevoie neapărată de victorie în partida de miercuri, cu reprezentativa Croației, pentru a mai păstra șanse la ocuparea unuia dintre primele două locuri din grupa din care mai face parte și Brazilia. Meciul al treilea, cel cu țara-gazdă, va avea loc pe 23 iunie.

Umilită de Olanda în primul meci de la Cupa Mondială (scor 1-5), campioana mondială şi europeană en titre, Spania, a organizat un grătar în stil brazilian la centrul sportiv în care este cazată pe durata turneului final.

Fotbaliştii spanioli şi membrii staff-ului tehnic au profitat de ocazie pentru a-şi întări moralul în vederea următorului meci din grupă, cu Chile, programat miercuri pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Componenţii "La Roja" au fost vizitaţi în cantonament de preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal, Angel Maria Villar, care a ţinut să-i încurajeze pe fotbalişti.

"Aţi făcut fericită o ţară întreagă (în urmă cu patru ani). Ceea ce s-a întâmplat vineri a fost un accident. Nu se poate câştiga mereu, iar cei care au jucat fotbal ştiu asta. S-a pierdut un meci, însă nu suntem eliminaţi. Trebuie să fiţi încrezători şi să daţi totul până la final. Contaţi pe sprijinul meu necondiţionat", le-a spus Villar cu această ocazie.

Selecţionerul Portugaliei, Paulo Bento, a respins ideea de a face din echipa sa o pretendentă la titlu la Cupa Mondială doar prin prezenţa în efectivul său a "celui mai bun jucător din lume", Cristiano Ronaldo.

"Se spune că datorită faptului că îl avem pe cel mai bun jucător al lumii în ţara noastră ar trebui să fim campioni mondiali. Ori, ni s-a întâmplat deja să-l avem pe cel mai bun jucător din lume şi să nu ne calificăm, deci asta nu e o garanţie. De aceea, trebuie să o luăm pas cu pas, să ne atingem primul obiectiv de a ajunge în optimile de finală", a declarat tehnicianul.

"Importanţa de a avea un jucător cum este 'Cris' este foarte mare, el este în mare formă şi are o influenţă asupra coechipierilor săi. Avându-l pe cel mai bun jucător din lume şi toţi jucătorii disponibili este ceva care ne mulţumeşte foarte mult", a conchis Bento.

Germania - Portugalia e LIVE TEXT pe digisport.ro, în această seară, de la ora 19:00.

Echipele probabile:

Germania: Neuer - Boateng, Mertesacker, Hummels, Howedes - Lahm - Khedira, Kroos - Muller, Ozil, Podolski

Portugalia: Rui Patricio - Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao - Miguel Veloso - Joao Moutinho, Raul Meireles - Nani, Cristiano Ronaldo - Hugo Almeida

Messi a reușit ce n-a putut Maradona: a marcat din afara careului la Cupa Mondială (VIDEO)

915 Fair Play, vedeta CM din Brazilia, e invenția unui argentinian. S-au vândut 150.000 de spray-uri (DETALII)

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, s-a declarat mulţumit de tehnologia pentru linia porţii, care a permis validarea celui de-al doilea gol al selecţionatei "Cocoşului galic" în meciul cu Honduras (3-0).

"Este un lucru foarte bun. Golul este valabil, arbitrul a avut semnalul. Dar problema este că pe ecran, mai întâi ei nu au arătat faza bună. Mă pun în locul băncii Hondurasului, erau foarte nervoşi. Dar până la urmă decizia arbitrului este cea care contează", a declarat Deschamps.

Arbitrul a acordat golul după ce a avut confirmarea în timp real, pe ceasul său, graţie noii tehnologii, că mingea a depăşit integral linia porţii.

Japonezii, exemplu la Mondial: au curățat în urma lor tribunele arenei din Recife (DETALII AICI)

VIDEO Messi ignoră salutul unui copil înaintea meciului cu Bosnia și este criticat pe rețelele sociale

VIDEO Kolasniac, fostul adversar al Stelei din UCL, la cel mai rapid autogol din istoria Mondialelor

# VIDEO Messi, super gol la primul meci de la CM 2014: "Era important să începem cu o victorie şi am reuşit"

# Clasamentul golgheterilor după meciurile desfăşurate duminică la Cupa Mondială:

2 goluri: Neymar (Brazilia), Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa)

1 gol: Oscar (Brazilia), Oribe Peralta (Mexic), Xabi Alonso (Spania), Stefan De Vrij (Olanda), Alexis Sanchez (Chile), Jorge Valdivia (Chile), Jean Beausejour (Chile), Tim Cahill (Australia), Pablo Armero (Columbia), Teófilo Gutiérrez (Columbia), James Rodríguez (Columbia), Edinson Cavani (Uruguay), Joel Campbell (Costa Rica), Oscar Duarte (Costa Rica), Marcos Urena (Costa Rica), Claudio Marchisio (Italia), Mario Balotelli (Italia), Daniel Sturridge (Anglia), Keisuke Honda (Japonia), Wilfried Bony (Cote d'Ivoire), Gervinho (Cote d'Ivoire), Enner Valencia (Ecuador), Admir Mehmedi (Elveţia), Haris Seferovic (Elveţia), Lionel Messi (Argentina), Vedad Ibisevic (Bosnia-Herţegovina)

autogoluri: Marcelo (Brazilia), pentru Croaţia; Noel Valladares (Honduras), pentru Franţa; Sead Kolasinac (Bosnia), pentru Argentina

ZIUA 4 (15 iunie)

# Argentina – Bosnia 2-1. Un autogol al lui Kolasinac și o realizare de excepție a lui Lionel Messi au adus victoria sud-americanilor (VIDEO&DETALII AICI)

# VIDEO Franța - Honduras 3-0. Meci de excepție pentru Benzema și victorie clară pentru formația lui Deschamps (VIDEO&DETALII AICI)

# VIDEO Elveția - Ecuador 2-1. Seferovic a marcat golul victoriei la ultima fază! (VIDEO&DETALII AICI)

Alarmă în lotul Camerunului! Accidentat, Samuel Eto`o nu s-a antrenat în ultimele două zile (DETALII AICI). Printr-o situație asemănătoare trece și David De Gea. Portarul Spaniei are dureri în zona coapsei și va fi supus mai multor teste în zilele următoare. 

# Păzit de o întreagă armată. 15 bodyguarzi pentru Cristiano Ronaldo, 50 pentru lotul Portugaliei (DETALII AICI)

# Îngrijorare în tabăra Braziliei. Hulk a părăsit antrenamentul de duminică, după ce a simțit dureri în zona coapsei stângi. Atacantul va fi supus unor teste în scurtă vreme, iar rezultatele acestora vor oferi o idee clară dacă el va putea juca în cel de-al doilea meci de la CM 2014, cu Mexic.

# Suporterii reprezentativei de fotbal a Spaniei sunt pesimişti în legătură cu şansele de calificare ale actualei campioane mondiale şi europene în optimile de finală ale CM 2014, după eşecul usturător în faţa Olandei (1-5).

În urma unei anchete organizate de cotidianul AS, la care au participat 25.000 de internauţi, 60 la sută dintre cei chestionaţi consideră că 'La Roja' nu va trece de grupe la Mondialul brazilian, în timp ce doar 39 la sută şi-au menţinut încrederea în echipa condusă de selecţionerul Vicente del Bosque.

Pentru a putea spera la calificarea în optimi, Spania este obligată să câştige partida de miercuri, împotriva reprezentativei statului Chile, iar apoi să încerce să obţină o victorie cât mai categorică în faţa Australiei, pe 23 iunie, în ultimul meci din grupă, pentru a compensa deficitul de la golaverajul general.

Chile a reuşit să învingă Australia (3-1) în primul său meci, iar acum se află la egalitate de puncte (3) cu Olanda, în fruntea clasamentului Grupei B. De menţionat că ocupanta locului secund în această grupă va juca în optimi cu câştigătoarea Grupei B, care va fi, după toate probabilităţile, naţionala ţării-gazdă Brazilia, care a învins fără drept de apel Spania (3-0) în finala Cupei Confederaţiilor 2013.

# Maradona critică jocul Spaniei şi laudă Olanda: ”Tiki taka a murit!” (DETALII)

# Fizioterapeutul Gary Lewin, care s-a rănit la gleznă în timp ce se bucura pentru golul înscris de Daniel Sturridge la meciul cu Italia, la Manaus, va rata restul turneului final al Cupei Mondiale, potrivit BBC.

"În timp ce se bucura pentru golul înscris de Sturridge el a sărit, a aterizat pe o sticlă cu apă şi şi-a dislocat glezna. A fost foarte dureros. Gary a fost dus la spital. Pentru el, Cupa Mondială s-a terminat", a declarat selecționerul Angliei, Roy Hodgson. (DETALII AICI)

# Să înscrii primul gol în actualul Mondial, nu-ți garantează victoria. Nici măcar egalul. În 50% din meciurile jucate până acum (4 din 8), echipa care a deschis scorul a pierdut. I s-a întâmplat Croației (1-3 cu Brazilia), Spaniei (1-5 cu Olanda), Uruguayului (1-3 cu Costa Rica) și Japoniei (1-2 cu Coasta de Fildeș).

Mai mult, 75% din meciuri au avut la final alt rezultat la final decât la pauză.

# Revine Buffon? Titularul postului de portar al Italiei este refăcut și poate reveni între buturi cu Costa Rica (DETALII)

# Roy Hodgson e dezamăgit de înfrângerea cu Italia. „Vom avea nevoie de timp pentru a digera ce s-a întâmplat în acest meci” (DETALII)

# Accidentat în meciul cu Brazilia, Luka Modric este incert pentru următoarele două meciuri ale Croației. Mijlocașul lui Real Madrid a efectuat câteva examene medicale și a primit o veste bună: nu a suferit ruptură de ligamente, ci o simplă contuzie. Cu toate acestea, L'Equipe susține că prezența lui Modric în teren la meciurile cu Mexic și Camerun nu este deloc sigură

# De 32 de ani nu s-au mai marcat atât de multe goluri la Campionatul Mondial ca acum, în Brazilia. Nicio remiză în primele opt partide (DETALII)

# Serge Aurier (Coasta de Fildeș), Juan Cuadrado (Columbia) și Daley Blind (Olanda), liderii clasamentului assist-urilor la actuala ediție a CM, toți cu câte două pase decisive.

# Italia a bătut recordul de pase cu Anglia: 93,2% din pasele azzurrilor au fost reușite, cel mai mare procent la un meci de CM din 1966 încoace (DETALII)

Italienii au acuzat clima de la Manaus, dar și arbitrajul din meciul cu Anglia: ”E inadmisibil să nu dea pauze” (DETALII)

# Ziua cea mare a sosit pentru Lionel Messi. Argentinianul speră să facă o impresie bună și în tricoul naționalei sale la CM 2014 și are această ocazie chiar în primul meci al sud-americanilor, cel cu Bosnia.

Messi, blamat de întreaga lume fotbalistică, inclusiv de mulți conaționali, că nu are aceleași evoluții pentru Argentina precum la Barcelona, debutează la CM din Brazilia, pe cel mai important stadion.

"Abia aștept să înceapă meciul și să joc pentru prima dată în carieră pe minunantul Maracana", a declarat Messi, la finalul antrenamentului oficial de sâmbătă.

Starul argentinian va fi prezent la cel de-al treilea Campionat Mondial, după cele din 2006 și 2010. În total, Leo a jucat 8 meciuri la turneele finale și a înscris o singură dată, în victoria categorică din urmă cu 8 ani, reușită în fața Serbiei (6-0).

Partida Argentina - Bosnia se va disputa luni noaptea, de la ora 01:00 și va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe site-ul digisport.ro

ZIUA 3 (14 iunie)

# Coasta de Fildeș - Japonia 2-1. Bony și Gervinho au întors soarta meciului în doar două minute! (DETALII AICI)

Italia, "Bestia Nera" pentru naționala Albionului. Niciun succes englez de 37 de ani încoace. (DETALII AICI)

# Anglia - Italia 1-2. Elevii lui Prandelli au câștigat meciul de debut de la CM 2014. (DETALII)

# Liverpool a făcut o figură foarte frumoasă în ultimul sezon de Premier League, în care s-a bătut pentru titlu de la egal la egal cu Man. City și Chelsea, până în finalul campionatului. Urmarea a fost firească: echipa lui Brendan Rodgers este excelent reprezentată la CM 2014.

Mai mult, din formula de start a Angliei, la meciul cu Italia, au făcut parte nu mai puțin de 5 jucători ai lui Liverpool, adică jumătate din echipă: GJohnson, Gerrard, Henderson, Sterling și Sturridge! Mai putea intra Rickie Lambert, care a fost păstrat pe banca de rezerve. Ca o comparație, Man. City are doar doi selecționați în lotul Angliei, doar unul titular (Hart), la fel ca și Chelsea! Pentru gruparea de pe Stamford Bridge va juca Gary Cahill, iar Lampard va fi rezervă. DETALII

# Uruguay - Costa Rica 1-3. Au revenit de la 0-1 și au produs cea mai mare surpriză a Mondialului! DETALII

# Un grup de microbiști englezi înfocați au afișat cel mai amuzant banner de la această ediție a CM 2014. Ei și-au mințit soțiile pentru a veni în Brazilia, folosind ca pretext o banală ședință de...pescuit. "Vă rugăm să nu ne filmaţi, pentru că soţiile noastre cred că suntem la pescuit, în Ţara Galilor", scrie pe bannerul microbiştilor.

# În plină Cupă Mondială, protestatarii au vandalizat sediul FIFA din Elveția! DETALII

# Columbia a reușit cele mai puține pase corecte din istoria naţionalei, în cea mai clară victorie de la CM! DETALII

# Probleme și în lotul Belgiei: atacantul Divock Origi și mijlocașul Kevin De Bruyne au părăsit accidentați antrenamentul de sâmbătă, de la Mogi das Cruzes.

Origi s-a accidentat la gleznă și a fost transportat la un spital din regiunea Sao Paulo pentru teste medicale detaliate. De Bruyne pare să fie mai puțin afectat. Nici Vermaelen nu a încheiat tocmai bine, plângându-se de dureri la genunchiul drept la finalul pregătirilor de sâmbătă. Belgienii așteaptă mai mutle detalii, pentru a se putea pronunța în privința stării celor trei.

Alarmă cu bombă lângă Arena Amazonia, înaintea meciului Italia - Anglia. DETALII

Columbia - Grecia 3-0. Start perfect pentru sud-americani, în fața echipei care a lăsat România acasă. DETALII

Spaniolii au început calculele pentru calificare: au nevoie de victorie cu Chile și de festival de goluri cu Australia! DETALII

# Sergio Ramos a avut o seară catastrofală în înfrângerea suferită de Spania în fața Olandei, scor 1-5 (VIDEO & DETALII), dar fundașul de la Real Madrid privește spre viitor și susține că echipa Spaniei mai are multe de arătat la acest Campionat Mondial:

"Astăzi este prea devreme să vorbim, e normal că ne-a costat neatenția noastră. Încă mă gândesc la tot ceea ce s-a întâmplat, dar fotbalul te obligă să treci la pagina următoare și asta mai ales la un Mondial. Nu poți să te lamentezi la nesfârșit pentru o zi proastă. Trebuie să tragem concluzii și avem câteva zile să pregătim meciul cu Chile. Acum suntem mai uniți ca niciodată! Cred că marea majoritate a oamenilor din țară crede în noi, dar fiecare e liber să creadă ce vrea. Dar sigur 98% dintre oameni sunt alături de noi. După atâția ani, nu se poate vorbi de un final de ciclu, ar fi o critică absolut nebunească", a declarat Sergio Ramos.

# Pablo Armero a stabilit un nou record al naționalei Columbiei la Cupa Mondială. DETALII

# Ribery îl critică pe medicul naționalei: “Nu am vrut să-mi facă injecții cu cortizon”. DETALII

Victoria la scor reușită de Olanda în fața Spaniei (VIDEO și DETALII AICI) a însuflețit și celelalte națiuni participante la CM 2014.

John Obi Mikel (27 de ani), aflat la prima Cupă Mondială din carieră, a spus că Nigeria are numai de învățat de pe urma performanței batave. "Suntem campionii Africii și lumea are așteptări mari de la noi. E presiunea pe care o iubim, ne place să fim campionii Africii. Rezultatul Olandei în fața Spaniei arată că orice e posibil, așa că trebuie să abordăm meciurile serios.", a spus John Obi Mikel, potrivit site-ului oficial FIFA.

Nigeria debutează în competiție luni, 16 iunie, într-un meci contra Iranului, programat de la ora 22:00. Din Grupa F mai fac parte Argentina și Bosnia.

# Buffon nu e titular cu Anglia! Ratează meciul de debut al Italiei din cauza unei entorse la gleznă Buffon (36 de ani), campion mondial cu Italia acum 8 ani, va participa la cel de-al cincilea turneu final (DETALII).

Naţionala Uruguayului va debuta la CM 2014 într-un meci în care va întâlni Costa Rica (ora 22:00, LIVE TEXT pe digisport.ro). Oscar Tabarez nu se va putea baza în această partidă pe starul Luis Suarez, care încă se află în recuperare după operaţia suferită la meniscul genunchiului stâng în luna mai (DETALII AICI).

Coleg cu Suarez în ofensiva naţionalei Uruguayului, Diego Forlan a vorbit despre absenţa atacantului lui Liverpool, dar şi despre planurile de viitor ale acestuia.

"Luis Suarez e foarte fericit la Liverpool. Tot ce s-a spus până acum sunt doar zvonuri. Dacă la un moment dat va semna cu Real Madrid, vă voi spune, dar nu cred că se va întâmpla asta. Luis e mult mai bine acum, să sperăm că se va recupera complet pentru al doilea meci al grupei", a declarat Forlan, pentru goal.com.

Luis Suarez a avut un sezon încântător la Liverpool, pentru care a înscris 31 de goluri în 37 de partide, iar presa internaţională a scris în această vară că atacantul este dorit insistent de Real Madrid.

Roy Hodgson a anunţat că atacantul Danny Welbeck este apt de joc pentru partida cu Italia, programată în această noapte la Manaus, de la ora 01:00, în cadrul Grupei D a Cupei Mondiale.

"Danny este apt", a spus Hodgson în cursul unei conferinţei de presă, înaintea meciului de pe Arena Amazonia.

Welbeck, jucătorul lui Manchester United, a suferit o accidentare la coapsă, în timpul antrenamentului de marţi al Angliei, care l-a făcut să rateze şedinţa de pregătire din ziua următoare.

Echipele probabile:

Anglia (4-2-3-1): Hart - Baines, Cahill, Jagielka, Johnson - Henderson, Gerrard - Lallana, Welbeck, Rooney - Sturridge. 

Italia (4-3-2-1): Buffon - Abate, Darmian, Barzagli, Chiellini - Pirlo, Marchisio, De Rossi - Verratti, Cerci - Balotelli.

FIFA analizează posibilitatea introducerii unor pauze de hidratare (DETALII)

Hart dezvăluie ce vor face englezii în vestiar înaintea meciului cu Italia (DETALII)

Brazilienii nu l-au iertat. Diego Costa a fost fluierat și insultat de fani la meciul cu Olanda (DETALII)

Louis van Gaal a folosit un sistem 5-3-2 în meciul de debut al Olandei la CM 2014, contra Spaniei. Selecţionerul "Portocalei mecanice" a dezvăluit, după victoria cu 5-1 în faţa campioanei mondiale, că ar fi revenit la clasicul 4-3-3, dacă Van Persie nu ar fi egalat înainte de pauză. 

"Dacă Robin nu ar fi înscris pentru 1-1 înainte de pauză, aş fi schimbat sistemul în 4-3-3. Dacă aş fi revenit la formula cu 3 atacanţi, aripile mele ar fi urmărit foarte mult fundaşii laterali ai Spaniei, ceea ce ar fi însemnat o mare pierdere pentru noi. Am folosit sistemul 5-3-2, pentru că nu cred că suntem destul de buni pentru a învinge Spania în clasicul nostru 4-3-3", a afirmat Van Gaal.

Victoria din meciul de debut la Cupa Mondială, 3-1 cu Australia (VIDEO AICI), le-a dat aripi chilienilor. Arturo Vidal se gândeşte deja la partida cu Spania, care a fost umilită de Olanda cu 5-1. 

"Spaniolii au urmărit meciul nostru de azi şi ştiu că le va fi greu să joace împotriva noastră. Putem să-i învingem şi să-i eliminăm", a declarat Vidal.

Spania - Chile se va disputa pe 18 iunie. Dacă trupa lui Del Bosque va pierde din nou, va fi eliminată de la Cupa Mondială.

# Zenga și-a păstrat recordul de invincibilitate la CM. Casillas a luat 5 goluri de la olandezi (DETALII)

Chile n-a mai dat trei goluri într-un meci de la CM de 52 de ani (DETALII AICI)

# Olandezii, surprinși și ei de victoria cu Spania. Van Persie: "Am câștigat cu un scor inexplicabil" (DETALII)

# VIDEO Chile n-a strălucit, dar și-a îndeplinit obiectivul: 3-1 cu Australia și primele trei puncte în cont

# Gazonul stadionului din Manaus arată mult mai bine decât în urmă cu 48 de ore, dar partida Anglia - Italia de sâmbătă nu se va disputa neapărat pe o suprafață bună de joc! Iar asta deoarece organizatorii au vopsit cu verde terenul, care prezintă multe porțiuni fără iarbă. 

# Revenit la antrenamente după o accidentare, mijlocașul ivorian Yaya Toure este apt de joc pentru partida din grupa C cu Japonia, a anunțat selecționerul Sabri Lamouchi: "Este 100% pregătit!"


ZIUA 2 (13 iunie)

Del Bosque nu are explicații pentru eșecul cu Olanda: "Mă simt rău, dar să nu căutăm vinovați!". Casillas își cere scuze. DETALII

# Spania a primit cinci goluri în primul meci de la acest Mondial. Adică cu două mai mult decât încasase la ultimele două turnee finale. La CM 2010 și la EURO 2012, Spania a primit doar 3 goluri în 13 partide. A câștigat ambele partide (DETALII)

# Spania a mai bătut un record. Este pentru prima oară în istoria Cupei Mondiale când o campioană en-titre pierde la un scor atât de mare în debutul ediției următoare (DETALII)

# Luis Suarez va rata primul meci de la Mondiale, Uruguay-Costa Rica, de sâmbătă, 14 iunie, fiind menajat (DETALII).

# VIDEO Spania - Olanda 1-5. O umilință mondială! Batavii au făcut ce-au vrut. Duble Van Persie și Robben

# Van Persie a încheiat seria de 477 de minute fără gol primit a lui Iker Casillas. Astfel, recordul la Cupa Mondială, deținut de Walter Zenga, de 517 minute fără gol, rămâne în picioare. Spaniolul a ajuns, însă, pe locul trei, în spatele lui Peter Shilton - 500 de minute (DETALII).

# Golul lui Van Persie, din meciul cu Spania, a fost înscris de la 15,5 metri, cea mai mare distanță de la care a fost marcat un gol cu capul din 1970 încoace la un CM

# Robin Van Persie este primul fotbalist olandez care înscrie în trei ediții ale Cupei Mondiale (2006-2010-2014). Robben este al doilea care a reușit același lucru, după ce a înscris pentru 2-1 în meciul cu Spania (DETALII).

# Tot mai multe naționale de la CM 2014 apelează la sistemul 5-3-2. După Olanda și Mexic, și Argentina a exersat la antrenamente sistemul cu cinci fundași, înaintea meciului cu Bosnia (DETALII).

# Germania este cel mai scump lot de la Mondiale, din punct de vedere al sumelor cu care sunt asigurați componenții săi (DETALII).

# Spania are în primul unsprezece șapte din titularii finalei de acum patru ani, de la CM 2010. În schimb, Olanda are șase titulari care au debutat la națională după 2010.

# Meciul Spania-Olanda (DETALII) este meciul 100 al lui Wesley Sneijder la naționala „Portocalei Mecanice”. Sneijder devine al șaselea fotbalist cu cele mai multe selecții la naționala batavă, după Van der Saar (130), Frank de Boer (112), Van der Vaart (109), Van Bronckhorst (106) și Phillip Cocu (101).

# Iker Casillas este la al optulea său turneu final cu Spania, fiind doar cu unul în urma recordmanului all-time, Lothar Matthaus (nouă). Din 2000 încoace, Casillas a fost mereu prezent în lotul Spaniei. Gianluigi Buffon este, la rândul său, prezent la al optulea turneu final.

# Spania și Olanda s-au mai întâlnit de 10 ori până azi, statistica fiind de partea ibericilor: Spania-Olanda 5-4 (plus un egal).

# Germanii pot vedea meciurile pe stadioane de pe propriile canapele. Marile stadioane din Germania le-au permis microbiștilor să-și aducă propriile canapele de acasă pe teren pentru a urmări meciurile Cupei Mondiale pe ecrane gigant. 

# Mexicul, a șaptea țară care atinge borna celor 50 de meciuri la Campionatele Mondiale. Meciul 50 a fost chiar vineri, cu Camerunul. Toate celelalte șase au câștigat cel puțin un turneu final.

Clasamentul meciurilor la Cupa Mondială:

99 - Germania
98 - Brazilia
80 - Italia
70 - Argentina
59 - Anglia
56 - Spania
54 - Franța
50 - Mexic
47 - Uruguay

# VIDEO Mexic - Camerun 1-0. Golul lui Peralta și reflexele lui Ochoa au adus victoria

# Comisia de Etică din cadrul FIFA l-a suspendat pe o perioadă de 90 de zile pe Franz Beckenbauer, fost câștigător al Campionatului Mondial. Pedeapsa vine ca urmare a declarațiilor făcute de "Kaiser", conform cărora atribuirea Mondialului din 2022 Qatarului a fost făcută pe căi ilicite, prin dare de mită de către oficialii arabi. 

# Naționala SUA va străbate cei mai mulți kilometri cu avionul pentru meciurile din Brazilia. DETALII AICI

# INFO: În ultima întâlnire directă Spania - Olanda, din finala Cupei Mondiale 2010, centralul Howard Webb a acordat nu mai puţin de 14 cartonaşe galbene şi unul roşu.

Înaintea debutului la CM 2014, cu Spania, selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, s-a declarat încântat de faptul că îşi conduce naţionala la un turneu final.

"Acest turneu îmi inspiră foarte multe lucruri pozitive. Mai întâi, primirea a fost incredibilă. Brazilienii sunt cu adevărat fermecători. Această Cupă va fi o frumoasă aventură umană, iar la nivel sportiv noi nutrim ambiţia de a merge cât mai departe posibil. Pentru un jucător sau un antrenor, Cupa Mondială este vârful. Cu atât mai mult cu cât este în Brazilia. Am ratat Mondialul din 2002 ca selecţioner, dar când am avut ocazia de a redeveni selecţioner în 2012, nu am ezitat. Pentru a trăi o competiţie ca aceasta", a declarat Van Gaal, care a mai antrenat "portocala mecanică" în perioada 2000-2002.

Spania - Olanda e LIVE TEXT pe digisport.ro, de la ora 22:00.

# Arbitrajul japonezului Nishimura la meciul de deschidere al CM a stârnit reacţii virulente din partea croaţilor (DETALII AICI) dar şi a presei internaţionale (DETALII AICI), centralul fiind acuzat că a favorizat naţionala Braziliei.

Chiar şi aşa, la finalul partidei, Luka Modric a dat dovadă de fair-play şi l-a felicitat pe Marcelo, coechipierul său de la Real Madrid, pentru victorie, iar cei doi s-au fotografiat împreună. Fundaşul brazilian a fost nefericitul autor al unui autogol în meciul de deschidere (VIDEO AICI).

Iubitorii fotbalului din nordul Coastei de Fildeş nu au putut urmări partida de deschidere a Cupei Mondiale, dintre Brazilia şi Croaţia (3-1, VIDEO AICI), din cauza unei pene de curent provocată de un incendiu într-o centrală din Abidjan, capitala ţării.

Au fost lipsite de electricitate oraşe precum Man, Korhogo sau Ferkessedougou, precum şi jumătate din Bouaké. O foarte scurtă întrerupere a furnizării de energie electrică a fost resimţită, de asemenea, la Abidjan, la un minut după startul partidei de la Sao Paulo.

"Aveam instalat un ecran uriaş. Ne pregăteam să sărbătorim. Şi curentul s-a întrerupt. Tot oraşul este în întuneric", a declarat un suporter ivorian, Moise Balla, care locuieşte în oraşul Man. 

Autogol istoric al lui Marcelo: e primul brazilian care marchează în proprie poartă la un Mondial (VIDEO 3D AICI)

Presa internațională a luat foc după meciul de deschidere al Cupei Mondiale: “Brazilia fură de rupe!” (DETALII AICI)

FOTO Eroare memorabilă la ceremonia de deschidere de la CM 2014: steagul Nigeriei, confundat cu cel al Nigerului (DETALII AICI)

# Scolari: "Am revăzut faza de 10 ori. Cred că a fost penalty" (DETALII AICI)

# Primul scandal la CM: croații acuză arbitrajul din meciul cu Brazilia: “Ar trebui să renunțăm și să plecăm” (DETALII AICI)


ZIUA 1 (12 iunie)

# Cristiano Ronaldo a purtat pungi cu gheață pe genunchi la antrenamentele de joi după-amiază, provocând panică în rândul suporterilor. Din fericire, colegul său Joao Moutinho i-a liniștit pe fani: „De când a revenit la antrenamente, Ronaldo e la 100%, a fost bine. A purtat gheață pe genunchi din precauție, cum fac destui alți fotbaliști. Nu e niciun motiv de îngrijorare”

# Brazilia a câștigat meciul de debut la Cupa Mondială, 3-1 cu Croația (DETALII). Omul meciului a fost jucătorul lui Chelsea, Oscar, cu un gol și un assist, chiar dacă Neymar a marcat o „dublă”. AICI programul meciurilor și clasamentele. 

# Neymar l-a depășit pe Ronaldo. E cel mai tânăr brazilian care atinge borna celor 50 de meciuri în națională (DETALII).

# Pentru prima oară în ultimii 12 ani, purtătorul tricoului cu numărul 10 al Braziliei marchează un gol la Mondiale! Ultimul a fost Rivaldo (DETALII)

# Un singur jucător din cei 736 de la Cupa Mondială era născut atunci când Brazilia pierdea ultimul meci oficial pe teren propriu.

# Pentru prima oară în istoria CM, primul gol al competiției e un autogol! Este meciul cu numărul 98 al Braziliei la Campionatul Mondial și este primul autogol al naționalei auriverde la un turneu final! (DETALII)

# Și Argentina are probleme. Doi jucători importanți sunt incerți pentru meciul cu Bosnia! (DETALII)

# Neluțu Sabău, care a marcat opt goluri pentru România, în 55 de partide la națională, știe de ce nu ne-am calificat la turneul final din Brazilia: ”Am investit foarte puțin, sunt foarte puțini jucători talentați, pentru că s-a investit foarte puțin. Nu ai de unde să alegi”. (DETALII) 

# De ce începe Campionatul Mondial joia, 12 iunie, și nu vineri, așa cum au început de cele mai multe ori turneele finale? „Vinovatul” este selecționerul Felipe Scolari, care a ținut morțiș ca Brazilia să nu evolueze într-o zi de 13, fiind foarte superstițios.

În 1990, 1994, 2002, 2006 și 2010, Cupa Mondială a debutat vinerea. În 1930, 1934 și 1978, a început joia. În 1958, 1970 și 1982, Campionatul Mondial a debutat duminică. În 1938, 1950 și 1986, turneul final a început sâmbăta, în 1954, 1962 și 1998, miercurea, iar una singură, cea din 1966, a debutat lunea.

# Au început festivitățile de deschidere a celui mai scump Campionat Mondial din istorie. Ca de obicei, ceremonia este una fastuoasă, care poartă amprenta națiunii gazdă, Brazilia (DETALII).

# Cel puțin cinci persoane, între care mai mulți jurnaliști, au fost răniți la Sao Paulo în confruntările dintre polițiști și manifestanții contra Campionatului Mondial din Brazilia, cu câteva ore înaintea debutului turneului final de pe Arena Corinthians.

Între răniți, se află fotograful argentinian Rodrigo Abd, de la agenția Associated Press (AP), care a fost lovit în picior de un proiectil cu gaz lacrimogen tras de polițiști.

Un incident similar a făcut două victime în rândul jurnaliștilor CNN, corespondenta în Sao Paulo Shasta Darlington și producătoarea sa, canadiana Barbara Arvanitidis, care a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost atinsă de o grenadă și are mâna ruptă.

# Portugalia, dintr-o problemă în alta. Cristiano Ronaldo s-a refăcut, dar acum un alt titular, Fabio Coentrao, e incert, după o accidentare la șold. (DETALII)

Selecționerul uneia din echipele care au fost cap de serie la tragerea la sorți a grupelor e convins: ”Nicio echipă europeană nu poate câștiga acest Mondial” (DETALII)

# Selecționerul Mexicului, Miguel Herrera, a anunțat deja primul unsprezece pentru meciul de vineri, 13 iunie, contra Camerunului. Astfel, starul echipei „tri”, „Chicharito” Hernandez, nu va începe ca titular partida. Echipa de start a Mexicului: Ochoa - Aguilar, Rodriguez, Moreno, Marquez - Layun, Vazquez, Guardado, Herrera - Dos Santos, Peralta

# În opt din ultimele 12 meciuri inaugurale de la Cupa Mondială, s-a marcat un gol sau mai puțin

# Țara organizatoare nu a pierdut niciodată primul său meci de la Campionatul Mondial (14 victorii, 6 egaluri)

# Spania, cu șase victorii consecutive la turneul mondial, vrea să doboare recordul deținut de Brazilia, din perioada 2002-2006, de 11 victorii la rând. Pentru asta, trebuie să ajungă cel puțin în semifinale, câștigând tot pe parcurs. (DETALII)

# Cu câteva ore înaintea meciului deschidere, străzile din jurul stadionului din Sao Paulo sunt blocate de studenții protestatari, care îi susțin pe angajații de la metrou care au fost concediați. Se anunță un turneu final presărat de evenimente sociale importante în Brazilia.

# Sâmbătă, Italia și Anglia au meci în grupa D, la Manaus, dar gazonul de pe Arena Amazonia arată deplorabil, fapt ce stârnește îngrijorarea ambelor tabere. Organizatorii speră că fertilizantul folosit în ultimele zile va ajuta la revigorarea suprafeței de joc, care acum se prezintă în condiții jalnice: uscată și lipsită de iarbă pe unele porțiuni (foto jos).

# Fost coleg cu Ronaldo la Manchester United, Wayne Rooney a lansat un atac neașteptat la adresa golgheterului portughez: "El caută mereu gloria personală". DETALII

# Statisticienii au calculat că Brazilia va învinge Argentina în finala Cupei Mondiale. DETALII

# VIDEO Corespondență din Brazilia, de la CM 2014. Radu Naum: "Gazdele, între critici și așteptări". DETALII

# FOTO Cum stau în camere jucătorii Argentinei: Messi, alături de "fratele" Aguero. DETALII

# Optimism la cote mari pentru Brazilia, înaintea deschiderii CM: "E timpul nostru!". DETALII 


De pe 12 pe iunie până pe 13 iulie, site-ul digisport.ro vă va ține la curent cu toate noutățile de la Cupa Mondială din Brazilia.

În această secțiune veți afla cele mai importante detalii despre jucătorii accidentați, despre conferințele de presă organizate, dar și despre schimbările tactice pregătite de selecționerii celor 32 de naționale.

CLICK AICI PENTRU PROGRAMUL ȘI CLASAMENTELE DE LA CM

Rămâneți pe www.digisport.ro și pe adresa de mobil m.digisport.ro pentru a afla din oră în oră tot ceea ce trebuie să știți despre cea de-a 20-a ediție a Campionatului Mondial de fotbal!

Etichete: rezultate , cm 2014 , mondial 2014 , clasamente , liveblog cm 2014 , live blog digisport , stiri campionatul mondial , noutati cm


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
FOTBAL: FC CFR 1907 CLUJ SA - UNIVERSITATEA CRAIOVA, SUPERLIGA SUPERBET (16.03.2024)
Live Video&Text Univ. Craiova - CFR Cluj 0-0, ACUM pe DGS 1. Meci decisiv pentru ardeleni: un eșec = OUT din lupta pentru locul 2

A fost ”Calul Troian”? Un ex-FCSB-ist, cel mai slab jucător al Rapidului din play-off
Fotbalistii rapidisti Razvan Constantin Oaida, Sebastian Andrei Borza, Paul Alexandru Iacob,Phillipe Razvan Onea, Alexan
Record! A bătut cu 8-0 și a devenit prima echipă cu peste 100 de goluri în acest sezon
2023/2024
Declarațiile lui Adrian Mutu au ajuns până în presa din străinătate
CFR Cluj v FC Universitatea Craiova - Romania Superliga, Cluj-Napoca - 16 Mar 2024
Citește și
REMEMBER: Cupa Mondială 2014, din Brazilia. Ediția în care nemții și-au adjudecat trofeul pentru a patra oară în istorie
World Cup hero 2014 Mario Goetze in the squad for the World Cup in Qatar.
Exclusiv Lucescu pune eşecul Braziliei şi pe seama lui Neymar: "A jucat foarte mult pentru el"
mircea lucescu
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Surprize de proporții în echipa ideală a optimilor. Lipsesc Kane și Neymar
collage KANE NEYMAR

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”